Gay Valencia

Valencia heeft een grote en nog steeds groeiende gay community en er zijn tal van gave spots te vinden in Valencia. Op deze pagina vind je een overzicht met de leukste en bekendste gay friendly spots in Valencia.

Wijkjes

In Valencia zijn er twee wijken waar de gay community vooral erg groot is. Dat zijn de wijken Ruzafa (Russafa) en El Carmen. Hier vind je dan ook de meeste gay uitgaansgelegenheden. Barretjes waar je vooral ‘s avonds terecht kunt, maar ook clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt blijven.

ElCarmen-Ruzafa

Een biertje en een cocktail

Bar Dakokta

De oudste gay bar van Valencia vind je in het centrum van Valencia. Het is een gezellige bar waar je even een drankje kunt doen, kan socializen en dat allemaal in een western stijl. Er worden vaak feesten georganiseerd in Dakota waarbij DJ’s optreden. Naar deze bar komen vooral (oudere) beren af. Tip, wanneer je een drankje koopt, zijn al je volgende drankjes met 50% korting!

Locatie
Plaza Margarita Valldaura 1
46002 Valencia

Openingstijden
Di t/m zo van 22:00 – sluit

Café de la Seu

Iedereen is welkom bij Café de la Seu. Dit café vind je in het historisch centrum in de buurt van de kathedraal. Je kunt er in de namiddag terecht voor een koffietje of theetje, maar ook ’s avonds voor een heerlijke cocktail. Bij Café de la Seu zeggen ze dat zij de beste ‘agua de Valencia’ maken. Dit is een Valenciaanse cocktail waar onder andere cava, sinaasappelsap, wodka en gin in zit. Ga jij het proberen?

Locatie
Calle del Sant Calze 7
46001 Valencia

Openingstijden
Zo t/m do van 18:00 – 01:30
Vrij & za van 18:00 – 02:00

LaSeuValencia

PlanetValencia

Sinds 2012 kan je in de wijk Ruzafa ‘Planet Valencia’ vinden. Je kan hier terecht voor een ‘copa’ (een drankje), maar je kunt er ook tot in de late uurtjes blijven. Planet Valencia serveert heerlijke cocktails voor een klein prijsje! De meeste gay bars in Valencia zijn voornamelijk gericht op mannen. Planet Valencia daarentegen is meer gericht op de vrouwen.

Locatie
Calle Sueca 63
46004 Valencia

Openingstijden
Do t/m zo van 23:00 – 03:30

La Pecera

Bij La Pecera kan je goed terecht voor een drankje op het terras of binnen en vooral eind van de dag en in de avond is het hier gezellig druk. Af en toe rondom het weekend worden er ook optredens georganiseerd.

Locatie
Calle Cadiz 86
46006 Valencia

Openingstijden
Ma t/m zo van 08:00 – 01:30

Dancing the night away…

Deseo 54

De grootste gay club van Valencia is Deseo 54. Elk weekend gaat het helemaal los in deze club. Er zijn themafeesten, er komen bekende DJ’s optreden en de avond is een waar spektakel. Er wordt vooral pop en house muziek gedraaid. Vooral het wat jongere publiek komt op Deseo 54 af.

Locatie
Calle Pepita 15
46009 Valencia

Openingstijden
Vrij & za van 01:30 – 07:30

Slaap lekker…

In Valencia zijn over het algemeen de meeste hotels erg homovriendelijk. Verrassend Valencia heeft twee aanraders. Natuurlijk kun je ook bij de andere accommodaties kijken of er iets naar jouw smaak tussen zit!

Ayre Astoria Palace Hotel – vanaf €59 per nacht

Dit hotel is qua inrichting erg strak en modern. Het hotel biedt gratis mineraalwater aan. Erg fijn, want het water uit de kraan in Spanje is niet zo lekker. Het grootste pluspunt van dit hotel is eigenlijk wel de locatie. Het hotel bevindt zich midden in het centrum. De winkels en restaurants zijn op loopafstand en je bent binnen no time in de gay area.

AyreAstoria

Voor meer informatie over dit hotel, actuele prijzen en het boeken, kijk je hier.

Locatie
Plaza Rodrigo Botet 5
46002 Valencia

Hotel Petit Palace Bristol – vanaf €58 per nacht

In het centrum van Valencia vind je het hotel Petit Palace Bristol. Het is een populair hotel in de homogemeenschap. In een paar meter lopen ben je ook bij alle gay hotspots! Zo zit Bar Dakota ongeveer om de hoek. Het hotel wordt ook wel het High Tech Palace Bristol genoemd. Zo vind je bijvoorbeeld in elke kamer een iPad. Handig voor wanneer je even nog iets wil checken op Verrassend Valencia!

PetitBristol

Voor meer informatie over dit hotel, actuele prijzen en het boeken, kijk je hier.

Locatie

Carrer de l’Abadia de San Martin 3
46002 Valencia

¡Vamos a la playa!

Valencia heeft een paar prachtige stranden. Net iets onder de stad Valencia, tussen de dorpjes El Saler en Pinedo vind je Platja de l’Arbre del Gos. Dit is een mooi stuk strand en een deel hiervan wordt veel bezocht door homo’s en lesbiennes. Dit stuk vind je achter de duinen, naast een verlaten fabrieksterrein (hoge schoorsteen en wat muren). Het strand heeft trouwens de blauwe vlag. Dit houdt in dat het een schoon en veilig strand is. Je komt op dit strand door bus 14 te nemen en uit te stappen bij Pinedo. Dit is de laatste stop.

Tip

Wil je meer informatie krijgen over de wijk Ruzafa (en Canovas)? Bestel dan de Verrassend Valencia wandelroute en krijg veel tips, ideetjes en meer! Je kunt de wandelroute hier bestellen.  

Kaartje

Verrassend Valencia heeft een kaartje gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien waar alle gay hotspots zijn. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Valencia? Kijk dan even op onze cultuur en tours pagina!

Comments are closed.