Ons team

Ben je nieuwsgierig geworden naar het team achter Verrassend Valencia? Ontdek hier wie zich dagelijks bezighouden met onder andere de nieuwe content, tours en routes! Op deze pagina stelt het vaste team van Verrassend Valencia zich aan je voor. Naast deze vaste teamleden zijn er ook nog een aantal enthousiaste freelancers actief waar we ook niet zonder kunnen.

Over-ons-Roos-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Roos Oudemans. In Nederland woonde ik in Den Haag en hier heb ik mijn studies aan de Hoge Hotelschool en een Hospitality Management Master gevolgd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Het besluit om definitief naar Spanje te vertrekken, maakten Bas en ik in 2008. Als onderneming hadden wij bedacht om in het mooie Almería samen een restaurant te openen, maar dit plan hebben wij vanwege de economische crisis die net uitbrak niet doorgezet. Maar ondernemen loopt niet altijd zoals je verwacht en misschien maar beter ook… nu hebben we Sprankelend Spanje!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Als medeoprichter van Sprankelend Spanje ben ik dol op het brainstormen rondom nieuwe ideeën en concepten voor de organisatie. Ook het ontwikkelen van nieuwe reisgidsen en verrassende routes door de mooie Spaanse steden doe ik graag. Dit alles doen wij samen met ons vaste team van creatievelingen en onze stagiaires. Met zijn allen hebben we een frisse blik! Verder ontmoet ik hier graag mensen, zoals reizigers die ik rondleid door Valencia en andere ondernemers.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn sieraden en accessoires lijn ‘Ibizu’, start-ups opzetten, verrassende spots in Spanje ontdekken en vervolgens andere mensen de meest bijzondere en onontdekte plekjes van Spaanse steden te laten zien.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wat ik zo bijzonder aan Spanje vind, is dat het mij keer op keer verrast met lekkere, mooie en bijzondere dingen! Een van deze verrassende spots was voor mij Ibiza. Het is daar zo schitterend, relaxt en gezellig, ik geniet er iedere keer weer van. Wat ik ook zo gaaf vind aan het eiland zijn de zonsondergangen, de hippiemarktjes en winkeltjes met Ibiza stijl en de relaxte beach clubs.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Een kijkje binnen in het Palau de les Arts Reina Sofia, het opera gebouw, er zijn zoveel spectaculaire details. Ook vind ik het echt een aanrader om te genieten van een heerlijke lunch/diner in La Principal met een zeebaars uit zoutkorst, een lekker pittig kaasje ‘Torta del Casar’, ‘Jamon iberico de Bellota’ en op de uitgebreide wijnkaart een lekker wijntje uit te zoeken.

Over-ons-Bas-VV

1. Wie ben jij?

Ik ben Bas de Vries en ik kom oorspronkelijk uit Den Haag. Ik heb Commerciële Economie (HBO) en Sociologie (UVA) gestudeerd.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Samen met Roos (mijn vriendin) ben ik heel naïef in een oude Volvo 440 gestapt en naar Spanje gereden om het avontuur aan te gaan!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Verrassend Valencia was de eerste stedentrip website van Roos en mij. We zijn samen eigenaar van het bedrijf. Mijn taken liggen vooral bij het onderhouden van de website en de SEO.

4. Wat zijn jouw passies?

Ik houd van ondernemen en dan met name het opzetten van start-ups. Daarnaast laat ik mensen graag het onontdekte Spanje zien en ben ik DJ.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Ik ben een echte Ibiza-fan en raad iedereen aan om er naar Cala Bassa Beach Club te gaan. In dit prachtige baaitje geniet je op het terras van heerlijk eten en goede DJ’s!

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Paella lunch eten in het zonnetje!

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Benjamin Windhouwer. Ik kom uit Arnhem en heb daar vrijwel altijd gewoond. In Zwolle studeerde ik journalistiek en in Nijmegen nog eventjes Spaanse taal en cultuur.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Tijdens mijn studie journalistiek koos ik er voor een half jaar in het buitenland te studeren. De bestemming werd de Spaanse studentenstad Salamanca en hier had ik de tijd van m’n leven. Los van alle gezelligheid leerde ik ook een aardig woordje Spaans spreken. Na die fantastische periode wist ik één ding zeker: ik hoor thuis in Spanje. Jaren later is alles op zijn plek gevallen en ben ik naar Valencia verhuisd.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Ik heb verschillende taken binnen dit geweldige bedrijf. Als je een fiets komt huren in de shop kun je me tegen het lijf lopen. Verder verzorg ik zo nu en dan fietstours en hou ik me bezig met content writing.

