Agenda

Ga jij binnenkort naar Valencia? In de Verrassend Valencia agenda kun je precies vinden of er tijdens jouw bezoek iets speciaals gaat plaatsvinden in de stad. De agenda loopt van januari tot december en heeft feestdagen, evenementen, concerten etc. opgenomen.

AGENDA MAANDAG 15 OKTOBER T/M ZONDAG 21 OKTOBER

Maandag 15 oktober

17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
17:30 Elektro muziek – Palau de la Música 
20:45 Jazz muziek optredens – Jimmy Jazz Bar
22:00 Erasmus karaoke feest – Erasmus Valencia Life
22:30 Hip hop jam sessie – Radio City

dinsdag 16 oktober

11:00 Open lessen dansschool – Asucar Valencia
17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
21:00 Reggae concert – Loco Club
22:30 Nacht van de Flamenco – Radio City

Woensdag 17 oktober

10:00 Antiekmarkt met live optredens – Mercado de Tapinera
17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
20:00 Concert van deWolff – Loco Club
20:00 Taco & Teguila avond – Monterey bar
20:30 Jam de Jazz – Radio City
22:30 Reggae nacht – Radio City

Donderdag 18 oktober

17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
20:00 Talenuitwisseling Engels & Spaans – Radio City
20:00 Flamenco show – Café del Duende
22:30 Funk jam sessie – Radio City
22:30 Punk & rock concert – Loco Club

Vrijdag 19 oktober

17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
22:30 Jazz & tapas – Jimmy Glass Jazz
23:00 Flamenco show – Café del Duende

Zaterdag 20 oktober

10:00 Kunstfestival – Benimaclet conFusión 2018
16:15 Valencia CF vs Leganés – Valencia stadion
17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
22:30 Jazz & tapas – The Jimmy jazz bar
22:30 Klassieke rock en pop muziek – Radio City
23:00 Flamenco Show – Café del Duende

zondag 21 oktober

09:00 Beweeg evenement tegen kanker – Valencia tegen kanker
10:00 Kunstfestival – Benimaclet conFusión 2018
17:30 Talenuitwisseling – Valencia language exchange
19:15 Valencia Basket vs Fc Barcelona – Valencia basket club
20:00 Flamenco show- Café del Duende

Grote agendapunten 2018

6 januari 2019 | Día de Reyes

Día de Reyes is een katholieke feestdag. Het is een combinatie van Sinterklaas en Kerst. De Drie Wijzen komen op bezoek in Valencia en gaan in een optocht langs de kinderen die snoep krijgen. Als de kinderen het voorgaande jaar lief zijn geweest, krijgen zij cadeautjes onder de kerstboom. Wanneer zij stout zijn geweest, krijgen zij “carbon”.

22 januari 2019 | San Vicente Mártir

San Vicente Mártir is de patroonheilige van Valencia en wordt beschouwd als de eerste Spaanse martelaar in de geschiedenis. Jaarlijks wordt op 22 januari zijn krachtig geloof en lijdensweg herdacht.

15 – 19 maart 2019 | Las Fallas

Het bekendste feest van Valencia is Las Fallas, waarbij het begin van de lente wordt gevierd. Het feest begint eigenlijk al eerder, eind februari, maar gaat pas echt los tussen 15 en 19 maart. Het is een feestdag die je niet mag missen.
Fallera Mayor Fallas

25 maart – 2 april 2018 | Semana Santa

Semana Santa is het grote religieuze feest rondom Pasen, ook wel de Heilige Week. Tijdens deze week vinden er verschillende processies plaatst in de haven van Valencia, waarmee de laatste week van Jezus wordt verteld, het paasverhaal. Meer informatie over dit bijzondere feest vind je in de Semana Santa gids.

April- juli 2018 | Berklee optredens bij Ciudad de las Artes y las Ciences

Elke vrijdag in april- juli treden de studenten van muziekacademie Berklee op bij de stad van kunst en wetenschap. De muziek varieert van jazz tot rock ‘n roll. Een goed begin van het weekend! Elke vrijdag vanaf 20:00. Voor de planning wie wanneer optreedt, kun je hier kijken.

7 & 8 april 2018 | Festival Internacional del Viento

In het weekend van 7 en 8 april vindt er op het strand een vliegerfestival plaats. Het is alweer de 21e editie. Houd je heel erg van vliegeren en vind je het leuk deel te nemen aan een vliegerwedstrijd? Het is in Valencia mogelijk mee te doen aan de vliegerwedstrijd, maar je kunt natuurlijk ook lekker gaan kijken. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.

31 mei 2018 | Corpus Christi

Elk jaar vindt Corpus Christi op een andere dag plaats in Spanje. Op deze katholieke feestdag wordt gevierd dat Jezus zich aan de mensen gaf in de vorm van wijn en brood. In Valencia wordt deze dag gevierd met twee processies.

