Activiteiten voor kinderen

Onderwerpen

Ga je op vakantie naar Valencia en gaan de kinderen ook mee? Dan wil je misschien meer weten over leuke activiteiten in Valencia, speciaal voor jou en jouw kinderen. Op Verrassend Valencia hebben we de leukste 14 aanbevelingen op een rij gezet.

1. Dierentuin

Veel kinderen vinden het erg leuk om te observeren wat dieren doen. Helemaal spannend is het om wilde dieren in een dierentuin als het Bioparc te bekijken en dit zal dan ook zeker een groot succes zijn bij jouw kinderen. In deze dierentuin vind je een grote variëteit van dieren uit Afrika waaronder een neushoorn, olifanten, apen, zebra’s, struisvogels, leeuwen en nog veel meer. Deze nieuwe generatie dierentuin in Valencia is gebaseerd op het “zoo immersion” concept. Dit houdt in dat de dierenverblijven zo goed mogelijk zijn aangepast aan de karakteristieken van hun natuurlijke leefgebied en dat het voor bezoekers lijkt alsof ze zich daadwerkelijk tussen de wilde dieren bevinden. Voor meer informatie zie Bioparc.

2. Privé kindertour

Spelenderwijs leren jij en de kids meer over de stad en zien jullie de leukste bezienswaardigheden. Piraten, ridders, architecten, ze komen allemaal voorbij tijdens de drie uur durende privé fietstour. Tijdens de tour kunnen jullie zelf het tempo bepalen en als iemand iets leuks onderweg ziet, stoppen we gewoon even. De tour is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Lijkt het je leuk om aan de tour deel te nemen? Neem dan contact met ons op via de mail of via Whatsapp voor de beschikbaarheid en meer informatie.

3. Trampolinepark

Nog meer leuke activiteiten voor met de kinderen: Hoe leuk is het om een dagje naar het trampolinepark Fun Jump te gaan! Fun Jump is het grootste trampolinepark van Spanje met meer dan 2500 m2 aan trampolines. Er is vanalles te doen; van vrij rondspringen en basketballen op de trampoline tot het beklimmen van de grote klimwand. Voor de allerkleinste kinderen (vanaf 3 tot 7 jaar oud) is er een apart gedeelte en de oudere kinderen mogen in het hele park rondspringen. Ook zijn er twee cafetarias, waar je als ouders rustig een kopje koffie kunt drinken en waar de kinderen af kunnen koelen als ze een tijd hebben rondgesprongen. Kortom, bij Fun Jump vermaak je je zowel als ouder en als kind de hele dag! Fun Jump is een stukje buiten het centrum van Valencia gelegen in de gemeente Massanassa. Je vindt het trampolinepark aan de woonboulevard die gemakkelijk te bereiken is met de auto, trein, bus of taxi.

4. Speeltuin/klimrek Gulliver

De reus Gulliver is op de grond in het Turia park vastgebonden. Kinderen kunnen deze grote reus van verschillende kanten beklimmen. Ook is er een aantal glijbanen. De entree tot deze speeltuin is gratis. Gulliver bevindt zich in het Turia park ter hoogte van de straat “Carrer Peris I Valero”. Wanneer het in het voorjaar, de zomer en het najaar erg warm is buiten, en de zon vol op de speeltuin schijnt, kunnen alle glijbanen nogal warm worden. Zelf zo erg dat je er brandwonden van kunt krijgen. Let hier goed op voor de kids in korte broek van de glijbaan gaan!

5. Kinderactiviteit midgetgolfen

Vlakbij het klimrek “Gulliver”, vind je een midgetgolfbaan. Je kunt bij het restaurant naast de midgetgolfbaan golfclubs en balletjes krijgen. Je kunt gratis gebruik maken van de golfclubs en de balletjes. Het enige is dat je borg dient te betalen van €20,00 of jouw rijbewijs of paspoort als borg dient af te geven. Indien je geen bal of golfclub kwijtraakt, zijn er aan deze activiteit geen kosten verbonden.

6. Film

Eén van de highlights in Valencia is de “Ciudad de las Artes y Ciencias”, oftewel de stad van de kunst en wetenschap. Het Hemisfèric is onderdeel van de “Ciudad de las Artes y Ciencias”. In het Hemisfèric kun je verschillende interessante films zien op een IMAX scherm. Een paar keer per dag, elke dag van de week, kun je verschillende films bekijken. Aan het begin van de film krijg je een koptelefoon en vervolgens kun je een taal kiezen (Engels, Frans, Spaans of Valenciaans). Voor meer informatie zie onze pagina Hemisfèric.

7. Fietsen door het park

Wat is er nu een leukere activiteit dan met de hele familie op de fiets een fietstocht door het mooie Turia Park te maken. Verrassend Valencia heeft een breed assortiment van kinderfietsen (merk Cortina), maar ook een familie tandem (1 volwassenen en 2 kinderen) en een bakfiets die je kan huren. Voor meer informatie kijk op onze fietsen huren pagina.

