Malvarrosa

Onderwerpen

Het strand van Valencia bestaat uit drie delen: Las Arenas, Malvarrosa en La Patacona. Het Malvarrosa strand is het tweede strand (vanaf de haven gezien) en deze wordt vaak drukbezocht. Op deze pagina lees je meer over dit strand en wat je er allemaal kunt doen.

Het Malvarrosa strand is bijna een kilometer lang en 135 meter breed. Het loopt ongeveer vanaf het Las Arenas hotel tot de pier bij het La Patacona strand. Je zult hier het meest toeristen tegenkomen, maar ook genoeg lokale strandgangers. Het strand is zodanig groot, dat je genoeg ruimte hebt om te ontspannen.

Geen zanderige voetjes

Op het Malvarrosa strand kun je bedjes en parasols huren en zijn er verschillende kioskjes waar je wat te eten en drinken kunt kopen. De verhuur van bedjes en parasols loopt van april tot en met oktober van 10.00 tot 19.00 uur. In de zomermaanden (juni tot en met augustus) kun je een uurtje langer op het bedje blijven liggen. Ook kun je op het Malvarrosa strand een professionele massage krijgen. Bij kiosk 14 staat een tentje waar de massages worden gegeven. Ontspannen!

Prijzen

Ligbedje: €9,00
Parasol: €9,00

Sportief in de zon

Op het strand is genoeg plek om een balletje te trappen of een potje beach tennis te spelen. Er zijn achttien volleybalvelden waar je van 8.00 tot 22.00 uur gebruik van kunt maken. Voor slechts €2 krijg je het net en een volleybal. Je moet een ID achterlaten als borg. Je vindt de velden dichtbij het restaurant Casa Zaragoza.

Hapje & drankje

Op het Malvarrosa strand zijn enkele restaurants te vinden. Deze zijn in blokken opgesteld en daarvan is elk blok een restaurant. Deze worden vooral bezocht door toeristen, maar je vindt er ook vaak Spanjaarden die voor het ‘menu del día’ gaan. Dit is een lunchmenu met een voor-, hoofd- en nagerecht en soms zit daar een drankje bij. Het zijn menu’s voor een voordelige prijs.

Pans & Company

Dit café is niet te missen op het Malvarrosa strand. Dit is een aanrader wanneer je zelf geen broodjes wilt meenemen naar het strand. Bij de Pans & Company kun je terecht voor een broodje. Voor de grote trek; je kunt ook een menu bestellen. Handig om te weten is dat de Pans & Company een heel goed afspreekpunt is.

 • Passeig Marítim 13
 • Website
 • Openingstijden:
  Zondag t/m donderdag: 09.00 – 21.00 uur
  Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 22.00 uur

Restaurante La Herradura

Het restaurant van Amparo en José bestaat al tientallen jaren, al voordat de boulevard van Valencia populair werd. Het restaurant is voornamelijk bekend door de paella’s en fideuá (een ander soort paella). Ze zijn bijvoorbeeld lid van de paellagemeenschap van de regio Valencia. Ook heeft het restaurant verschillende prijzen gewonnen.

 • Passeig Marítim 2
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 09.30 – 18.30 uur
  Woensdag t/m vrijdag: 09.30 – 18.30 uur
  Zaterdag: 19.30 – 00.00 uur
  Zondag: 09.30 – 18.30 uur

Overnachten in de buurt van Malvarrosa

Modern Apartment Playa

Dit witblauwe appartement ligt net naast het strand van Valencia. Deze accommodatie is geschikt voor zes personen en beschikt over vier slaapkamers. De kamers zijn ruim, licht en ontzettend modern ingericht. Mocht je als vakantieplannen zonnen, strand en relaxen hebben, dan is dit zeker een aanrader. Het appartement is voorzien van een keuken, Wi-Fi en een knus balkon waar je over de zee kunt uitkijken. Ook handig om te weten is dat er een supermarkt om de hoek van het appartement ligt. Kijk voor meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen bij Modern Apartment Playa.

Prijs: Vanaf €120,00 per nacht (voor 2 personen)    Aantal sterren: ★★★★★   Hotelbeoordeling: 8.5+

Bijzonder

La Fábrica de Hielo

Dit oude industriële magazijn was vroeger een fabriek waar ijs werd gemaakt voor visbedrijven. Deze grote loods is meer dan alleen een cultureel centrum vandaag de dag, het is namelijk ook een restaurant! La Fabrica de Hielo organiseert allerlei verschillende evenementen. Van vintage marktjes, tot live muziek en thema avonden zoals “de Amerikaanse avond”. Mocht er nou geen evenement zijn op de dag dat je deze loods bezoekt, dan kun je een hapje gaan eten in het restaurant van La Fábrica de Hielo. Het is een aanrader om de burgers te nemen die op de kaart staan! Geniet van deze prachtige locatie naast het strand.

 • Carrer de Pavia 37
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 17.00 – 01.30 uur
  Vrijdag t/ zondag: 12.00 – 01.30 uur