Agenda

Ga jij binnenkort naar Valencia? In de Verrassend Valencia agenda kun je precies vinden of er tijdens jouw bezoek iets speciaals gaat plaatsvinden in de stad. De agenda loopt van januari tot december en heeft feestdagen, evenementen, concerten etc. opgenomen.

6 januari 2017 | Día de Reyes

Día de Reyes is een katholieke feestdag. Het is een combinatie van Sinterklaas en Kerst. De Drie Wijzen komen op bezoek in Valencia en gaan in een optocht langs de kinderen die snoep krijgen. Als de kinderen het voorgaande jaar lief zijn geweest, krijgen zij cadeautjes onder de kerstboom. Wanneer zij stout zijn geweest, krijgen zij “carbon”.

22 januari 2017 | San Vicente Mártir

San Vicente Mártir is de patroonheilige van Valencia en wordt beschouwd als de eerste Spaanse martelaar in de geschiedenis. Jaarlijks wordt op 22 januari zijn krachtig geloof en lijdensweg herdacht.

15 – 19 maart 2017 | Las Fallas

Het bekendste feest van Valencia is Las Fallas, waarbij het begin van de lente wordt gevierd. Het feest begint eigenlijk al eerder, eind februari, maar gaat pas echt los tussen 15 en 19 maart. Het is een feestdag die je niet mag missen.

FalleraMayorFallas

April- juli 2017 | Berklee optredens bij Ciudad de las Artes y las Ciences

Elke vrijdag in april- juli treden de studenten van muziekacademie Berklee op bij de stad van kunst en wetenschap. De muziek varieert van jazz tot rock ’n roll. Een goed begin van het weekend! Elke vrijdag vanaf 20:00. Voor de planning wie wanneer optreedt, kun je hier kijken.

9 – 17 april 2017 | Semana Santa

Semana Santa is het grote religieuze feest rondom Pasen, ook wel de Heilige Week. Tijdens deze week vinden er verschillende processies plaatst in de haven van Valencia, waarmee de laatste week van Jezus wordt verteld, het paasverhaal. Meer informatie over dit bijzondere feest vind je in de Semana Santa gids.

22 & 23 april 2017 | Festival Internacional del Viento

In het weekend van 22 en 23 april vindt er op het strand een vliegerfestival plaats. Het is alweer de 20e editie. Houd je heel erg van vliegeren en vind je het leuk deel te nemen aan een vliegerwedstrijd? Het is in Valencia mogelijk mee te doen aan de vliegerwedstrijd, maar je kunt natuurlijk ook lekker gaan kijken. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.

April 2017 | Koningsdagfeest in Valencia

Ook al kennen ze in Valencia geen Koningsdag, toch wordt het hier wel gevierd door de Nederlanders! Houd onze Facebook in de gaten voor meer informatie.

holicolor

Elke donderdag in juni 2017 | Klassiek concert

In het Turia park ter hoogte van het Palau de la Música vindt elke donderdag om 20:15 uur een gratis klassiek concert plaats door het gemeente orkest van Valencia.

9 & 10 juni 2017 | Festival de les Arts

Op 9 en 10 juni vindt bij de stad van Kunst en Wetenschap het Festival de les Arts plaats. Een artistiek festival met als doel de kunstenaars in Valencia een duwtje in de rug te geven en te ondersteunen. Naast het bewonderen van kunst zijn er ook verschillende optredens. Een super leuk artistiek festivalletje dus!

15 juni 2017 | Corpus Christi

Elk jaar vindt Corpus Christi op een andere dag plaats in Spanje. Op deze katholieke feestdag wordt gevierd dat Jezus zich aan de mensen gaf in de vorm van wijn en brood. In Valencia wordt deze dag gevierd met twee processies.

Juli 2017 | Feria de Julio

De hele maand juli is het feest in Valencia! Je hebt de perfecte maand uitgekozen. Er zullen onder andere concerten en proeverijen plaatsvinden. Eén van de hoogtepunten van de feestmaand is het bloemengevecht. Het volledige programma vind je op Verrassend Valencia.

Feriadejulio

28-30 juli 2017 | Low festival

Festival liefhebbers opgelet! Ieder jaar vindt in de maand juli het Low festival plaats in Benidorm. Het relaxte van deze locatie is, is dat je naast campingmogelijkheden ook een ruime keuze aan hotels en appartementen kan vinden in Benidorm. Mooie prijzen voor kaarten, vanaf €35 voor 1 dag en €65 voor 3 dagen. Optredens van Pixies, Franz Ferdinand, Mando Dioa en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op Low festival.

1-6 augustus 2017 | Arenal Sound

Beeld je even in, voetjes in het zand, een drankje in je hand, lekkere muziek en vooral heel veel gezelligheid! Dat is Arenal Sound. Een festival op het strand, 6 dagen lang. Er is muziek voor iedereen, van Indie, tot rock tot pop! Kortom, een festival wat je niet mag missen wanneer je in Valencia bent!

30 augustus 2017 | Tomatina

Net buiten Valencia bevindt zich het dorpje Buñol. De laatste woensdag van augustus kleurt dit dorpje helemaal rood, van de tomaten. Er vindt dan een heus tomatengevecht plaats waar duizenden mensen ter wereld op afkomen.

9 oktober 2017 | Día de la Comunidad Valenciana

Op 9 oktober wordt de dag van de regio Valencia gevierd. Er wordt gevierd dat de stad is gesticht. Dit gaat gepaard met processies (onder andere het aanbieden van bloemen aan Koning Jaime ), dans en muziek en het afsteken van vuurwerk. De nacht van 8 op 9 oktober wordt er ook gefeest, namelijk met een prachtig, langdurend vuurwerkspektakel bij de bloemenbrug Puente de las Flores.

22 oktober 2017 | Halve Marathon

In oktober kan je je sportiefste kant laten zien tijdens de halve marathon in Valencia. De halve marathon start in de buurt van de haven, gaat onder andere door het centrum en eindigt in de haven. De prijs om deel te nemen loopt op, hoe later je je inschrijft, des te hoger is de prijs die je betaalt. Tot 30 juni betaal je zo’n €25 en van 1 juli – 5 oktober €30, vanaf 1 oktober is de prijs voor inschrijving €50. Voor meer informatie kun je kijken op Medio Maraton Valencia.

10-12 november 2017 | MotoGP

Vind je de motorsport leuk? Dan zit je in november goed in Valencia. Iets buiten de stad wordt het MotoGP georganiseerd. Kijk op de desbetreffende pagina voor meer informatie over het evenement, hoe je er kunt komen en de kaartverkoop.

19 november 2017 | Marathon van Valencia

In november 2017 wordt in Valencia weer de marathon gelopen. Houd de website in de gaten voor updates. Dit is zeker een bijzondere marathon; de lopers komen namelijk langs het historische centrum en starten en eindigen in de Stad van Kunst en Wetenschap.

Kerst 2017

Rond de kerstdagen is Valencia in Winter Wonderland sfeer. Kerstbomen her en der verspreid door de stad, kleine kerstmarkten en een hoop kerststallen. Tel daar alle kerstverlichting bij op en nog een stralend zonnetje en je hebt kerst in Valencia.

Oud & Nieuw 2017

De jaarwisseling in Valencia meemaken? Dat kan! Het gaat er in Spanje wel iets anders aan toe… Zo heb je bijvoorbeeld twaalf druiven en een gemeentehuisplein. Kijk hier voor meer informatie.

Comments are closed.