Aerobics

Onderwerpen

Op muziek meetrainen met een groep en tegelijkertijd je gezondheid verbeteren, dat klinkt toch als muziek in de oren? Ben je in Valencia en heb je zin om aerobics te beoefenen? We vertellen je graag bij welke sportscholen je dit kunt doen. Ook geven we je tips waar je je aerobicsoutfit in Valencia kunt aanschaffen. Ontdek meer over aerobics in Valencia.

Aerobics: wat is het? 

Een efficiënte, fysieke oefening waarbij je op muziek traint. Bij aerobics verbeter je je kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact. Het leuke is: iedereen kan aerobics beoefenen! Het maakt niet uit hoe jong of hoe oud je bent. Bij aerobics doe je veel spierversterkende oefeningen, waarbij je vaak hulpmiddelen, zoals gewichtjes en elastische banden gebruikt. Een sessie bestaat meestal uit een opwarming, een cardiodeel, oefeningen op de vloer, stretching en ten slotte een cool down. 

Aerobics heeft de volgende voordelen:

  • Je voelt je fitter
  • Het is een makkelijke manier om vetten en koolhydraten te verbranden
  • Je fysieke welzijn wordt versterkt

Tips! 

  • Drink genoeg water tijdens de aerobicsles. Je verliest namelijk veel vocht door het transpireren.
  • Ben je nog een beginner? Dan is het misschien beter om de moeilijke pasjes eerst nog even over te slaan.

Olympia Fitness

Tijdens de aerobicsklassen in deze sportschool voer je een reeks dynamische oefeningen uit. Deze oefeningen vormen een choreografie en laten veel verschillende spiergroepen werken. De lessen duren 55 minuten. De eerste minuten zijn gewijd aan een langzame opwarming om het lichaam voor te bereiden op de training. Op deze manier worden blessures vermeden. Het volgende deel bestaat uit gechoreografeerde bewegingen die worden herhaald. Het laatste deel van de les is gewijd aan het uitrekken en het ontspannen van het lichaam. Ook leuk: gemiddeld verbrand je zo’n 600 calorieën bij deelname aan een les!

Deze sportschool heeft ook een zwembad en een spa. Ook kun je hier terecht voor massages en gezichtsbehandelingen. Dat wordt lekker ontspannen na het sporten!

Locatie
Carrer Mestre Serrano 3
46120 Alboraia (Valencia)
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 20.30 uur
Zondag: 09.30 – 14.00 uur

VivaGym Valencia

Tijdens de aerobicslessen van deze sportschool word je fit op muziek! De instructeurs helpen je om je conditie, lenigheid en spierkracht te verbeteren. De lessen worden in groepsverband gegeven. Ook deze les wordt altijd begonnen met een goede warming-up, zodat al je spieren goed zijn opgewarmd. Daarna wordt er veel gefocust op grondoefeningen. De gecertificeerde groepslesinstructeur zorgt ervoor dat je de oefeningen op een verantwoorde en juiste manier uitvoert. Naast aerobics kun je hier nog veel meer groepslessen volgen. VivaGym heeft verschillende locaties in Valencia, waaronder in Cánovas, de universiteitswijk en in Campanar. 

Locatie
Avinguda del Cardenal Benlloch 26
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 06.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 08.30 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur

Tijd voor een sportieve aerobicsoutfit!

Ga je aerobics in Valencia doen? Een goede sportoutfit is natuurlijk belangrijk! Een echte aerobicsoutfit bestaat eigenlijk uit een goede sportbroek, een shirtje, goede sportschoenen en eventueel een sport-bh. Ben je vergeten om deze spullen mee te nemen in je koffer? Geen zorgen, want in Valencia kun je deze spullen bij verschillende sportwinkels aanschaffen.

Decathlon

Wie kent deze winkel niet? Bij dit grote sportersparadijs kun je kleding en benodigdheden voor veel verschillende sporten scoren. Ook voor fitnesskleding is er een uitgebreid assortiment. Je kunt een kijkje online nemen of zelf rondsnuffelen in deze grote winkel!

Locatie
Carrer de Jorge Juan 15
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.30 – 22.00 uur
Zondag: 10.30 – 21.00 uur

El Corte Inglés

Wie kent deze winkel niet? Bij dit grote sportersparadijs kun je kleding en benodigdheden voor veel verschillende sporten scoren. Ook voor fitnesskleding is er een uitgebreid assortiment. Je kunt een kijkje online nemen of zelf rondsnuffelen in deze grote winkel!

Locatie
Carrer de Colón 27
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Oysho

Mooie, hippe sportkleding vind je bij Oysho. Voor iedereen die er een beetje goed uit wil zien tijdens het sporten! Je vindt deze shop op de Carrer de Colon, maar ook in winkelcentrum Nuevo Centro.

Locatie
Carrer de Colón 10
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Tips

  • Lijkt het je ook leuk om, naast aerobics in Valencia, ook meer te weten te komen over andere sporten in Valencia? Neem dan een kijkje op sport in Valencia. Hier vind je meer informatie over hardlopen, yoga, bootcamps en andere sporten.