8. Wetenschapsmuseum

Het Wetenschapsmuseum, oftewel Museo de las Ciencias, is een onderdeel van de “Ciudad de las Artes y Ciencias”. In het Wetenschapsmuseum vind je een heel scala aan activiteiten voor kinderen. Zo kunnen jij en jouw kinderen veel leren op een interactieve manier over van alles en nog wat gerelateerd aan technologie en wetenschap. Het is niet alleen leerzaam, het is ook heel erg leuk, omdat je van alles mag aanraken.

9. Parque Cabecera

In dit park zijn genoeg activiteiten voor kinderen! Er zijn twee grote speeltuinen waar de kids zich flink kunnen uitleven. Daarnaast is het ook mogelijk om kano’s en waterfietsen in de vorm van zwanen te huren bij het meer. In het meer valt genoeg te zien, het zit namelijk vol vissen en schildpadden. Ook zijn er een paar uitgestippelde wandelroutes die met bordjes worden aangegeven, de duur van de routes variëren van 10 tot 30 minuten. Een bezoekje aan het park valt goed te combineren met het bioparc, deze ligt namelijk aan het park.

10. L’Oceanogràfic

Dit aquarium is een onderdeel van de Ciudad de las Artes y Ciencias. Er zijn allerlei soorten zeedieren te bewonderen, van angstaanjagende haaien tot kleine zeepaartjes en van kleurige vissen tot grappige zeehonden! L’Oceanografic bestaat uit verschillende gebouwen en in elk gebouw stap je weer een andere onderwaterwereld in, zo zijn er onder andere Antartica, de Middellandse Zee en Oceanen. Kijk op onze pagina L’Oceanogràfic voor meer informatie.

11. Terra Mítica

Terra Mítica is een pretpark dat in Benidorm, een plaatsje iets ten zuiden van Valencia ligt. Het park is onderverdeeld in verschillende werelden; ‘Egypte’, ‘Griekenland’, ‘Rome’ en ‘De Eilanden’. In elke wereld staan weer andere leuke attracties. Er zijn enge, hoge achtbanen, wildwaterbanen, grote zweefmolens en nog veel meer leuke attracties. Kijk hier voor meer informatie.

12. Lunch/diner bij ‘100 montaditos’

Wil jij ergens eten waar je hoogstwaarschijnlijk jouw kinderen ook erg blij mee maakt, dan kan “100 Montaditos” mogelijk een goede optie zijn. Hier kun je perfect terecht na een dag vol activiteiten met de kinderen. Dit is namelijk een restaurant waar je kunt kiezen uit honderd verschillende kleine broodjes. Variërend van ham, kaas en tortilla de patatas tot kleine hamburgertjes en garnalenbroodjes. Bij elke bestelling worden naturel chips geserveerd. Verder kun je ook olijven, een salade, nacho’s of friet bestellen. Op de tafels liggen pennen en invulformuliertjes. De bedoeling is dat je op het formulier invult wat je wilt eten en drinken en deze vervolgens bij de balie afgeeft en direct afrekent. De drankjes krijg je direct mee, maar je dient op het eten te wachten. Zodra jouw naam wordt omgeroepen, kun je jouw bestelling ophalen. Leuk en gezellig om dit samen met jouw kinderen uit te zoeken en op te schrijven!

13. ‘El Antiguo Almacén de Dientes’

Dat kinderen hun uitgevallen tanden onder hun kussen leggen voor de tandenfee in Nederland is je vast wel bekend. Maar hoe gaat dat in Spanje? Hier geloven ze niet dat een fee de tanden komt inwisselen voor wat snoep, geld of zelfs speelgoed. Hier is het een muis, ook wel ‘Ratón Perez’ genoemd. Bij ‘El Antiguo Almacén de Dientes’ wordt je meegenomen in de wereld van dit sprookje. Hier staan machines waarbij de tanden van alle kindjes uit de hele wereld worden getransporteerd en verwerkt. Een magische plek waar je verschillende poppenspellen, workshops en theatervoorstellingen kunt bijwonen. Kortom: een bezoekje waard dus voor een speciale middag met de kids!

14. Ludotecas

Is het een dagje minder lekker weer en hebben jullie zin om je binnen te vermaken? Valencia heeft een aantal ludotecas (speelhallen) speciaal voor kinderen. In de speelhallen vind je verschillende activiteiten voor kinderen. Kids kunnen hier bijvoorbeeld lekker spelen in een ballenbak, klauteren in klimtoestellen en glijden van glijbanen of juist rustig knutselen. In de ludotecas worden de kinderen onder goede begeleiding vermaakt en kunnen de ouders lekker wat eten of drinken in de cafetaria van de ludoteca. Meer informatie vind je hier!

Andere tips

  • Over het algemeen gaan Spanjaarden vaak laat eten. Als jouw kinderen niet gewend zijn om laat te eten ‘s avonds, dan kun je het beste kiezen voor een restaurant in het centrum. Deze zijn namelijk vaak eerder geopend of sluiten soms niet tussen 17.00 en 19.30 uur. Op deze pagina vind je een overzicht met restaurants waarbij de keuken de hele dag geopend is.
  • In de zomer kan het lekker zijn om met de kids naar het zwembad of waterpark te gaan. Op deze pagina vind je meer informatie over zwembaden en waterparken in (de buurt van) Valencia.