Tips

Ga je op vakantie naar Valencia en ben je op zoek naar een paar handige tips? Op deze pagina vind je allerlei tips om van je tijd in Valencia een top trip te maken!

Accomodatie tips

Beste locatie. Wanneer je naar Valencia komt, wil je natuurlijk de beste locatie voor je accommodatie. Als je op zoek gaat naar een accommodatie, zoek dan vooral in de wijken Ruzafa, Canovas, El Carmen of het centrum. In de avonden is er in deze wijken veel levendigheid en gezelligheid. Zoek je meer de rust of het strand? Dan is een van de wijken rondom het strand een goed idee.
Appartementen met terras. Wat is er nou lekkerder dan na een dagje de stad verkend te hebben, te genieten van een heerlijk wijntje en nagenieten van je dag, op je eigen terras? Bijna niks! Op de pagina appartementen met terras vind je de mooiste appartementen met je eigen terras.

voordeelpakket-banner

Kamer naar keuze. Wanneer je een hotel boekt en je wil graag een speciale kamer, houd dan in gedachten dat je dit bij de boeking het beste al aan kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat je aan de voorkant van het hotel wil, of juist aan de achterkant omdat daar het uitzicht mooier is. Wil je graag een kamer met zeezicht of je eigen balkon? Ook dan is het handig dit aan te geven wanneer je gaat boeken.
Upgrade. Zeker in het laagseizoen kan het mogelijk zijn dat er veel kamers nog vrij zijn. Je kan dan even proberen of je een gratis upgrade kan krijgen naar een betere kamer, altijd leuk.

tipsvalencia

Activiteiten tips

Beleef Valencia. Je kan Valencia op eigen gelegenheid gaan ontdekken, maar dan is het wel het leukst als je ook direct wat unieke weetjes en leuke spots ontdekt. Daarom hebben we verschillende routes samengesteld in PDF formaat waardoor we deze makkelijk up to date kunnen houden (in reisboeken kan informatie snel verouderen). Een ander idee is om de stad met een lokale expert, een enthousiaste officiële gids, te ontdekken. Dat kan aan de hand van onze tours en workshops.
Fietsen. Valencia is een heerlijke stad om lekker doorheen te fietsen. Vooral het Turia park en langs het strand zijn aan te raden. Een fiets kun je huren bij Chanine of Imre in onze winkel: Verrassend Valencia ‘Tours & Bike Rental’. Ook kun je kiezen voor een fietstour van Verrassend Valencia! Meer informatie lees je op de pagina fiets huren in Valencia.
Reisgids. Wil je nou graag alle informatie bij de hand hebben? Van de leukste restaurantjes, tot praktische tips over vervoer en feestdagen? In de reisgids van Verrassend Valencia vind je alle informatie die je nodig hebt tijdens je bezoek aan Valencia. Wil jij liever een digitale versie? Dat kan ook! Bestel dan ons Verrassend Valencia ebook.

Valenciatips

Vervoer tips

Taxi. De taxi is relatief goedkoop in Valencia. Zo kan je overdag de taxi nemen naar het strand voor 8 euro en in ’s avonds voor 10 euro. Overdag, tot 21.00 is het starttarief van de taxi 4 euro. Na 21.00 is het starttarief 6 euro.
Bus/metro. In het centrum is alles goed te bewandelen. Als je een accommodatie hebt die verder weg gelegen is of vaak van plan bent op en neer te reizen naar het strand, dan kan het voordeliger zijn om een bus/metrokaart aan te schaffen.
Valenbisi. Houd in gedachten dat het vooral interessant is om de Valenbisi te gebruiken als je meerdere dagen in Valencia bent en de fiets vooral wil gebruiken om van A naar B te reizen. Als je gewoon een dagje wil fietsen, is het handiger bij fietsverhuurbedrijf fiets te huren.
Valencia en Madrid. Misschien een leuk idee om bezoekje aan Madrid en Valencia met elkaar te combineren. Met de hogesnelheidslijn doe je er maar 1,5 uur over.

Bezienswaardigheden tips

Gratis. Op zondag zijn veel monumenten en musea in het centrum gratis te bezichtigen, waaronder het Museo Seramica en La Lonja. En verder is het Museo de Belles Artes altijd gratis te bezichtigen.
Goedkope entree. Het duurste wat er qua entreeprijs in het centrum te bezichtigen is, is de Kathedraal en het Museo de Soldaditos de Plomo, oftewel het tinnensoldaatjes museum. Entree voor deze bezienswaardigheden is maar 5 euro.
Ciudad de las Arts y las Ciences. Om het CAC heen wandelen is gratis en erg leuk om te doen. Mocht je toch meerdere gebouwen willen bezoeken dan kan een combinatieticket schelen in de prijs.
Operagebouw. Het operagebouw is spectaculair om te zien van binnen en dat kan maar 2x per dag, 7 dagen in de week. Om 11.30 en om 13.00 vinden er rondleidingen plaats die half Engels/half Spaans zijn, voor 8 euro. 10 min van tevoren aanwezig zijn is prima.

bezienswaardigheden tips

Gastronomie tips

Eettijden. Houd in gedachten dat de Spanjaarden lunchen tussen 14.00 en 17.00 en doordeweeks dineren rond 21.00/21.30. Op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 en 23.00 aan tafel gaan voor het diner. Natuurlijk zijn er in het centrum prima restaurants te vinden die de hele dag open zijn dus geen zorgen als je niet met deze tijden mee kan gaan. Maar weet wel dat de meest populaire restaurants onder de Valencianen pas om 21.00 open gaan.
Gastronomische gids. Laat je gastronomisch verrassen wanneer je een bezoekje brengt aan Valencia. In de Gastronomische gids vind je de leukste, lekkerste, meest unieke restaurantjes van Valencia. Zo weet je zeker dat je op de meest populaire plekken onder de Valencianen, terecht komt.
Paella. Vlakbij ligt een enorm groot rijstgebied, Albufera. Dat is de reden dat paella van oorsprong uit Valencia komt. Het is dan ook zeker een aanrader om de authentieke Valenciaanse paella in Valencia te proeven. Maar houd in gedachten, je hebt paella en je hebt paella. In sommige toeristische restaurants gaat het vooral om kwantiteit en omzet maken en dat zijn niet de ingrediënten voor de beste paella. Een goede Valenciaanse paella wordt speciaal voor jou klaargemaakt, kan zo’n 45 minuten duren en heeft een goede socarat (een beetje aangebakken laagje in de pan). Wil je meer weten over paella en waar je de lekkerste Paella Valenciana eet? Kijk dan in de Gastronomische Gids.
Horchata. Horchata is een typisch lokaal drankje, vanwege dat de chufas (soort nootjes) ten noorden van Valencia groeien. Als je dit drankje een keer wil proberen, probeer het dan bij een echte Horchateria (niet uit de supermarkt) bij bijvoorbeeld de oudste Horchateria in Valencia, Santa Catalina.
Sinaasappels. Houd in gedachten dat je de sinaasappels uit de sinaasappelbomen niet kan eten. Dit is namelijk een speciale soort, die vooral ter decoratie is gekweekt. Maar op de Mercado Central kan je overheerlijke sinaasappels en mandarijnen ( als het de tijd van het jaar ervoor is) kopen.

gastronomisch tips

Comments are closed.