Ons team

Ben je nieuwsgierig geworden naar het team achter Verrassend Valencia? Ontdek hier wie zich dagelijks bezighouden met onder andere de nieuwe content, tours en routes! Op deze pagina stelt het vaste team van Verrassend Valencia zich aan je voor. Naast deze vaste teamleden zijn er ook nog een aantal enthousiaste freelancers actief waar we ook niet zonder kunnen.

Over-ons-Roos-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Roos Oudemans. In Nederland woonde ik in Den Haag en hier heb ik mijn studies aan de Hoge Hotelschool en een Hospitality Management Master gevolgd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Het besluit om definitief naar Spanje te vertrekken, maakten Bas en ik in 2008. Als onderneming hadden wij bedacht om in het mooie Almería samen een restaurant te openen, maar dit plan hebben wij vanwege de economische crisis die net uitbrak niet doorgezet. Maar ondernemen loopt niet altijd zoals je verwacht en misschien maar beter ook… nu hebben we Sprankelend Spanje!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Als medeoprichter van Sprankelend Spanje ben ik dol op het brainstormen rondom nieuwe ideeën en concepten voor de organisatie. Ook het ontwikkelen van nieuwe reisgidsen en verrassende routes door de mooie Spaanse steden doe ik graag. Dit alles doen wij samen met ons vaste team van creatievelingen en onze stagiaires. Met zijn allen hebben we een frisse blik! Verder ontmoet ik hier graag mensen, zoals reizigers die ik rondleid door Valencia en andere ondernemers.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn sieraden en accessoires lijn ‘Ibizu’, start-ups opzetten, verrassende spots in Spanje ontdekken en vervolgens andere mensen de meest bijzondere en onontdekte plekjes van Spaanse steden te laten zien.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wat ik zo bijzonder aan Spanje vind, is dat het mij keer op keer verrast met lekkere, mooie en bijzondere dingen! Een van deze verrassende spots was voor mij Ibiza. Het is daar zo schitterend, relaxt en gezellig, ik geniet er iedere keer weer van. Wat ik ook zo gaaf vind aan het eiland zijn de zonsondergangen, de hippiemarktjes en winkeltjes met Ibiza stijl en de relaxte beach clubs.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Een kijkje binnen in het Palau de les Arts Reina Sofia, het opera gebouw, er zijn zoveel spectaculaire details. Ook vind ik het echt een aanrader om te genieten van een heerlijke lunch/diner in La Principal met een zeebaars uit zoutkorst, een lekker pittig kaasje ‘Torta del Casar’, ‘Jamon iberico de Bellota’ en op de uitgebreide wijnkaart een lekker wijntje uit te zoeken.

Over-ons-Bas-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Bas de Vries en ik kom oorspronkelijk uit Den Haag. Ik heb Commerciële Economie (HBO) en Sociologie (UVA) gestudeerd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Samen met Roos (mijn vriendin) ben ik heel naïef in een oude Volvo 440 gestapt en naar Spanje gereden om het avontuur aan te gaan!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Verrassend Valencia was de eerste stedentrip website van Roos en mij. We zijn samen eigenaar van het bedrijf. Mijn taken liggen vooral bij het onderhouden van de website en de SEO.

4. Wat zijn jouw passies?

Ik houd van ondernemen en dan met name het opzetten van start-ups. Daarnaast laat ik mensen graag het onontdekte Spanje zien en ben ik DJ.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Ik ben een echte Ibiza-fan en raad iedereen aan om er naar Cala Bassa Beach Club te gaan. In dit prachtige baaitje geniet je op het terras van heerlijk eten en goede DJ’s!

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Paella lunch eten in het zonnetje!

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Benjamin Windhouwer. Ik kom uit Arnhem en heb daar vrijwel altijd gewoond. In Zwolle studeerde ik journalistiek en in Nijmegen nog eventjes Spaanse taal en cultuur.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Tijdens mijn studie journalistiek koos ik er voor een half jaar in het buitenland te studeren. De bestemming werd de Spaanse studentenstad Salamanca en hier had ik de tijd van m’n leven. Los van alle gezelligheid leerde ik ook een aardig woordje Spaans spreken. Na die fantastische periode wist ik één ding zeker: ik hoor thuis in Spanje. Jaren later is alles op zijn plek gevallen en ben ik naar Valencia verhuisd.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Ik heb verschillende taken binnen dit geweldige bedrijf. Als je een fiets komt huren in de shop kun je me tegen het lijf lopen. Verder verzorg ik zo nu en dan fietstours en hou ik me bezig met content writing.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn grootste passie is voetbal. Wat dat betreft zit ik natuurlijk perfect hier in het voetbalgekke Spanje. In mijn vrije tijd organiseer ik voetbalwedstrijden, waar ik dan zelf uiteraard ook aan mee doe. Verder ben ik een liefhebber van gastronomie en ik ontdek graag nieuwe barretjes of eettentjes.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wie niet naar Valencia komt, raad ik absoluut een bezoek aan Salamanca aan.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

La Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het zijn zulke verbluffende gebouwen. Voor de natuurliefhebbers mag een bezoek aan Albufera niet ontbreken.

