Valenciaanse producten

Onderwerpen

Zoals veel streken en regio’s zijn er ook een aantal typisch Valenciaanse producten die leuk zijn om te proberen wanneer je Valencia bezoekt. Typische Valenciaanse drankjes als Horchata en Agua de Valencia, de lekkerste sinaasappels en overheerlijke chocolade zijn de Valenciaanse producten die je zeker even moet proeven wanneer je in Valencia bent. Naast al deze lekkere producten om te proeven, kan je hier ook leuke souvenirs kopen. Altijd leuk als herinnering aan de leuke vakantie of tijd in Valencia. Op deze pagina vind je meer informatie over deze producten!

Horchata

Een typisch Valenciaans drankje is ‘horchata’. Horchata wordt gemaakt van bepaalde nootjes en wordt vooral veel gedronken door de Valencianen als het prettige temperaturen zijn vanaf het voorjaar tot het najaar. Om meer te weten te komen over dit drankje kun je kijken op horchatería in Valencia. Kijk voor meer informatie over dit drankje op de pagina “Wat is horchata?

¡Wil je graag meer te weten komen over Valenciaanse producten en ook weten wat de leukste en beste spots in Valencia zijn om deze te proeven? Dan is de gastronomische gids echt een aanrader!

Paella Valenciana

Een hoop mensen weten dat paella veel in Spanje wordt gegeten, maar velen weten niet dat paella uit Valencia komt en dus een lokale specialiteit is. Paella Valenciana is een rijstgerecht waar veel Valencianen dol op zijn en wat ook goed past in het mediterrane dieet. Kijk op Paella Valenciana voor meer informatie over dit heerlijke gerecht, goede paellarestaurants en een recept voor thuis.

Artisjok

In het noorden van de regio Valencia, in de provincie Castellón, wordt de Paella Valenciana vaak gegeten met een extra ingrediënt: de artisjok. Ook kun je de artisjok vaak op verschillende manieren als tapas terugvinden bij Valenciaanse restaurants. De Valenciaanse artisjok is één van de bekendste groenten van Spanje!

Sinaasappels

Als je in Nederland sinaasappels koopt, is er een grote kans dat deze sinaasappels uit de regio Valencia komen. De regio Valencia (Comunidad Valenciana) staat namelijk helemaal vol met sinaasappelbomen. Kijk voor meer voor meer informatie op de Valenciaanse sinaasappels.

Valor Chocolade

Chocoladeliefhebbers opgelet! In de regio Valencia is de chocolade van Valor echt een lekkernij. In veel winkels is het mogelijk om overheerlijke bonbons of een chocoladereep te kopen, maar er is ook een Valor Chocolatería in Valencia. Voor meer informatie kun je kijken op Valor chocolade.

Wijn

Hou jij wel van een wijntje? Dan ben je in Valencia op de goede plek. Valencia is een echte wijnregio en staat voornamelijk bekend om de rode wijn en cava. De wijnen komen uit de regio Utiel – Requena. De wijnen gaan van heerlijke rode wijnen tot bruisende cava’s. Als wijnliefhebber is het echt een aanrader om één of meerdere bodega’s in de regio Valencia te bezoeken tijdens je bezoek. Meer informatie over de verschillende wijnen en bodega’s in de regio Valencia vind je op de pagina bodega’s.

Originele souvenirs

Na een vakantie in Valencia wil je graag een souvenirtje meenemen voor je familie, vrienden, kinderen etc. Naast bovenstaande tips zijn er nog veel meer leuke ideetjes! Deze orignele souvenirs vind je op deze pagina.

Keramiek

Keramiek is iets wat je veel terugziet in de stad Valencia. Onder balkonnetjes, straatnaambordjes ingelegd met keramiek of servies, de Valencianen zijn erge liefhebbers van keramiek. De stad heeft zelfs een eigen keramiekmuseum. Niet zo gek dat je zo veel keramiek ziet, want in Valencia is het bedrijf Porcelanosa gevestigd. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in keramiek. Keramieken vloeren, muren en ga zo maar door. Mocht je nou nog een leuk souvenir mee willen nemen naar Nederland, dan is iets van keramiek een leuk idee en typisch Valenciaans.

Agua de Valencia

Bij de naam ‘Agua de Valencia’ zul je waarschijnlijk denken aan water, maar dit Valenciaanse drankje heeft niks met water te maken! Agua de Valencia bestaat voor de basis uit cava (Spaanse champagne), verse jus d’orange, wodka, gin en vaak nog een schepje suiker. Lees meer over Agua de Valencia op de pagina Agua de Valencia!

Tip

  • Proef verschillende lokale, regionale en nationale heerlijkheden tijdens een proeverij op de Mercado Central in Valencia. Kijk voor meer informatie op de Mercado Central proeverij.