(Openlucht) Zwembaden

Of je nu op vakantie bent in Valencia of voor langere tijd verblijft in deze stad, het kan zijn dat je graag naar het zwembad (in het Spaans: piscina) gaat. Daarom biedt Verrassend Valencia een overzicht van verschillende zwembaden zowel in de open lucht als binnen zwembaden in Valencia aan.

Buitenzwembaden (openlucht)

Tijdens het voorjaar, zomer en/of najaar kan het heerlijk zijn om ook een duik te nemen in een buitenzwembad in plaats van/ter afwisseling van het strand. Hieronder vind je een overzicht van een aantal zwembaden in Valencia in de buitenlucht.

Polideportivo La Hípica

La Hípica is een klein en relaxed zwembad. Je kunt hier heerlijk bijkleuren op je handdoek op een grasveldje. Naast zwemmen en zonnen kun je hier ook heerlijk eten. Geniet bijvoorbeeld van Paella Valenciana (traditionele paella) of de heerlijke croquetitas de ibérico (ham kroketjes). 

Locatie: Carrer Jaca 23
Openingstijden: 6 juni t/m 3 september 2023
Dagelijks: 11.00-19.00 uur
Prijs: €4,30
Extra: houd in gedachte dat je wel een flesje water, maar eigenlijk geen ander eten en drinken mee naar binnen mag nemen. Er is wel een bar waar je broodjes, ijsjes en verschillende drankjes kunt kopen.
Website

Piscina Municipal del Parque del Oeste

Dit zwembad is van alle markten thuis. Piscina Parque Del Oeste heeft meerdere baden waaronder een kinderzwembad en een olympisch zwembad. Voor de kinderen zijn er drie glijbanen en een klimmuur. Verder is er in delen van het zwembad muziek te horen. Het zwembad beschikt over ligbedjes, deze kun je huren. De prijs hiervan verschilt per zone. Als je uitsluitend zin hebt in een hapje eten dan is dat ook mogelijk. Er zit namelijk een restaurant bij het zwembad. Hier hebben ze van alles zoals pasta’s, tosti’s en hamburgers (ook in vega). Een heerlijk zwembad om een dagje te vertoeven. 

Locatie: Carrer de Enguera
Openingstijden: juni t/m 10 september 2023
Maandag t/m vrijdag: 12.00–18.30 uur
Zaterdag t/m zondag: 11.00–19.00 uur
Prijs entree: volwassenen €3,25 (vanaf 16 jaar) en kinderen €1,65
Prijs ligbedjes:
zone 2: maandag t/m vrijdag €15, zaterdag, zondag en feestdagen €20
zone 11: maandag t/m vrijdag €20, zaterdag, zondag en feestdagen €25
zone 12: maandag t/m vrijdag €22, zaterdag, zondag en feestdagen €25
Openbaar vervoer: metro (lijn 3 en 5, halte: Avinguda del Cid, uitgang Parque del Oeste), bus (3, 20, 70, 71, 72, 73, N4, N5)
Extra: avondzwemmen op vrijdag 28 juni en alle vrijdagen in juli en augustus (21.00 – 01.00 uur)
Prijs avondzwemmen: €3,80
Website

Piscina Municipal de Parque de Benicalap

Piscina de Parque de Benicalap is perfect voor een dagje zwembad met de kids. Het zwembad heeft namelijk veel wateractiviteiten voor kinderen. Zo zijn er 5 verschillende glijbanen en luchtkussens op het water. Voor de volwassenen zijn er relaxte ligbedjes, deze kosten tussen de €20 en €25. Als je uitsluitend zin hebt om een hapje te eten dan is dat ook mogelijk. Er zit namelijk een restaurant bij het zwembad. Hier hebben ze van alles zoals pizza’s, hotdogs (ook in vega) en hamburgers (ook in vega). De Parque de Benicalap is dus een heerlijk zwembad om een dagje te vertoeven.

