Spaans leren

Onderwerpen

“¡No hablo Español!”. Het liefst zouden we toch wel iets meer kunnen zeggen dan enkel dat zinnetje. Want niks is zo vervelend wanneer die leuke Spanjaard tegen je gaat praten en je er niks van begrijpt! Waar kun je dan beter de Spaanse taal leren dan in het zonnige Valencia? Gelukkig heeft Valencia tal van goede taalscholen waar je binnen no-time in het Spaans babbelt! Wij hebben de beste taalscholen op een rij gezet en geven je tips voor de beste apps om de Spaanse taal te leren (en te onderhouden).

Suspanish

Welke taalschool past bij mij?

Suspanish is een onafhankelijk vergelijkingsplatform met het grootste aanbod van taalscholen voor het vinden van je ideale taalcursus in Valencia. Iedere taalstudent heeft andere leerdoelen, daarom is het belangrijk om de taalschool te vinden die jou het beste kan helpen deze doelen te realiseren. Via de verschillende filtermogelijkheden op de website van Suspanish kun je eenvoudig de verschillende taalscholen en cursussen zoeken, vergelijken en boeken.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van de verschillende filters op de website van Suspanish vind je snel en eenvoudig de taalscholen en cursussen die aansluiten bij jouw wensen. Als je een aantal favorieten geselecteerd hebt, kaun je deze op de website met elkaar vergelijken. Als je de ideale cursus gevonden hebt, boek je deze snel en veilig via Suspanish. Je hoeft geen aanbetaling te doen en de boeking wordt direct doorgestuurd naar de taalschool. Spaans leren in Valencia via Suspanish kost je dus niets extra’s, maar zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de taalcursus vindt die perfect bij jou past. Bezoek de website van Suspanish.

Handige apps

Misschien heb je helemaal geen tijd om naar Valencia te komen, of wil je juist je Spaans ook in Nederland nog onderhouden. We hebben een aantal handige apps voor je verzameld om je Spaans te verbeteren. 

SpanishDict

SpanishDict is een handige vertaalapp, waarbij je bij de werkwoorden ook gelijk alle vervoegingen in de verschillende tijden te zien krijgt. Daarnaast kun je de functie ‘woord van de dag’ aanzetten, waardoor je elke dag een melding krijgt met een nieuw Spaans woord. Zo leer je gemakkelijk zonder al te veel moeite elke dag een nieuw woord. 

italki

Op italki vind je (native) Spaanse docenten van over de hele wereld en boek je super makkelijk online lessen. Je kunt zelf aangeven wat het doel is van de lessen, bijvoorbeeld conversatie of juist grammatica. Omdat de docenten over de hele wereld wonen, kun je eigenlijk op elk moment van de dag een Spaanse les inplannen, handig! Je hebt al lessen vanaf €8,00 per uur. 

Spotify

Huh Spotify? Ja Spotify! Je vindt hier namelijk een heleboel gratis podcasts om je te helpen om je Spaans te verbeteren en meer woorden te leren. Neem bijvoorbeeld de podcast ‘Se Habla Español’, waarbij interviews met bekende Spanjaarden ontleed worden, speciaal om jouw Spaans te verbeteren. Deze app is ook super handig om verschillende Spaanse accenten te onderscheiden. Een andere fijne podcast om je Spaans te verbeteren is ‘Hoy Hablamos’, een podcast waarin veel gewoontes, tradities, uitdrukkingen en grammatica besproken worden. Erg leerzaam! 

Taalscholen

Aan taalscholen geen gebrek in Valencia. En gelukkig maar! Onze persoonlijke favoriet is: EspañOle. Qua prijs hanteert deze talenschool een normale prijs. Hiervoor krijg je dan ook het lesmateriaal en ontvang je, niet geheel onbelangrijk, na afloop van de cursus een certificaat met daarop het behaalde resultaat. De docenten op deze school zijn Spaans en zijn opgeleid om les te geven in de Spaanse taal. Daarnaast ziet het activiteitenprogramma van deze taalschool er ook zeer goed uit! Een prima school dus om lessen te volgen.

In het overzichtje hieronder zie je op alfabetische volgorde een selectie uit de beste talenscholen van Valencia. Wil je meer te weten komen per school, wat de prijzen zijn en wat zij jou te bieden hebben, lees dan verder op deze pagina!

