Volleybal

Met zijn prachtige strand en heerlijke klimaat is Valencia de perfecte plek om te gaan beachvolleyballen. Maar niet getreurd, ook in de winter zijn er voldoende mogelijkheden om te volleyballen in Valencia. We geven je graag tips voor zaal- en beachvolleybalclubs en waar je het beste een volleybal en de juiste kleding kunt kopen. Klaar om te gaan volleyballen in Valencia!

Naast het welbekende Spaanse voetbal, speelt Spanje ook op hoog niveau mee in de volleybalcompetities. Zowel in het binnenland als aan de kust worden heel wat ballen over en weer gespeeld op de volleybalvelden. Zo ook in Valencia! Er is voor ieder wat wils: volleyballiefhebbers die deze stad gaan bezoeken hoeven zich niet te vervelen.

Volleybalclubs

Ben je een fanatieke volleyballer en voor een langere tijd in Valencia en wil je blijven volleyballen? Of wil je juist beginnen met deze leuke sport? Er zijn verschillende mogelijkheden in om te volleyballen in Valencia. In het winterseizoen kun je je aansluiten bij verschillende zaalvolleybalclubs. Voor de zomer hebben sommigen van deze clubs een samenwerking met een beachvolleybalclub, en anders gaan de zaalteams er vaak samen op eigen initiatief een potje beachvolleyballen.

Samarucs

Bij sportvereniging Samarucs Valencia staat tolerantie en een discriminatievrije omgeving centraal. De club is aangesloten bij de LGTB+ gemeenschap en laat daarmee zien dat echt iedereen welkom is. Je afkomst, je geslacht en op wie je verliefd wordt, maakt allemaal niet uit. Zolang je je maar inzet en enthousiast bent tijdens het sporten.

De vereniging biedt meerdere sporten aan, waaronder volleybal. Je kunt eerst twee trainingen meedoen en pas daarna hoef je te beslissen of je je wilt inschrijven. Als je eenmaal lid bent, heb je ook een optie om deel te nemen aan de volleybalcompetitie. Er zijn verschillende instapniveaus. Zo vind je vast een team dat bij jouw skills aansluit. In de zomerstop zijn er geen trainingen, maar de teams gaan wel regelmatig beachvolleyballen op eigen initiatief. 

Locatie
Carrer de la República Argentina 22
46021 Valencia
Website 

Trainingen
Beginner
Woensdag 22.00 – 23.30 uur
Vrijdag 20.20 – 22.00 uur

Gemiddeld
Maandag 20.30 – 22.00 uur
Vrijdag 22.00 – 23.30 uur

Gevorderd
Maandag 22.00 – 23.30 uur
Woensdag 20.30 – 22.00 uur

Prijzen
€ 25,00 (lidmaatschap van een jaar)
€ 20,00 (trainingskosten per maand)

Voleibol Valencia

Bij volleybalclub Voleibol Valencia zijn nieuwe leden altijd welkom! Voor de fanatiekelingen onder ons: bij de gevorderde teams ligt de focus op het behalen van de hoogst mogelijk sportieve prestaties. Bij de senioren is het hoogste mannenteam in 2016 zelfs geselecteerd om mee te spelen in de Superliga de Voleibol Mascilina (SVM)! Dit is de topcompetitie van het Spaanse volleybal.

Locatie
Carrer de Castellonet de la Conquesta 18
46025 Valencia
Website     

Prijzen
De prijzen hangen af van het team waarin je gaat spelen en of je wel of niet in de competitie kunt meedoen. Wanneer je een keertje meetraint, kan de club je hier meer informatie over geven.

Universitat Politècnica

Als student in Valencia is het natuurlijk ook hartstikke leuk om onderdeel te zijn van een sportteam. Op de campus van Universitat Politècnica is een groot sportcentrum met vier volleybalvelden die je kunt huren om te gaan spelen. Ook kun je je inschrijven voor wekelijkse trainingen om binnen een team te groeien als volleybalspeler. Het reserveren van een zaal en het inschrijven voor de trainingen wordt via een online platform geregeld.

