Nachtleven

Valencia de stad van zon, zee, sinaasappels en een nachtleven dat door gaat tot de vogeltjes weer gaan fluiten. Je kunt hier kiezen voor mega discotheken in de open lucht, vlakbij zee tot meer underground clubs rondom het centrum. Ga jij graag naar kleine barretjes of toch een gaaf live concert, van swingende latin beats tot pompende house en techno beats? In Valencia kan het allemaal!

Xtra Large Playground (wijk: Ruzafa)

Op de Gran Vía vind je meerdere locaties voor een drankje en wat dansen. Zo ook Xtra Large Playground, deze club is populair onder mensen tussen de 25 en 35 en veel mensen starten ook bij deze tent voor ze ergens anders heen gaan. In Spanje begint het namelijk allemaal wat later op gang te komen dan in Nederland en gaat het ook vaak wat langer door. Bij Xtra Large kun je van alles verwachten; van rock tot dance en Spaanstalige knallers, verdeeld over twee zaaltjes.

Locatie
Gran Vía de les Germanies 21
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Donderdag t/m zaterdag: 23:00–3:30

voordeelpakket-banner

Play (wijk: Ruzafa)

Deze club is voor veel lokale party people echt the place to be! De meesten gaan ervoor eerst nog ergens anders wat dansen en een drankje doen voor ze met hun heupen gaan zwaaien bij de Play. De Play blijft namelijk tot in de vroege uurtjes geopend en velen maken daar dan ook gretig gebruik van. Beneden in de grote zaal wisselt het van rock, indie, pop, funky swingers en een verdwaald Spaanstalig plaatje. Boven kun je dansen op de vetste techno, house, disco en funk. Het ligt er natuurlijk aan wie er staat te draaien, maar hier zijn vooral de alternatieve house stromingen te horen. Leuk bij Play is ook dat er regelmatig in de grote zaal beneden een live karaoke rock band speelt!

Locatie
Calle de Cuba 8
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Donderdag: 0.30-6.30 uur
Vrijdag: 1.30-7.30 uur
Zaterdag en zondag: 1.00-7.30 uur

TIP!! In het Verrassend Valencia e-book vind je nog veel meer leuke tips voor het bruisende nachtleven van Valencia!

Piccadilly (wijk: Ruzafa)

Deze club in Ruzafa weet je aan het dansen te houden tot 7:30 in de morgen. Met recht een nachtclub dus! Het is een unieke club met verschillende zalen, waar dan ook een divers portie muziek wordt geprogrammeerd. Het gaat van electro en house tot funk en rock. Leuk detail bij Piccadilly is dat ze ook een silent disco zaaltje hebben. Hier danst het publiek met headsets op! Iets wat zeker het meemaken waard is. Piccadilly staat ook bekend om de vrijheid van expressie die het wil uitstralen. Hierdoor trekt het een erg open-minded publiek aan en om die reden voelen de wat extravagante mensen en ook mensen met een andere geaardheid zich hier snel op hun gemak!

Locatie
Calle del Tomassos 12
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 23.45–7.30 uur

Barberbirborbur (wijk: Ruzafa)

Prima spot als je later op de avond nog door wilt gaan naar de Play, La3 of een andere late night club, of als je het gewoon leuk genoeg vindt geweest om half 4! Hier schotelen ze je heerlijke nu-disco, verse house en electro knallers voor.

Locatie
Calle Cura Feminia 15
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Donderdag t/m zaterdag: 23.30–03.30 uur

La3 (wijk: Ciutat Jardi)

La3 is één van de grotere en populairdere clubs van Valencia. La3 heeft een diverse programmering zoals rock, hiphop, maar ook techno en house is hier goed vertegenwoordigd. Zo draaien ze hier ook met enige regelmaat de wat grotere namen uit de dancescene hun plaatjes in deze club!

