Ons team

Ben je nieuwsgierig geworden naar het team achter Verrassend Valencia? Ontdek hier wie zich dagelijks bezighouden met onder andere de nieuwe content, tours en routes! Op deze pagina stelt het vaste team van Verrassend Valencia zich aan je voor. Naast deze vaste teamleden zijn er ook nog een aantal enthousiaste freelancers actief waar we ook niet zonder kunnen.

Over-ons-Roos-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Roos Oudemans. In Nederland woonde ik in Den Haag en hier heb ik mijn studies aan de Hoge Hotelschool en een Hospitality Management Master gevolgd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Het besluit om definitief naar Spanje te vertrekken, maakten Bas en ik in 2008. Als onderneming hadden wij bedacht om in het mooie Almería samen een restaurant te openen, maar dit plan hebben wij vanwege de economische crisis die net uitbrak niet doorgezet. Maar ondernemen loopt niet altijd zoals je verwacht en misschien maar beter ook… nu hebben we Sprankelend Spanje!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Als medeoprichter van Sprankelend Spanje ben ik dol op het brainstormen rondom nieuwe ideeën en concepten voor de organisatie. Ook het ontwikkelen van nieuwe reisgidsen en verrassende routes door de mooie Spaanse steden doe ik graag. Dit alles doen wij samen met ons vaste team van creatievelingen en onze stagiaires. Met zijn allen hebben we een frisse blik! Verder ontmoet ik hier graag mensen, zoals reizigers die ik rondleid door Valencia en andere ondernemers.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn sieraden en accessoires lijn ‘Ibizu’, start-ups opzetten, verrassende spots in Spanje ontdekken en vervolgens andere mensen de meest bijzondere en onontdekte plekjes van Spaanse steden te laten zien.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wat ik zo bijzonder aan Spanje vind, is dat het mij keer op keer verrast met lekkere, mooie en bijzondere dingen! Een van deze verrassende spots was voor mij Ibiza. Het is daar zo schitterend, relaxt en gezellig, ik geniet er iedere keer weer van. Wat ik ook zo gaaf vind aan het eiland zijn de zonsondergangen, de hippiemarktjes en winkeltjes met Ibiza stijl en de relaxte beach clubs.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Een kijkje binnen in het Palau de les Arts Reina Sofia, het opera gebouw, er zijn zoveel spectaculaire details. Ook vind ik het echt een aanrader om te genieten van een heerlijke lunch/diner in La Principal met een zeebaars uit zoutkorst, een lekker pittig kaasje ‘Torta del Casar’, ‘Jamon iberico de Bellota’ en op de uitgebreide wijnkaart een lekker wijntje uit te zoeken.

Over-ons-Bas-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Bas de Vries en ik kom oorspronkelijk uit Den Haag. Ik heb Commerciële Economie (HBO) en Sociologie (UVA) gestudeerd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Samen met Roos (mijn vriendin) ben ik heel naïef in een oude Volvo 440 gestapt en naar Spanje gereden om het avontuur aan te gaan!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Verrassend Valencia was de eerste stedentrip website van Roos en mij. We zijn samen eigenaar van het bedrijf. Mijn taken liggen vooral bij het onderhouden van de website en de SEO.

4. Wat zijn jouw passies?

Ik houd van ondernemen en dan met name het opzetten van start-ups. Daarnaast laat ik mensen graag het onontdekte Spanje zien en ben ik DJ.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Ik ben een echte Ibiza-fan en raad iedereen aan om er naar Cala Bassa Beach Club te gaan. In dit prachtige baaitje geniet je op het terras van heerlijk eten en goede DJ’s!

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Paella lunch eten in het zonnetje!

