Themagidsen

In Valencia (en eigenlijk in heel Spanje) zijn er veel feestdagen. De Spanjaarden houden wel van een feestje. Feestdagen worden dan vaak goed volgepland met activiteiten, muziek en bijzondere tradities. Om jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er allemaal te doen is in Valencia tijdens deze feestdagen, heeft Verrassend Valencia themagidsen. In deze thema gidsen staan uitvoerig programma’s beschreven en wat je allemaal kunt ondernemen in Valencia en heel veel verrassende tips. Daarnaast zijn er ook themagidsen en -routes die niks met feestdagen te maken hebben en die je het hele jaar door kunt gebruiken!

CAC Route (gehele jaar door)

De Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC) is een van dé highlights van Valencia. De zes gebouwen hebben elk een eigen doel en mooie achtergrondverhalen. Deze verhalen is samen met een route gebundeld tot onze digitale CAC Route, met ook onder andere tips voor een hapje of drankje.

Fallasgids (eind februari – 19 maart)

Hét grootste feest van Valencia heet Las Fallas. Duizenden mensen komen op de stad af om dit bijzondere feest bij te wonen. Vanaf eind februari begint de feestvreugde al op gang te komen, maar de grootste feestactiviteiten vinden van 15 tot en met 19 maart plaats. Het ‘vuurfeest’ staat bekend om vuurwerk, immens grote poppen (veelal met politieke achtergrond), lekkernijen en bijzondere klederdracht. In de Fallasgids lees je hier uitgebreid over. Daarnaast krijg je een up to date programma, veel handige tips en lees je wat een echte Fallas fan van het feest vindt. Lees meer op de pagina Fallasgids.

Fallasrondleiding2

Gastronomisch Valencia gids (gehele jaar door)

Wat is er fijner dan genieten van de gastronomische diversiteit in Valencia? Geniet van een overheerlijke authentieke paella, tapas om je vingers bij af te likken, gave lunchspots en ontbijtspots waar de locals graag zelf heen gaan. In de Gastronomisch Valencia gids vind je de lekkerste, leukste, meest unieke en populairste (onder de locals) restaurantjes en barretjes van Valencia en ook leuke achtergrondinformatie over de eetcultuur van Valencia! Kijk voor meer informatie op de pagina Foodie Hotspot Gids.

Kinderroute (gehele jaar door)

Bezoek je Valencia met kinderen? Dan is het fijn om een beetje een leidraad te hebben wat je in de stad kunt bezoeken. Met onze digitale Kinderroute neemt ‘muis Juan’ jullie mee langs diverse bezienswaardigheden, winkeltjes en plekken voor een hapje en drankje. Daarbij ontdekken jullie verschillende weetjes. Kijk voor meer informatie op onze Kinderroute.

Street Art Route (gehele jaar door)

De Street Art Route neemt je mee door de wijk El Carmen. Deze wijk ligt boven het centrum en staat bekend om de gezelligheid, gastronomie én kunst! Smalle steegjes zijn bespoten, rolluiken van winkeltjes zijn beschilderd en nog veel meer verrassende kunst kom je in deze wijk tegen. De Street Art Route komt langs de meest gekleurde spots van El Carmen, geeft meer informatie over het kunstwerk en de artiest. Natuurlijk stop je tussendoor ook bij leuke winkeltjes en lekkere spots voor een hapje en drankje. Lees meer over de Street Art Route.

Wonen in Valencia (gehele jaar door)

Zit je eraan te denken om in Valencia te wonen? Of ga je er echt wonen? Bijvoorbeeld voor werk, studie of stage? Dan is de digitale Wonen in Valencia gids ontzettend handig, met informatie over een NIE nummer, maar ook welke wijken fijn zijn om te wonen, informatie over zorgverzekeringen etc. Je vindt het allemaal in Wonen in Valencia.

Wintermagazine (december en januari)

In het Verrassend Valencia Wintermagazine word je helemaal op de hoogte gebracht wat je in de wintermaanden in Valencia kunt doen. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan kerst, oud en nieuw en Driekoningen. Deze drie feestdagen zijn groots in Valencia en tijdens deze dagen zijn er extra activiteiten gepland. Verder vind je in de gids informatie over kerstmarktjes, kerstbomen, schaatsbanen en nog veel meer winterse activiteiten. Hoogstwaarschijnlijk geen witte feestdagen, maar wel heel veel te doen en een lekker zonnetje! Daarbij krijg je ook veel leuke tips mee voor een hapje, drankje en feestje in de wintermaanden. Meer informatie vind je op de pagina Wintermagazine.

Zomermagazine (juli en augustus)

Ga je in de zomervakantie naar Valencia? De hele maand juli is het feest tijdens de Feria de Julio. Ook vind je een kermis in Valencia. Dit en allerlei andere zomerse activiteiten en tips vind je in het digitale Zomermagazine.

Comments are closed.