Ludoteca

Onderwerpen

Is het weer te koud of juist te warm in Valencia en ben je op zoek naar een binnenspeeltuin of een plek waar kinderen lekker hun energie kwijt kunnen? Dan is een bezoekje aan een ‘Ludoteca’ of ‘Parque de bolas’, een speelhal voor kinderen, zeker een aanrader.  Hier kunnen kinderen klimmen, klauteren, glijden, rennen…kortom heerlijk spelen.

Ludoteca MadagasPark

Voor €7,50 doordeweeks en €8,50 in het weekend kan je kind zich bij Madagas Park super vermaken! Ouders betalen geen entree ticket, alleen hetgeen wat zij eten of drinken in de cafetaria dienen ze te betalen, hoe fijn is dat! Je kunt in deze ludoteca terecht voor een middagje plezier met jouw kinderen. 

In het cafe hebben ze een speciaal kids menu met bijvoorbeeld kipnuggets en patat, een sandwich of macaroni, fruit en wat water. Daarnaast hebben ze ook maaltijden en tapas voor volwassenen, zoals rijstgerechten, burgers, broodjes, vis- en vleesgerechten maar ook patatas bravas, calamares en meer. De keuken is open op zaterdag van 13.30 – 15.30 uur en van 20.30 – 23.0 uur en op zondag van 13.30 – 15.30 uur. 

 • Carrer La Safor 7
 • Website     
 • Openingstijden:
  Woensdag t/m vrijdag: 17.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 13.30 – 16.30 uur, 17.00 – 20.00 uur en 20.30 – 00.00 uur
  Zondag: 13.30 – 16.30 uur en 17.00 – 20.00 uur

Rey Neptuno

Terwijl de kids zich geweldig vermaken in een van de speelruimtes van Ludoteca Rey Neptuno, kunnen de ouders met elkaar praten onder het genot van een drankje en hapje. De werknemers zullen er voor zorgen dat de kinderen veilig kunnen klimmen, klauteren, glijden en spelen in de ballenbak. Zo is er bijvoorbeeld een glijbaan waar de kinderen in een super leuke ballenbak eindigen, maar ook een glijbaan die net iets sneller gaat dan de andere. 

Ze bieden speciale tarieven aan in de weekenden en feestdagen en hebben tegoedbonnen voor 10 uur speelplezier die je kunt inruilen wanneer het uitkomt.  Meer informatie over prijzen en alle opties vind je op de website! Daarnaast hebben ze ook op speciale feestdagen (halloween, dia del reyes ect) in Spanje leuke themafeestjes georganiseerd! 

 • Carrer de la Puebla de Valverde 4
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 17.00 – 20.00 uur

Local de Marvá

In de echte familie wijk Arrancapins bevindt zich ‘Parque de bolas’, Local de Marvá, een leuke binnenspeeltuin voor kinderen. Kinderen kunnen hier prima klauteren, klimmen en spelen met ballen terwijl de ouders genieten van een heerlijk hapje of drankje zowel binnen als buiten. Je kan hier een middagje met je kinderen naartoe, maar als je lang geplande stedentrip naar Valencia toevallig samenvalt met de verjaardag van een van je kids dan kan je dat ook hier vieren! . 

Op doordeweekse dagen om hier te spelen betaal je drie euro per uur per kind en in het weekend en op feestdagen betaal je vier euro per uur per kind. 

 • Carrer del Beat Galvez 7
 • Website   
 • Maandag t/m zaterdag: 17.00 – 20.00 uur

Waupark

Trampoline springen, in een grote draaikolk klimmen, van een glijbaan afglijden: in Ludoteca Waupark is er voor ieder kindje wat wils! Springen in een bak vol schuimblokken, over palen klimmen en zo de top weten te bereiken…kinderen zijn vaak erg energiek en fanatiek en beide kunnen ze hier prima kwijt! Er zijn verschillende ruimtes en attributen die je vanaf een bepaalde leeftijd kan gebruiken zo is er ook een ruimte voor baby’s tot drie jaar oud, maar het is natuurlijk ook mogelijk (en verstandig) om als ouder mee te gaan met je kind. Het is super groot en er is van alles te doen, voor kleine en grote avonturiers! Ook is het altijd veilig, want als je over de palen wilt klimmen krijgen kinderen een harnas aan waar ze aan vast worden gemaakt, zodat wanneer ze vallen ze veilig zijn. Over het gehele park zijn er zachte blokken waar de kindjes op vallen.

De kosten zijn drie euro per uur per kind maar ze bieden ook een pretpakket aan, waar kinderen voor acht euro de hele middag kunnen spelen inclusief een glas drinken en een broodje. Ouders kunnen terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, in de cafetaria tot rust komen onder het genot van een hapje en drankje.

 • P. Comercial  El Toll I L’Aberca
 • Website    
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m donderdag: 17.00 – 20.00 uur
  Vrijdag: 17.00 – 23.30 uur
  Zaterdag: 11.00 – 14.00 uur  en 17.00 – 23.30 uur
  Zondag: 11.00 – 20.00 uur

Ilusiona

In Paterna, net buiten de stad Valencia, ligt het grote speelparadijs Heron city. In Heron city vind je van alles om te doen, van een sportcentrum tot een bioscoop met films en 3D effecten! Van restaurants om een hapje te eten tot winkels om de leukste spulletjes te kopen!  Maar ook is er Ilusiona, een hal waar je op de begane grond een bowlingbaan vindt en veel spelcomputers en interactieve arcade machines waar kinderen hun ogen uitkijken. Bij sommige spellen kan je tickets krijgen waar je later weer iets van speelgoed van kan kopen. Je kan het idee een beetje vergelijken met de game arcade’s die je in bijna alle grote steden in Nederland vindt zoals Amsterdam, Utrecht en Tilburg.

Op de eerste verdieping vind je naast nog een aantal spellen speciaal voor wat jongere kids, ook een ‘Parque de bolas,’ oftewel een binnen speeltuin met een ballenbad en klimtoestellen. Hier kunnen de kids lekker spelen terwijl de volwassenen aan tafels een drankje drinken en kunnen toekijken. 

 • Centro Comercial y de Ocio Heron city Pista
  Ademuz, Salidas 6, Autovía del Mediterrano
 • Website  
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 17.00 – 21.00 uur
  Vrijdag: 17.00 – 22.00 uur
  Zaterdag: 11:00 – 22:00 uur
  Zondag: 11:00 – 21:00 uur

Tips

 • Toch liever een ander activiteit om te doen met kinderen? Bekijk de andere kinderactiviteiten op de hoofdpagina
 • Kunnen de kleintjes nog niet fietsen, maar wil je wel de stad vanuit een ander oogpunt verkennen? Huur een bakfiets en laat de kleintjes ultiem genieten! 
 • Nog geen fijne kindvriendelijke accommodatie gevonden voor jou en je kinderen? Bekijk onze favoriete kindvriendelijke hotels in Valencia.