Locatie
Calle de Pare Porta 3
46024 Valencia
Website

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag: 1:00–7:30 uur

Black Note Club (wijk: El Pla del Real)

Bij Black Note kun je terecht als je graag geniet van een avondje live muziek tot in de latere uurtjes. Dagelijks zijn hier verschillende live optredens van veel diverse artiesten die hier optreden. Zo kun je hier artiesten treffen uit veel verschillende stijlen zoals jazz, blues, R&B, funk, latin, tango, flamenco. De zaak doet je denken aan een heerlijk rokerige oude blues of jazz bar. Het publiek bestaat voornamelijk uit muziekliefhebbers die afkomen op de betreffende artiest of avond. De leeftijd loopt dan ook erg uiteen en je ziet hier mensen van begin 20 tot in de 60 jaar. De Black Note Club is een aanrader voor iedereen die van goede live muziek houdt!

Locatie
Calle de Polo Peyloron 15
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 21.00–3:30 uur

Radio City (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Radio City is een heerlijk diverse tent. Je kunt hier namelijk heen voor muziek, dans en theater. In het weekend staat er meestal een dj die muziek draait van jaren 70 tot dance en hiphop van nu. Je kunt hier ook zomaar op zaterdag tegen een tof live optreden aanlopen. De muziek is hier normaal gesproken wat alternatiever dan in de doorsnee clubs, dus zeker leuk om eens wat anders te proberen. Elke dinsdag is hier een flamenco optreden wat ook zeker de moeite waard is en als je zelf een aardig toontje kan raken, probeer dan op donderdag de open mic eens. Hier kunnen mensen zelf optreden als ze willen. Voor meer informatie over het actuele programma, kijk dan even op hun facebook of website.

Locatie
Santa Teresa 19
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 23.00–4.00 uur

Moon (wijk: La Raïosa)

Deze wat luxueuze club richt zich met name op de doelgroep van eind twintigers en ouder. Er wordt voornamelijk actuele muziek gedraaid, zoals een goede en lekkere mix tussen house, dance en R&B. Je kunt er lekker een drankje drinken aan de bar of een dansje wagen op de grote dansvloer. De club is stijlvol verlicht en geeft een erg trendy look aan Moon. Buiten is een ruim balkon met wat lage tafels en heerlijke stoelen en banken om even in te chillen. Naast de dansavonden kun je ook naar Moon voor een chique dinner show. Voor meer info hierover kijk je op hun website of facebook.

Locatie
Carrer de Sant Vicent Màrtir 200
46007 Valencia
Website

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag: 0.00–7.30 uur

High Cube (wijk: Poblats Marítims)

High Cube kun je vinden in de buurt bij het strand en de haven en is alleen geopend gedurende de warme zomermaanden. Het gave aan High Cube is dat het net lijkt alsof deze club op het water drijft. In de zomer hebben ze hier veel verschillende soorten dj’s staan waar je heerlijk de nacht mee in kan dansen. En als de High Cube sluit, kun je altijd doorgaan naar de andere discotheken daar in de buurt.

Locatie
Marina Real Juan Carlos I 5
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00-3.30 uur

Espit Chupitos (wijk: El Carmen)

Misschien is het je al eens een keertje aangeboden na het eten in een restaurant, een chupito. Weet je al wat het is? Een shotje ja, hier in Valencia hebben ze een eigen kruidige variant die je vaak krijgt aangeboden na het eten. In de club kun je natuurlijk ook een shotje nemen en dat is dus precies waar het in deze bar om draait: shotjes, shotjes en shotjes. Er worden hier honderden soorten shots verkocht en sommige steken ze nog in de brand ook! Espit Chupitos is vooral populair bij studenten en de shotjes kosten 2 euro.

Locatie
Plaza del Cedro 12
46022 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 23.00–3:30 uur

Rumbo 144 (wijk: Ciutat Jardi)

Misschien wel één van de populairste spots op woensdagavond onder alle studenten in Valencia. Dan gaat iedereen massaal naar de Rumbo op de Blasco Ibañez voor knallende beats en lekker dansen met z’n allen. Ook in de weekenden kun je hier terecht en heet het concept Smile 144. Reken maar dat je hier tot de vroege uurtjes staat te dansen!

Locatie
Blasco Ibañez 144
46022 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 0:00–7:00 uur

Comments are closed.