Certificaat? Incl. lesmateriaal? In meerdere steden? Activiteitenprogramma?
2DayLanguages X X X
Costa de Valencia X X X
Don Quijote X X X
El Rincón del Tándem X X X
Enforex X X
Espanolé X X X
Hispania X
Intereurope X X X
Pickup Valencia X X X
Taronja X X X
 • ¡TIP! Eventjes genoeg van de ingewikkelde grammaticaoverzichten en lange woordenlijsten? Ga eens naar een intercambio voor de afwisseling! Door middel van het voeren van gesprekken met Spanjaarden, ben je op een gezellige manier toch met de taal bezig. Leerzaam, gratis én gezellig!

2Day Languages

2Day Languages is een taalschool dichtbij het centrum van Valencia waar je op een gezellige manier de Spaanse taal kunt leren. Ondanks dat de school niet heel groot is, ontbreekt het er zeker niet aan gezelligheid! Er wordt van alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat de studenten de tijd van hun leven hebben: rondleidingen, feestjes, picknicks, uitwisselingen, boottochten en nog veel meer leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

Hoe ziet de cursus eruit?

Bij deze taalschool zit je in groepjes gevarieerd van 3 tot 10 studenten. Dit hangt af van je niveau en het niveau van je medestudenten. Van maandag tot en met vrijdag krijg je 4 uur les op één dag, dus 20 uur in één week. De docenten op deze taalschool zijn allemaal native-speakers en zijn erin getraind om de Spaanse taal te leren aan buitenlanders. De focus in de lessen ligt vooral op het communiceren met elkaar. Hierdoor zal je voornamelijk tijdens de lessen de geleerde theorie in praktijk brengen.

Wat zijn de prijzen?

€160,00 p/week – Eén week met 20 uur groepsles
€35,00 p/les – 1 uur privéles
€600,00 totaal – 20 uur privéles

Het lesmateriaal dat gebruikt wordt, zit bij deze prijzen inbegrepen.

Waar vind ik deze taalschool?

2Day Languages is te vinden in de wijk La Gran Via, ook wel bekend als Canovas, dichtbij het centrum! Met maar 5 minuutjes wandelen ben je al in het centrum. Ideaal dus om na de lessen nog even de winkelstraat af te lopen.

 • Avinguda del Regne de València 15
 • Website
 • +34 963 446 139
  info@2daylanguages.com

Costa de Valencia

Een leuke talenschool waar er ook extra taallessen worden aangeboden zoals cultuur-, uitspraak-, literatuur-, geschiedenis- en conversatielessen, is Costa de Valencia. En hoe leuk is het, om dan ook mee te gaan naar de leuke activiteiten zoals picknicken, citytrips, filmavonden, salsadansen, etentjes en feestjes? Zo hoef je je geen zorgen maken dat je je zal vervelen tijdens je verblijf in Valencia.

Hoe ziet de cursus eruit?

In een lesweek bij deze taalschool krijg je 20 lessen van elk 45 minuten. Het fijne bij deze taalschool is dat de groepjes vrij klein zijn. Je krijgt les in groepjes van gemiddeld 4 à 5 personen en een maximum van 8 personen. Zo is er gelegenheid om iedere student toch genoeg persoonlijke aandacht te geven. Ook bij deze taalschool moet er van tevoren een test gemaakt worden waarbij er gekeken wordt naar het niveau dat je al hebt. Op basis van deze test word je in een groep geplaatst. Daarnaast krijg je ook bij deze taalschool achteraf een certificaat met het behaalde niveau en het aantal uren dat je Spaans gevolgd hebt.

Wat zijn de prijzen?

€180,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€280,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen en 10 cultuurlessen
€285,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen en 10 conversatielessen

Bij deze cursussen krijg je het lesmateriaal gratis!

Waar vind ik deze taalschool?

Deze taalschool is te vinden in de studentenwijk Algirós. Deze wijk ligt boven het Turia park en is een bruisende wijk vol met gezellige barretjes en cafeetjes.