4. Wat zijn jouw passies?

Mijn grootste passie is voetbal. Wat dat betreft zit ik natuurlijk perfect hier in het voetbalgekke Spanje. In mijn vrije tijd organiseer ik voetbalwedstrijden, waar ik dan zelf uiteraard ook aan mee doe. Verder ben ik een liefhebber van gastronomie en ik ontdek graag nieuwe barretjes of eettentjes.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Wie niet naar Valencia komt, raad ik absoluut een bezoek aan Salamanca aan.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

La Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het zijn zulke verbluffende gebouwen. Voor de natuurliefhebbers mag een bezoek aan Albufera niet ontbreken.

1. Wie ben jij?

Ik ben Leonard van Voorst. Na opgegroeid te zijn in een klein Zeeuws dorpje heb ik Security Management gestudeerd in Nederland en Finland, en een master Mensenrechten, Democratie en Internationaal Recht in Spanje.

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Tijdens m’n studie in Finland liep ik een toffe Spaanse schone tegen het lijf en na m’n diploma te hebben behaald ben ik achter haar aangevlogen richting Valencia. Daar werd ik niet alleen verliefd op een Valenciaanse, maar ook op Valencia zelf!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Mijn liefde voor de stad heb ik in 2018 omgezet in een baan als gids bij Verrassend Valencia. Het is geweldig om mensen mee te nemen in het verhaal van het prachtige Valencia, van een gepensioneerd Romeins legioen, via de Valenciaanse vleermuis, naar een hypermoderne Stad van Kunst en Wetenschap! Ook kan ik je flink wat vertellen over het eten, het drinken en de cultuur in Valencia en Spanje. Hiernaast kun je me nu ook tegenkomen in de winkel, de mail, of aan de telefoon als je een fiets komt huren of een tour wilt doen!

4. Wat zijn jouw passies?

Mij kun je altijd wakker maken voor een goede wandeling in de natuur, een mooie stad, aan het strand, anywhere really! Een goede wandeling moet natuurlijk ook afgesloten worden met goed eten en drinken, wat in Valencia niet moeilijk te vinden is gelukkig. Daarnaast ben ik een grote fan van boeken en geschiedenis, en als ik dat kan combineren, des te beter.

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

Voor wintermensen zoals ik is het noorden een must-see; de Pyreneën zijn mijn persoonlijke favoriet. Pittoreske dorpjes, imposante bergen, en er ligt sneeuw wanneer je in Valencia in je shirtje buiten kunt zitten… In het zuiden is Córdoba een echt pareltje, maar houd wel rekening met de brandende hitte terwijl je het beste eten van Spanje verorbert naast de moskee-kathedraal!

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Port Saplaya, net voorbij het einde van de Valenciaanse boulevard, vind ik altijd een leuke optie voor een mooie zonnige dag. Je hebt er strand, een mooie boulevard, goed eten en drinken voor nog betere prijzen, en ze noemen het niet voor niets “Klein Venetië”!

1. Wie ben jij?

Soy Joeska Prevosth, maar aangezien ‘Joeska’ voor de Spanjaarden nogal lastig uit te spreken is, sta ik bij vrienden en collega’s ook wel bekend als ‘Carmen,’ want dat is een stuk makkelijker uit te spreken! Ik ben geboren en getogen in Gouda dus een echte ‘kaaskop.’

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

In 2018 ben ik voor het eerst in Valencia geweest met mijn beste vriendinnetje Lisa en op de eerste dag dat wij hier waren zei ik tegen haar: ‘Lies, ik moet hier gaan wonen.’ Ik was op slag verliefd op de stad en dit gevoel is altijd gebleven. In 2021 heb ik de stap gezet om daadwerkelijk in deze mooie stad te gaan wonen.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Binnen Verrassend Valencia zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat je een fijne fiets mee krijgt als je een fiets komt huren (inmiddels heb ik mezelf benoemd tot ‘chef banden oppompen’), maar kan het ook zomaar zijn dat ik jouw gids ben als je een fietstour bij ons hebt geboekt. Wat is er namelijk leuker om andere mensen ook enthousiast te maken over de stad waar ik verliefd op ben?!

