Foodtrucks

Onderwerpen

De hippe foodtruck heeft helemaal zijn opmars gemaakt en zo zijn ze ook in Valencia neergestreken. Van plekken waar je één foodtruck vindt tot hele markten vol, er zijn er genoeg. Het fijne aan foodtrucks is dat er altijd voor ieder wat wils is; van mediterraans tot Aziatisch en van pizza tot authentiek Spaans eten. Ook de sfeer die de foodtruckspots met zich meebrengen heeft iets speciaals, vinden wij. We vertellen je dan ook graag waar in Valencia je ze kunt vinden. 

Mercabanyal 

Dé OUTdoor foodtruck spot van Valencia. Vanaf de buitenkant zou je niet denken dat hier een van de leukste foodtruckspots zit, dus je zou er zo voorbij lopen. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De plek is super hip ingericht met zeecontainers, planten, lichtjes en houten stoelen en tafeltjes. Je kunt beneden zitten, maar ook boven, waar je nog tot laat lekker van de zon kunt genieten. Qua eten vind je hier typische Spaanse tapas, zoals verschillende hammen en kazen en patatas bravas. Maar daarnaast vind je er ook verschillende baos (een met gist gerezen broodje uit de Chinese keuken), pizza, burgers en nog veeel meer! Ook qua drankjes kun je van alles kiezen; verschillende wijnen, speciaalbieren, cocktails, vermuts en nog meer lekkers. Onze aanrader is een Lagunitas IPA in combinatie met de Veggie Baos van de Boavan en een kaaskroketje van las cremositas! Lees meer over deze onontdekte spot op onze pagina.

 • Carrer Eugenia Viñes 225
 • Website
 • Openingstijden:
  Woensdag en donderdag: 17:00 – 0:00 uur
  Vrijdag t/m zondag: 12:00 – 0:00 uur

El Garaje Foodtrucks

Dé INdoor foodtruck spot van Valencia. De markt ziet eruit als een oldschool garage met allemaal toffe foodtrucks waar eten, drinken en lekkers in wordt gemaakt. De look and feel zorgt voor een arty farty, stoere uitstraling. Verder is er een groot aanbod aan eten, zoals burgers, noodles, pizza en zelfs zoetigheid. Dit is goed te combineren met de verschillende drankjes die worden aangeboden. Onze aanraders zijn de nachos met 5 kazen en de hamburger Augusta (met parmezaanse kaas en truffelmayonaise). 

 • Carrer del Dr. Ferran 10
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 19:30 – 0:00 uur
  Zaterdag en zondag: 13:30 – 0:00 uur

La Fábrica de Hielo

Niet meerdere foodtrucks, maar wel de sfeer van een foodtruck spot. In Playa del Cabanyal vind je La Fábrica de Hielo, oftewel de ijsfabriek. De bekendste artistieke ontmoetingsplaats in de omgeving. Je kunt hier na een stranddag buiten aan de picknicktafels plaatsnemen. De inrichting binnen heeft een vintage uitstraling met verschillende tafels en stoelen, leren banken, veel groen en sfeervolle verlichting. Je kunt hier regelmatig genieten van live optredens. Wat ons betreft dus absoluut een aanrader om te bezoeken in Valencia. Qua eten raden wij de Yo Veggie burger en de Bacalao kroketjes aan. Lees meer over deze onontdekte spot op onze pagina.

 • Carrer de Pavia 37
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 12.00 – 1.30
  Dinsdag t/m vrijdag: 17.00 – 1.30 uur
  Zaterdag en zondag: 12.00 – 2.30

Tip

 • Ben je ook zo dol op foodtrucks, houd dan vooral onze agenda in de gaten. Er zijn regelmatig foodtruckfestivals en foodtruck markten in Valencia te vinden.