Albufera excursie

Wist jij dat er in Spanje rijst wordt verbouwd? Dit gebeurt bij Albufera, het grootste meer van Spanje. Hieromheen liggen de Spaanse rijstvelden. Deze rijst wordt vervolgens gebruikt om paella te maken. Tijdens een excursie naar het Albufera natuurpark kun je tijdens een boottocht over het meer een indruk krijgen van de omgeving. Vanuit de boot zie je de rijstvelden liggen. Vervolgens kun je genieten van een overheerlijke Valenciaanse paella. Kom meer te weten over de Albufera Excursie.

Wat

Vanaf een centraal punt in Valencia vertrekken we met de bus naar Albufera. Albufera is een natuurpark en ook het gebied waar veel producten vandaan komen die in de Valenciaanse keuken worden gebruikt zoals rijst en paling. Bij aankomst maken we een boottocht over het Albufera meer, dat is omgeven door barraca’s, typisch Valenciaanse huisjes. Daarna kun je genieten van een Paella Valenciana in het dorp El Palmar dat aan het meer ligt. Na de lunch word je weer afgezet bij het meetingpoint.

Locatie

Het afspreek punt in Valencia bepalen we gezamenlijk in overleg.

Prijs

Activiteit: Albufera excursie
Duur: ongeveer 4 – 4,5 uur
Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers

Inclusief in de Albufera excursie is als volgt:

 • Bustransfer van Valencia naar het dorp El Palmar
 • Bustransfer van het dorp El Palmar naar Valencia
 • Boottocht over het Albufera meer
 • Paella lunch (Paella Valenciana)
 • Enthousiaste Nederlandstalige gids

De gids vertelt van alles tijdens de excursie. Je komt meer te weten over het natuurgebied, bijvoorbeeld in welke periode ze rijst verbouwen en waar die typische “barraca’s” nu vandaan komen. Ook over paella komen jullie van alles te weten. De gids vertrekt met jullie vanuit Valencia en gaat ook weer met jullie terug naar de stad.

Overig

 • Een Albufera excursie kun je boeken vanaf 10 personen
 • Een Albufera excursie kun je ook voor grotere groepen boeken
 • De Albufera excursie vertrekt rond het eind van de ochtend/begin van de middag vanuit Valencia

Ook leuk!

Een andere leuke optie voor de Albufera excursie in Valencia is je paella lunch eten op een boot, tussen de rijstvelden. Hoe uniek is dat. Deze excursie is hetzelfde als de normale Albufera excursie, alleen is het verschil dat je bij deze excursie paella lunch en de boottocht gecombineerd is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via:

E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Telefoon: (0034) 613281461
Onderstaand contactformulier:

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Tips

  • Wanneer je het Albufera meer wilt bezoeken, maar voor de low budget trip gaat, dan is het ook een idee om onze digitale Albufera route mee te nemen.
  • Als je het leuk vindt om meer van de omgeving te bekijken en niet aan een bus vast te zitten, dan kun je El Palmar en de andere omringende dorpjes per fiets bereiken. Houd er wel rekening mee dat El Palmar op zo’n 20 kilometer van Valencia gelegen is.
  • Kom je met een bedrijf naar Valencia en lijkt jullie deze excursie wel wat? Houd in gedachten dat we ook een programma op maat voor jullie kunnen maken.Denk aan ideetjes voor overnachtingen, transfers en overige tours. Wil je meer weten? Bekijk alle informatie.

  3 COMMENTS

  1. Taats Architecten & Bouwkundigen
   april 12, 2023 14:19 Beantwoorden

   Toen we aankwamen bij Verrassend Valencia, konden we direct de taxi’s instappen naar El Palmar samen met Petra. Ondanks de aanwezige wind hebben we hier ontzettend kunnen genieten van de rust en stilte op het meer. Ook had Petra steeds weer alle antwoorden op onze vragen, en daar waar ze iets niet wist, was een snelle vraag bij de schipper voldoende om achter het antwoord te komen. De aansluitende lunch was voortreffelijk en vooral ook vullend.

  2. Esther & vriendinnen
   oktober 03, 2018 11:06 Beantwoorden

   Onze trip met 17 vriendinnen van de Leidse jaarclub Be Nuts ter ere van haar 35 jarig bestaan naar Albufera was een groot succes mede dankzij onze leuke gids Annick. Zij paste uitstekend bij ons gezelschap en heeft ons heel veel leuke informatie gegeven en met ons gelachen. Hoe leuk was het ook dat de eigenaar van het paella restaurant onze club een bos bloemen uit eigen tuin kwam brengen nadat wij een lied hadden gezongen voor een 80-jarige Spaanse dame aan de tafel naast ons. Hij gaf ons daarna ook nog een kleine rondleiding.

  3. Vriendengroep "weekend uit"
   januari 26, 2012 22:33 Beantwoorden

   Verrassend Valencia is een geweldige site.
   Roos is een prima gids die er voor zorgt dat je je snel thuis voelt in de stad.
   Cultuur, natuur, restaurantjes of vervoer, Roos wil er graag meer over vertellen.

  Laat een review achter