Italiaanse restaurants in Valencia

Onderwerpen

Bijna iedereen houdt wel van een lekkere Italiaanse maaltijd. Pizza, pasta, lekkere salades, een goed wijntje en de fijne sfeer. Zelfs als je in Spanje bent! Ook in Valencia kun je veel Italiaanse restaurants vinden. Lees in dit artikel meer over de beste Italiaanse restaurants in Valencia.

Le Favole (wijken: Ciutat Vella)

Dit is één van onze favoriete Italiaanse restaurants in Valencia, omdat je er gewoonweg heerlijk kan eten. Maar ook omdat het er binnen prachtig uitziet door de warme, sfeervolle belichting, het grote assortiment aan wijn wat er staat uitgesteld en omdat het er binnen erg ruim aanvoelt. Maar door de leuke inrichting ook weer super knus! Het personeel is ontzettend vriendelijk en wie weet kun je nog een Nederlands woordje spreken met het personeel, omdat het bedrijf ook is opgericht door Nederlanders. Het is gelegen in het centrum en ze hebben ook een terras met direct daarnaast een speeltuin. Je kunt dus heerlijk genieten van je eten, terwijl je kids de klimrekken onveilig maken 😉

Een aanrader om mee te starten is de ‘antipasto misto per due’! De tiramisu kun je hier natuurlijk niet overslaan. En misschien krijg je ook wel een limoncello toe van de gastheer om je avond helemaal in Italiaanse stijl af te sluiten.

Tip!

In de wijken Ciutat Vella en El Carmen vind je veel street art terug. Combineer een lunch of diner bij Le Favole met onze digitale street art tour!

 • Carrer de l’Hedra 5
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.30 – 0.00 uur

San Tommaso & Santa Rita (wijk: Ciutat Vella)

In een klein straatje midden in het historische centrum van Valencia, vind je het sfeervolle Italiaanse restaurant San Tommaso. De vrolijke bloemen langs de muur op het terras trekken je aandacht meteen. Binnen is het enorm sfeervol en is het net alsof je je in een Italiaanse woonkamer bevindt met de vele lijstjes en wijnflessen aan de muur, de kussens op de banken en de vintage spulletjes. Het restaurant biedt heerlijke pasta’s, salades en andere Italiaanse delicatessen voor een niet al te hoge prijs. Het restaurant is erg populair, dus we raden je aan om te reserveren!

Santa Rita is het nieuwe ‘zusje’ van San Tomasso en je vindt deze om de hoek. Het eten en de sfeer zijn heel vergelijkbaar en soms als er bijna het ene restaurant geen plek is, kun je wel bij het andere terecht.

 • Carrer de la Corretgeria 37 & Carrer dels Assaonadors 10
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.00 – 0.00 uur

Lambrusqueria (wijken: Ciutat Vella & Cánovas)

Bij dit Italiaanse restaurant kun je genieten van de knusse gezellige drukte op het terras Ook binnen ziet het er mooi uit, met een leuke aankleding, alsof je echt in een echte Italiaanse woonkamer / keuken zit. Je kunt er terecht voor lunch en diner. Onder de locals in Valencia is de lunch er het meest populair vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Zo kost een dagmenu bijvoorbeeld €11,95 van maandag tot en met vrijdag, met maar liefst drie gangen (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en een kop koffie). ‘s Avonds staan de sfeervolle kaarsen op tafel en kun je nog tot laat genieten van de gezelligheid. Het is een van de meeste knusse Italiaanse restaurants in Valencia.

 • Carrer del Comte d’Altea 31 & Carrer de Ciscar 3 & Carrer dels Cavallers 27
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 13.00 – 0.30 uur
  *De locatie op Carrer de Ciscar 3 is gesloten tussen 16.00 – 20.30 uur

L’Alquimista (wijk: Ruzafa)

Een keertje toevallig een avond langskomen bij L’Alquimista kan niet gemakkelijk. Er zijn namelijk maar 5 tafels in het restaurant! Dat maakt het natuurlijk wel heel gezellig en speciaal. En dan is het misschien klein, maar als je echt Italiaans wilt eten, zit je hier zeker goed. De pasta die ze aanbieden, maken ze vers klaar als jij het bestelt. En kies je voor een menu met onbeperkt pasta (voor €25,00), dan krijg je steeds een pannetje met nieuwe verse pasta op tafel geserveerd waar je met elkaar van kunt eten. Buon appetito!

 • Carrer de Lluís de Santàngel 1
 • Website
 • Openingstijden:
  Donderdag t/m zaterdag: 12.30 – 15.30 en 19.30 – 22.30 uur
  Zondag: 12.30 – 15.30 uur

La Finestra (wijk: Ruzafa en Cabanyal)

Misschien doet dit leuke restaurantje je wel denken aan tapas eten of ‘pizza gourmetten’. Dit is iets wat je vooral doet om verschillende hapjes te eten en voor een gezellige sfeer. En dat is ook precies waar La Finestra voor staat. Een gezellige, georganiseerde chaos. In de rustige straat valt het tentje op door de gezelligheid die buiten al heerst. Er staan buiten wat stoelen en er is een klein raampje waar je aan kunt hangen en lekker kunt drinken en eten. Je hebt al snel zin om mee te doen!

De pizza’s kosten €2,50 per stuk en het idee is dat je er meerdere bestelt. Vaak heb je de keuze uit 4 of 5 verschillende soorten pizza’s, maar je kunt ook gaan voor de verrassingspizza. Je kunt dan nog wel aangeven of je graag met of zonder vlees wilt. Dit is een leuke manier om allemaal verschillende soorten ‘pizzettas’ te ontdekken! Het interieur van binnen ziet er ook erg leuk uit. Het is een beetje vintage-achtig met allemaal verschillende stoelen, en wisselende kunst aan de muur, die ook te koop is. De bediening is vlot en vriendelijk. Kortom, een leuke, hippe plek waar locals graag komen voor een gezellige avond.

La Finestra heeft drie vestigingen, met ieder hun eigen naam. La Finestra en Gino Banana in Ruzafa en Festinar in Cabanyal.

La Finestra

 • Carrer dels Vivons 16
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.00 – 23.30 uur

Gino Banana

 • Carrer de Puerto Rico 3
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.00 – 23.30 uur

Festinar

 • Carrer del Dr. Lluch 46
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.00 – 1.00 uur

Bocadella (wijk: Algirós)

Spaanse tapas maar dan met een Italiaanse twist, the best of both worlds als je het ons vraagt! Bij dit knusse restaurant waan je je even in een zomers Italiaans dorp. Aan sfeer ontbreekt het niet.. Ze een heerlijke menukaart met verschillende Spaanse tapasgerechten met een Italiaanse twist eraan. Het restaurant is van twee Italiaanse eigenaren die met veel plezier hun met liefde bereide gerechten aan je tafel serveren. Buon appetito!

 • Carrer de l’Escultor Alfons Gabino 19
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 19.00 – 2.00 uur