Locatie
Camí de Vera (zonder straatnummer)
46022 Valencia
Website  

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00 – 23.00 uur

Prijzen indoor
Huur zaalveld
€ 20,00 (student UPV, ochtendtarief)
€ 30,00 (student UPV, middagtarief)
€ 30,00 (extern, ochtendtarief)
€ 40,00 (extern, middagtarief)

Training
€ 10,00 (student UPV, per maand)
€ 30,00 (extern, per maand)

Beachvolleybal

Het maakt niet uit hoeveel ervaring, coördinatie of balgevoel je hebt: beachvolleybal is voor iedereen leuk! Vorm een team samen met je vrienden en familie, of ontmoet nieuwe mensen die de passie voor volleybal met jou delen. We geven je graag enkele tips waar je beachvolleybal kunt spelen in Valencia.

Beachbol

De grootste beachvolleybalvereniging in Valencia is Beachbol. Op het mooie brede strand Playa Malvarrossa bezitten ze maar liefst twintig beachvolleybalvelden, waarvan twee kindervelden. Voor slechts vijf euro kun je al een volleybal huren, maar verlies deze niet uit het oog, want als je de volleybal kwijtraakt krijg je een boete van €60. In de zomer worden er ook regelmatig toernooien georganiseerd, dus als je het leuk vindt om hieraan deel te nemen of een kijkje te nemen, kun je de website van Beachbol in de gaten houden.

Ook is het mogelijk om een volleybalveld te reserveren voor een groep, waarbij je zowel zelf training kunt geven of een professional kunt inhuren. Ben je in Valencia voor een langere periode? Goed nieuws! Je kunt lid worden van de Beachbol vereniging en wekelijks trainingen volgen. Deze trainingen worden aangeboden voor zowel kinderen als volwassenen. Voor volwassenen zijn er trainingen op verschillende niveaus: beginner, medium of gevorderd niveau.

Locatie
Carrer d´Isabel de Villena 10
46011 Valencia
Website   

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00-22.00 uur

Prijzen
€ 5,00 (Huur volleybal)
€ 8,75 (Huur velden per uur)

Universitat Politècnica

De Politècnica universiteit in Valencia heeft zijn eigen beachvolleybalveld én volleybalveld in de buitenlucht op de campus. Deze kunnen zowel studenten als externe partijen huren.  Beide velden liggen vlak naast het hoofdgebouw van de universiteit. Online reserveren kan gemakkelijk en het beste ongeveer een week van tevoren. Hier kun je je ook opgeven voor wekelijkse trainingen, voor als je een langere periode in Valencia verblijft en graag wilt volleyballen.

Locatie
Camí de Vera (zonder straatnummer)
46022 Valencia
Website      

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00-23.00 uur

Prijzen
Huur beachvolleybalveld
€ 6,00 (student UPV, ochtendtarief)
€ 10,00 (student UPV, middagtarief)
€ 12,00 (extern, ochtendtarief)
€ 20,00 (extern, middagtarief)

Huur volleybalveld buiten
€ 10,00 (student UPV, ochtendtarief)
€ 20,00 (student UPV, middagtarief)
€ 15,00 (extern, ochtendtarief)
€ 30,00 (extern, middagtarief)

Training
€ 10,00 (student UPV, per maand)
€ 30,00 (extern, per maand)

Beachvolleybalwedstrijden

Lijkt je het leuk om mee te doen aan beachvolleybalwedstrijden in het weekend? Dat kan! Happy Erasmus organiseert regelmatig wedstrijdjes op het strand van Malvarossa. Je kunt je online of bij hun kantoor inschrijven. Zowel met een groep vrienden of alleen. Dan maak je vanzelf nieuwe vrienden tijdens het volleyballen!

Locatie
Carrer de Ramon Llull 21  
46021 Valencia
Website          

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00-22.00 uur

Volleybalvrienden

Via de webstie Amigos Valencia kun je contact zoeken met anderen die het leuk vinden om te volleyballen. Als er een groepje gevormd is, kun je samen afspreken om een partijtje te spelen op het strand. Er worden ook allerlei activiteiten gepromoot waar je deel aan kunt nemen. Zeker de moeite waard om te kijken of er iets leuks voor je bij staat.

Even bijkomen na het volleyballen

Even bijkomen na een intense training of fanatiek partijtje beachvolleybal? Dat kan! Aan het strand zijn verschillende plekjes om een lekker drankje of hapje te halen om weer helemaal op te laden.