 • Avinguda de Blasco Ibáñez 66
 • Website
 • +34 963 610 367
  info@costadevalencia.com

Don Quijote

Don Quijote is een taalschool met meerdere vestigingen in verschillende steden. Het leuke hieraan is dat je de cursus in verschillende steden kunt volgen. Als jij na een paar weken bijvoorbeeld naar Barcelona wilt verhuizen, kau je daar verder gaan met je cursus. Daarnaast is het ook bij deze taalschool mogelijk om deel te nemen aan extra activiteiten zoals salsadansen, kookcursus, tangodansen en duiken.

Hoe ziet de cursus eruit?

De lessen bij deze cursus duren 55 minuten en dan zit je in een groep van maximaal 8 personen. Deze taalschool hanteert een communicatieve lesmethode waarbij je de taal bijna spelenderwijs leert. Doordat je de hele dag in aanraking bent met de Spaanse taal, pik je het snel op.

Wat zijn de prijzen?

€199,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€390,00 p/week – Eén week met 10 privélessen
€780,00 p/week – Eén week met 20 privélessen

Het lesmateriaal zit bij de cursus inbegrepen.

Waar vind ik deze taalschool?

Deze taalschool is gevestigd in de studentenwijk Algirós. Deze wijk ligt net iets buiten het centrum van Valencia, maar is daarentegen een bruisende wijk vol universiteiten, gezellige barretjes en studentencafés.

 • Carrer dels Cadirers
 • Website
 • +31 010 476 35 33
  dqnl@donquijote.org

El Rincón del Tandem

El Rincón del Tándem is gevestigd midden in het hart van Ruzafa, pal naast Mercat De Ruzafa. Ze zijn ontstaan uit het idee om een meer gepersonaliseerde Spaanse taalschool te hebben, gericht op zowel degenen die op zoek zijn naar een zo goed mogelijk contact met de taal als op degenen die hun kennis willen verbeteren. De filosofie van de school is gebaseerd op het ontwerpen van gepersonaliseerde studieprogramma’s gericht op de behoeften van de studenten.

Hoe ziet de cursus eruit?

De lessen bestaan uit een minimum van 4 tot een maximum van 8 personen. De school houdt de groepslessen klein om zo dichter bij de studenten te staan en ze meer persoonlijke aandacht te geven. Bij deze taalschool is de leeftijd van de studenten heel verschillend, de school heeft studenten van 20 jaar maar ook van boven de 50 en zelfs 60 jaar.

Wat zijn de prijzen?

€150,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen (intensieve cursus)
€ 75,00 p/week – Eén week met 10 privélessen (standaard cursus)
€ 30,00 p/ uur – Eén uur privéles

Waar vind ik deze talenschool?

Je vindt deze talenschool in de wijk Ruzafa. Een hippe wijk met gekleurde huizen, veel bars en restaurants, een lokale markthal én onze Verrassend Valencia shop!

Enforex

Enforex is een taalschool met meerdere vestigingen in meerdere steden. Ook bij deze school kun je dan de steden combineren. Zo kun je gewoon je cursus verder vervolgen, terwijl je meerdere steden bezoekt. Ideaal! Daarnaast is het ook leuk dat deze taalschool activiteiten extra aanbiedt. Zo kun je bijvoorbeeld een salsa- of flamencocursus volgen, golfen, tennissen, duiken of zelfs een Spaanse kookcursus volgen.

Hoe ziet de cursus eruit?

Het fijne aan deze taalschool is dat de groepjes waarin je les krijgt best wel klein zijn. Gemiddeld zitten er in een groepje 5 studenten, met een maximum van 10 studenten. Hierdoor krijg je goede persoonlijke begeleiding. Een les bij deze school duurt 55 minuten. Het cursusaanbod van deze taalschool is heel breed. Zo kun je bijvoorbeeld een speciaal stageprogramma of kerstprogramma volgen. Ook is het mogelijk om privélessen te volgen.

Wat zijn de prijzen?

€289,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€290,00 p/week – Eén week met 5 privélessen
€780,00 p/week – Eén week met 20 privélessen

Het lesmateriaal zit niet inbegrepen bij de prijs van deze cursus. Het tekst- en werkboek kost €35,00 per set.

Waar vind ik deze taalschool?

