Bezienswaardigheden

Valencia heeft een enorm aanbod van bezienswaardigheden, waarvan je er een aantal eigenlijk niet mag missen. Daarom heeft Verrassend Valencia voor jou verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Highlights

Als je niet veel tijd te besteden hebt in Valencia, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken. Deze worden dan ook vaak door veel mensen als de highlights van Valencia gezien. In het geval dat je langer in Valencia verblijft en meer tijd hebt om ook andere bezienswaardigheden te bekijken, kan het natuurlijk goed zijn dat je andere monumenten en bezienswaardigheden als highlights ziet.

Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over verschillende bezienswaardigheden in het centrum, maar ook over tradities, feestdagen, de gastronomie en veel leuke tips mee te krijgen? Dan is de stadswandeling met Nederlands sprekende gids een leuke en handige start van jouw verblijf!

bezienswaardigheden

Ontdek Valencia tijdens onze fietstour!

Lijkt het je leuk om Valencia per fiets te ontdekken? Ga dan met onze fietstour mee! De enthousiaste Nederlandse Koen of Jessica vertelt je meer achtergrondverhalen en bijzondere weetjes over de hotspots van de stad. Tijdens de tour stop je voor een verfrissend drankje op een gezellig terras én kun je van een proefverrassing smullen. Kijk voor meer informatie op fietstour.

fietstour-verrassendvalencia

Mercado Central

In veel wijken in Valencia is een markt te vinden, maar de mooiste markt is toch wel de Mercado Central. De Mercado Central is de markt in het centrum van Valencia en de grootste van de stad Valencia, maar ook één van de grootste van Europa. Deze overdekte markt in modernistische stijl heeft namelijk een oppervlakte van zo’n 8.160 vierkante meter. Het is vooral erg leuk om lekker over deze markt te struinen en te kijken naar alles wat er wordt verkocht en naar de mensen. Een andere mogelijkheid om op een andere manier kennis te maken met de markt is de proeverij op de markt. Voor meer informatie kun je kijken op Mercado Central.

Mercado Colon

Een minder bekende markt van Valencia, maar een die zeker de moeite waard is om te bezoeken, is de Mercado Colon. Deze naam bevindt zich, zoals de naam al zegt, in de buurt van de winkelstraat Calle Colon. De markt is in 2003 gerenoveerd en je kan hier vooral terecht om een hapje te eten. Meer informatie vind je op de pagina Mercado Colon.

La Lonja

‘La Lonja de la Seda’ (zijdebeurs) of ‘Lonja de los Mercaderes’ (beurs van de marktlieden) wordt dit monument ook wel genoemd. Dit monument, in gotische bouwstijl, is namelijk gebouwd om de zijde te verhandelen die in Valencia eeuwen geleden werd geproduceerd. Zowel aan de buitenkant als binnenin La Lonja is veel te zien en juist de details en soms hele aparte taferelen zijn erg de moeite waard. Voor meer informatie kun je kijken op de Top 10 bezienswaardigheden van Verrassend Valencia, daar staat La Lonja op nummer 4.

BannerCAC

Kathedraal

De kathedraal in Valencia is door de eeuwen heen gebouwd, waardoor de kathedraal uit veel verschillende stijlen is opgebouwd, waaronder gotisch, romaans, barrok en meer. Sowieso is het een aanrader om een rondje om de kathedraal te wandelen om zo een indruk te krijgen van de buitenkant van dit monument. Ook de binnenkant is de moeite waard om een kijkje te nemen. Om meer te weten te komen kun je kijken op Kathedraal van Valencia, maar in de cultuur historische wandeling vind je een uitgebreide beschrijving van de verschillende details zowel aan de binnen als buitenkant.

Ciudad de las Artes y Ciencias

In het diverse Valencia zijn niet alleen historische bezienswaardigheden te vinden, maar ook spectaculaire moderne bezienswaardigheden, zoals de Ciudad de las Artes y Ciencias. Dit complex van moderne architectuur is ontworpen door Santiago Calatrava. Santiago Calatrava is geboren in Valencia, maar inmiddels heeft hij wereldwijd verschillende grote en bekende projecten op zijn naam staan. De Stad van Kunst en Wetenschap kun je soms al vanuit het vliegtuig zien liggen en lijkt dan misschien nog aan de kleine kant, maar bij aankomst kan het zijn dat je jezelf zal verbazen door de grote, immense gebouwen. In de gebouwen vind je onder andere een aquarium, een operatheater, een wetenschapsmuseum en voor meer informatie over deze bouwwerken kun je kijken op Ciudad de las Artes y de las Ciencias.

