Theaters

Onderwerpen

Ga jij op vakantie naar Valencia en lijkt het je leuk om een theater, opera, dans-, ballet- of zangvoorstelling in Valencia te zien? Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende theaters in Valencia.

Palau de les Arts Reina Sofia (wijk: CAC)

Het Palau de les Arts Reina Sofia is onderdeel van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel van de Stad van de Kunst en Wetenschap. Deze stad is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en op 8 oktober 2005 werd het Palau de les Arts Reina Sofia geopend. Er zijn verschillende zalen, waaronder de ‘Sala Principal’ (hoofdzaal) met een maximale capaciteit voor 1.700 personen. Gedurende het jaar vinden er verschillende voorstellingen plaats waaronder: opera, ballet en muziek. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op de website! Wil je graag meer weten over het operagebouw, kijk dan hier!

  • Avinguda del Professor López Piñero (Historiador de la Medicina) 1
  • Website

Teatro Principal (Ciutat Vella, Centrum)

Het Teatro Principal is het oudste theater sinds het jaar 1832 en werd ontworpen door architect en schilder Filippo Fontana. Dit theater biedt onder andere ballet, opera en theatervoorstellingen, maar ook voor musicals kun je hier terecht.

Teatro Olympia (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Teatro Olympia is gebouwd over het vroegere ‘Convento de San Gregorio’, oftewel het San Gregorio klooster en werd onder andere ontworpen door de architect Vicente Rodriguez Martín. Het theater wordt gerund door een familie en heeft op dit moment als theater de meeste zitplaatsen (1.000) in de Comunidad Valenciana (regio Valencia). Theater Olympia biedt een grote verscheidenheid aan voorstellingen waaronder musicals en theater. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Teatro Olympia.

  • Carrer de Sant Vicent Màrtir 44
  • Website

Escalante (wijk: Ciutat Vella, Centrum)

Escalante heeft als doel om theater ook onder de aandacht van kinderen/jongeren te brengen. Naast voorstellingen, zijn er ook exposities en is er ook een theaterschool.

  • Carrer del Poeta Querol s/n esquina Carrer de les Barques 15
  • Website

Teatro Talia (wijk: El Carmen)

Teatro Talia is gelegen in de wijk El Carmen, het oude stadscentrum van Valencia. In deze wijk vind je veel restaurants en gezellige barretjes. Dit modernistische theater is door de gemeente opgeknapt en oorspronkelijke details zijn behouden gebleven. Hier kun je onder andere terecht voor theater voorstellingen.

Teatro Rialto (wijk: Ciutat Vella, Centrum)

Op Plaza Ayuntamiento schuin tegenover het Ayuntamiento, oftewel het gemeentehuis, vind je Teatro Rialto. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op de uitgaansagenda van Vivir Valencia.

Teatro Micalet (wijk: Extramurs)

Theater Micalet is opgericht in 1995 met als doel om een levendig theater neer te zetten met regelmatig verschillende voorstellingen. Je vindt hier voornamelijk theatervoorstellingen, maar ook musical en dans staan op het programma. Voor meer informatie over het actuele programma kun je kijken op Teatro Micalet.

Tip

  • Sommige voorstellingen kunnen snel uitverkocht zijn. Er is bijvoorbeeld jaarlijks een aantal operavoorstellingen in het Palau de les Arts Reina Sofía die maar een paar keer plaatsvinden. Daarom is het zeker een aanrader, indien je een bepaalde voorstelling echt graag wilt zien, om goed in de gaten te houden wanneer de kaarten in de verkoop gaan.