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Benjamin Windhouwer. Ik kom uit Arnhem en heb daar vrijwel altijd gewoond. In Zwolle studeerde ik journalistiek en in Nijmegen nog eventjes Spaanse taal en cultuur.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Tijdens mijn studie journalistiek koos ik er voor een half jaar in het buitenland te studeren. De bestemming werd de Spaanse studentenstad Salamanca en hier had ik de tijd van m’n leven. Los van alle gezelligheid leerde ik ook een aardig woordje Spaans spreken. Na die fantastische periode wist ik één ding zeker: ik hoor thuis in Spanje. Jaren later is alles op zijn plek gevallen en ben ik naar Valencia verhuisd.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Ik heb verschillende taken binnen dit geweldige bedrijf. Als je een fiets komt huren in de shop kun je me tegen het lijf lopen. Verder verzorg ik zo nu en dan fietstours en hou ik me bezig met content writing.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn grootste passie is voetbal. Wat dat betreft zit ik natuurlijk perfect hier in het voetbalgekke Spanje. In mijn vrije tijd organiseer ik voetbalwedstrijden, waar ik dan zelf uiteraard ook aan mee doe. Verder ben ik een liefhebber van gastronomie en ik ontdek graag nieuwe barretjes of eettentjes.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wie niet naar Valencia komt, raad ik absoluut een bezoek aan Salamanca aan.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

La Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het zijn zulke verbluffende gebouwen. Voor de natuurliefhebbers mag een bezoek aan Albufera niet ontbreken.

1. Wie ben jij?

Ik ben Leonard van Voorst. Na opgegroeid te zijn in een klein Zeeuws dorpje heb ik Security Management gestudeerd in Nederland en Finland, en een master Mensenrechten, Democratie en Internationaal Recht in Spanje.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Tijdens m’n studie in Finland liep ik een toffe Spaanse schone tegen het lijf en na m’n diploma te hebben behaald ben ik achter haar aangevlogen richting Valencia. Daar werd ik niet alleen verliefd op een Valenciaanse, maar ook op Valencia zelf!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Mijn liefde voor de stad heb ik in 2018 omgezet in een baan als gids bij Verrassend Valencia. Het is geweldig om mensen mee te nemen in het verhaal van het prachtige Valencia, van een gepensioneerd Romeins legioen, via de Valenciaanse vleermuis, naar een hypermoderne Stad van Kunst en Wetenschap! Ook kan ik je flink wat vertellen over het eten, het drinken en de cultuur in Valencia en Spanje. Hiernaast kun je me nu ook tegenkomen in de winkel, de mail, of aan de telefoon als je een fiets komt huren of een tour wilt doen!

4. Wat zijn jouw passies?

Mij kun je altijd wakker maken voor een goede wandeling in de natuur, een mooie stad, aan het strand, anywhere really! Een goede wandeling moet natuurlijk ook afgesloten worden met goed eten en drinken, wat in Valencia niet moeilijk te vinden is gelukkig. Daarnaast ben ik een grote fan van boeken en geschiedenis, en als ik dat kan combineren, des te beter.

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

Voor wintermensen zoals ik is het noorden een must-see; de Pyreneën zijn mijn persoonlijke favoriet. Pittoreske dorpjes, imposante bergen, en er ligt sneeuw wanneer je in Valencia in je shirtje buiten kunt zitten… In het zuiden is Córdoba een echt pareltje, maar houd wel rekening met de brandende hitte terwijl je het beste eten van Spanje verorbert naast de moskee-kathedraal!

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Port Saplaya, net voorbij het einde van de Valenciaanse boulevard, vind ik altijd een leuke optie voor een mooie zonnige dag. Je hebt er strand, een mooie boulevard, goed eten en drinken voor nog betere prijzen, en ze noemen het niet voor niets “Klein Venetië”!

1. Wie ben jij?

Soy Joeska Prevosth, maar aangezien ‘Joeska’ voor de Spanjaarden nogal lastig uit te spreken is, sta ik bij vrienden en collega’s ook wel bekend als ‘Carmen,’ want dat is een stuk makkelijker uit te spreken! Ik ben geboren en getogen in Gouda dus een echte ‘kaaskop.’

