Wandeling Ruzafa & Cánovas

Lijkt het je leuk om de gezellige wijken Ruzafa & Cánovas in Valencia met veel boetiekjes, restaurantjes, terrassen, en ook wat bezienswaardigheden beter te leren kennen? Dan is de wandeling door deze wijken, die nog niet zijn ondekt door vele toeristen, echt een aanrader.

Wat

De verhalen achter de leuke winkeltjes, verrassende barretjes, heerlijke restaurantjes, vriendelijke locals, hier en daar een nog onbekende bezienswaardigheid en nog veel meer ontdek je tijdens deze stadswandeling.
‘Ruzafa’ is een opkomende creatieve, artistieke wijk en ‘Canovas’ een trendy en hippe wijk die samen ook wel L’Eixample worden genoemd. In beide wijken nemen we even een kijkje.

Waarom

Lekker local

Niet toeristisch, lokale bevolking, buurtwinkeltjes, ons kent ons, Valenciaanse producten & ontwerpers en meer.

Leuk

Ben je niet zo van die lange verhalen over bezienswaardigheden, maar vind je het veel leuker om meer te weten te komen over lekker eten & drinken, bijzondere winkeltjes, gezellige barretjes, verrassende concepten en de verhalen achter de mensen? Dan is deze wandeling echt iets voor jou!

Spontaan

Onderweg een bezoekje brengen aan een nieuw boetiekje, gezellige ontmoetingen, verrassende producten, bijzondere straatkunst, onverwachts toch een kijkje ergens binnen nemen… het kan allemaal!

Tips

Handig is dat je tijdens deze wandeling ook veel tips meekrijgt zodat je tijdens de rest van je verblijf in Valencia in ieder geval weet waar je lekkere tapas, een authentieke paella of andere heerlijkheden kan eten.

Praktische informatie

Start locatie: Voor het Plaza de Toros (stierenvechtersarena, naast metrohalte Xativa)
Starttijd: 17.30 uur (maandag – vrijdag)
Duur: ongeveer 2,5 uur (inclusief korte pauze voor een drankje + iets lekkers te proeven)

Kosten

Activiteit: stadswandeling door Ruzafa & Cánovas
Prijs per persoon: € 25,00
Inclusief: enthousiaste Nederlandstalige gids + 1 drankje (water/frisdrank/thee/koffie/bier/wijn) + proefverrassing

Overig

 • Een stadswandeling door Ruzafa & Cánovas gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.
 • Voor grotere groepen kan er in overleg een starttijd worden afgesproken.
 • Deze route kan ook als privé tour geboekt worden. Gebruik voor meer informatie het onderstaand contactformulier.

Hoe boek je de stadswandeling Ruzafa & Cánovas van Verrassend Valencia?

 • E-mail: info@verrassendvalencia.nl
 • Telefoon: (0034) 613 281 461
 • Contactformulier;

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  2 COMMENTS

  1. Karoly
   augustus 05, 2017 12:26 Beantwoorden

   Wij houden absoluut niet van die gidsen die met vlaggetjes, microfoons en 50 mensen achter zich aan rondlopen en dan met van die opgedreunde eindeloos lange historische verhalen komen….dat was dit gelukkig totaal niet! : )
   Jessica, we vonden het te gek! Je wist veel bijzondere weetjes, verrassende verhalen en voor ons van groot belang , de beste en lekkerste restaurantjes. Eigenlijk zijn we de dagen na de tour vooral in deze wijken gaan eten en drinken.

  2. Maarten en Sophie
   maart 11, 2014 11:31 Beantwoorden

   Wat was dit leuk! We waren al twee dagen in Valencia, maar deze spots nog nog zeker niet ontdekt… Mijn vriend en ik hadden eigenlijk nog nooit zoiets als een stadswandeling gedaan maar zeker blij dat we met Roos mee zijn gegaan! Het is echt een aanrader. De wijken zijn niet toeristisch maar wel heel gaaf en artistiek en dat maakt het extra bijzonder. We hebben door de wandeling veel toffe kroegjes en leuke boetiekjes ontdekt en we hebben heeeeerlijk gegeten in één van de restaurants die Roos ons adviseerde; Echt super bedankt!!

  Laat een review achter