Kioskbar

Vlak naast de beachvolleybalvelden van Beachbol is de Kioskbar te vinden. Met uitzicht op de velden en een chille sfeer, kun je hier genieten van heerlijke sapjes, fruithapjes en salades. Deze gezonde producten boosten je energielevel, zodat je daarna weer helemaal opgeladen door kan met je dag. Het is ook een leuke plek voor kinderen. Die kunnen zich vermaken in de speeltuin of de beachvolleybalvelden speciaal voor kinderen.

Locatie
Carrer d´Isabel de Villena 10
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00-22.00 uur

Pans & Company

Bij Pans & Company kun je heerlijke broodjes ‘ to go’  halen. Zo kun je met je voetjes in het zand en uitzicht op zee genieten van je ‘ Tuna Salad Sandwich’. Of kies je toch liever voor een luxe Italiaans broodje met mozzarella, tomaat en rucola? Er is keuze genoeg bij Pans & Company!

Locatie
Paseo marítimo 13
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 08.30 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 08.30 – 00.30 uur

Casa Carmela

Als je liever – net als de Valencianen – echt even de tijd neemt voor een uitgebreide lunch, dan kun je terecht bij restaurant Casa Carmela. Dit typisch Valenciaanse restaurant ligt vlakbij Playa Malvarossa en ze hebben hier overheerlijke paella. Het restaurant heeft ook vegetarische, veganistische en glutenvrije opties, dus iedereen kan hier aanschuiven.

Locatie
Carrer d´Isabel de Villena 155
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 16.00 uur

Volleybalkleding + volleybal = GO!

Heeft al deze informatie jou enthousiast gemaakt om direct te beginnen? Haal de juiste volleybalspullen in huis en begin zo snel mogelijk met volleyballen in Valencia!

Stap 1: scoor een volleybal

Voor vijf euro per dag kun je een goede volleybal huren bij beachvolleybalvereniging Beachbol. Makkelijk voor als je al op het strand bent en spontaan een potje beachvolleybal wilt spelen. Daarnaast zijn er verschillende Chinese winkeltjes door heel Valencia te vinden die vanalles verkopen tegen een zeer budgetvriendelijke prijs. Hier zou je ook een volleybal kunnen scoren. Op de kruising van Carrer del Dr. Marcos Sopena en Carrer d’Eugènia Viñes staat meestal ook een strandkiosk waar je een beachvolleybal kunt kopen.

Locatie Beachbol
Carrer d´Isabel de Villena 10
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00-22.00 uur

Locatie Chinese winkel
Hai Na Bai Chuang
Avinguda de la Malva-Rosa 144
46011 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.30-21.00 uur

Stap 2: volleybalkleding uitzoeken

Een tripje naar de Decathlon winkel in het centrum van Valencia zorgt dat jij helemaal klaar bent voor je (beach)volleybalavontuur. Deze winkel verkoopt alles wat je nodig hebt: sportoutfits, volleybalbeschermers, de juiste schoenen en kniebeschermers en natuurlijk volleyballen. Je kunt dit ook makkelijk online via hun webshop kopen.

Locatie Decathlon
Avinguda de Tirso de Molina 16
46015 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.00-22.00 uur

Vamos a la playa!

Als sportievelingen willen we natuurlijk wel actief blijven en gelukkig is het strand vanuit het centrum goed te bereiken met de fiets. Daarnaast kun je door een fiets te huren ook de rest van de stad op een leuke en makkelijke manier ontdekken. Als je voor een langere termijn wilt gaan volleyballen is een leasefiets misschien een handig idee. Hiermee kun je dan elke week naar de trainingen fietsen.

Handig om te weten

  • Playa Malvarossa heeft een breedte van 125 meter en is ongeveer één kilometer lang. Genoeg plek voor iedereen dus 😉
  • De spelregels verschillen tussen indoor en outdoor volleybal. Met beachvolleybal, in verhouding tot zaalvolleybal, hebben de spelers bijvoorbeeld geen vaste positie in het veld, is het veld kleiner en zijn er maximal drie sets per wedstrijd. Ook kun je op het strand al een wedstrijd spelen met een team van slechts twee spelers, terwijl er in de zaal minstens zes spelers nodig zijn om een volleybalteam te vormen.

Comments are closed.