Wijnproeverij

Ben jij een wijnliefhebber? Dan ben jij op de goede plek in Valencia. Valencia is namelijk een wijnregio in opkomst en een wijnproeverij is dan misschien een leuke activiteit voor jou. Het is niet alleen lekker om Spaanse wijnen te proeven, maar ook erg leerzaam!

Wat

Spanje beschikt over een grote variëteit aan wijnen. In de verschillende regio’s in Spanje worden wijnen gemaakt van diverse druiven, waaronder Verdejo, Airén, Palomino, Macabeo, Tempranillo, Monastrell, Parellada, Garnacha etc.. Ook de Comunidad Valenciana (regio Valencia) beschikt over diverse wijngebieden. Tijdens deze wijnproeverij kun jij kennismaken met vijf verschillende wijnen. Dit is een combinatie van Valenciaanse en andere Spaanse wijnen, maar dit kunnen ook bijvoorbeeld wijnen uit één streek zoals Valencia, Rioja, Ribera del Duero, Penedes of een andere regio zijn. Heb je een voorkeur of zelf ideeën? Geef dit dan gerust aan!

Wist je dat Valencia ook één van de weinige regio’s in Spanje is die zich cavaproducent mag noemen? Misschien leuk om te weten, is dat er ook een cavaproeverij geboekt kan worden!

Hoe

De wijnproeverij zal worden gegeven door een enthousiaste Nederlandse local met een passie voor wijn. Het idee is dat je echt een indruk krijgt van wat de regio Valencia aan wijnen heeft te bieden maar ook iets meer te weten komt over verschillende Spaanse wijngebieden. Naast leuke weetjes en achtergrondverhalen besteden we ook aandacht aan wijn en spijs combinaties. Wat handig is, is dat je na de wijnproeverij weet wat je in verschillende Valenciaanse restaurants kan drinken qua wijn en wat dan bijpassende gerechtjes zouden kunnen zijn.

Waar

De wijnproeverij vindt plaats in de Verrassend Valencia winkel in de hele gezellige wijk Ruzafa (populair onder de locals) aan de rand van het centrum. Dit is een erg centraal gelegen wijk in Valencia. Na de wijnproeverij zijn er in de wijk Ruzafa verschillende gezellige restaurantjes en barretjes te vinden om nog een lekker glas wijn te drinken of een hapje te eten. Bij reservering van de wijnproeverij sturen wij jou meer informatie over de precieze locatie en een kaartje toe.

Kosten

Prijs per persoon: € 40,00
Duur: 1,5 uur
Inclusief:
• Proeven van 5 kwaliteitswijnen;
• Nederlandstalige local met een passie voor wijn
• Bij iedere wijn een bijpassend hapje
• Fijn overzichtje met wijn/restaurant tips voor tijdens je verblijf in Valencia

Overig

• Een wijnproeverij kun je reserveren vanaf 8 personen.
• Heb jij een ander idee, wil jij andere type wijnen proeven tijdens de wijnproeverij, lijkt het je leuk om meer wijnen te proeven of zou jij graag ook wat andere delicatessen willen proeven (bijvoorbeeld Jamon Iberico de Bellota (beste ham in Spanje), verschillende Spaanse kazen, etcetera)? Informeer dan naar de mogelijkheden.
• Wil je graag iemand verrassen of heb je een ander ideetje gerelateerd aan wijnen proeven in gedachte? Neem dan ook contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kun je een wijnproeverij in Valencia boeken?

– E-mail: info@verrassendvalencia.nl
– Telefoon: (0034) 644384403
– Onderstaand contactformulier;

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

1 COMMENTS

  1. Patrick en de rest van de groep
    maart 25, 2012 16:55 Beantwoorden

    Leuk om wat meer te weten te komen over Spaanse wijnen. En in Nederland hebben we inmiddels ook de heerlijke Rueda wijn bij onze wijnwinkel gevonden. Een aanrader voor wijnliefhebbers.

Laat een review achter