Windsurfen

Onderwerpen

Het geluid van de wind en het gevoel alsof je over het water zweeft: windsurfen is heerlijk! En pas op: ook nog eens verslavend als je er eenmaal mee begint! Ben je in Valencia of in de omgeving en wil je graag windsurfen? Dat kan! We vertellen je op deze pagina bij welke windsurfscholen je les kunt volgen en materiaal kunt huren, zodat je helemaal voorbereid kunt starten met windsurfen in Valencia. 

Windsurf scholen in Valencia

In en rondom Valencia zijn er diverse mogelijkheden om te leren of te oefenen met windsurfen. Hieronder vind je enkele scholen terug. Ben je benieuwd naar hun beschikbaarheid of wil je meer informatie? Je kunt het beste direct met de windsurfscholen contact opnemen. Ze helpen je graag verder! 

Don’t let the fear of falling keep you from flying…

Ocean Republik Valencia

Bij Ocean Republik bieden ze windsurfcursussen aan voor alle leeftijden en niveaus. En ze hebben flink ervaring, want ze geven al meer dan twintig jaar les in diverse watersporten in Valencia. Ze maken gebruik van hypermodern en geavanceerd windsurfmateriaal, waaronder de merken Goya en Point7. Je kunt trouwens bij hen ook goed terecht voor een lesje suppen of surfen. Of alleen om watersportmateriaal te huren. Bij hun locatie zijn ook kleedkamers en douches, mocht je hier gebruik van willen maken. Tip: neem je slippers mee, zodat je je in de haven makkelijk kunt verplaatsen.

Cursus windsurfen
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een cursus windsurfen. Een cursus van tien uur, verdeeld over vijf lessen van ongeveer twee uur, kost €170,00. Je kunt op ieder moment beginnen met een windsurfles, maar belangrijk om te weten is dat er voor een cursus in totaal drie personen moeten meedoen om de les van start te laten gaan. Normaal gesproken wordt er om 12.00, 15.00 of 17.00 uur windsurfles gegeven. Natuurlijk afhankelijk of er genoeg deelnemers zijn en de weersomstandigheden goed zijn. Ook kun je een les van twee uur volgen voor €50,00 of een privéles van een uur voor €60,00. Bij die laatste is het materiaal niet inclusief! De lessen vinden plaats in de zee bij Playa Malvarossa of in de haven.

Materiaal huren
Het huren van windsurfmateriaal kost bij Ocean Republik €45,00-€60,00 voor twee uur en €90,00 voor vier uur. Belangrijk om te melden is dat je natuurlijk in je eentje kunt gaan windsurfen, maar dat je wel altijd op hetzelfde moment het water opgaat als de instructeur met zijn cursusgroep. Zo zorgt Ocean Republik voor dat iedereen op het water het naar zijn zin heeft en de veiligheid geborgd is. Alleen clubleden mogen zonder instructeur het water op met gehuurd materiaal.

Ocean Republik Academie
Ook biedt Ocean Republik een toffe academie aan voor de echte waterratten onder ons. In de academie leer je in twaalf tot zestien lessen diverse watersporten, waarbij het windsurfen altijd de prioriteit heeft. Maar mocht er een dagje weinig wind zijn, dan ga je suppen of surfen. Lekker in en op het water bezig zijn staat centraal! De prijzen hiervoor starten vanaf €260,00.

Handig! Op hun website vind je de voorspellingen en of het vandaag of morgen of later in de week een goed moment is om te gaan windsurfen. Je kunt ook zelf de weer- en windvoorspellingen checken via Windy.com

Je kunt het beste direct contact opnemen met Ocean Republik via hun website voor actuele prijzen, andere mogelijkheden (bijvoorbeeld voor een grote groep of een vrijgezellenfeest) en beschikbaarheid. Of loop eens bij ze binnen. Het kantoor van Ocean Republik vind je in de haven van Valencia. Makkelijk te bereiken per fiets!

 • Poblats Marítims
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur

Gandia Surf

Gandia Windsurfschool in, ja je raadt het al, Gandia heeft al ruim dertig jaar ervaring in het geven van windsurfcursussen. Van beginner tot professional, doordeweeks en in het weekend: iedereen is welkom en alles is mogelijk.

Cursus windsurfen
Voor vijf beginnerslessen betaal je €135,00. De prijs is hetzelfde als je al ervaring hebt met deze watersport en je je windsurfen graag wilt perfectioneren. Ook kun je een intensieve tweedaagse volgen voor €110,00 waarbij je iedere dag drie uur aan het windsurfen bent. De beginnerscursussen starten meestal rond 09.30 en 11.45 uur. Heb je al wat windsurfervaring, dan kun je je aansluiten bij de cursus die om 11.45 uur start.

Tijdens de cursus windsurfen leer je meer over zeilen, meteorologie, balans op je board, lanceringen en stranden, noodsignalen en nog veel meer! Na het afsluiten van de cursus krijg je een mooi diploma voor aan de muur 😉 én kun je met korting windsurfmateriaal bij hen huren.

Andere mogelijkheden
Je kunt bij Gandia Surf naast windsurfen ook de volgende lessen volgen: suppen, golfsurfen, catamaran, SUP-yoga, mega-SUP, kayak en windfoiling (volgens sommigen de toekomstige vorm van windsurfen). Ook organiseren ze activiteiten voor grote groepen, zoals vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes.