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

In 2018 ben ik voor het eerst in Valencia geweest met mijn beste vriendinnetje Lisa en op de eerste dag dat wij hier waren zei ik tegen haar: ‘Lies, ik moet hier gaan wonen.’ Ik was op slag verliefd op de stad en dit gevoel is altijd gebleven. In 2021 heb ik de stap gezet om daadwerkelijk in deze mooie stad te gaan wonen.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Binnen Verrassend Valencia zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat je een fijne fiets mee krijgt als je een fiets komt huren (inmiddels heb ik mezelf benoemd tot ‘chef banden oppompen’), maar kan het ook zomaar zijn dat ik jouw gids ben als je een fietstour bij ons hebt geboekt. Wat is er namelijk leuker om andere mensen ook enthousiast te maken over de stad waar ik verliefd op ben?!

4. Wat zijn jouw passies?

Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten en mijn grootste passie is eten & drinken. Ik kom dan wel niet uit Brabant, maar ik ben wel een echte bourgondiër. Ik geniet hier dan ook van de heerlijke Verdejos en tapas op elke hoek van de straat. Daarnaast ben ik een voetbalfan en vind ik het leuk om af en toe naar een wedstrijd van Valencia te gaan, maar ook in de pub met een cerveza voetbal te kijken. Naar mijn cluppie Feyenoord kijk ik dan ook nog graag als ik vrij ben en als de zon schijnt ben ik te vinden op het strand bij een van de chirinquito’s.

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

Ik ben in meerdere steden in Spanje geweest en uiteraard is Valencia mijn favoriete stad. Wat Valencia voor mij compleet maakt in vergelijking tot andere Spaanse steden, is de combinatie van het mooie brede strand, de architectuur, het klimaat en uiteraard het eten en drinken. Ik raad iedereen aan om eens de verschillende steden in Spanje te gaan ontdekken, zodat je de verschillen onderling kunt zien in het land en op basis daarvan jouw favoriet kunt kiezen!

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Uiteraard met de fiets door het Turia park crossen! In het Turia Park is namelijk zoveel te zien altijd. Daarnaast ook zeker met de fiets naar Albufera om daar Paella te eten, een Tinto de Verano drinken bij een chirinquito op het strand van Patacona. ’s Avonds met vrienden naar Mercabanyal en dansen in l’Umbracle.

1. Wie ben jij?

Hola, ik ben Ellen Hendrickx! Ik ben geboren op een aardbeienboerderij in Rijsbergen, een klein dorp in Brabant. Ik heb Communicatie gestudeerd in Rotterdam en op verschillende plekken in Nederland en de rest van de wereld gewoond. Sinds september 2021 ben ik dan eindelijk neergestreken in mijn favoriete land van de wereld: Spanje!

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Met het vliegtuig, ha-ha.. Nee, ik heb in 2013 een paar maanden aan de costa brava achter de bar gewerkt en tijdens mijn studie 6 maanden in Madrid gewoond. Vooral tijdens die 6 maanden studeren heeft Spanje mijn hart veroverd. Het weer, de relaxte ‘mañana’ mentaliteit (die me soms met mijn Nederlandse roots ook wel eens tegenstaat hoor), het eten en de afwisseling van natuur met de prachtige steden is wat me zo aantrekt aan dit land. 

Het was al heel lang mijn droom om ooit nog in Spanje te gaan wonen en werken, maar echt concreet werden deze plannen nooit. Tot ik tijdens de zomer van 2021 op de website van Verrassend Valencia keek en daar een vacature zag staan die heel goed bij me paste. Ik wist gelijk: dit is het moment! Binnen een week was alles geregeld en binnen een maand ben ik naar Spanje verhuisd.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Ik werk op het kantoor van Verrassend Valencia en ben verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Hierbij word ik geholpen door onze fantastische stagiaires. Daarnaast behandel ik alle groepsaanvragen. Kom je dus met een grote groep naar Valencia, dan is de kans groot dat ik je help bij het regelen hiervan!

4. Wat zijn jouw passies?

Is lekker eten en drinken een passie? Want dan is dat er zeker een. Daarnaast is dansen mijn absolute passie. Ik volg hier in Valencia ook wekelijks danslessen bij Elite Bailar en daar word ik altijd heel erg blij van!

