Stadswandeling

Onderwerpen

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over de schoonheden in het historische centrum van Valencia op een verfrissende manier? Verrassend Valencia biedt jou een stadswandeling door de stad waarbij geschiedenis, authenticiteit, legendes, feesten en het dagelijkse leven worden gecombineerd. Ook krijg je tijdens de wandeling een proefverrassing… Op deze manier krijg je een eerste indruk van de stad Valencia.

Wat?

Tijdens de stadswandeling wandel je samen met een Nederlandstalige gids langs verschillende bezienswaardigheden door het centrum van Valencia. Het is zeker een aanrader om deze wandeltour aan het begin van jouw verblijf te boeken, zodat je alvast een eerste indruk van Valencia krijgt. 

Waarom?

Leerzaam

Zou je graag de stad Valencia willen leren kennen? Tijdens de wandeling van Verrassend Valencia vertellen we je meer over het ontstaan van de stad, leuke weetjes, legendes en meer. Wij wijzen je graag op de details van verschillende highlights, die je misschien anders over het hoofd zou zien, en waar verrassende verhalen achter schuilen.

Leuk

Houd je niet van saaie, langdradige historische opsommingen met te veel jaartallen? De stadswandeling van Verrassend Valencia is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Naast bekende historische monumenten, komen ook lokale producten, gewoonten en feesten aan bod.

Tweezijdig

Als je een route wandelt uit een boekje, dan kun je met eventuele onbeantwoorde vragen komen te zitten. Tijdens de wandeltour van Verrassend Valencia krijg je zeker de mogelijkheid om vragen te stellen.

Proefverrassing

Ook smul je tijdens de stadswandeling van een proefverrassing… En wat dat is, dat houden we nog even geheim!

Onze gidsen

Over Jessica

Jessica woont in Valencia sinds januari 2015, nadat ze tijdens een vakantie verliefd op de Valenciaanse sfeer was geworden. Toen ze gevraagd werd tours met proefverrassing voor Verrassend Valencia te doen, leek dat haar meteen super leuk. Nederlanders en Vlamingen laten zien waarom zij Valencia juist zo leuk, fijn en verrassend vindt. Van het oude centrum ben je binnen 10 minuutjes in het park met moderne architectuur. Heb je zin om de stad te ontvluchten? Dan rijd je de stad uit en ben je zo bij El Saler, een heerlijk strand met duinen. Jessica’s favoriete momentje van de dag in Valencia? “Met mijn hondje Charlie ‘s ochtends op een terrasje de dag beginnen met een heerlijk chocolade croissantje. Waar? Deze tips vertel ik je graag tijdens de wandeltour met proefverrassing! Hopelijk tot snel!”

Over Anna

De half Nederlandse, half Italiaanse Anna is ongeveer zes jaar geleden terecht gekomen in Valencia. Ze volgde haar hart, haar vriendin komt namelijk uit Valencia en werd tegelijkertijd ook verliefd op de stad. Ze studeerde talen en multiculturalisme in Italië en Nederland en spreekt Italiaans, Nederlands, Spaans, Engels en een beetje Portugees. Anna werkt in de communicatie, maar haar grootste passie is reizen, het zien van nieuwe plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Wanneer ze klein was vertelde haar opa altijd: Anna wees voorzichtig, nieuwsgierigheid doodt de kat. Maar… haar kat is nog steeds levend en zij ook. Kortom, ze houdt ervan haar verhalen te delen over haar ervaringen hier in Valencia en probeert iedereen haar enthousiasme over te brengen. Ze denkt dat een tour de beste manier is om de stad en de leukste spots te ontdekken. Ze kan niet wachten jullie allemaal te ontmoeten!

Over Petra

Petra woont intussen al meer dan 20 jaar in Valencia maar vindt het nog steeds “een
cadeautje” om elke dag door de stad te kunnen fietsen. Vooral sinds er de laatste jaren zoveel nieuwe fietspaden, mooie parken, gebouwen, musea en restaurants zijn bijgekomen. De stad blijft veranderen dus er zijn altijd nieuwe plekjes om te verkennen en over te vertellen. Haar favorieten: de historische binnenstad, de rivierbedding, en de moderne architectuur van de
Stad van de Kunsten en de Wetenschappen. En de verhalen erachter. Ook kun je bij haar
terecht voor tips voor bijzondere bestemmingen in de regio rondom Valencia. Met haar
achtergrond in Spaanse Taal en Letterkunde en Zuid Europa Studies is ze ook regelmatig als gids in andere delen van Spanje op pad.

Praktische informatie

 • Start locatie:
  voor het Plaza de Toros (stierenvechten arena, naast metrohalte Xativa)
 • Starttijden:
  Maandag t/m vrijdag: vanaf 10.00 uur
  Zaterdag, zondag en feestdagen: vanaf 10.30 uur
  Duur: 2,5 uur (inclusief korte pauze voor een drankje)
 • €30,00 per persoon
 • Inclusief:
  Nederlandstalige gids + proefverrassing + 1 drankje (water, frisdrank, thee, koffie, bier of wijn)

Overig

 • Een stadswandeling gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.
 • Voor grotere groepen kan er in overleg een starttijd worden afgesproken.
 • De stadswandeling kun je ook privé boeken. Houd dan rekening met een vanaf-prijs van € 350,00. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe boek je een stadswandeling van Verrassend Valencia?

 • E-mail: info@verrassendvalencia.nl
 • Telefoon: (0034) 613 281 461
 • Onderstaand contactformulier:

Contactformulier