4. Wat zijn jouw passies?

Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten en mijn grootste passie is eten & drinken. Ik kom dan wel niet uit Brabant, maar ik ben wel een echte bourgondiër. Ik geniet hier dan ook van de heerlijke Verdejos en tapas op elke hoek van de straat. Daarnaast ben ik een voetbalfan en vind ik het leuk om af en toe naar een wedstrijd van Valencia te gaan, maar ook in de pub met een cerveza voetbal te kijken. Naar mijn cluppie Feyenoord kijk ik dan ook nog graag als ik vrij ben en als de zon schijnt ben ik te vinden op het strand bij een van de chirinquito’s.

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

Ik ben in meerdere steden in Spanje geweest en uiteraard is Valencia mijn favoriete stad. Wat Valencia voor mij compleet maakt in vergelijking tot andere Spaanse steden, is de combinatie van het mooie brede strand, de architectuur, het klimaat en uiteraard het eten en drinken. Ik raad iedereen aan om eens de verschillende steden in Spanje te gaan ontdekken, zodat je de verschillen onderling kunt zien in het land en op basis daarvan jouw favoriet kunt kiezen!

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Uiteraard met de fiets door het Turia park crossen! In het Turia Park is namelijk zoveel te zien altijd. Daarnaast ook zeker met de fiets naar Albufera om daar Paella te eten, een Tinto de Verano drinken bij een chirinquito op het strand van Patacona. ’s Avonds met vrienden naar Mercabanyal en dansen in l’Umbracle.

1. Wie ben jij?

Hola, ik ben Ellen Hendrickx! Ik ben geboren op een aardbeienboerderij in Rijsbergen, een klein dorp in Brabant. Ik heb Communicatie gestudeerd in Rotterdam en op verschillende plekken in Nederland en de rest van de wereld gewoond. Sinds september 2021 ben ik dan eindelijk neergestreken in mijn favoriete land van de wereld: Spanje!

2. Hoe ben je in Spanje terechtgekomen?

Met het vliegtuig, ha-ha.. Nee, ik heb in 2013 een paar maanden aan de costa brava achter de bar gewerkt en tijdens mijn studie 6 maanden in Madrid gewoond. Vooral tijdens die 6 maanden studeren heeft Spanje mijn hart veroverd. Het weer, de relaxte ‘mañana’ mentaliteit (die me soms met mijn Nederlandse roots ook wel eens tegenstaat hoor), het eten en de afwisseling van natuur met de prachtige steden is wat me zo aantrekt aan dit land. 

Het was al heel lang mijn droom om ooit in Spanje te gaan wonen en werken, maar echt concreet werden deze plannen nooit. Tot ik tijdens de zomer van 2021 op de website van Verrassend Valencia keek en daar een vacature zag staan die heel goed bij me paste. Ik wist gelijk: dit is het moment! Binnen een week was alles geregeld en binnen een maand ben ik naar Spanje verhuisd.

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Ik werk op het kantoor van Verrassend Valencia en ben verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Hierbij word ik geholpen door onze fantastische stagiaires. Daarnaast behandel ik alle groepsaanvragen. Kom je dus met een grote groep naar Valencia, dan is de kans groot dat ik je help bij het regelen hiervan!

4. Wat zijn jouw passies?

Is lekker eten en drinken een passie? Want dan is dat er zeker een. Daarnaast is dansen mijn absolute passie. Ik volg hier in Valencia ook wekelijks contemporary danslessen bij Satchmo en daar word ik altijd heel erg blij van!

5. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Spanje?

De stad Granada is na Valencia wel mijn lievelingsstad van Spanje. De stad zelf is echt heeeel mooi en daarnaast heb je daar natuurlijk het Alhambra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Je kunt er ook lekker eten en drinken en krijgt daar bij je drankje bijna overal nog een gratis tapa.

6. Wat raad je iedereen aan om te doen/zien in Valencia?

Als het lekker weer is, het strand natuurlijk! Verder zou ik aanraden om je dag te starten met een typisch Spaans ontbijtje: koffie met een getoast broodje en tomatenspread. Daarna een fiets huren en lekker door de stad en het Turia park fietsen om vervolgens neer te strijken op een terras met een koud biertje/wijntje.

1. Wie ben jij?

Ik ben Vera Kurpershoek, ik ben 27 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Ik heb vanalles gestudeerd, maar mijn studie Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht heb ik ook echt afgemaakt. Naast mijn studie heb ik altijd met heel veel plezier in de horeca gewerkt. Na de afgelopen (Nederlandse) zomer heb ik mijn huis en baan opgezegd en ben ik naar Valencia verhuisd!

