Wandelen

Natuurlijk kun je in de stad zelf een heerlijk wandelingetje maken, maar wil jij toch voor een iets uitdagendere wandeltocht gaan? Dat kan! Net buiten de stad bevinden zich prachtige landschappen om een dagje heerlijk te wandelen.

De meeste reizigers gaan naar Valencia puur voor de stad en het strand en weten dus niet dat er ook prachtige natuurlandschappen rondom Valencia zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de schitterende kust met de palmbomen, de mooie wijngaarden en de overweldigende berglandschappen. De enorme verschillen in de landschappen maken een wandeling in de buurt van Valencia een geweldige ervaring!

Vias Verdes

De Vias Verdes, ook wel de ‘Groene Wegen’, zijn wandel- en fietspaden in heel Spanje. Vroeger waren er treinsporen op de plekken waar de Vias Verdes nu lopen. Voor een lange tijd lagen de rails er ongebruikt bij. Toen werd besloten ze weg te halen en er wandel- en fietspaden aan te leggen. Ook in de buurt van Valencia is een aantal routes. Alle paden zijn makkelijk begaanbaar en dus bereikbaar voor iedereen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Wandelen

País Valenciano

In de provincie Valencia liggen ontzettend veel wandelroutes. Bijvoorbeeld de ‘Pequeños Recorridos’ (PR) heeft ook wandelpaden in País Valenciano. De wandelroutes nemen je mee door mooie wijngaarden, over spannende bospaadjes en adembenemende berglandschappen. De routes bevinden zich van 600 tot 1.300 meter boven de zeespiegel en zijn beschikbaar in allerlei moeilijkheidsgraden. Zo zijn de routes door de wijngaarden waarschijnlijk wel iets makkelijker dan die door de bergen. Ook kun je kiezen tussen korte of lange tochten, ze variëren van 10 tot 50 kilometer. Er is dus voor ieder wat wils.

Het startpunt van een aantal van deze routes ligt in Requena en Alpuente. Deze plaatsen liggen ongeveer 80 kilometer van Valencia. Je kunt daar makkelijk heen met de trein of een huurauto. Neem contact op met de Spaanse Berg Sport en Klim Vereniging (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) voor meer informatie over de Pequeños Recorridos.

Dichtbij de stad

Als je toch liever wat dichter bij de stad blijft, is dat geen enkel probleem, daar zijn namelijk ook plekken om een geweldige wandeling te maken. Op 10 kilometer buiten Valencia ligt het natuurpark Albufera, met het grootste meer van Spanje. Deze plek is ook zeker een aanrader als je mooie vogels wil spotten. Daarnaast kun je ook naar het Nationaal Park dat naast de Turia rivier ligt, dit is ongeveer 25 kilometer buiten Valencia.

Comments are closed.