Locatie: Carrer Andreu Alfaro, 8
Openingstijden: 9 juni – 10 september 2023
Maandag – vrijdag: 12.00 – 20.30 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 11.00 – 19.00 uur
Prijs entree: volwassenen €3,25 (vanaf 16 jaar) en kinderen €1,65
Prijs ligbedjes: maandag t/m vrijdag €20, zaterdag, zondag en feestdagen €25
Openbaar vervoer: metro (lijn 4, halte: ‘Florista’), bus (12, 28, N3)
Extra: mocht je vaker gaan, dan is het handig om in gedachten te houden dat er ook meerdere rittenkaarten worden verkocht waardoor de entree uiteindelijk per keer goedkoper zal zijn.
Website

Piscina Municipal de Castellar

Piscina municipal de Castellar is een wat rustiger zwembad. Het zwembad heeft twee baden, een wedstrijdzwembad en een peuterbadje met klimtoestel. Ideaal om een kort middagje te zwemmen.

Locatie: Carrer Periodista Matoses, 12
Openingstijden: juni t/m 31 augustus 2023
Maandag t/m vrijdag: 12.00–18.30 uur
Zaterda t/m zondag: 11.00–19.00 uur
Prijs: volwassenen €3,35 (vanaf 16 jaar) en kinderen €1,70
Openbaar vervoer: bus (14)
Extra: mocht je vaker gaan, dan is het handig om in gedachte te houden dat er ook meerdere rittenkaarten worden verkocht waardoor de entree uiteindelijk goedkoper per keer zal zijn.
Website

Pool Beach Sur

Op nog geen 20 meter van het strand Port Saplaya zit dit relaxte zwembad. Aan het zwembad staan ligbedjes waar je de hele dag op kan vertoeven. Daarnaast zit er ook een klein barretje waar je eten en drinken kan kopen. Als je bent uitgezwommen kun je ook Port Saplaya gaan ontdekken.

Locatie: Ronda del Port d’Alboraya 7
Openingstijden: 
Maandag t/m vrijdag: 11:00 – 14:00 en 15:00 – 20:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 – 20:00 uur
Prijs: volwassen €4 en kinderen €3
Openbaar vervoer: bus (6 → L112A, L112B)
Extra: mocht je vaker gaan, dan is het handig om in gedachten te houden dat er ook seizoenskaarten en meerdere rittenkaarten worden verkocht.
Website

Overdekte zwembaden

Als je graag wilt zwemmen tijdens jouw verblijf in Valencia dan is dat zeker een mogelijkheid. Hieronder vind je een overzicht van verschillende overdekte zwembaden in Valencia.

Piscina Font de Sant Lluis

Piscina font de Sant Lluis is een overdekt zwembad. Ze hebben een prachtig lang zwembad perfect om baantjes te trekken.

Locatie: Avinguda dels Germans Maristes 18
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 14.00 en 18.30 – 21.30 uur
Zaterdag: 11.00–14.00 uur
Prijs: volwassenen €3,70 en kinderen €1,75 (voor 60 minuten)
Openbaar vervoer: bus (6, 7, 13, 18)
Extra: naast het zwembad zijn er ook squashbanen die je kunt huren. Tevens is het mogelijk om een squashracket en een bal te huren, maar in het geval dat je voor langere tijd in Valencia verblijft, kun je er ook voor kiezen om een goedkoop racket bij Carrefour aan te schaffen.
Website

RCN Delfín

Bij het zwembad RCN Delfín is het naast het nemen van zwemcursussen ook mogelijk om vrij te zwemmen. Er zijn wel speciale tijdsloten voor het vrij zwemmen. Wij zetten de belangrijkste informatie even voor je op een rij.

