Feria Valencia

Onderwerpen

Officieel de Feria Muestrario Internacional de Valencia, maar door de locals wordt dit beursgebouw vaak Feria Valencia genoemd. Het is ongeveer een kwartiertje uit het centrum gelegen en wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Wist je bijvoorbeeld al dat ‘onze’ Armin van Buuren hier heeft opgetreden?

Weetjes & feitjes

Op 10 mei 1917 werd in het treinstation van Valencia (Estación del Norte) een jaarbeurs georganiseerd, de Feria Valencia. Er waren 148 standjes waar voornamelijk meubilair en decoratieve items aan de man werden gebracht. Het was een groot succes en jaar in, jaar uit werd de beurs georganiseerd. Er waren twee momenten dat deze niet plaats vond, namelijk in 1921 en tussen 1936 en 1942 (Spaanse Burgeroorlog).

De Feria bleef groeien en men moest in de jaren ‘60 zoeken naar een nieuwe locatie. De gemeente van Valencia kwam met de oplossing. Zij gaf de Feria Valencia de locatie waar deze vandaag de dag ook te vinden is. Net buiten het centrum, in een economische zone van Valencia. Op dit moment heeft het gebouw zo’n 230.000m2 aan ruimte voor exposities, congressen, concerten en ander soort evenementen. Het heeft een capaciteit van 20.000 man. Jaarlijks vinden er zo’n 100 evenementen plaats. Daarmee is Feria Valencia een van de succesvolste beursgebouwen van Spanje. Het is ook nog eens de oudste beurs van het land!

Bijzonder gebouw

De Feria Valencia bestaat uit verschillende gebouwen. Er zijn drie hoofdgebouwen: Foro Centro, Foro Norte en Centro de Convenciones. Het meest bijzondere gebouw hiervan en het meest karakteristieke gebouw van de Feria is het Centro de Convenciones. De wanden van dit gebouw zijn van glas. Bovenop is een glazen koepel bevestigd. De een ziet er een brein in, de ander een slak. Het is een halve eclips. Hierdoor noemen de Spanjaarden het ook vaak ‘medio huevo’, wat ‘half ei’ betekent.

Evenementen

Jaarlijks vinden er veel verschillende evenementen plaats in de Feria Valencia. In 2014 trad Armin van Buuren op met zijn ‘Armin Only Intense’ tour. Andere bekende evenementen die er zijn georganiseerd, zijn:
– Cirque du Soleil
– Stockcity! Feria Outlet (kledingoutlet)
– Internationaal interieur, architectuur en decoratiebeurs

De Feria Valencia kan voor vele doeleinden gebruikt worden, zoals conferenties, presentaties, meetings, seminars, gala diners, award shows, muziekevenementen en nog veel meer!

Feria Valencia voor jouw evenement?

Eventueel de Feria Valencia afhuren voor jouw congres, beurs, etc. maar nog niet helemaal zeker? Wat redenen op een rijtje:
1. Modern en veelzijdig – 230.000m2 aan ruimte voor 20.00 personen.
2. Toegankelijk – slechts 15 min van het centrum van Valencia.
3. Ervaring – Feria Valencia heeft al bijna 100 jaar ervaring in deze business.
4. Service – Feria Valencia heeft een professioneel serviceteam.
5. Landen meetingpoint – Het grootste beursgebouw van Spanje en het is een natuurlijk meetingpoint tussen Zuid-Amerika, Europa en Noord-Afrika.
6. Business – Een geweldige spot voor bedrijven.

Praktische informatie

Locatie
Avinguda de les Fires 1
46035 Valencia
Website