Bezienswaardigheden

Onderwerpen

Valencia heeft een enorm aanbod van bezienswaardigheden, waarvan je er een aantal eigenlijk niet mag missen. Daarom heeft Verrassend Valencia voor jou verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Highlights

Als je niet veel tijd te besteden hebt in Valencia, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken. Deze worden dan ook vaak door veel mensen als de highlights van Valencia gezien. In het geval dat je langer in Valencia verblijft en meer tijd hebt om ook andere bezienswaardigheden te bekijken, kan het natuurlijk goed zijn dat je andere monumenten en bezienswaardigheden als highlights ziet.

Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over verschillende bezienswaardigheden in het centrum, maar ook over tradities, feestdagen, de gastronomie en veel leuke tips mee te krijgen? Dan is de stadswandeling met Nederlands sprekende gids een leuke en handige start van jouw verblijf!

Ontdek Valencia tijdens onze fietstour!

Lijkt het je leuk om Valencia per fiets te ontdekken? Ga dan met onze fietstour mee! De enthousiaste Nederlandse Benjamin, Joeska, Leonard of een van onze andere leuke gidsen vertellen je graag meer achtergrondverhalen en bijzondere weetjes over de hotspots van de stad. Tijdens de tour stop je voor een verfrissend drankje op een gezellig terras én kun je van een proefverrassing smullen. Kijk voor meer informatie op fietstour.

Tip!

Wil je na onze fietstour lekker zelf nog verder fietsen? Dan kan dat natuurlijk door fietsen bij ons te huren. Wil je liever met het openbaar vervoer de stad verkennen. Dat is ook mogelijk, het handigste is om hiervoor een tien-rittenkaart te kopen. Deze kaarten kan je kopen bij een kiosk of tabakszaak (tabacos). Handig aan deze kaart is, is dat je met meerdere mensen op één kaart kan reizen en je hoeft niet uit te checken (wanneer je in een bus zit). Houd er rekening mee dat Valencia ook prima te verkennen valt op de voet of fiets, door de uitstekende fiets en looppaden. Ritten met de bus of metro zijn in het centrum vaak niet langer dan vijf minuten.

America’s Cup

Bij het strand en de haven is een heel complex gebouwd dat de America’s Cup heet. Het werd ontworpen voor de gelijknamige zeilwedstrijd, maar tegenwoordig is er niet veel meer van te zien, afgezien van een aantal zeilboten. Het complex wordt nu voornamelijk gebruikt voor de horeca. Meer informatie en geschiedenis vind je op de pagina America’s Cup.

Atarazanas

Ook dit gebouw vind je bij de haven van Valencia. Het was bedoeld voor de bouw en reparatie van militaire en commerciële boten, maar het diende ook als opslag voor maritieme uitrustingen, wapens en belangrijke goederen. Het Atarazanas was onmisbaar in de eeuwen waar overzeese handel belangrijk was! Meer weten? Je leest het via de pagina Atarazanas

Bezienswaardigheden Top 10

Wanneer je Valencia voor het eerst bezoekt, wil je uiteraard wel het beste van de stad meepakken. Waarschijnlijk heb je al gezien dat er een modern gebouwencomplex is, maar hoe dit nou precies heet en hoe het eruit ziet? Dit is de Stad van Kunst wen Wetenschap (Spaans: Ciudad de las Artes y las Ciencias). Dit complex en nog negen andere bezienswaardigheden vind je op de pagina Bezienswaardigheden Top 10.

Centro Cultural Bancaja

Dit wordt ook wel dé ontmoetingsplek van Valencia genoemd. Maandelijks kun je hier terecht voor sociale en culturele evenementen en kun je kennis maken met de Valenciaanse cultuur. Je vindt het gebouw midden in het centrum en kunt naast het bijwonen van evenementen allerlei kunstwerken bekijken. Ben je benieuwd? Lees er meer over op de pagina Centro Cultural Bancaja

Estación del Norte

Het treinstation van Valencia, genaamd Estación del Norte, is niet alleen ontzettend praktisch; het heeft ook een hoop geschiedenis en is alleen hierom al de moeite waard om het te bezoeken. Binnenin vind je allerlei mooie details, zoals de mozaïeksoort trencadís, maar ook een mooie afbeelding van het natuurpark Albufera. Meer informatie over het treinstation lees je op de pagina Estación del Norte.

