Nachtleven

Valencia de stad van zon, zee, sinaasappels en een nachtleven wat door gaat tot de vogeltjes weer gaan fluiten. Je kunt hier kiezen voor mega discotheken in de open lucht, vlakbij zee tot meer underground clubs rondom het centrum. Ga jij graag naar kleine barretjes of toch een gaaf live concert, van swingende latin beats tot pompende house en techno beats? In Valencia kan het allemaal!

Mya

Deze plek is populair onder veel bezoekers van Valencia. Dat zal waarschijnlijk vooral te maken hebben met het feit dat het op een bijzondere locatie is. Mya ligt namelijk bij de Stad van Kunst en Wetenschappen sterker nog het ligt er eigenlijk onder. Bij Mya hebben ze drie zalen waar er eentje vooral hip-hop georiënteerd is, weer een ander iets meer latin en bij de main zaal wordt voornamelijk house gedraaid. Mya is een onderdeel van L’Umbracle wat alleen geopend is vanaf het voor- tot en met najaar en wat zich boven de Mya bevindt.

Locatie
Calle Avenida del Saler 5
46013 Valencia

Openingstijden
Do t/m za vanaf 00:00

Website
Mya

voordeelpakket-banner

L’Umbracle

In de zomermaanden kun je in het L’Umbracle terecht voor een drankje en een dansje tussen de palmbomen. Deze mooie plek is door middel van subtiele en stijlvolle verlichting een trendy en relaxte plek om tot in de late uurtjes van de zwoele Valenciaanse zomeravonden in de buitenlucht te kunnen genieten. Voor veel bezoekers aan Valencia staat L’Umbracle dan ook op het must see lijstje. Heb je iets te vieren of houd je van een beetje luxe reserveer dan een VIP tafel en je zal ongetwijfeld een fantastische avond hebben! (+34 6 37 75 24 98 voor reserveringen)

Locatie
Calle Avenida del Saler 5
46013 Valencia

Openingstijden
Do t/m za vanaf 00:00
Website

l´umbracle

Bolsería

In het hartje van El Carmen, het oude centrum is Bolsería te vinden. Het is een populaire tent bij bezoekers aan Valencia van all over the world. Ze hebben hier naast een dj die de laatste hits, r&b, house en oude knallers aan elkaar mixt ook vaak live acts zoals speciale dansers begeleid met drums. Achterin de tent hebben ze een loungegedeelte waar ook veel mensen aan het genieten zijn van een shisha, oftewel een waterpijp met smaaktabak.

Locatie
Calle del Moro Zeit 12
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 17:00 – 03:30

Xtra Large Playground

Op de Gran Vía vind je meerdere locaties voor een drankje en wat dansen. Zo ook Xtra Large Playground, deze club is populair onder mensen tussen de 25 en 35 en veel mensen starten ook bij deze tent voor ze ergens anders heen gaan. In Spanje begint het namelijk allemaal wat later op gang te komen dan in Nederland en gaat het ook vaak wat langer door. Bij Xtra Large kan je van alles verwachten, van rock tot dance en Spaanstalige knallers verdeeld over twee zaaltjes.

Locatie
Gran Vía de les Germanies 21
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Do t/m za van 23:00 – 04:00

Nylon

Wie een avondje goed los wilt gaan, kan je zeker de Nylon op het lijstje toevoegen. Deze club aan de Gran Vía trekt een divers publiek wat waarschijnlijk komt door de twee verschillende zalen. Beneden is het het domein van de stevige beats, het ligt uiteraard aan welke dj er staat te draaien, maar verwacht hier vooral (deep) house en techno. Boven is het van indie rock tot gouwe ouwe, hier en daar een Spaanse plaat tot de laatste van Pharell. Nylon is ook een populaire plek onder veel lokale clubbers!

Locatie
Gran via de las Germanies, 31
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Vrij & za van 23:45 – 07:30

TIP!! In het Verrassend Valencia e-book vind je nog veel meer leuke tips voor het bruisende nachtleven van Valencia!

Play

Deze club is voor veel lokale party people echt the place to be! De meesten gaan ervoor eerst nog ergens anders wat dansen en een drankje doen voor ze met hun heupen gaan zwaaien bij de Play. De Play blijft namelijk tot in de vroege uurtjes geopend en velen maken daar dan ook gretig gebruik van. Beneden in de grote zaal wisselt het van rock, indie, pop, funky swingers en een verdwaalde Spaanstalig plaatje. Boven kan je dansen op de vetste techno, house, disco en funk. Het ligt er natuurlijk aan wie er staat te draaien, maar hier zijn vooral de alternatieve house stromingen te horen. Leuk bij Play is ook dat er regelmatig in de grote zaal beneden een live karaoke rock band speelt!

Locatie
Calle de Cuba 8
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Vrij & za van 00:00 – 07:30

Piccadilly

Deze club in Ruzafa weet je aan het dansen te houden tot 07:30 in de morgen. Met recht een nachtclub dus! Het is een unieke club met verschillende zalen waar dan ook een divers portie muziek wordt geprogrammeerd. Het gaat van electro en house tot funk en rock. Leuk detail bij Piccadilly is dat ze ook een silent disco zaaltje hebben. Hier danst het publiek met headsets op! Iets wat zeker het meemaken waard is. Piccadilly staat ook bekend om de vrijheid van expressie die zij willen uitstralen. Hierdoor trekt het een erg open minded publiek en om die reden voelen de wat extravagante mensen en ook mensen met een andere geaardheid zich hier snel op hun gemak!