1. Wie ben jij?

Hola! Ik ben Martine Goverde, 34 jaar oud en opgegroeid in het Brabantse land. Ik heb in Tilburg en Enschede – en een halfjaar in Denemarken – communicatiewetenschappen gestudeerd. Daarna heb ik 6,5 jaar als communicatieadviseur in Nederland gewerkt.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Eind 2017 heb ik mijn vaste baan opgezegd, m’n huis in Breda achtergelaten, de hele inboedel en mijn allereerste auto verkocht en ben ik met een backpack naar Portugal vertrokken. Het roer om! In Portugal en Noord-Spanje heb ik in totaal vijf maanden op surfcamps gewerkt. Na verder gereisd te hebben in Griekenland, Italië, Noord-Spanje, Frankrijk en Tenerife ben ik uiteindelijk in Valencia terecht gekomen. En daar heb ik absoluut geen spijt van!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Binnen Verrassend Valencia ben ik verantwoordelijk voor het brede pakket aan activiteiten op het gebied van communicatie en marketing. Denk daarbij aan teksten schrijven voor de website, social media bijhouden en het contact onderhouden met klanten. Ook begeleid ik stagiairs. Soms help ik mee in de winkel en ook geef ik af en toe fietstours, superleuk!

4. Wat zijn jouw passies?

Meer van de wereld zien: dat is mijn allergrootste passie. Zowel binnen als buiten Europa. Ik houd enorm van eten, een keukenprinses ben ik allerminst! Je kunt me dan ook regelmatig in koffietentjes en restaurants vinden. Verder vind ik het altijd gezellig om met vrienden af te spreken en spelletjes te spelen, te borrelen of om lekker te dansen in de kroeg.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Cantabrië in Noord-Spanje heeft mij positief verrast. Je hebt er veel mooie stranden waar je goed kunt surfen. Het natuurpark Picos de Europa met een prachtig groen berglandschap mag je zeker niet missen.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Ik ben een echte slenteraar. En Valencia leent zich daar perfect voor! Struin door de straatjes van El Carmen, bezoek de Mercado Central en stop onderweg regelmatig op een van de vele terrasjes voor een tapa met een heerlijke vermut.

1. Wie ben jij?

Ik ben Leonard van Voorst. Na opgegroeid te zijn in een klein Zeeuws dorpje heb ik Security Management gestudeerd in Nederland en Finland, en een master Mensenrechten, Democratie en Internationaal Recht in Spanje.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Tijdens m’n studie in Finland liep ik een toffe Spaanse schone tegen het lijf en na m’n diploma te hebben behaald ben ik achter haar aangevlogen richting Valencia. Daar werd ik niet alleen verliefd op een Valenciaanse, maar ook op Valencia zelf!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Mijn liefde voor de stad heb ik in 2018 omgezet in een baan als gids bij Verrassend Valencia. Het is geweldig om mensen mee te nemen in het verhaal van het prachtige Valencia, van een gepensioneerd Romeins legioen, via de Valenciaanse vleermuis, naar een hypermoderne Stad van Kunst en Wetenschap! Ook kan ik je flink wat vertellen over het eten, het drinken en de cultuur in Valencia en Spanje. Hiernaast kun je me nu ook tegenkomen in de winkel, de mail, of aan de telefoon als je een fiets komt huren of een tour wilt doen!

4. Wat zijn jouw passies?

Mij kun je altijd wakker maken voor een goede wandeling in de natuur, een mooie stad, aan het strand, anywhere really! Een goede wandeling moet natuurlijk ook afgesloten worden met goed eten en drinken, wat in Valencia niet moeilijk te vinden is gelukkig. Daarnaast ben ik een grote fan van boeken en geschiedenis, en als ik dat kan combineren, des te beter.

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

Voor wintermensen zoals ik is het noorden een must-see; de Pyreneën zijn mijn persoonlijke favoriet. Pittoreske dorpjes, imposante bergen, en er ligt sneeuw wanneer je in Valencia in je shirtje buiten kunt zitten… In het zuiden is Córdoba een echt pareltje, maar houd wel rekening met de brandende hitte terwijl je het beste eten van Spanje verorbert naast de moskee-kathedraal!

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Port Saplaya, net voorbij het einde van de Valenciaanse boulevard, vind ik altijd een leuke optie voor een mooie zonnige dag. Je hebt er strand, een mooie boulevard, goed eten en drinken voor nog betere prijzen, en ze noemen het niet voor niets “Klein Venetië”!

1. Wie ben jij?

Hola! Mijn naam is Anouk Molendijk en ik kom uit Rotterdam. Ik heb Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en daarna nog Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens heb ik een jaartje gewerkt als online marketeer en toen vond ik dat het tijd was voor iets anders!