Leuk om te weten: ze hebben ook een Whatsappgroep waarbij ze informatie, tips en tricks delen over windsurfen. En natuurlijk het laatste nieuws over de lokale weersomstandigheden.  Binnen een uur ben je met de trein in Gandia, dat ten zuiden van Valencia ligt, en dan is het nog ongeveer twintig minuten wandelen naar het strand. Of je pakt een taxi vanaf het treinstation natuurlijk. Met de auto doe je er ongeveer drie kwartier over.

 • Carrer Ribera Baixa 1
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 9.00 – 19.30 uur

Radical Windsurfcenter Cullera

Ook ten zuiden van Valencia, maar ietsje dichter bij dan Gandia, ligt Cullera. In dit dorpje vind je Radical Windsurf Center op Playa Racó, in de buurt van het Sicania Hotel. Het strand van Playa Racó is een van de meest levendige en drukke stranden van Cullera. Het is een breed en uitgestrekt strand met fijn, goudkleurig zand. Naast het strand is er een lange promenade waar in de zomer wat marktjes zijn en je vindt er verschillende bars en restaurants.

Cursus windsurfen
Beginners en gevorderden kunnen bij Radical terecht voor een lesje windsurfen. In de ochtend is er van 10 tot 12 uur tijd gereserveerd voor de echte beginners en van 12 tot 14 uur voor de beginners die de eerste basisbewegingen als onder de knie hebben. In de middag is het tijd voor de gevorderden. De lessen voor beginners duren twee uur en die voor gevorderden anderhalf uur. Prijzen variëren van €70,00 voor een cursusdag tot €180,00 voor vijf cursusdagen. Let op: als je je cursus van tevoren reserveert, dan krijg je tien euro korting! Ook bieden ze weekpakketten aan en geven ze hun cursussen in het Spaans, Engels en Frans.

Materialen huren
Wil je liever zelf aan de slag, dan kun je bij Radical Windsurf Center ook materiaal huren om zelfstandig te gaan windsurfen. Prijzen starten vanaf €30,00 voor een uur. Voor grotere groepen kunnen ze ook speciale lessen op maat maken. Je kunt bijvoorbeeld diverse watersporten combineren, een paar uurtjes windsurf en een paar uurtjes suppen. Informeer bij Radical voor de mogelijkheden en prijzen.

Overige activiteiten
Naast windsurfen kun je bij hen ook terecht voor een lesje suppen, kayakken, kitesurfen of surfen. Ook kun je hiervoor materiaal bij hen huren.

Wil je aan de slag met windsurfen in Cullera? Dan ben je bij Radical aan het juiste adres. Neem contact met hen op voor de beschikbaarheid en meer informatie. Cullera is op ongeveer veertig minuten rijden vanaf Valencia en ongeveer 35 minuten met de trein.

 • Avinguda Joanot Martorell 16
 • Website

POSIDONIA ESCUELA SURF VALENCIA

Een andere bekende surfschool in Cullera is Posidonia. Naast windsurfen kun je hier ook terecht voor lessen op het gebied van suppen, kayakken, surfen, maar ook longboard skaten. En natuurlijk kun je bij hen ook gewoon los materiaal huren.

Iedere dag van de week gaan de leraren en leraressen van Posidonia met volle energie weer aan de slag om beginners de basis van het windsurfen bij te brengen. In de ochtend zijn er lessen van 11 tot 13 uur en in de middag van 17 tot 19 uur. Natuurlijk wordt al het materiaal geregeld voor je. Voor een cursus van 5 dagen en 1,5 uur per dag betaal je €150,00.

Je kunt het beste direct contact opnemen met Posidonia, mocht je interesse hebben in een lesje windsurfen.

 • Carrer Horta 33
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag, dinsdag en vrijdag t/m zondag: 9.00 – 14.00 uur
  Woensdag en donderdag: 9.00 – 21.00 uur

Alvast wat handige weetjes over windsurfen

Ga je windsurfen in Valencia, maar heb je dit nog nooit gedaan? Dan hierbij alvast wat kennis die misschien nog wel van pas komt als je straks op die plank staat!

Windsurfen is ontstaan uit die andere populaire watersport: surfen. Een sport die je misschien al wel eens beoefent hebt. Maar bij windsurfen is het niet alleen belangrijk dat je je board onder controle hebt, maar ook je scherm en het omgaan met de windkracht. Anders lig je zo in het water, hoe goed je ook met je board om kunt gaan 😉 Het board verschilt van persoon tot persoon qua grootte. Dit heeft te maken met je niveau, je gewicht en wat je graag wilt doen tijdens het windsurfen. Ben je een beginner? Dan is een groter board fijner, want deze stabieler en heeft een groter drijfvermogen. Maar wil je graag sprongen of pirouettes maken? Dan is een kleiner, korter board weer beter. 

Naast het board is het windsurfzeil natuurlijk het andere aspect dat in het oog springt bij deze watersport. Dit zeil verschilt ook van persoon tot persoon en kun je zien als de motor van je windsurfplank. Deze motor moet je dan ook goed uitkiezen, denk daarbij aan de weersomstandigheden en je eigen lichaam en hoe goed je het zeil al kunt hanteren. Hoe kleiner je zeil, hoe beter het te hanteren is. Het gewicht van het zeil hangt af van het aantal zeillatten dat erop zitten. Beginners gebruiken vaak windsurfzeilen met vier of vijf zeillatten, omdat dat dat lichter is. De rest leer je natuurlijk door het in de praktijk te proberen. Dus, waar wacht je nog op?