Locatie: Calle Trafalgar, 34
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7.05 – 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 13.30 uur
Prijs: €3,85 voor de vrije zwemuren.
Openbaar vervoer: bus (4, 19, 35)
Extra: let op dat je van tevoren de vrije zwemuren checkt. Verder is er ook een 10- en 20 rittenkaart beschikbaar voor het vrijzwemmen, dan ben je voordeliger uit. Ze geven bij RCN Delfín ook zwemlessen en andere activiteiten.
Website

Olympia Spa & Fitness

Olympia Spa & Fitness heeft naast een fitnesscentrum en spa ook een overdekt zwembad. Dit overdekte zwembad is in Alboraya. Dit zwembad heeft verschillende zwemcursussen, maar je kan er ook vrij zwemmen.  Belangrijk is om voor het vrij zwemmen wel van tevoren te reserveren bij de receptie of via de app.

Locatie: Calle Mestre Serrano, 3
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 20.30 uur
Zondag: 9.30 – 14.30 uur
Prijs: €4,60 voor de vrije zwemuren.
Openbaar vervoer: metro 3 of bus 70
Extra: er is ook een 10 rittenkaart beschikbaar voor het vrijzwemmen, dan ben je voordeliger uit. Voor de abonnementen en andere extra’s kun je het beste een kijkje nemen op de website.
Website

Wateractiviteiten

In Valencia zijn er verschillende mogelijkheden voor het uitoefenen van wateractiviteiten. Ben jij een echte waterrat en houd je ervan om je sport in het water te beoefenen? Lees dan even verder.

Malilla Polideportivo

Dit binnenzwembad is speciaal voor zwemcursussen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een initiatiecursus of een verbeteringscursus voor volwassenen. Voor kinderen zijn er verschillende wateractiviteiten zoals waterpolo en synchroonzwemmen en waterpolo. Het complex beschikt over twee zwembaden, één groot zwembad met 8 banen en een kleiner, ondiep zwembad.

Locatie: Calle Bernat Descoll, 21
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 21.00 uur
Zondag: 9.00 – 15.00 uur
Openbaar vervoer: bus lijn 8
Extra: ze bieden verschillende zwemcursussen, hier kan je een abonnement voor afsluiten. Als je een abbonnement koopt kan je ook gebruikmaken van de padelbaan en andere faciliteiten zoals de sauna of het stoombad. Naast zwemcursussen bieden ze ook verschillende soorten zwemlessen.
Website

RCN Delfín

RCN Delfín biedt naast zwemlessen ook andere wateractiviteiten aan. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met een les aquafit. Elke maandag t/m vrijdag staan hier lessen voor ingepland. Verder heeft RCN Delfín ook de mogelijkheid om een therapeutische zwemles te volgen. Bij een therapeutische zwemles staat de mentale gezondheid centraal en gaan ze door middel van zwemoefeningen je helpen.  Voor therapeutisch zwemmen staan ook lessen ingepland van maandag t/m vrijdag.

Details
Voor alle details zie RCN Delfín

Zwembaden voor zwemles

Ben jij op zoek naar een goede zwemschool voor jezelf of voor je kind? In Valencia zijn er verschillende mogelijkheden voor het nemen van zwemles. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Malilla Polideportivo

Naast zwemcursussen voor volwassenen en activiteiten als waterpolo en synchroonzwemmen kunnen ook kinderen bij dit zwembad terecht voor zwemles. Er wordt zwemles gegeven voor de leeftijd 3-5 jaar en van 5-15 jaar. Naast zwemles geven ze ook les in wedstrijdzwemmen.

Details
Voor alle details zie Malilla Polideportivo

Suma

Suma is een fitness- en zwemclub. Naast fitnesslessen geven ze hier ook verschillende soorten zwemles. Bij Suma geven ze reguliere zwemles aan de leeftijd 3-4 jaar, 5-15 jaar, volwassenen en 65+ers. Naast reguliere zwemles hebben ze ook zwemles speciaal voor baby’s. Met deze zwemles ligt de focus op de eerste ontmoetingen van de baby met water.