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

De stad Granada is na Valencia wel mijn lievelingsstad van Spanje. De stad zelf is echt heeeel mooi en daarnaast heb je daar natuurlijk het Alhambra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Je kunt er ook lekker eten en drinken en krijgt daar bij je drankje bijna overal nog een gratis tapa.

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Als het lekker weer is, het strand natuurlijk! Verder zou ik aanraden om je dag te starten met een typisch Spaans ontbijtje: koffie met een getoast broodje en tomatenspread. Daarna een fiets huren en lekker door de stad en het Turia park fietsen om vervolgens neer te strijken op een terras met een koud biertje/wijntje.

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Sofie Postma. Geboren in de stad achter de duinen (Den Haag) en opgegroeid in Sneek. In mijn studententijd ben ik uitgevlogen naar Groningen en heb ik Communicatie gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Sinds maart 2022 woon ik in Valencia. 

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

De Spaanse warmte en zon spraken mij altijd al ontzettend aan, maar toen ik in 2016 voor het eerst in Valencia kwam met mijn moeder was ik verkocht. Deze stad moest ik ook zeker aan mijn vriend Paul Richard laten zien, dus in 2018 gingen we samen een lang weekend naar Valencia. Ook hij vond het een geweldige stad! Soms heb je dat toch? Dat je denkt hier zou ik mij wel thuis kunnen voelen, dat had ik met Valencia. Op de website van Verrassend Valencia zag ik een superleuke vacature online staan, waarbij ik dacht dit past precies bij mij! Dus in maart heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik verhuisd naar Valencia.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Samen met Ellen ben ik verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Natuurlijk niet te vergeten met de hulp van onze fantastische stagiaires!

4. Wat zijn jouw passies?

Nieuwe recepten en eettentjes uitproberen, nieuwe culturen en plekken op de wereld ontdekken en ik hou ontzettend van interieur en kleding. 

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Als je niet naar Valencia gaat, dan raad ik het echt aan om naar de balearen te gaan. Ik ben dol op eilanden! Ibiza is mijn favoriet, maar ook Mallorca heb ik aan mijn favorieten lijstje toegevoegd. De baaitjes met de mooiste blauwe kleuren, daarvoor hoef je echt niet tien uur in het vliegtuig te zitten ;).

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Op de fiets het prachtige Valencia ontdekken, maar als je van wandelen houdt, ben je hier ook echt op de perfecte plek. Een dagje de stad verkennen en je tikt zo de 20.000 stappen aan. Goed voor je stappenteller, haha! Vergeet ook zeker niet omhoog te kijken als je in de mooie straatjes van de stad loopt, de gebouwen en kleuren in Valencia zijn zo mooi. Ohja en ik ben gek op mooie doorkijkjes, die heb je hier genoeg. Bijvoorbeeld bij de Torres de Quart, daar heb je een te gek doorkijkje. 

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Sarah Mennens. Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Eindhoven en heb in ‘s-Hertogenbosch Commerciële Economie gestudeerd aan Avans Hogeschool.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Tijdens mijn studie wilde ik graag mijn minor in Spanje doen, maar helaas is dat toen niet doorgegaan. Inmiddels ben ik afgestudeerd en vond ik het tijd om mijn droom om (een tijdje) in Spanje te wonen te verwezenlijken. De gehele Spaanse cultuur spreekt mij enorm aan: van de zon genieten, tapas eten, siësta’s in de middag en fiesta’s in de avond ;). De stad Valencia trok mij aan door de vele studenten en natuurlijk de combinatie van stad en strand. 

3. Wat doe jij binnen VV?

Je kan mij binnen Verrassend Valencia tegenkomen in de shop of als gids tijdens een fietstour. In de shop zoek ik voor iedereen een matchende fiets uit en denk ik graag mee over lekkere brunch tentjes & andere toffe to-do’s. Tijdens de fietstours laat ik de groep het liefste een combinatie van highlights en juist wat onbekende plekjes zien.