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Ik ben hier samen met mijn vriend naartoe gekomen. We zijn allebei verliefd op deze stad en daarom hebben wij besloten om hier een nieuw avontuur te starten. De keuze was snel gemaakt: Vamos! We vertrekken naar Valencia! Hij doet hier momenteel een Master-opleiding en ik werk met veel plezier bij het leukste bedrijf van Valencia.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Bij Verrassend Valencia werk ik met veel enthousiasme op de afdeling Marketing & Communicatie. Grote kans dat ik je mailtje beantwoord of dat je een artikel leest wat ik heb geschreven. Ik behandel veel groepsaanvragen en houd de website up-to-date. Daarnaast denk ik ondertussen ook hard mee aan nieuwe concepten voor Verrassend Valencia. Heel soms kun je me ook tegenkomen in de Verrassend Valencia shop, waar ik ook graag bijspring tijdens drukke periodes!

4. Wat zijn jouw passies?

Ik houd enorm van foto´s maken en deze vervolgens te bewerken; ik kan daar uren mee zoet zijn! Verder ga ik graag wandelen in mooie gebieden of parken zoals het Turia park. Ik ga daar graag in mijn vrije tijd naartoe om bijvoorbeeld met een boek heerlijk tot rust te komen in de zon (want die schijnt hier volop). Oh, en ik houd enorm van koffie! Ik ben altijd op zoek naar een leuk nieuw koffiebarretje waar ik een heerlijke cappuccino kan drinken!

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?                

Te veel om op te noemen! Allereerst natuurlijk een bezoekje brengen aan de leukste stad van Spanje: Valencia! Een stad waar de authentieke Spaanse cultuur te proeven is en je het massatoerisme van Madrid en Barcelona weet te ontsnappen. Daarnaast ben ik fan van de provincie Andalusië! Een prachtige streek waar pareltjes als Malagá, Granada, Sevilla en Marbella te vinden zijn. Deze steden liggen zowel in het binnenland als aan de kust van Spanje, dus dé perfecte combinatie tijdens een zonovergoten stedentrip of zomervakantie.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Je kunt er bijna niet omheen; maar neem vooral de tijd om door het Turia park te wandelen of te fietsen. In dit park vind je zoveel verschillende dingen, van minigolf tot sportparken en een groot speelparadijs voor kinderen. En als je er dan toch loopt, neem dan een kijkje bij de mooiste brug van Valencia: de Pont des Fleurs. Op zoek naar een lekker restaurant? Ik raad je aan om te gaan eten bij het sfeervolle Jámon Jámon! Een authentiek tapasrestaurant, waar je zeker weten het ‘tasting menu’ eens moet proberen. Vergeet niet te reserveren!

1. Wie ben jij?

Buenas tardes! Mijn naam is Michelle Stout en ik ben opgegroeid in het Brabantse land. Ik geniet dus heel erg van het bourgondische leven. Ik heb management toerisme in Breda gestudeerd. De opleiding paste helemaal bij m’n droom. Ik droomde vroeger namelijk al van een eigen bed and breakfast in het buitenland. Wie niet ;).

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Na mijn studie kon ik gelijk aan de slag bij de gemeente en heb ik daar een aantal jaar gewerkt voor het theater, zwembad en de gemeente zelf. Ik kocht een appartementje in Breda. Helaas beviel me dat niet zo goed en besloot ik om terug te gaan naar Oosterhout, omdat ik daar ook m’n werk had en m’n vrienden. Toch miste ik iets. Ik besloot om een opleiding te volgen als interieurstylist en deze af te maken om vervolgens daar een baan in te vinden. Maar toen kwam ineens een facebookberichtje voorbij voor een vacature in Valencia. Na minuten van twijfel dacht ik hier moet ik op solliciteren. En nu zit ik sinds november 2019 in het prachtige zonnige Valencia.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Mij vind je vooral achter de computer. Ik beantwoord mailtjes van reizigers die informatie willen over Valencia maar ook groepen die interesse hebben om activiteiten bij ons te boeken. Ook schrijf ik teksten voor de website, maak ik berichtjes voor social media en reageer ik op jullie reacties ;). En ik vind het heerlijk om nieuwe concepten of ideetjes te bedenken voor Verrassend Valencia.

4. Wat zijn jouw passies?

Wat ik echt heerlijk vind, is om creatief bezig te zijn. Je zal me nooit zien zonder mobiel of fotocamera want ik ben een beetje verslaafd om alles wat leuk en mooi is vast te leggen. Vaak fotografeer ik ook m’n eten waardoor het koud is voordat ik überhaupt ben begonnen met eten. Ook geniet ik enorm van rondstruinen in winkeltjes op zoek naar leuke interieurkoopjes en verander ik elke week wel iets aan m’n interieur.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?   

Ik ben zelf ook fan van de regio Andalusië. Een heerlijke omgeving om rond te toeren met de auto en kleine witte dorpjes te ontdekken en vervolgens door te rijden naar de grotere steden van Andalusië. Je vindt hier prachtige Islamitische en Moorse bouwwerken met die mooie tegeltjes 😉

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Verdwalen door de schattige straatjes van de wijk El Carmen en dan bij onontdekte restaurantjes of winkeltjes uitkomen. I love it! Ook is het super leuk om daar een wandeling te maken en de prachtige street-art te spotten. 

Comments are closed.