Wijnproeverij

Onderwerpen

Ben jij een wijnliefhebber? Dan ben jij in Valencia op de goede plek. De Comunidad Valenciana is namelijk een wijnregio in opkomst. Hoe leuk is het om een wijnproeverij te doen en kennis te maken met Spanje als wijnland en daarnaast ook een aantal kwaliteitswijnen uit verschillende regio’s van Spanje te proeven? Een enthousiaste Nederlandstalige wijnliefhebber neemt je graag mee in deze wereld! 

Wat?

Spanje beschikt over een grote variëteit aan wijnen en is als land zelfs de op drie na grootste wijnproducent van de wereld. In de verschillende regio’s in Spanje worden wijnen gemaakt van diverse druiven, waaronder Verdejo, Macabeo, Tempranillo, Moscatel en Bobal. Ook de Comunidad Valenciana (regio Valencia) beschikt over diverse wijngebieden. Tijdens deze wijnproeverij maak jij kennis met vier verschillende Spaanse wijnen en mag een Valenciaanse wijn zeker niet ontbreken.

Wist je dat Valencia ook één van de weinige regio’s in Spanje is die zich cavaproducent mag noemen? Leuk om te weten: er kan ook een cavaproeverij geboekt worden!

Hoe?

De wijnproeverij wordt gegeven door een enthousiaste Nederlandse local met een passie voor wijn in het Nederlands! Het idee is dat je echt een indruk krijgt van wat Spanje als wijnland te bieden heeft, maar ook iets meer te weten komt over de wijnregio Valencia. Naast leuke weetjes en achtergrondverhalen zorgen wij bij elke kwaliteitswijn voor een bijpassend hapje. Zo leer je ook meer over de wijn- en spijscombinatie van verschillende wijnen. 

Waar?

De wijnproeverij vindt plaats in een gezellige wijnbar in de hippe wijk Ruzafa aan de rand van het centrum. Na de wijnproeverij zijn er in Ruzafa of in de aangrenzende wijk Cánovas verschillende gezellige restaurantjes en barretjes te vinden om nog een lekker glas wijn te drinken of een hapje te eten. Bij reservering van de wijnproeverij sturen wij jou meer informatie over de precieze locatie.

Praktische informatie

Prijs: €45,00 per persoon
Duur: 1,5 uur
Wanneer:

 • elke vrijdag om 18:00 uur;
 • op aanvraag op donderdag om 18:00 uur;
 • of op elke ander moment naar keuze tijdens een privétour.

Inclusief:

 • Proeven van 4 Spaanse kwaliteitswijnen;
 • Nederlandstalige local met een passie voor wijn;
 • Nederlandstalige uitleg;
 • Bij iedere wijn een bijpassend hapje;
 • Tips voor plekken waar je een goed glas wijn kan drinken of lekker kan eten.

Overig

 • Aansluiten bij een wijnproeverij op vrijdag om 18:00 uur kan al vanaf 1 persoon. De wijnproeverij gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen.
 • Wil je liever een privé wijnproeverij? Een privé wijnproeverij kun je reserveren vanaf 8 personen, de prijs is afhankelijk van de grootte van de groep. Benieuwd naar wat we nog meer kunnen organiseren voor groepen? Neem dan eens een kijkje bij onze groepsactiviteiten.
 • Wil jij een ander type wijnen proeven, lijkt het je leuk om meer wijnen te proeven of zou jij graag ook wat andere lokale delicatessen willen proberen (bijvoorbeeld Jamon Iberico de Bellota of verschillende Spaanse kazen)? Informeer dan naar de mogelijkheden.
 • Wil je graag iemand verrassen? Neem dan ook contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kun je een wijnproeverij in Valencia boeken?

 • E-mail: info@verrassendvalencia.nl
 • Telefoon: (0034) 613 281 461
 • Onderstaand contactformulier;


Op pad met wijnkenner Joeska

Tijdens de wijnproeverij ga je op pad met één van onze enthousiaste wijnkenners én natuurlijk liefhebbers! Bijvoorbeeld met Joeska!

‘Na een lange werkdag, bij het eten, op het strand of thuis op de bank, een wijntje smaakt altijd. Er is voor elke gelegenheid of bij elk gerecht altijd een bijpassend wijntje. Ik heb geluk dat ik naar mijn mening in hét wijnland woon, want ik vind Spaanse wijnen heerlijk.’

Joeska’s favoriete wijnen: ‘Met stip op 1: Verdejo uit de Rueda, maar in de winter geniet ik ook van een op hout gelagerde Tempranillo.’

Joeska vindt leuk aan de wijnproeverij: ‘Dat ik mijn liefde voor wijn aan jullie over kan dragen en jullie diverse wijnen uit het hele land kan laten proeven!’