Yoga

Woon je voor een langere periode in Valencia en ben je op zoek naar een goede locatie om te sporten? Of ben je hier voor een tijdelijk verblijf, maar wil je tijdens je vakantie toch actief blijven? Je vindt hier een overzicht van yogastudio’s en –lessen in Valencia. Zo blijf je ook hier in Spanje mentaal en lichamelijk in balans!

Qep Pilates

Bij het moderne Qep Pilates in het centrum van Valencia worden diverse groeplessen gegeven, waaronder pilates (met mat of met machines), body balance en yoga. De yogalessen staan in het teken van lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie en worden gegeven door professionele instructeurs. Het zijn lessen die minder de spirituele kant opgaan. De tijdsschema’s van de lessen worden iedere paar maanden opgesteld en variëren dus per periode. Er worden gemiddeld zo’n vier yogalessen per week gegeven. Op de website van Qep Pilates vind je alle informatie.

Locatie
Calle Serrano Morales 4
46004 Valencia
Website

Yoga Valencia

De L’Art

De L’Art is een pilatescentrum speciaal gericht op vrouwen, mannen zijn dus helaas niet welkom. In dit mooie en rustgevende sportcentrum kun je een aantal activiteiten ondernemen, waaronder meditatie, pilates, yoga en yoguilates. De leraressen hebben jarenlange ervaring en er zijn moderne apparaten aanwezig die de oefeningen ondersteunen. Er worden zowel groepslessen als privélessen aangeboden. Je vindt De L’Art in het centrum van Valencia en het is dus goed bereikbaar. Op de Engelstalige website van De L’Art kun je een hoop informatie vinden.

Locatie
Calle Grabador Esteve 12
46004 Valencia
Website

Yoga SHALA

De drijvende kracht achter deze yogastudio is Jana. Ze is gecertificeerd yogalerares en woont sinds 2012 in Valencia. Handig, ze spreekt ook Engels en Duits! Alle lessen bij Ashtanga Yoga staan in het teken van fysiek fit worden en rust vinden in je hoofd, met als einddoel je hele gezondheid verbeteren. Deze yogalessen zijn vrij actief en gericht op mensen die van sporten houden. Er vinden wekelijks enkele publieke lessen plaats, de actuele tijden vind je op de (Engelstalige) website. Het is mogelijk om slechts een enkele les te volgen en ook privélessen zijn mogelijk.

Locatie
Calle Marino Albesa 4, deur 7
46022 Valencia
Website

Sudaka Yoga

Sudaka Yoga biedt verschillende lesvormen aan, waaronder Mindfulness Yoga, Yin Yoga, Thaise massage en meditatie. Tijdens de klassen wordt er via ademhaling en lichaamsbeweging tot zowel inspanning als ontspanning gekomen. Er zijn mogelijkheden tot privélessen en de lessen kunnen ook in het Engels gegeven worden. Op de (Engelstalige) website is een blokkenschema met alle lestijden te zien.

Locatie
Calle Sagunto 97
46009 Valencia
Website

Yoga Valencia

Estudio de Yoga

In deze yogastudio wordt door drie gekwalificeerde leraren traditionele yoga gegeven. Hierbij staan zowel lichaamshoudingen als mentaal bewustzijn centraal. Van maandag tot en met donderdag vinden er dagelijks twee of drie yogalessen plaats. Op de website van Estudio de Yoga kun je een blokkenschema met de lestijden vinden. Er zijn ook lessen voor kinderen en speciale meditatielessen.

Locatie
Calle Dr. Vicente Zaragozá 9, deur 7b
46020 Valencia
Website

Centro de Yoga Integral Dharma Dhyana

In dit yogacentrum wordt lesgegeven in Integrale Yoga. Dit houdt in dat de lessen niet enkel op het fysieke aspect gericht zijn, maar er ook veel aandacht besteed wordt aan emoties en denken. De nadruk ligt hierbij op actieve meditatie. Wanneer je niet spiritueel ingesteld bent, dan is dit wellicht niet de juiste yogastudio voor jou. De lessen vinden momenteel plaats op dinsdag en donderdag om 19.30 uur en duren anderhalf uur. Het wordt echter aangeraden om via de contactgegevens hieronder up-to-date informatie te verkrijgen over de lestijden. Het is mogelijk om een losse les te volgen.

Locatie
Calle Museo 1-3, deur 2
46007 Valencia
Website

Yoga Valencia

Bikram Yoga Valencia

Een zaal van 40 graden Celcius en 40% luchtvochtigheid… En daar bevind je je 90 minuten lang in met 26 verschillende yogaposities. Dat is Bikram Yoga en dit kun je in Valencia volgen. Van maandag tot en met vrijdag zijn er twee bikram yogasessies per dag en in het weekend één. Voor een eenmalige yogasessie betaal je €20. Ben je van plan meerdere keren naar een les te gaan? Een (voordelig) idee is dan om een abonnementje af te sluiten. Zo heb je abonnementen voor 1, 3, 6 of 12 maanden waarbij je onbeperkt naar de lessen kunt. Ook zijn er ‘strippenkaarten’, waarbij je bijvoorbeeld twintig sessies kunt volgen in twee maanden.

Locatie
Calle Cirilo Amorós 29
46004 Valencia
Website

Comments are closed.