Feria de Andalucia

Andalusië is het gebied dat in het zuiden van Spanje ligt. Woorden om dit gebied te omschrijven, zijn flamenco, gezelligheid, tapas, warmte… Deze Andalusische sferen kan je ook tijdens het Andalusische festival in Valencia proeven, namelijk tijdens het Feria de Andalucia in het heerlijke Turia park. Lees verder op deze pagina wanneer het feest plaatsvindt en wat je te wachten staat!

Feria de Andalucia 

In heel zuidelijk Spanje wordt de Feria de Abril gevierd, op dit feest is de Feria de Andalucia dan ook gebaseerd. Tijdens de Feria de Abril vinden er flamenco optredens plaats, worden er gezellige ‘casetas’ (tentjes) opgezet en kun je er eten en dansen. Regelmatig worden er paardenshows georganiseerd. In de stad Sevilla is de Feria de Abril het grootst. In Valencia vind je de Feria de Abril in het klein, namelijk de Feria de Andalucia in het Turia park.

Data: 28 april t/m 7 mei 2023
Waar: Turia park tussen de Bloemenbrug (Puente de las Flores) en de Expositiebrug (Puente de la Exposición), ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava).

Programma 

Het programma van de Feria de Andalucia van 2023 is nog niet bekend. Je kunt onderstaand programma uit 2016 gebruiken om een idee van het evenement te krijgen. In 2016 vond het Feria de Andalucia van 22 april tot en met 1 mei plaats in het Turia park.

Tijden

Maandag t/m donderdag: tot 23.00 uur
Vrijdag: tot 1.30 uur
Zaterdag: tot 2.00 uur
Zondag: tot 23.00 uur
Alle muziekoptredens zijn om 23.00 uur afgelopen.

Programma van dag tot dag

De speciale evenementen staan hieronder beschreven. Verder kun je elke dag genieten van de lekkerste hapjes en drankjes uit Andalusië. En als je mazzel hebt, begint er spontaan een flamenco optreden naast je. Flamenco is de muziek en danssoort afkomstig uit Andalusië. Vooral in de weekenden zal het wat drukker zijn op het festival. Verder zijn er speciale dagen waarbij je de prachtige Andalusische paarden kunt bewonderen.

Vrijdag 22 april

21.00 uur Officiële opening van het festival met een traditionele ‘Alumbrao’, de opening van de lichtjes van de ingang.
21.30 uur Muziekoptreden van ‘Canela Fina’

Zaterdag 23 april

12.00 uur tot 14:00 Paarden & Ruiter tentoonstelling
19.00 uur Modeshow van Flamenca jurken door ‘Leonor Porquera’
20.30 uur Verschillende dansvoorstellingen
22.00 uur
Muziekoptreden van ‘Triana al Rocío’

Zondag 24 april

11.30-14.00 uur Paarden- & ruitertentoonstelling
19.30 uur Dansvoorstelling van de kids

Vrijdag 29 april

20.00 uur Dansvoorstellingen van verschillende groepen
21.30 uur Muziekoptreden van de groep ‘Sonsera’

Zaterdag 30 april

20:00 Dansoptredens van verschillende groepen
22:00 Muziekoptreden van de groep ‘Raices del sur’

Zondag 1 mei

12.00-13.30 uur Paarden & Ruiter tentoonstelling
20.00 uur Sluiting van de Feria de Andalucia

Tips

– Voor de witte wijnliefhebbers handig om te weten, Andalusië is ook de regio bekend van de sherry (uit onder andere Jerez) en het kan soms zomaar zijn dat ze je een glas witte wijn serveren wat qua smaak mogelijk meer weg zou kunnen hebben van sherry. Overigens een hele populaire sherry is de ‘Manzanilla’ en als het erg warm is en de ‘Manzanilla’ goed koud wordt geschonken, dan kan het best de moeite waard zijn om toch eens te proberen.
– Heb je zelf een mooie flamencojurk? Draag deze dan gerust, dat doen vele mensen, vooral op zaterdag en zondag!

Comments are closed.