Elke donderdag in juni 2018 | Klassiek concert

In het Turia park ter hoogte van het Palau de la Música vindt elke donderdag om 20:15 uur een gratis klassiek concert plaats door het gemeente orkest van Valencia.

8 & 9 juni 2018 | Festival de les Arts

Op 8 en 9 juni vindt bij de stad van Kunst en Wetenschap het Festival de les Arts plaats. Een artistiek festival met als doel de kunstenaars in Valencia een duwtje in de rug te geven en te ondersteunen. Naast het bewonderen van kunst zijn er ook verschillende optredens. Een super leuk artistiek festivalletje dus!

Juli 2018 | Feria de Julio

De hele maand juli is het feest in Valencia! Je hebt de perfecte maand uitgekozen. Er zullen onder andere concerten en proeverijen plaatsvinden. Eén van de hoogtepunten van de feestmaand is het bloemengevecht. Het volledige programma vind je op Verrassend Valencia.

7 Juli 2018 | Festival 90´s LoveU

De 90´s LoveU Party is het grootste muziekconcert van de jaren 80´s en 90´s in de Marina de València.

27-29 juli 2018 | Low festival

Festival liefhebbers opgelet! Ieder jaar vindt in de maand juli het Low festival plaats in Benidorm. Het relaxte van deze locatie is, is dat je naast campingmogelijkheden ook een ruime keuze aan hotels en appartementen kan vinden in Benidorm. Mooie prijzen voor kaarten, vanaf €35 voor 1 dag en €65 voor 3 dagen. Optredens van Pixies, Franz Ferdinand, Mando Dioa en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op Low festival.

31 juli – 5 augustus 2018 | Arenal Sound

Beeld je even in, voetjes in het zand, een drankje in je hand, lekkere muziek en vooral heel veel gezelligheid! Dat is Arenal Sound. Een festival op het strand, 6 dagen lang. Er is muziek voor iedereen, van Indie, tot rock tot pop! Kortom, een festival wat je niet mag missen wanneer je in Valencia bent!

29 augustus 2018 | Tomatina

Net buiten Valencia bevindt zich het dorpje Buñol. De laatste woensdag van augustus kleurt dit dorpje helemaal rood, van de tomaten. Er vindt dan een heus tomatengevecht plaats waar duizenden mensen ter wereld op afkomen.

9 oktober 2018 | Día de la Comunidad Valenciana

Op 9 oktober wordt de dag van de regio Valencia gevierd. Er wordt gevierd dat de stad is gesticht. Dit gaat gepaard met processies (onder andere het aanbieden van bloemen aan Koning Jaime ), dans en muziek en het afsteken van vuurwerk. De nacht van 8 op 9 oktober wordt er ook gefeest, namelijk met een prachtig, langdurend vuurwerkspektakel bij de bloemenbrug Puente de las Flores.

28 oktober 2018 | Halve Marathon

In oktober kan je je sportiefste kant laten zien tijdens de halve marathon in Valencia. De halve marathon start in de buurt van de haven, gaat onder andere door het centrum en eindigt in de haven. De prijs om deel te nemen loopt op, hoe later je je inschrijft, des te hoger is de prijs die je betaalt. Tot 30 juni betaal je zo’n €25 en van 1 juli – 5 oktober €30, vanaf 1 oktober is de prijs voor inschrijving €50. Voor meer informatie kun je kijken op Medio Maraton Valencia.

November 2018 | MotoGP

Vind je de motorsport leuk? Dan zit je in november goed in Valencia. Iets buiten de stad wordt het MotoGP georganiseerd. Kijk op de desbetreffende pagina voor meer informatie over het evenement, hoe je er kunt komen en de kaartverkoop.

2 december 2018 | Marathon van Valencia

In december 2018 wordt in Valencia weer de marathon gelopen. Houd de website in de gaten voor updates. Dit is zeker een bijzondere marathon; de lopers komen namelijk langs het historische centrum en starten en eindigen in de Stad van Kunst en Wetenschap.

Kerst 2018

Rond de kerstdagen is Valencia in Winter Wonderland sfeer. Kerstbomen her en der verspreid door de stad, kleine kerstmarkten en een hoop kerststallen. Tel daar alle kerstverlichting bij op en nog een stralend zonnetje en je hebt kerst in Valencia.

Oud & Nieuw 2018

De jaarwisseling in Valencia meemaken? Dat kan! Het gaat er in Spanje wel iets anders aan toe… Zo heb je bijvoorbeeld twaalf druiven en een gemeentehuisplein. Kijk hier voor meer informatie.

Comments are closed.