Theaters

Ga jij op vakantie naar Valencia en lijkt het je leuk om een theater, opera, dans, ballet of zang voorstelling in Valencia te zien? Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende theaters in Valencia.

Palau de les Arts Reina Sofia

Het Palau de les Arts Reina Sofia is onderdeel van de Ciudad de las Artes y de las Ciencias (CAC), oftewel van de Stad van de Kunst en Wetenschap. De CAC is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en op 8 oktober 2005 werd het Palau de les Arts Reina Sofia geopend. Er zijn verschillende zalen, waaronder de “Sala Principal” (hoofdzaal) met een maximale capaciteit voor 1.700 personen. Gedurende het jaar vinden er verschillende voorstellingen plaats waaronder: opera, ballet en muziek. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op de website! Wil je graag meer weten over het operagebouw, kijk dan hier!

PALAU-DE-LES-ARTS-REINA-SOFIA

Locatie
Palau de les Arts Reina Sofia
Ciudad de las Artes y de las Ciencias (in het Turia park)
Avenida del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina), 1
46013 Valencia

Website

Teatro Principal

Het Teatro Principal is het oudste theater sinds het jaar 1832 en werd ontworpen door architect en schilder Filippo Fontana. Dit theater biedt onder andere ballet, opera en theater voorstellingen, maar ook voor musicals kun je hier terecht. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op de uitgaansagenda van Vivir Valencia.

Teatro-Principal

Locatie
Teatro Principal
Carrer de les Barques, 15
46002 Valencia
Website

Teatro Olympia

Teatro Olympia is gebouwd over het vroegere “Convento de San Gregorio”, oftewel het San Gregorio klooster en werd onder andere ontworpen door de architect Vicente Rodriguez Martín. Het theater wordt gerund door een familie en heeft op dit moment als theater de meeste zitplaatsen (1.000) in de Comunidad Valenciana (regio Valencia). Theater Olympia biedt een grote verscheidenheid aan voorstellingen waaronder musicals en theater. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Teatro Olympia.

Teatro-Olympia

Locatie
Teatro Olympia
Calle San Vicente Mártir, 44
46002 Valencia
Website

Escalante

Escalante heeft als doel om theater ook onder de aandacht van kinderen/jongeren te brengen. Naast voorstellingen, zijn er ook exposities en is er ook een theaterschool. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Escalante.

Locatie
Escalante
Calle Landerer, 5
46003 Valencia
Website

Teatro Talia

Teatro Talia is gelegen in de wijk Carmen, het oude stadscentrum van Valencia. In deze wijk vind je veel restaurants en gezellige barretjes. Dit modernistische theater is door de gemeente opgeknapt en oorspronkelijke details zijn behouden gebleven. Hier kun je onder andere terecht voor theater voorstellingen.

Teatro-Talia

Locatie
Teatro Talia
Carrer dels Cavallers, 31
46001 València
Website

Teatro Rialto

Op Plaza Ayuntamiento schuin tegenover het Ayuntamiento, oftewel het gemeentehuis, vind je Teatro Rialto. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op de uitgaansagenda van Vivir Valencia.

Rialto

Locatie
Teatro Rialto
Plaza Ayuntamiento, 17
46002 Valencia
Website

Teatro Micalet

Theater Micalet is opgericht in 1995 met als doel om een levendig theater neer te zetten met regelmatig verschillende voorstellingen. Je vindt hier voornamelijk theater voorstellingen, maar ook musical en dans staan op het programma. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Teatro Micalet.

Locatie
Teatro Micalet
Calle Mestre Palau, 3
46008 Valencia
Website

Circuito Café Teatro Valencia

Circuito Café Teatro is opgericht in 2001 door twee Valenciaanse acteurs, namelijk Rafa Alarcón en María Mínaya. Circuito Café teatro biedt dagelijks verschillende theater voorstellingen op telkens verschillende locaties. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Circuito Café Teatro Valencia.

Locatie
Circuito Café Teatro Valencia
Calle Roca, 7
46007 Valencia
Website

Tip:

• Sommige voorstellingen kunnen snel uitverkocht zijn. Er is bijvoorbeeld jaarlijks een aantal operavoorstellingen in het Palau de les Arts Reina Sofía die maar een paar keer plaatsvinden. Daarom is het zeker een aanrader, indien je een bepaalde voorstelling echt graag wil zien, om goed in de gaten te houden wanneer de kaarten in de verkoop gaan.

Comments are closed.