Malvarrosa

Het strand van Valencia bestaat uit drie delen: Las Arenas, Malvarrosa en Patacona. Het Malvarrosa strand is het tweede strand (vanaf de haven gezien) en deze wordt vaak drukbezocht. Op deze pagina lees je meer over dit strand en wat je er allemaal kan doen.

Het Malvarrosa strand is bijna een kilometer lang en 135 meter breed. Het loopt ongeveer vanaf het Las Arenas hotel tot de pier bij het Patacona strand. Op dit strand zal je de meeste toeristen tegenkomen, maar gelukkig is het strand zo lang en breed dat je buurman op het strand gewoon een Spanjaard kan zijn.

Geen zanderige voetjes

Op het Malvarrosa strand kan je bedjes en parasols huren en zijn er verschillende kioskjes waar je wat te eten en drinken kan kopen. De verhuur van bedjes en parasols loopt van april tot en met oktober van 10:00 tot 19:00. In de zomermaanden (juni tot en met augustus) kan je een uurtje langer op het bedje blijven liggen. Ook kan je op het Malvarrosa strand een professionele massage krijgen. Bij kiosk 14 staat een tentje waar de massages worden gegeven. Ontspannen!

Malvarossa strand Valencia

Sportief in de zon

Op het strand is genoeg plek om een balletje te trappen of een potje beach tennis te spelen. Er zijn 18 volleybalvelden waar je van 08:00 tot 22:00 gebruik van kan maken. Voor slechts € 2,00 krijg je het net en een volleybal. Ook moet je een ID achter laten als borg. Je vindt de velden dichtbij het restaurant Casa Zaragoza.

Hapje & drankje

Op het Malvarrosa strand zijn enkele restaurants te vinden. Deze zijn in blokken opgesteld. Elk blok is een restaurant. Deze worden vooral bezocht door reizigers, maar je vindt er ook vaak Spanjaarden die voor het ‘menu del día’ gaan, oftewel een lunchmenu met een voor-, hoofd- en nagerecht en soms zit daar een drankje bij. Dit zijn menu’s voor een voordelige prijs.

Pans & Company

Dit café is niet te missen op het Malvarrosa strand. Dit is een aanrader wanneer je zelf geen broodjes wil meenemen naar het strand. Bij de Pans & Company kan je terecht voor een broodje. Voor de grote trek; je kan ook een menu bestellen. Handig om te weten is dat de Pans & Company een heel goed afspreekpunt is.

Paseo Marítimo 13, 46011 Valencia
Website

Restaurante La Herradura

Het restaurant van Amparo en José bestaat al tientallen jaren, al voordat de boulevard van Valencia opkwam. Het restaurant is voornamelijk bekend door de paella’s en fideuá (een ander soort paella). Ze zijn bijvoorbeeld lid van de paellagemeenschap van de regio Valencia. Ook heeft het restaurant verschillende prijzen gewonnen.

Restaurante La Herradura Valencia

Paseo Marítimo 2, 46011 Valencia
Website

Hier aan de kust…

Apartment Cabanyal

Dit appartement is een loftwoning, net achter het Malvarrosa strand. Er is plek voor maximaal zes personen in Apartment Cabanyal (twee slaapbanken en een bed op de open duplex). Het appartement is erg modern met veel leuke en bijzondere details. Let bijvoorbeeld op de trap die naar de duplex leidt. De keuken is groot en goed ingericht. Voor wanneer je langer blijft, is het handig om te weten dat er ook een wasmachine is. Fijn om even de bikini’s te wassen!

ApartmentCabanyal

Kijk hier voor meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen van het Apartment Cabanyal.

Dance the night away!

Akuarela Playa

Net achter het Malvarrosa strand vind je de openluchtdiscotheek Akuarela Playa, vaak alleen Akuarela genoemd. De meeste feesten worden van donderdag tot en met zaterdag georganiseerd. De loungezitjes bij Akuarela zijn erg fijn. De club organiseert regelmatig themafeestjes, zoals in een hippie thema. Soms komen er Spaanse bekende artiesten optreden. Entree is gratis tot 02:30 voor dames en voor de heren € 5,00. Daarna voor iedereen € 10,00. Hier krijg je dan wel een drankje bij. Let hier wel goed op je spullen!

Akuarela Valencia

Carrer de Eugenia Viñes 152, 46011 Valencia
Website

Comments are closed.