La Lonja de la Seda

‘La Lonja de la Seda’ (zijdebeurs) of ‘Lonja de los Mercaderes’ (beurs van de marktlieden) wordt dit monument ook wel genoemd. Dit monument, in gotische bouwstijl, is namelijk gebouwd om de zijde te verhandelen die in Valencia eeuwen geleden werd geproduceerd. Zowel aan de buitenkant als binnenin La Lonja is veel te zien en juist de details en soms hele aparte taferelen zijn erg de moeite waard. Voor meer informatie kun je kijken op de Top 10 bezienswaardigheden van Verrassend Valencia, daar staat La Lonja op nummer 4 of op de pagina La Lonja de la Seda.

La Nau

La Nau is een cultureel centrum waar vele activiteiten plaatsvinden. Deze staan in lijn met de universiteit van Valencia die hier vroeger gevestigd zat. Dit historische pand is voor een gedeelte een klooster en ook de bibliotheek is in het La Nau gebouw te vinden. Meer informatie over de geschiedenis en de ruimtes in dit gebouw vind je op de pagina over La Nau.

Palacio de Congresos

Architect Norman Foster ontwierp het Palacio de Congresos. Er worden in dit gebouw allerlei zakelijke evenementen georganiseerd. En de lat ligt hoog: Palacio de Congresos blijft haar grenzen verleggen en zorgt iedere keer weer voor hoge kwaliteit bedrijfsevenementen. Lees meer er meer over via de pagina Palacio de Congresos

Palacio de Correos y Telégrafos

Het postkantoor van Valencia, oftewel het Palacio de Correos y Telégrafos is een prachtig gebouw om te zien vanaf de buitenkant, maar de binnenkant is zeker niet minder de moeite waard om te bekijken! Het postkantoor is gelegen op het Plaza d’Ayuntamiento. Lees meer over dit bijzondere gebouw via Palacio de Correos y Telégrafos.

Palau de Justícia

Het paleis van justitie is gebouwd in een neoklasse stijl en bevindt zich vlakbij metrostation Colón. Je kunt het gebouw gratis bezoeken. Voorheen diende het paleis van justitie als een douanekantoor. Als je benieuwd bent naar alle geschiedenis en overige informatie, kun je verder lezen op Palau de Justícia.

Palau de la Música

In het bekende Turia park is van alles te beleven. Uiteraard kun je er goed relaxen, de tientallen sportieve Valencianen bewonderen, je kunt je eigen picknick meenemen en de kids kunnen alle energie loslaten in deze groene zone. Ook wordt het park gebruikt voor verschillende evenementen, zoals een kermis in de maand juli en een openluchtbioscoop in augustus. Nog meer muziek en geluid wordt er geproduceerd in het Palau de la Música, kijk op de bijbehorende pagina voor meer informatie.

Pleinen

Gezellige, kleine verstopte pleintjes, maar ook enorm grote pleinen met indrukwekkende bezienswaardigheden rondom en mooie terrassen zijn te vinden in Valencia. Om een indruk te krijgen van verschillende ‘Plazas’ kun je kijken op pleinen, maar natuurlijk is het ook goed mogelijk dat je tijdens een leuke wandeling zelf stuit op pleintjes in verschillende wijken.

Torres de Quart

Eén van de overgebleven stadspoorten van de stad is de Torres de Cuart, oftewel de Torres de Quart. Bijzonder aan deze poort is dat hier nog kanonskogelgaten te zien zijn uit de Spaanse Burgeroorlog. Kijk op de pagina Torres de Quart voor meer informatie.

Torres de Serranos

De andere overgebleven stadspoort van Valencia is Torres de Serranos. Ga onder de torens door en je wandelt zo het historisch centrum in of uit. Bijzonder aan deze torens zijn dat hier schilderijen uit het Prado museum (Madrid) verstopt zijn geweest… Kijk voor meer informatie op Torres de Serranos.

Tips

  • Lijkt het je leuk om wat meer te weten te komen over deze en nog meer bezienswaardigheden in Valencia? In het E-book van Verrassend Valencia staan verrassende beschrijvingen van verschillende monumenten. Daarnaast vind je in het E-book ook veel tips en handige informatie waaronder: gezellige tapasbars, zonnige terrasjes, actuele openingstijden en nog veel meer.
  • Het Turia park is ook een heerlijke plek om te genieten van een lekkere picknick. Een leuk idee kan zijn om een fietstocht te combineren met een picknick in het park. Met kinderen is dit ook erg leuk in combinatie met één van de vele speeltuinen.
  • Wanneer je veel bezienswaardigheden in een korte tijd in Valencia wilt meepakken, is het een goed idee om dit per fiets te doen. Een nog beter idee is om deze fiets te huren bij de Verrassend Valencia shop; dit zijn namelijk Nederlandse stevige fietsen van het merk Cortina waardoor je op je gemakje de stad door kunt fietsen.