Kerst

Breng je rond de kerstdagen 2017-2018 een bezoekje aan Valencia? Het wordt in Valencia hoogstwaarschijnlijk geen witte Kerst, maar je komt ook hier zeker in de kerstsfeer. Met een beetje geluk kun je overdag nog heerlijk in de zon op een terrasje zitten. Verder kan je alles vinden over de dagen rondom kerst en oud en nieuw in het Wintermagazine!

Kerstsfeer

Plaza Ayuntamiento wordt mooi versierd in kerstsfeer. Zo staat er een grote (metalen) kerstboom, hangen er verlichte kerststerren en hebben de palmbomen ook lampjes. Het is zeker de moeite waard om even te gaan kijken. De stad wordt op allerlei plaatsen mooi verlicht. In verschillende straten hangen er vele lampjes en op verschillende plaatsen zijn er kunstijsbanen om te schaatsen, deze vind je onder andere midden in het winkelcentrum Aqua. Verspreid door de stad staan kerststalletjes en –marktjes.Een herkenbare geur in Valencia rond de kerstperiode, is die van geroosterde kastanjes. Rond deze periode vind je op bijna elke hoek van de straat een standje waar geroosterde kastanjes en amandelen worden verkocht. Lastig om hier zonder opkijken voorbij te lopen!

kerst-1

Eten & drinken

Tijdens de kerstdagen wordt er meestal niet ‘normaal’ gegeten, ook in Spanje niet. Op kerstavond is het voor de Spanjaarden traditie om thuis met de familie te eten. Gelukkig, voor ons, zijn er genoeg restaurants in Valencia waar je tijdens de kerstdagen heerlijk uitgebreid kunt dineren! Vele hebben speciale menu’s voor tijdens deze dagen en meer informatie daarover kan je vinden in de December gids.

Spaanse tradities tijdens kerst

Gedurende de kerstperiode in Valencia, zijn er vele kerststalletjes, oftewel “Beléns” te zien. In winkeletalages, in kerken, in scholen, maar ook vele mensen thuis hebben hun Belén al opgesteld. Belén betekent Bethlehem en ieder maakt zo zijn eigen samenstelling. Op vele kerstmarktjes kunnen verschillende attributen worden gekocht, zoals onder andere Maria, Jozef, kindje Jezus, de ezel, de kerststal etc. Sommige zetten de hoofdfiguren bij elkaar en de kerststal, maar er zijn ook Belén’s die een heel spektakel zijn, met van alles erop en eraan. Op Oudejaarsavond drinken veel mensen een glaasje cava om te proosten op het nieuwe jaar. In de supermarkten zijn rond deze periode ook vele merken cava in de aanbieding. Een fles cava kun je in de bekende supermarkten al vanaf € 1,60 kopen.

kerst-3

Kerstloterij

Net voor de Kerst is er de “Lotería de Navidad”. In Spanje in het algemeen doen heel veel mensen mee aan deze kerstloterij. In vele winkels, restaurants en bars kun je kerstloten kopen. In de ochtend van 22 december wordt de loterij op televisie uitgezonden en in vele kroegen en winkels staat dan de televisie of radio aan. In het geval dat je in Valencia bent gedurende de kersttijd en zeker als je op 22 december in Valencia bent, kan het bijvoorbeeld leuk zijn om voor 20 euro één tiende deel van een lot te kopen in een leuke bar. Dan kun je met nog vele anderen in de kroeg vol in spanning wachten op de trekking.

Tips

– Houd er rekening mee dat, indien je gedurende de kerst, 25 december, Valencia bezoekt veel restaurants en bars gesloten kunnen zijn;
– Ben je op zoek naar een hotel, B&B, hostel of appartement in Valencia rondom kerst en tussen kerst en Oud & Nieuw kijk dan eens op onze accommodatie pagina;
– Ben jij niet alleen tijdens de Kerst in Valencia maar ook tijdens Oud & Nieuw? Lees dan meer op onze pagina over Oud & Nieuw

kerst-2

Comments are closed.