Gay Valencia

Valencia heeft een grote en nog steeds groeiende gay community en er zijn tal van gave spots te vinden in Valencia. Op deze pagina vind je een overzicht met de leukste en bekendste gay friendly spots in Valencia.

Wijkjes

In Valencia zijn er twee wijken waar de gay community vooral erg groot is. Dat zijn de wijken Ruzafa (Russafa) en El Carmen. Hier vind je dan ook de meeste gay uitgaansgelegenheden. Barretjes waar je vooral ‘s avonds terecht kunt, maar ook clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt blijven.

Een biertje en een cocktail

Planet Valencia (wijk: Ruzafa)

Sinds 2012 kan je in de wijk Ruzafa ‘Planet Valencia’ vinden. Je kan hier terecht voor een ‘copa’ (een drankje), maar je kunt er ook tot in de late uurtjes blijven. Planet Valencia serveert heerlijke cocktails voor een klein prijsje! De meeste gay bars in Valencia zijn voornamelijk gericht op mannen. Planet Valencia daarentegen is meer gericht op de vrouwen.

Locatie
Calle Sueca 63
46004 Valencia
Facebook

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: gesloten
Donderdag t/m zaterdag: 23.00-3.30 uur
Zondag: gesloten

Pub bubu (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Bubu is een bar, gelegen bij de Botanische tuin, waar voornamelijk beren op afkomen. Er worden hier regelmatig evenementen georganiseerd en themafeestjes.

Locatie
Calle Botánico 7
46008 Valencia
Facebook

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 20.00-2.00 uur
Vrijdag t/m zaterdag: 20.00-3.30 uur
Zondag: gesloten

Dancing the night away…

Deseo 54 (wijk: La Saida)

De grootste gay club van Valencia is Deseo 54. Elk weekend gaat het helemaal los in deze club. Er zijn themafeesten, er komen bekende DJ’s optreden en de avond is een waar spektakel. Er wordt vooral pop en house muziek gedraaid. Vooral het wat jongere publiek komt op Deseo 54 af.

Locatie
Calle Pepita 15
46009 Valencia

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag: 1.30-7.30 uur

Slaap lekker…

In Valencia zijn over het algemeen de meeste hotels erg homovriendelijk. Hierbij alvast een aanrader. Natuurlijk kun je ook bij de andere accommodaties kijken of er iets naar jouw smaak tussen zit!

Hotel Petit Palace Bristol *** (wijk: Ciutat Vella, centrum)

  • Vanaf €58 per nacht

In het centrum van Valencia vind je het hotel Petit Palace Bristol. Het is een populair hotel in de homogemeenschap. In een paar meter lopen ben je ook bij alle gay hotspots! Het hotel wordt ook wel het High Tech Palace Bristol genoemd. Zo vind je bijvoorbeeld in elke kamer een iPad. Handig voor wanneer je even nog iets wil checken op Verrassend Valencia! Voor meer informatie over dit hotel, actuele prijzen en het boeken, kijk je hier.

PetitBristol

¡Vamos a la playa!

Valencia heeft een paar prachtige stranden. Net iets onder de stad Valencia, tussen de dorpjes El Saler en Pinedo vind je Platja de l’Arbre del Gos. Dit is een mooi stuk strand en een deel hiervan wordt veel bezocht door homo’s en lesbiennes. Dit stuk vind je achter de duinen, naast een verlaten fabrieksterrein (hoge schoorsteen en wat muren). Het strand heeft trouwens de blauwe vlag. Dit houdt in dat het een schoon en veilig strand is. Je komt op dit strand door bus 14 te nemen en uit te stappen bij Pinedo. Dit is de laatste stop.

Tips

  • Wil je meer informatie krijgen over de wijk Ruzafa (en Canovas)? Bestel dan de Verrassend Valencia wandelroute en krijg veel tips, ideetjes en meer! Je kunt de wandelroute hier bestellen.
  • Wil je weten wat er nog meer te doen is in Valencia? Kijk dan even op onze cultuur en tours pagina!

Comments are closed.