Themagidsen

Onderwerpen

In Valencia (en eigenlijk in heel Spanje) zijn er veel feestdagen. De Spanjaarden houden wel van een feestje. Feestdagen worden dan vaak goed volgepland met activiteiten, muziek en bijzondere tradities. Om jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er allemaal te doen is in Valencia tijdens deze feestdagen, heeft Verrassend Valencia themagidsen. In deze thema gidsen staan uitvoerig programma’s beschreven en wat je allemaal kunt ondernemen in Valencia en heel veel verrassende tips. Daarnaast zijn er ook themagidsen en -routes die niks met feestdagen te maken hebben en die je het hele jaar door kunt gebruiken!

CAC Route (gehele jaar door)

De Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC) is een van dé highlights van Valencia. De zes gebouwen hebben elk een eigen doel en mooie achtergrondverhalen. Deze verhalen is samen met een route gebundeld tot onze digitale CAC Route, met ook onder andere tips voor een hapje of drankje.

Gastronomisch Valencia gids (gehele jaar door)

Wat is er fijner dan genieten van de gastronomische diversiteit in Valencia? Geniet van een overheerlijke authentieke paella, tapas om je vingers bij af te likken, gave lunchspots en ontbijtspots waar de locals graag zelf heen gaan. In de Gastronomisch Valencia gids vind je de lekkerste, leukste, meest unieke en populairste (onder de locals) restaurantjes en barretjes van Valencia en ook leuke achtergrondinformatie over de eetcultuur van Valencia! Kijk voor meer informatie op de pagina Foodie Hotspot Gids.

Kinderroute (gehele jaar door)

Bezoek je Valencia met kinderen? Dan is het fijn om een beetje een leidraad te hebben wat je in de stad kunt bezoeken. Met onze digitale Kinderroute neemt ‘muis Juan’ jullie mee langs diverse bezienswaardigheden, winkeltjes en plekken voor een hapje en drankje. Daarbij ontdekken jullie verschillende weetjes. Kijk voor meer informatie op onze Kinderroute.

Street Art Route (gehele jaar door)

De Street Art Route neemt je mee door de wijk El Carmen. Deze wijk ligt boven het centrum en staat bekend om de gezelligheid, gastronomie én kunst! Smalle steegjes zijn bespoten, rolluiken van winkeltjes zijn beschilderd en nog veel meer verrassende kunst kom je in deze wijk tegen. De Street Art Route komt langs de meest gekleurde spots van El Carmen, geeft meer informatie over het kunstwerk en de artiest. Natuurlijk stop je tussendoor ook bij leuke winkeltjes en lekkere spots voor een hapje en drankje. Lees meer over de Street Art Route.