Paardrijden

Ben jij helemaal gek van paarden, paardrijden en alles wat hierbij hoort? Misschien vind je het dan wel leuk om tijdens je bezoek aan Valencia ook een bezoek te brengen aan een manege. Wie weet kun je zelf ook even rijden! Op deze pagina vind je meer informatie over de maneges in en rondom Valencia.

La Hipica

La Hipica is een van de weinige maneges die in de stad Valencia is gelegen. Er is meer dan 8000m² ruimte voor het paardrijden. Deze manege is vooral gericht op het springen. Het NK Springen is dan ook vaak georganiseerd bij La Hipica. Ruiters van La Hipica zijn regelmatig Spaans kampioen geworden en hebben diverse keren meegedaan aan de Olympische Zomerspelen. Bij La Hipica kan iedereen komen lessen, of je nou een beginner bent of een pro en je wilt even wat bijspijkeren. Je kunt een les reserveren bij Susanne Jensen door te bellen naar +34 678 668 027 of een mailtje te sturen naar info@lahipica.com.

Prijs
€28,00 voor 50 minuten

Locatie
Carrer de Jaca 23
46010 Valencia
Website

Equitecnic Centro

Ruim 22.000m² met bakken, stallen en nog veel meer vind je bij Equitecnic Centro. De manege is dus erg groot, maar ook heel mooi. Je vindt de manege in Bétera dat op een halfuur rijden van Valencia ligt. Houd er rekening mee dat wanneer de kids lessen willen, dat bij Equitecnic kan vanaf 5 jaar.

Prijs
€22,50 voor een uur (wanneer je 1-4 lessen boekt)

Locatie
Avinguda Adriático (zonder nummer)
46117 Bétera (Valencia)
Website

Club Hípica Sierra Calderona

Op 25 minuten rijden van Valencia is manege Sierra Calderona gelegen. Het ligt in het gelijknamige natuurpark. Je kunt hier terecht voor een rijles, maar (misschien wel leuker) ook voor excursies. Je gaat dan door het natuurgebied, door de bergen en spannende paden.

Locatie
Carretera Porta Coeli, km. 4.5
46117 Bétera (Valencia)
Website

El Corcel Negro

Op ongeveer een halfuur rijden van Valencia is de manege El Corcel Negro gelegen. Je kunt hier klassikale en privélessen volgen, maar je kunt ook tochten te paard maken. Informeer naar de mogelijkheden bij El Corcel Negro. Lessen kan je volgen van dinsdag tot en met zondag . Om een les te reserveren, kan je bellen naar het nummer +34 626 841 652. Handig is dat je ook naar dit nummer kan whatsappen. Leuk om te weten, is dat de ruiters en paarden van El Corcel Negro wel eens meedoen met de optocht van de Moren en Christenen tijdens de Dag van Valencia op 9 oktober.

Prijs
€15,00 voor 30 minuten
€30,00 voor 60 minuten

Locatie
Polígono 27 Los Felipes 3
46370 Chiva
Website

Los Robles, Centro Hipico Gandia

Op ongeveer een uur rijden van Valencia ligt Gandia. Hier is de grote en nette manage Las Estrellas gelegen. Behalve lessen biedt Las Estrellas iets bijzonders aan, namelijk paardentherapie. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met deze manege. Je kunt een bezoek aan Las Estrellas ook goed combineren met een bezoek aan Gandia.

Locatie
Partida Brosquil, Playa de Gandia
46730 Gandia

Los 4 Sueños

Op ongeveer een halfuur rijden van Valencia vind je de manege Los 4 Sueños. Leuk aan deze manege is dat ze veel tochten door de natuur aanbieden. Veel van deze tochten gaan door het natuurpark Natural de Les Rodanes. De manege ligt namelijk ook bij de rivierbedding van de Turia rivier. Fijn aan deze manege is dat de paarden voornamelijk lekker buiten lopen in de natuur, onder de sinaasappelbomen. Wil je deelnemen aan een tocht door de natuur? Dan kan je contact opnemen met de manege door te bellen naar +34 696 933 092.

Locatie
Mas de Escoto.
Riba-Roja el Turia

Tips

Wanneer je een les gaat reserveren, vermeld er dan bij dat je graag een les wil met een Engelssprekende instructeur als je dat fijn vindt. Niet alle maneges bieden die mogelijkheid, maar het kan geen kwaad om het even te informeren.

Comments are closed.