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Op mijn twintigste ging ik een week in mijn eentje naar Barcelona en ontdekte ik hoe heerlijk het Spaanse leven is. Vriendelijke, behulpzame mensen, heerlijk eten, de zon… Na een tripje naar Madrid een aantal jaar later, wist ik het zeker: ik wil in Spanje wonen! Valencia stond bovenaan op mijn lijstje, dus toen ik een leuke vacature op de Verrassend Valencia website zag staan, dacht ik: ¡Vamos!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Samen met Ellen en de fantastische stagiairs werk ik op kantoor van Verrassend Valencia en ben ik verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Iets heel anders dan mijn studie hoor ik je denken! Ik heb als eventmanager gewerkt en als hoofdredacteur voor verschillende websites en platforms. Een perfecte combi voor het werk dat ik nu doe voor Verrassend Valencia!

4. Wat zijn jouw passies?

Heb ik al gezegd dat ik gek ben op de horeca? Als nieuweling in Valencia kan ik mijn geluk niet op als ik door de straten vol bruisende terrasjes fiets. Ik hou heel erg van wijn en doe af en toe alsof ik er veel van weet omdat ik een cursus gevolgd heb. Verder vind ik het leuk om vintagewinkels af te struinen naar parels en sport ik (soms) in het Turia park.

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

In je uppie op reis gaan is best wel spannend, maar een superleuk avontuur! Geen leuker land om te soloreizen dan Spanje! Spanjaarden zijn super vriendelijk, maken graag een praatje en helpen je als je vragen hebt. Misschien af en toe wat lastig als je zelf geen Spaans spreekt, maar met een beetje handen- en voetenwerk (en google translate!) kom je er altijd uit!

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Een boottocht over het meer in Albufera en daarna paella eten in El Palmar. En de zonsopgang kijken op het strand. En een bachatales nemen in het Turiapark. En suppen. En naar een flamencovoorstelling. En naar de drive-in bios in Pinedo. En… En…

1. Wie ben jij?

Mijn naam is Emke Kalverda, ik ben 22 lentes jong en momenteel woonachtig in het fijne Valencia in Spanje. Ik ben afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool omdat mijn interesse ligt bij de gastvrijheidsindustrie. Dat is niet alles, want naast die interesse is er ook nog ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

2. Hoe ben je in Spanje terecht gekomen?

Het is alweer twee jaar geleden dat ik naar Spanje vertrok, maar ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Ik vond het mega spannend, maar zo ontzettend leuk tegelijk. Van kleins af aan wilde ik namelijk al wonen in het buitenland en nu kwam deze droom uit. Het werd een exchange naar Valencia! Maar tijdens mijn eerste paar weken wonen in Valencia brak corona uit waardoor ik het exchange semester niet kon afmaken. De stad heeft mij positief verrast en daarom ben ik in 2022 teruggekomen!

3. Wat doe jij binnen Verrassend Valencia?

Begin 2022 liep ik de Verrassend Valencia shop binnen. Ik volgde de organisatie al een tijdje en wilde graag voor zo’n soort organisatie werken. In eerste instantie gewoon om te werken in de shop, om mijn creativiteit te kunnen uiten en uit een 9-5 leven te ontsnappen. Tegenwoordig geef ik ook steeds vaker fietstours om bezoekers kennis te laten maken met het zonnige Valencia. Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om mijn favoriete plekken van de stad te delen en te inspireren.

4. Wat zijn jouw passies?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om alle koffietentjes in Valencia te ontdekken, mooie verhalen te lezen, de leukste kledingstukken te scoren bij de vele boetiekjes, lange zwerftochten te maken door de prachtige straten van Valencia, buiten te bewegen en vooral… te genieten van het nu!

5. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Spanje?

Natuurlijk mag Barcelona niet ontbreken. Oh, ik herinner me nog zo goed toen ik voor het eerst met mijn ouders in Barcelona kwam. Ik was net 15 jaar oud en keek mijn ogen uit. Toen werd ik een enorme Spanje-liefhebber, dus je kunt je voorstellen hoe erg ik het naar mijn zin had in een stad als Barcelona.

6. Wat zou jij iedereen aanraden om te doen/zien in Valencia?

Als er iets is waar ik dagelijks dankbaar voor ben, zijn het de palmbomen, zon en zee die binnen handbereik liggen. Het feit dat ik in een stad woon die gevuld is met palmbomen, waar (bijna) elke dag de zon schijnt en die over stranden beschikt, maakt me ontzettend gelukkig. Vanuit mijn appartement sta ik binnen een half uur op het strand.

Comments are closed.