4. Wat zijn jouw passies?

Kan je naar het terras gaan met gezellige mensen om lekker bij te kletsen en te genieten van tapas hapjes en een Tinto de Verano een passie noemen? Mijn collega Ellen en ikzelf vinden in ieder geval van wel! Daarnaast krijg ik ook veel energie van kickboxen en volleyballen op het strand. 

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Ik vind eigenlijk elke Spaanse stad waar ik tot nu toe ben geweest een echte aanrader. Een paar favorietjes en daarmee zeker ook suggesties zijn: Begur (voor prachtige kleine strandjes), Sevilla (voor heerlijke gastronomie), Barcelona (om alle highlights te bezoeken) en Granada (om het Alhambra te bezoeken).

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Ik zou je dag beginnen met een lekkere koffie en klein broodje en vervolgens een wandeling maken door het centrum om bijvoorbeeld de streetart te bewonderen. Daarna kun je neerploffen voor een typische Spaanse Almuerzo, oftewel een groter broodje met je eerste biertje van de dag. Met een gevulde maag kan je dan via het prachtige Turia park naar het strand fietsen om hier te zonnen en Paella te eten. Als je zin hebt kan je hier ook een volleybal huren en een wedstrijd spelen! Als de avond valt kan je als eerst tapas eten op het terras, om vervolgens Agua de Valencia te drinken in een van de vele leuke cafés en je kan ‘m afsluiten in bijvoorbeeld de kroeg Fox Congo of in de openlucht discotheek L’Umbracle. 

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Emke Kalverda, ik ben 22 lentes jong en momenteel woonachtig in het fijne Valencia in Spanje. Ik ben afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool omdat mijn interesse ligt bij de gastvrijheidsindustrie. Dat is niet alles, want naast die interesse is er ook nog ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Het is alweer twee jaar geleden dat ik naar Spanje vertrok, maar ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Ik vond het mega spannend, maar zo ontzettend leuk tegelijk. Van kleins af aan wilde ik namelijk al wonen in het buitenland en nu kwam deze droom uit. Het werd een exchange naar Valencia! Maar tijdens mijn eerste paar weken wonen in Valencia brak corona uit waardoor ik het exchange semester niet kon afmaken. De stad heeft mij positief verrast en daarom ben ik in 2022 teruggekomen!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Begin 2022 liep ik de Verrassend Valencia shop binnen. Ik volgde de organisatie al een tijdje en wilde graag voor zo’n soort organisatie werken. In eerste instantie gewoon om te werken in de shop, om mijn creativiteit te kunnen uiten en uit een 9-5 leven te ontsnappen. Tegenwoordig geef ik ook steeds vaker fietstours om bezoekers kennis te laten maken met het zonnige Valencia. Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om mijn favoriete plekken van de stad te delen en te inspireren.

4. Wat zijn jouw passies?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om alle koffietentjes in Valencia te ontdekken, mooie verhalen te lezen, de leukste kledingstukken te scoren bij de vele boetiekjes, lange zwerftochten te maken door de prachtige straten van Valencia, buiten te bewegen en vooral… te genieten van het nu!

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Natuurlijk mag Barcelona niet ontbreken. Oh, ik herinner me nog zo goed toen ik voor het eerst met mijn ouders in Barcelona kwam. Ik was net 15 jaar oud en keek mijn ogen uit. Toen werd ik een enorme Spanje-liefhebber, dus je kunt je voorstellen hoe erg ik het naar mijn zin had in een stad als Barcelona.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Als er iets is waar ik dagelijks dankbaar voor ben, zijn het de palmbomen, zon en zee die binnen handbereik liggen. Het feit dat ik in een stad woon die gevuld is met palmbomen, waar (bijna) elke dag de zon schijnt en die over stranden beschikt, maakt me ontzettend gelukkig. Vanuit mijn appartement sta ik binnen een half uur op het strand.

Comments are closed.