Brunch spots

Één van de fijnste dagen in de week is de zondag… Heerlijk uitslapen, met een beetje geluk een stralend zonnetje en hoe fijn is het dat je deze dag kan spenderen in Valencia? Doe het rustig aan en begin je (zon)dag met een lekkere brunch bij een van deze brunch spots, voor je uitgekozen door Verrassend Valencia.

La Más Bonita

Een booming spot in Valencia is La Más Bonita. Qua looks gebaseerd op een typisch huisje van het eiland Formentera: veel wit en blauw. Er is een vestiging bij het populaire strand, Patacona, onder de locals en in de alternatieve en hippe wijk Ruzafa. Een populaire spot onder de locals, mede door het goede concept én de heerlijke huisgemaakte hapjes.

LaMasBonita

Op zondag kan je brunchen bij beide vestigingen. Dit kan je doen van 12:30 tot 17:00 en er is dan een speciale kaart. Deel bijvoorbeeld een aantal hapjes zoals de huisgemaakte nacho’s met guacamole en Cheddar kaas, pitabrood met hummus en een kaasplankje of kies voor een compleet ‘Patacona menu’ (inclusief gebakken eitje met bacon en American pancakes). Goedemorgen!

Locatie
Paseo Marítimo de la Patacona 11
46120 Valencia

Calle Cádiz 61
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 08:00 – 01:30

La Petite Brioche

Op een paar minuutjes lopen van de Mercado Colon vind je La Petite Brioche. Dit kleine bakkerijtje annex café is de perfecte plek voor een ontbijt, maar ook voor de brunch. Elke zaterdag kan je hier brunchen voor € 6 met onder andere een verse jus d’orange, een koffie, een zoete cake en een hartig broodje. Een idee is ook om je eigen brunch samen te stellen! Neem bijvoorbeeld een cappuccino, een croissantje en een ambachtelijke quiche.

Aanraders zijn ook de menu’s (Americano – zoet of Mediterráneo – hartig), de crêpes en… de taartjes!

LaPetitBrioche

Locatie
Calle Sorní 28
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 09:00 – 21:00
Za & zo van 09:00 – 14:00 en 17:00 – 21:00

Guayoyo

Elke zaterdag en zondag kan je van 10:00 tot 15:00 terecht bij Guayoyo voor de brunch. Voor € 8 krijg je wat lekkere hapjes en drankjes. Wat ontzettend leuk is, is dat de brunch nooit helemaal hetzelfde zal zijn. Dit komt, omdat ze bij dit tentje werken met seizoensgebonden producten, het liefst van lokale ondernemers. Een voorbeeldje van een menu (uit oktober) is koffie/thee, een vers sapje/ambachtelijk biertje, pompoentaart, een broodje met avocado, kaas en kalkoenbacon (of een vega optie) en een yoghurtje met karamel en appel. Genieten!

Guayoyo

Behalve dat Guayoyo een erg verantwoord en gezond menu heeft, is dit ook een hondvriendelijke spot. Fijn wanneer je trouwe viervoeter mee is naar Valencia.

Locatie
Calle Dénia 49
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Di t/m vrij van 09:00 – 14:00 en 17:00 – 21:00
Za van 10:00 – 14:00 en 17:00 – 21:00
Zo van 10:00 – 15:00
Gesloten op maandag

Dulce de Leche

Eén van de meest populaire spots van Valencia van het moment is Dulce de Leche. Dit café is gelegen in de wijk Ruzafa, maar menig persoon komt van verre om de heerlijkheden van Dulce de Leche te proberen. Stap binnen en je wordt verwelkomd door een glazen toonbank vol prachtige taartjes, cakes en broodjes. Er is een fijn terras waar je vaak in het zonnetje zit, maar op minder mooie dagen kun je plaatsnemen bij een van de gezellige zitjes binnen. En dan is er ook nog de brunch! Hiervan kun je elke dag van de week smullen voor €7, met een mini jus d’orange, een broodje, thee/koffie en wat croissantjes. Heb je daarna nog een plekje over? Kies dan nog een van de taartjes om van te smullen!

Locatie
Calle Pintor Gisbert 2
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 09:00 – 21:30

Comments are closed.