Deze taalschool is te vinden in Algirós, de studentenwijk van Valencia. De taalschool zit op ongeveer 20 minuten van zowel het strand als het stadscentrum.

 • Paseo de Facultades 3
 • Website
 • +34 915 943 776

EspañOle

Een goede school om de Spaanse taal onder de knie te krijgen, is EspañOle. Deze Spaans school is gevestigd in het centrum van Valencia en heeft een uitgebreid cursusaanbod. Intensieve lessen, minder intensieve lessen, docenttraining, business Spaans, het kan allemaal bij EspañOle! Om de tijd in Valencia nóg specialer te maken, organiseert de taalschool ook allerlei leuke tripjes en activiteiten. Er wordt dan ook aandacht besteed aan de Spaanse cultuur, door bijvoorbeeld het bezoeken van musea.

Hoe ziet de cursus eruit?

Het fijne bij EspañOle is dat de groepjes vrij klein zijn, waardoor je veel persoonlijke begeleiding krijgt. De groepjes bestaan uit 6-10 personen en de lessen duren 55 minuten. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om privélessen te nemen. Deze zijn uiteraard wel iets prijziger, maar door de intensieve begeleiding leer je de taal wel sneller! In de cursussen komen alle onderdelen aan bod: lezen, schrijven, luisteren en praten. Goed om te weten is dat je aan het einde van de cursus een certificaat krijgt, met jouw behaalde niveau.

Wat zijn de prijzen?

€225,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€200,00 p/week – Eén week met 5 privélessen
€800,00 p/week – Eén week met 20 privélessen

Het materiaal voor het eerste niveau zit inbegrepen bij deze prijzen.

Waar vind ik deze taalschool?

De taalschool heeft twee vestigingen in de stad. Deze twee vestigingen liggen allebei in het centrum van Valencia.

 • Carrer dels Cavallers 36
 • Website
 • info@espanole.es

Hispania

De Hispania talenschool is gelegen in een prachtige villa in Valencia. Er heerst een huiselijke sfeer en is daarom de ideale plek om in een relaxte omgeving de Spaanse taal te leren. Door het uitgebreide activiteitenprogramma hoef je je absoluut niet te vervelen en leer je in een mum van tijd leuke internationale studenten kennen. Zo worden er bijvoorbeeld weekendjes naar Madrid en Barcelona georganiseerd, kun je kooklessen volgen, krijg je salsa- en flamencolessen en kun je alle leuke hotspots in Valencia bezoeken.

Hoe ziet de cursus eruit?

De groepjes bij deze taalschool bestaan uit gemiddeld 6 persoon en maximaal 10 personen. De focus van de lessen ligt op het Spaans schrijven, lezen en spreken. Er wordt aandacht besteed aan grammatica, woordenschat, uitspraak, spreekvaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid. Je leert dus op alle verschillende gebieden iets. In de lessen wordt dit allemaal gelijk in praktijk gebracht en heb je dus genoeg mogelijkheden om dit te oefenen. Houd er rekening mee dat een les bij deze taalschool 2 uur duurt. Voor de leerlingen met een korte concentratieboog, kan dit misschien erg lang zijn.

Wat zijn de prijzen?

€ 90,00 p/week – Eén week met 10 groepsuren
€180,00 p/week – Eén week met 20 groepsuren
€75,00 p/uur – Privé 1-9 uur

Waar vind ik deze school?

Deze taalschool is gevestigd in een grote villa in de universiteitszone van de stad. Je bent al met een paar minuutjes wandelen in het Turia park, waar je in je pauze bijvoorbeeld ideaal kunt relaxen en leren.

 • Carrer de Cavanilles 6
 • Website
 • +34 963 510 505
  info@hispania-valencia.com

InterEuropa

De taalschool InterEuropa ligt op een ideale locatie in het centrum van Valencia. Het is een middelgrote school, waar je genoeg individuele begeleiding ontvangt. De docenten zijn er allemaal in getraind om les te geven in de Spaanse taal. Daarnaast worden er voor de studenten ook leuke activiteiten georganiseerd zoals dagtripjes, excursies en dinertjes!

Hoe ziet de cursus eruit?

