Top 5 Uitstapjes

Onderwerpen

Verrassend Valencia heeft een top 5 samengesteld van leuke uitstapjes in de omgeving van Valencia stad. Cultuur, historie, natuur, gastronomie… je vindt het allemaal in onze Top 5 Uitstapjes!

1. Picknick in El Saler

Wat

El Saler is een mooi natuurgebied vlakbij de stad Valencia. In het geval dat je voor meerdere dagen op vakantie gaat naar Valencia en je houdt van de natuur, dan is een uitstapje naar El Saler zeker de moeite waard.

Waar

El Saler is vlakbij Valencia stad gelegen. In El Saler kun je een leuke wandeling maken, een fietstocht maken, een hapje eten in één van de restaurantjes, op het strand liggen of je kunt gaan golfen.

Hoe

Je kunt El Saler op verschillende manieren bereiken, namelijk per (toeristen)bus, fiets, taxi, scooter of je kunt een auto huren. Een fietsroute, meer informatie over bustijden, taxiprijzen, bussen, wat achtergrondinformatie over Albufera, El Saler en El Palmar en heel veel leuke tips kun je vinden in de Albufera route.

2. Wandeling door Xàtiva

Wat

Xàtiva is een gezellig en historisch stadje in de provincie van Valencia gelegen. In Xàtiva vind je een oud kasteel boven op de berg wat de moeite waard is om te bekijken en dan heerlijk wat te drinken op het terras en te genieten van het geweldige uitzicht. Verder vind je vele details van de Borja familie die hier een tijd heeft gewoond. Voor meer informatie over een uitstapje naar Xàtiva kan je kijken op Xàtiva.

Waar

Xàtiva is op zo’n 60 kilometer ten zuidwesten van Valencia stad gelegen.

Hoe

Je kunt Xàtiva zowel met de auto als met de trein bereiken.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van of je een auto huurt of dat je ervoor kiest om met de trein te gaan. Als je met de trein wilt gaan, kun je het beste op de website van Renfe (Engels) kijken voor de actuele prijzen. Afhankelijk van onder andere het aanbod en eerste of tweede klas betaal je vanaf €8,- tot €50,- voor een retourtreinkaartje Valencia – Xativa.

3. Wijnproeven bij Requena

Wat

In de omgeving van Requena en Utiel zijn verschillende bodega’s te vinden waar je een wijnproeverij kunt doen, perfect voor een uitstapje. Een idee zou kunnen zijn om eerst naar Requena te gaan, een gezellig historisch stadje. Requena was vroeger, tijdens de middeleeuwen, een belangrijke strategische enclave. Je vindt hier verschillende gebouwen met veel kenmerken van de middeleeuwse architectuur, zoals het El Cid paleis en verschillende kerken, waaronder Santa Maria en San Nicolás. Aangezien er rondom Requena veel bodega’s zijn gelegen, zou je vervolgens bij één of meerdere bodega’s een kijkje kunnen gaan nemen en natuurlijk wat wijntjes en/of cava uit de regio proeven. Voor een overzicht van bodega’s in de provincie Valencia kun je kijken op bodega’s.

Waar

Utiel en Requena zijn ongeveer een uurtje rijden met de auto, maar je kunt Requena ook met de trein bereiken (wel zo prettig als er veel wijntjes geproefd gaan worden).

Hoe

Indien je een wijnproeverij wilt bezoeken, kun je in Valencia een auto huren of met de trein gaan. Kijk op auto huren in Valencia voor verschillende autoverhuurbedrijven in Valencia. Meer informatie over de trein kun je vinden op de Requena pagina. Houd wel in gedachte dat de bodegas rondom Requena liggen en als je voor de trein kiest je vanaf Requena een taxi zou moeten nemen om de bodega’s te bezoeken.

4. Paradijselijk Jávea

Wat

Jávea staat bekend om de prachtige idyllische strandjes, het heldere water en het doet je soms denken aan een klein paradijsje. Genieten van een dagje aan het mooie water, heerlijk op het strand uitgebreid lunchen en de dag afsluiten met een wandelingetje door Jávea. Voor meer informatie kun je kijken op Javea.

Waar

Jávea ligt op zo’n 100 kilometer van Valencia.

Hoe

Per auto (zo’n 1,5 uur rijden) of bus (zo’n 2 uur) is Jávea goed bereikbaar.

5. Historisch Sagunto

Wat

Sagunto is een mooie historische plaats. Enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn: het ‘Palacio Municipal’, het kasteel, maar ook zeker het Romeinse theater. Het Romeinse theater is het eerste bouwwerk wat tot Nationaal monument in Spanje werd uitgeroepen. Nog veel meer handige informatie en tips kan je vinden op Sagunto.

Waar

Sagunto is op 28 kilometer ten noorden van Valencia gelegen.

Hoe

Je kunt Sagunto bijvoorbeeld bezoeken per auto, maar ook per trein.

Tips

  • Nadat je het kasteel/fort hebt beklommen, is het zeker de moeite waard om lekker op het terras na de afdaling uitgebreid te gaan lunchen.

Heb je plannen om een stedentrip naar Valencia te combineren met een bezoek aan Barcelona? Kijk dan op Bruisend Barcelona voor tips, informatie en meer over Barcelona.