Locatie
Calle del Tomassos 12
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Wo t/m za van 23:45 – 07:30

Barberbirborbur

Prima spot als je later op de avond nog door wilt gaan naar de Play, La3 of een andere late night club, of als je het gewoon leuk genoeg vindt geweest om half 4! Hier schotelen ze je heerlijke nu-disco en verse house en electro knallers voor.

Locatie
Calle Cura Feminia 15
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Do t/m za van 23:30 – 03:30

La3

La3 is één van de grotere en populairdere clubs van Valencia. La3 heeft een diverse programmering zoals rock, hiphop, maar ook techno en house is hier goed vertegenwoordigd. Zo draaien hier ook met enige regelmaat de wat grotere namen uit de dancescene hun plaatjes in deze club!

Locatie
Calle de Pare Porta 3
46024 Valencia
Website

Openingstijden
Vrij & za van 01:00 – 07:30

Black Note Club

Bij Black Note kan je terecht als je graag geniet van een avondje live muziek tot in de latere uurtjes. Dagelijks zijn hier verschillende live optredens van veel diverse artiesten die hier optreden. Zo kan je hier artiesten treffen uit veel verschillende stijlen zoals jazz, blues, R&B, funk, latin, tango, flamenco. De zaak doet je denken aan een heerlijk rokerige oude blues of jazz bar. Het publiek bestaat voornamelijk uit muziekliefhebbers die afkomen op de betreffende artiest of avond. De leeftijd loopt dan ook erg uiteen en je ziet hier van begin 20 tot in de 60 jaar. De Black Note Club is een aanrader voor iedereen die van goede live muziek houdt!

Locatie
Calle de Polo Peyloron 15
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 22:00 – 03:30

Radio City

Radio City is een heerlijk diverse tent. Je kan hier namelijk heen voor muziek, dans en theater. In het weekend staat er meestal een dj die muziek draait van jaren 70 tot dance en hiphop van nu. Je kan hier ook zomaar op zaterdag tegen een tof live optreden aanlopen. De muziek is hier normaal gesproken wat alternatiever dan in de doorsnee clubs, dus zeker leuk om eens wat anders te proberen. Elke dinsdag is hier een flamenco optreden wat ook zeker de moeite waard is en als je zelf een aardig toontje kan raken, probeer dan op donderdag de open mic eens. Hier kunnen mensen zelf optreden als ze willen. Voor meer informatie over het actuele programma, kijk dan even op hun facebook of website.

Locatie
Santa Teresa 19
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 23:00 – 03:30

Moon

Deze wat luxueuze club richt zich met name op de doelgroep van eind twintigers en ouder. Er wordt voornamelijk actuele muziek gedraaid zoals een goede en lekkere mix tussen house, dance en R&B. Je kunt er lekker een drankje drinken aan de bar of een dansje wagen op de grote dansvloer. De club is stijlvol verlicht en geeft een erg trendy look aan Moon. Buiten is een ruim balkon met wat lage tafels en heerlijke stoelen en banken om even in te chillen. Naast de dansavonden kan je ook naar Moon voor een chique dinner show. Voor meer info hierover kijk op hun site of facebook.

Locatie
Avenida de las Cortes Valencianas 58
46015 Valencia
Website

Openingstijden
Vrij & za van 00:00 – 07:00

Carmen Club

Het zal vast niet als een verrassing komen, maar deze club is natuurlijk te vinden in de gezellige en bruisende wijk El Carmen. Je vindt hier veel barretjes zoals ook de Bolseria en Radio City. Naar Carmen Club ga je voor een goede mix van house, dance, R&B en pop.

Locatie
Calle Quart 26
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo vanaf 00:00

High Cube

Ook High Cube kan je vinden in de buurt bij het strand en de haven en is alleen geopend gedurende de warme zomermaanden. Het gave aan High Cube is dat het net lijkt alsof deze club op het water drijft. In de zomer hebben ze hier veel verschillende soorten dj’s staan waar je heerlijk de nacht mee kan in dansen. En als de High Cube sluit kan je altijd doorgaan naar de andere openluchtdiscotheken daar in de buurt.

Locatie
Marina Real Juan Carlos I 5
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Gedurende de zomerdagen tot 04:00

Espit Chupitos

Misschien is het je al eens een keertje aangeboden na het eten in een restaurant, een chupito en weet je al wat het is? Een shotje ja, hier in Valencia hebben ze een eigen kruidige variant die je vaak krijgt aangeboden na het eten. In de club kan je natuurlijk ook een shotje nemen en dat is dus precies waar het in deze bar om draait shotjes, shotjes en shotjes. Er worden honderden soorten shots verkocht hier en sommige steken ze nog in de brand ook! Espit Chupitos is vooral populair bij studenten en de shotjes kosten 2 euro.

Locatie
Plaza del Cedro 12
46022 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 22:30 – 03:30

Rumbo 144

Misschien wel één van de populairste spots op woensdagavond onder alle studenten in Valencia. Dan gaat iedereen massaal naar de Rumbo op de Blasco Ibañez voor knallende beats en lekker dansen met z’n allen. Ook in de weekenden kan je hier terecht en heet het concept Smile 144. Reken maar dat je hier tot de vroege uurtjes staat te dansen!

Locatie
Blasco Ibañez 144
46022 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag, vrijdag en zaterdag van 23:45 – 07:30

Comments are closed.