Brunch spots

Eén van de fijnste dagen in de week is de zondag… Heerlijk uitslapen, met een beetje geluk een stralend zonnetje en hoe fijn is het dat je deze dag kan spenderen in Valencia? Doe het rustig aan en begin je (zon)dag met een lekkere brunch bij een van deze brunch spots, voor je uitgekozen door Verrassend Valencia.

La Más Bonita

Een populaire spot in Valencia is La Más Bonita. Het interieur is gebaseerd op een typisch strandhuisje op het eiland Formentera: veel wit en blauw en houten balken. Er is een vestiging aan het populaire strand Patacona en in de alternatieve en hippe wijk Ruzafa. Daarnaast is er ook een spot in het centrum, dicht bij Mercado Colón. Houd wel in gedachte dat de laatste vestiging vooral gefocust is op afhalen. La Más Bonita is een populaire spot onder de locals, mede door het goede concept én de heerlijke huisgemaakte hapjes. Er is een ruime keuze aan zoete en hartige lekkernijen, zoals roerei met gerookte zalm en avocado, American pancakes of een lekkere club sandwich. Ben je een echte uitslaper of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan is de brunch/breakfast box die je in zoetig en hartig kunt krijgen vast iets voor jou! Fijn om te weten, zeven dagen in de week kun je hier terecht.

Locatie: wijk Patacona (strand)
Paseo Marítimo de la Patacona 11
46120 Alboraya (Valencia)
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.30 – 00.30 uur

Locatie: wijk Ruzafa
Carrer de Cadis 61
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag: 08.30 – 23.30 uur

Locatie: wijk Canovas, Gran Via
Carrer del Comte de Salvatierra 19
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 20.00 uur

Dulce de Leche

Eén van de meest populaire spots van Valencia is Dulce de Leche. Dit café is gelegen in de hippe opkomende wijk Ruzafa, in de wijk Patraix en als derde locatie in hartje centrum! Mensen komen van heinde en verre om de heerlijkheden van Dulce de Leche te proberen. Stap binnen en je wordt verwelkomd door een glazen toonbank vol prachtige taartjes, cakes en broodjes. Er is een fijn terras maar er zijn ook gezellige zitjes binnen. En dan is er ook nog de brunch! Hiervan kun je elke dag van de week van 09:30 tot 15:30 uur genieten, voor maar €8. De heerlijke brunch bestaat uit een wekelijks wisselend broodje, een mini-croissantje, een glas sinaasappelsap, yoghurt met vers fruit en muesli. Daarnaast kun je kiezen tussen café con leche of een biologische groene thee. Heb je daarna nog een plekje over? Kies dan nog een van de taartjes om van te smullen! Tip: onze Tours & Bike Rental shop is in dezelfde straat gelegen, op twee minuutjes wandelen.

Locatie: wijk Ruzafa
Carrer del Pintor Gisbert 2
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09:00 – 21:30 uur

Locatie: wijk Patraix
Carrer de Jesus 71
46007 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00 – 21.00 uur

Locatie: wijk Ciutat Vella, centrum
Carrer de Sant Vicent Màrtir 52
46002 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00 – 21.30 uur

Locatie: wijk Camin al grau
Av. de França 8
46023 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.30 – 21.00 uur

Bluebell Coffee

Ook een onwijs leuk en schattig plekje om te genieten van een lekkere brunch. Je hebt hier veel huisgemaakte lekkernijen die eerlijk en vers zijn. Ook drink je hier de lekkerste koffie van eigen bonen. Op zaterdag en zondag is de brunch van 10:00 tot 15:30 uur. Deze bestaat elke week uit een wisselend gerecht, een dessert en koffie of thee. Daarnaast kun je kiezen uit een mimosa, een lemonade of een bloody mary. Naast dit brunchmenu kun je natuurlijk ook een gerecht van de kaart kiezen, de prijzen van al deze lekkernijen liggen tussen de 11 en de 14 euro.

Locatie: wijk Ruzafa
Carrer de Buenos Aires 3
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 16.00 uur

Hoja La

In het centrum van de bruisende wijk Ruzafa is een nieuwe brunchspot geopend. Hoja La! Het bijzondere aan deze hotspot is dat je er voor meer terecht kan dan alleen een lekkere bagel, ze hebben namelijk binnen de mooiste boeketten en planten staan voor de verkoop. De boeketten kun je helemaal zelf samenstellen, zo kun je kiezen uit rozen, tulpen of pioenrozen. De mooiste combinaties maak je dus zelf! Buiten de té leuke bloemen en planten hebben ze ook een heerlijke menukaart. Ga je voor de Pastrami NY bagel? Of heb je toch meer zin in de vegan avocado toast? Welke keus je ook maakt, je zit zeker weten goed bij Hoja La!

Locatie
Carrer de Dénia 6
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 18.00
Dinsdag: Gesloten

La Petite Brioche

Op een paar minuutjes lopen van de Mercado de Colon vind je La Petite Brioche maar ook in het centrum hebben ze een vestiging. Dit kleine bakkertje annex café is de perfecte plek voor een ontbijt, maar ook voor de brunch. Elke zaterdag en zondag kun je hier brunchen voor €7, met onder andere een verse jus d’orange, een koffie, een zoete cake en een hartig broodje. Een idee is ook om je eigen brunch samen te stellen! Neem bijvoorbeeld een cappuccino, een croissantje en een ambachtelijke quiche. Aanraders zijn ook de crêpes, en vergeet vooral de taartjes niet!

Locatie: wijk Canovas, Gran Via
Carrer Sorni 28
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09:30 – 13:30 en 17.00 – 20.00 uur
Zondag: 09:30 – 13:30 uur

Bastard Coffee & Kitchen

In de altijd bruisende en hippe wijk Ruzafa zit deze heerlijke brunchzaak, maar ook zijn ze te vinden in de wijk Xúquer. Wanneer je er langs loopt word je bijna naar binnen gezogen door de overheerlijke geuren van verse koffie en heerlijk belegde broodjes. Daarom vertellen wij je er graag over, want ook dit toppertje kunnen we natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Het menu voor de brunch is uitgebreid waardoor er voor ieder wel wat wils is! Voor maar €14,45 kan je kiezen uit verschillende broodjes, denk aan een tortilla, bagel of een benedict ei met super lekkere toppings erbij naar eigen keuze. Sinds kort hebben ze ook een menu toegevoegd voor de vegans onder ons! Dit menu kost iets meer dan de reguliere menu’s, namelijk €14,95. Alle menu’s zijn inclusief warme dranken en voor €1,00 euro meer krijg je er een verse zumo (sinaasappelsap) bij. 

TIP: Als je van zoetigheid houd en van een heerlijk kopje koffie, probeer dan eens de combinatie van een cappuccino met een cinnamon bun! Heerlijk om je dag goed te beginnen!

Locatie Ruzafa
Av. del Regne de València 2
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 21.00 uur

Locatie Xúquer
Carrer de Leandro de Saralegui 1
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 20.00 uur

Tip

  • Wist je dat er ook heel veel leuke ontbijtspots zijn waar je ook goed terecht kan voor een lekkere brunch? Neem vooral een kijkje bij ontbijtspots in Valencia.
  • Op zoek naar nog meer leuke spots voor een hapje en drankje in Valencia? Dan vind je wellicht onze Foodie Hotspot Gids een interessante optie!

Comments are closed.