Voorjaar in Valencia

Onderwerpen

De lente is een heerlijke periode om in Valencia te zijn. Het zonnetje warmt al aardig op en de kans is groot dat er wat stranddagen in zullen zitten. In het voorjaar vinden er regelmatig evenementen plaats én het is het seizoen met het belangrijkste Valenciaanse feest: Las Fallas. Wat kan je doen tijdens het voorjaar in Valencia?

Zon, zee en… strand?

In het voorjaar wordt het gemiddeld tussen de 12 en 22 graden in Valencia. Er zijn uitschieters, zoals dagen dat de temperatuur bijna de 30 graden aantikt. Warmte en zon genoeg dus in de lentemaanden. Op zo’n dag is het heerlijk om naar het strand te gaan. Valencia heeft een aantal stadsstranden, maar ook wat stranden net buiten de stad. Deze zijn iets rustiger en er zijn meer locals te vinden. Een duikje nemen kan, maar de gemiddelde zeetemperatuur in het voorjaar is zo’n 16 graden. Best fris!

Picknick in het park

In het voorjaar kan het soms nog wat frisjes zijn. Veel Valencianen zeggen zelf dat na Las Fallas het omslagpunt qua weer is. Daarna ‘mogen’ de jassen uit en gaat het zonnetje echt goed schijnen. Wanneer het weer het toelaat, is een picknick in het Turia park een erg leuk idee. Stel je picknickpakket samen bijvoorbeeld bij Zummsalads, kleedje mee en genieten!

Las Fallas

Wanneer je tussen 15 en 19 maart 2024 Valencia bezoekt, dan zit je goed. In die periode wordt Las Fallas gevierd, een feest met vuurwerk, authentieke klederdracht, praalwagens… Officieel begint het feest de laatste zondag van februari. Vanaf dit moment tot en met 19 maart bruist Valencia ontzettend. Meer achtergrondinformatie, leuke weetjes en een agenda is te vinden in op onze Fallas pagina.

Tijdens Pasen in Valencia?

De Valencianen doen niet aan een paasontbijt, beschilderen geen eieren en gaan niet op zoek naar verstopte eieren in de tuin… Toch wordt Pasen in Valencia niet minder gevierd. Er wordt zelfs een hele week aan Pasen gewijd, de Semana Santa. Tijdens deze week wordt de laatste week van Jezus’ leven verteld en vaak ‘nagespeeld’ tijdens bijzondere processies. Deze processies vinden voornamelijk plaats in de wijk rondom het strand en de haven.

Fietsen!

Wanneer het in Valencia nog niet ál te warm is, kun je lekker de fiets pakken. Huur een fiets, gebruik de Verrassend Valencia fietsroute en geniet van het zonnetje. Met de route kom je door het Turia park, de Stad van Kunst en Wetenschap en eindig je bij het strand. Neem lekker wat te drinken en eten mee voor onderweg en maak stops om ook van het zonnetje te genieten. Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons een fiets te huren.

Valencia in bloei

In het voorjaar staan diverse bomen in bloei in Valencia. Waar de stad in de winter gezellig oogt met bomen vol sinaasappels, staan deze nu prachtig in bloei. Deze sinaasappelbloesem ruikt ook nog eens heerlijk! Andere bomen staan ook in bloei, zoals de Jacaranda. Deze tropische boom komt vooral voor in Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en de Cariben. In deze gebieden is de bloei van de boom het begin van de lente. In Valencia bloeit de Jacaranda wat later, meestal rond mei. Deze exotische bloemen zijn paars van kleur en geven de straten en parken van Valencia een vrolijke uitstraling.

Tips

  • Hoewel Valencia in het voorjaar nog niet op zijn warmst is, kan de zon goed schijnen. Een zonnebrandcrème is een aanrader, de voorjaarszon heeft een hoog UV-gehalte.