Brunch spots

Eén van de fijnste dagen in de week is de zondag… Heerlijk uitslapen, met een beetje geluk een stralend zonnetje en hoe fijn is het dat je deze dag kan spenderen in Valencia? Doe het rustig aan en begin je (zon)dag met een lekkere brunch bij een van deze brunch spots, voor je uitgekozen door Verrassend Valencia.

La Más Bonita

Een populaire spot in Valencia is La Más Bonita. Qua looks gebaseerd op een typisch huisje van het eiland Formentera: veel wit en blauw. Er is een vestiging bij het populaire strand, Patacona, onder de locals en in de alternatieve en hippe wijk Ruzafa. Een populaire spot onder de locals, mede door het goede concept én de heerlijke huisgemaakte hapjes.

LaMasBonita

Op zondag kun je brunchen bij beide vestigingen. Dit kan je doen van 12.30 tot 17.00 uur en er is dan een speciale kaart. Deel bijvoorbeeld een aantal hapjes zoals de huisgemaakte nacho’s met guacamole en Cheddar kaas, pitabrood met hummus en een kaasplankje of kies voor een compleet ‘Patacona menu’ (inclusief gebakken eitje met bacon en American pancakes). Goedemorgen!

Locatie
Paseo Marítimo de la Patacona 11
46120 Valencia

Calle Cádiz 61
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 8.00-1.30 uur

La Petit Brioche

Op een paar minuutjes lopen van de Mercado de Colon vind je La Petit Brioche. Dit kleine bakkerijtje annex café is de perfecte plek voor een ontbijt, maar ook voor de brunch. Elke zaterdag kun je hier brunchen voor €6 met onder andere een verse jus d’orange, een koffie, een zoete cake en een hartig broodje. Een idee is ook om je eigen brunch samen te stellen! Neem bijvoorbeeld een cappuccino, een croissantje en een ambachtelijke quiche. Aanraders zijn ook de menu’s (Americano – zoet of Mediterráneo – hartig), de crêpes en… de taartjes!

LaPetitBrioche

Locatie
Calle Sorní 28
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00-14.00 uur en 17.00-21.00 uur

Dulce de Leche

Eén van de meest populaire spots van Valencia is Dulce de Leche. Dit café is gelegen in de wijk Ruzafa, maar menig persoon komt van verre om de heerlijkheden van Dulce de Leche te proberen. Stap binnen en je wordt verwelkomd door een glazen toonbank vol prachtige taartjes, cakes en broodjes. Er is een fijn terras waar je vaak in het zonnetje zit, maar op minder mooie dagen kun je plaatsnemen bij een van de gezellige zitjes binnen. En dan is er ook nog de brunch! Hiervan kun je elke dag van de week smullen voor €7, met een mini jus d’orange, een broodje, thee/koffie en wat croissantjes. Heb je daarna nog een plekje over? Kies dan nog een van de taartjes om van te smullen! Tip: onze Tours & Bike Rental shop is in dezelfde straat gelegen, op twee minuutjes wandelen.

Locatie
Calle Pintor Gisbert 2
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 9.00-21.30 uur

Tips

– Op zoek naar nog meer leuke spots voor een hapje en drankje in Valencia? Dan vind je wellicht onze Gastronomische Gids een interessante optie!

Comments are closed.