Zou je graag wat meer te weten willen komen over de stad van kunst en wetenschap en ben je ook benieuwd naar de verhalen en ideeën achter de gebouwen? Dan is een rondleiding om de Ciudad de las Artes y de las Ciencias met Nederlands sprekende gids een aanrader!

CAC1

Meerdere dagen in Valencia

Indien je een lang weekend of meerdere dagen in Valencia verblijft, dan zijn er nog veel meer mogelijk interessante bezienswaardigheden te bekijken.

Musea

Of je nu van moderne kunst of klassieke kunst houdt (of natuurlijk beide), er zijn verschillende musea in Valencia. In het ‘Bellas Artes’ kun je klassieke schilderkunst van onder andere Velazquez, Goya en Ribalta bekijken, maar ook is er een collectie beeldhouwkunst. Verder biedt het IVAM (museum voor moderne kunst) naast een vaste collectie ook regelmatig interessante tijdelijke exposities aan. Als je graag een idee zou willen krijgen over hoe Valencia ooit is opgebouwd door de Romeinen (die Valencia in 138 voor Christus hebben gesticht, dan kun je onder andere een deel van de hoofdstraten uit die tijd nog bekijken in het L’almoina.

Kijk op musea voor een overzicht van verschillende musea met openingstijden en prijzen.

Pleinen

Gezellige, kleine verstopte pleintjes, maar ook enorm grote pleinen met indrukwekkende bezienswaardigheden rondom en mooie terrassen zijn te vinden in Valencia. Om een indruk te krijgen van verschillende ‘Plazas’ kun je kijken op pleinen, maar natuurlijk is het ook goed mogelijk dat je tijdens een leuke wandeling zelf stuit op verschillende pleintjes.

Kerken

In Valencia zijn veel kerken te vinden, maar te veel om deze tijdens een kort verblijf in Valencia allemaal te bezichtigen. Als je graag één of meerdere kerken (‘iglesias’) zou willen bekijken en er ook wat meer over te weten zou willen komen is de cultuur historische wandeling een leuke optie. Deze wandelroute door het centrum van Valencia is namelijk samengesteld door kunsthistoricus drs Ellen van der Tuuk en er komen ook verschillende kerken aan bod. Kerken die je tijdens de wandeling zult zien zijn onder andere de ‘Iglesia del Patriarca’(grenzend aan het Colegio del Patriarca/ Corpus Christi) ‘Iglesia de San Martin’, ‘Iglesia de San Juan de la Cruz’, ‘Iglesia y Torre de Santa Catalina’ en de ‘Iglesia de los Santos Juanes’.

bezenswaardigheden

Strand

Lekker even uitwaaien in de wintermaanden of een verkoelend briesje in het voorjaar en de zomermaanden kun je vinden op het strand van Valencia. Het fijne van Valencia is dat een stedentrip goed met een strandvakantie gecombineerd kan worden, omdat het strand op korte afstand van het centrum van Valencia is gelegen. Een rit van zo’n 10-15 minuten per taxi, een lekkere fietstocht van zo’n 25 minuten of per bus of metro is het strand goed bereikbaar. Het ‘hoofd’ strand van Valencia is het Malvarrosa/ Las Arenas en hier kun je meestal vanaf eind mei – eind september ligbedjes en een parasol huren. Als je op zoek bent naar meer informatie kun je een kijkje nemen op de strand pagina. Een overzicht van andere nabijgelegen mooie stranden, gezellige lounge terrassen bij de haven en het strand en een leuke fietsroute naar het strand kun je vinden in het Verrassend Valencia E-book.

Parken

Naast het prachtige Turia park, dat vlak langs het historische centrum van Valencia is gelegen en echt een aanrader is om een mooie fietstocht of wandeling door te maken, zijn er nog meer mooie parken in Valencia. Voor meer informatie kun je kijken op parken in Valencia.

Tips

• Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over deze en nog meer bezienswaardigheden in Valencia? In het E-book van Verrassend Valencia staan verrassende beschrijvingen van verschillende monumenten. Daarnaast vind je in het E-book ook veel tips en handige informatie waaronder: gezellige tapasbars, zonnige terrasjes, actuele openingstijden en nog veel meer.
• Het Turia park is ook een heerlijke plek om te genieten van een lekkere picknick. Een leuk idee kan zijn om een fietstocht te combineren met een picknick in het park. Met kinderen is dit ook erg leuk in combinatie met één van de vele speeltuinen.

Comments are closed.