Locatie: Calle de l’Arquitecte Mora, 2
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 8.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00 uur
Zondag: 9.00 – 14.00 uur
Prijs: 
Babyzwemmen vanaf €47,95 per maand
3-4 jaar oud zwemles vanaf €114,80 per trimester
5-15 jaar oud zwemles vanaf €62,30 per trimester
Openbaar vervoer: bus 32
Extra: Met een abonnement op de fitnesslessen kan je ook meedoen met de les van aquafit. Voor alle cursussen in en buiten het zwembad en voor alle prijzen neem even een kijkje op de website.
Website

RCN Delfín

Bij RCN Delfín bieden ze verschillende soorten zwemlessen aan. Ze hebben zwemles voor de leeftijd van 3-4 jaar oud en 5-15 jaar oud. Daarnaast hebben ze ook zwemles voor volwassenen en 65+ers. Ze hebben ook nog de optie om mee te doen aan babyzwemles. Deze lessen zorgen ervoor dat je baby leert omgaan met water en je baby leert hier de eerste contacten leggen met water. De lessen voor volwassenen en kinderen van 3-4 en 5-15 jaar oud zijn van maandag t/m vrijdag. De lessen voor kinderen van 3-5 jaar oud worden ook op zaterdag aangeboden. De zwemlessen voor baby’s zijn alleen te volgen op zaterdag. 

Details
Voor alle details zie RCN Delfín

Lange banen zwembad

Ben je in Valencia en op zoek naar een zwembad waar je lange banen kan zwemmen? Hieronder lees je welk zwembad perfect is om te trainen!

Centro Supera

Bij Centro Supera kan je prima oefenen voor een wedstrijd zwemmen, want zij hebben een speciaal wedstrijdbad van 50 meter, verdeeld in twee baden van ieder ongeveer 25 meter. Deze baden zijn verwarmd, dus je kan er ook terecht in de wintermaanden! Om gebruik te maken van het wedstrijdzwembad betaal je €1,80 per uur. Als je klaar bent met trainen kan je ervoor kiezen om naar huis te gaan, maar je kan ook gebruik maken van een van de andere activiteitenruimtes die zij hebben. Ook hebben ze een spa, waar je je lichaam na een intensieve training een welverdiende rust kan geven en je spieren kan laten afkoelen. 

Als je langere tijd in Valencia verblijft kan je er ook voor kiezen om een maandelijks abonnement te nemen, of een rittenkaart aanschaffen. Een rittenkaart is vooral handig als je puur naar Valencia komt om te trainen voor een wedstrijd. Een tienrittenkaart (elk geldig voor een uur) betaal je €17,45. Voor een abonnement betaal je net wat meer,  afhankelijk van wat je erbij wilt hebben (bijvoorbeeld met of zonder fitnesslessen etc) betaal je per maand ongeveer €42,00. 

Locatie
Carrer D’Alberic 18
46008 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 22.00 uur
Zondag: 09.00 – 14.00 uur

Waterpark

Aquarama

Op 1 uur rijden van Valencia vind je het waterpark Aquarama in Benicàssim. De prijzen zijn gerelateerd aan hoe lang iemand is. Kinderen onder de 1.10 meter hoeven niet te betalen. Voor kinderen tussen de 1.11 en 1.30 meter die betalen € 22,50 voor een dag waterpret. Als je langer bent dan 1.30 meter dan betaal je € 27,95. Er zijn enorm veel waterglijbanen voor verschillende leeftijden en er kan natuurlijk ook lekker worden gezwommen.

Locatie
N-340, km. 986, 8,
12560 Benicàssim
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 19.00

Tips

– Denk je erover om vaker naar een zwembad te gaan? Misschien kan een rittenkaart uiteindelijk voordeliger zijn.
– Wil je naast een dagje zwembad ook graag naar een pretpark met de kinderen? Op de pagina pretparken vind je de leukste pretparken in en rondom Valencia.
– Bus, metro, fiets en wandelen naar een zwembad zijn natuurlijk prima opties, maar een taxi is ook een mogelijkheid. De prijzen van taxi’s zijn lager dan bijvoorbeeld in Nederland of België.

Comments are closed.