De groepjes waarin je les krijgt bij InterEuropa, bestaan uit niet meer dan tien personen. Voordat je aan de cursus begint, maak je een test en word je op basis van deze test ingedeeld in een bepaalde groep. Zo wordt er dus goed rekening gehouden met het niveau van de studenten. Iedere les duurt 50 minuten. Het fijne bij deze taalschool is dat je na afloop van je cursus een certificaat krijgt met het daarop behaalde niveau.

Wat zijn de prijzen?

€170,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€215,00 p/week – Eén week met 25 groepslessen
€320,00 totaal – 10 privélessen

Het lesmateriaal is gratis!

Waar vind ik deze taalschool?

Deze taalschool ligt op een fantastische locatie! Plaza Ayuntamiento is één van de meest bekende pleinen van Valencia. Met 5 minuutjes wandelen ben je al bij de kathedraal of bij de winkelstraat Colón.

 • Plaza del Ayuntamiento 5
 • Website
 • +34 963 944 995
  info@intereuropa.es

Taronja

De laatste, maar zeker niet de minste taalschool is Taronja. Taronja is een taalschool die iets meer gericht is op de studenten. Het leuke is dan ook dat zij een heel breed activiteitenprogramma hebben. Buiten het leren van Spaans , wordt er iedere dag wel een activiteit voor hun leerlingen georganiseerd, zodat zij de tijd van hun leven hebben. Zo worden er bijvoorbeeld speciale paellafeesten, tapasavonden, intercambio’s, rondleidingen, weekendjes weg en cultuuravonden georganiseerd. Genoeg te doen dus!

Hoe ziet de cursus eruit?

Een les bij Taronja duurt 50 minuten en heeft tussen de 4 en 10 studenten. Voorafgaand aan de cursus krijg je een niveautest en wordt bepaald bij welk niveau je mag instromen. Voor beginners zijn er speciale startdagen, maar gevorderden kunnen iedere maandag instromen. Fijn om te weten, is dat aan het einde van de cursus je ook een certificaat ontvangt met daarop het behaalde niveau.

Wat zijn de prijzen?

€195,00 p/week – Eén week met 20 groepslessen
€405,00 p/week – Eén week met 30 groeps-, 5 privé- en 6 conversatielessen
€225,00 p/week – Eén week met 5 privélessen

Deze prijzen zijn inclusief de prijs van het lesmateriaal.

Waar vind ik deze taalschool?

Deze taalschool ligt heel centraal. Het ligt vlakbij het Plaza Ayuntamiento en het Plaza de Toros. Je bent met twee minuutjes wandelen al op het treinstation.

 • Garcilaso Street 15 B
 • Website
 • +34 963 258 545
  info@taronjaschool.com

Plattegrond

Met de fiets Valencia ontdekken

Wanneer je in Valencia woont, is het handig om je eigen fiets bij de hand te hebben. Je kunt een tweedehands fiets kopen en later weer verkopen, maar nog handiger is de Once Upon a Bike leasefiets. Je least de fiets voor de periode dat jij het nodig hebt en dan is de fiets die periode ook echt van jou. Het leasen van een fiets bij Verrassend Valencia biedt vele voordelen, zoals Nederlandstalige service en goede kwaliteit. Wil je meer weten? Lees op deze pagina meer over onze leasefietsen.

Once Upon a Bike

Tips!

 • Bij veel talenscholen is het mogelijk om via de school je accommodatie in Valencia te boeken. Het is zeker aan te raden om hier gebruik van te maken! Dit is een stuk makkelijker en zo ben je ervan verzekerd dat je op een goede plek terecht komt.
 • Ben je écht gemotiveerd om de taal goed te leren? Luister dan Spaanse muziek, stel de taal van je telefoon in op het Spaans, kijk naar Spaanse televisie en lees Spaanse kinderboeken. Dit zijn slechtst kleine dingen, maar helpen zeker om aan het Spaans te wennen!
 • Houd er rekening mee dat het in de maanden november, december en januari laagseizoen is, en de leeftijd van de leerlingen van de taalschool iets hoger zal liggen.
 • Bij veel taalscholen is het zo, dat als je de cursus langer volgt, de weekprijs van de cursus goedkoper wordt.
 • Houd er rekening mee dat je bij veel taalscholen ook apart inschrijfgeld moet betalen.