Studentenleven

Ga je tijdelijk of voor lange tijd studeren in Valencia? Dan wil je vast weten wat er allemaal te doen is en hoe en waar het studentenleven plaatsvindt in Valencia. Op deze pagina kan je handige informatie en leuke tips vinden.

Leuk en handig cadeau

Ga je tijdelijk of voor lange tijd in Valencia studeren of stage lopen en is je familie of zijn je vrienden nog op zoek naar een leuk cadeau voor je? Misschien is een E-book dan een leuk en handig idee! Zo ben je er zeker van dat je in ieder geval al wat leuke info en praktische tips in pdf formaat op je mobiele telefoon, tablet en/of e-reader hebt staan. Voor meer info kan je kijken op E-book.

Spaans leren

Ben je in Valencia om Spaans te leren en leuke mensen te leren kennen? Er zijn veel verschillende bars die regelmatig “intercambios”, oftewel een talen uitwisselingsavond organiseren. Een voorbeeld is:
Cafe de las Horas
Locatie: Calle Conde de Almodovar, 1 (vlak achter Plaza de la Virgen)
Dag: elke maandag
Tijd: 22.00 uur

St Patrick’s
Locatie: Gran Vía Marqués del Turia, 69
Dag: elke donderdag
Tijd: 20.00 uur

Hollandse bar in Valencia

Mis je de Nederlandse bitterballen en frikandellen of ben je op zoek naar wat gezelligheid? In Valencia is er één Hollandse bar waar je terecht kunt voor onder andere lekkere Hollandse snacks, maar ook organiseert “el Holandes Errante” (de Hollandse bar in Valencia) regelmatig verschillende evenementen waaronder:
• Nederlandse voetbalwedstrijden
• Koninginnedag (elk jaar wordt Koninginnedag gevierd met veel oranje, Hollandse snacks en gezelligheid)
Voor meer informatie over de Hollandse bar in Valencia kan je kijken op
Nederlandse bar in Valencia.

Uitgaanswijken

Heb je zin om in een leuke wijk uit te gaan in Valencia? Gezellige wijken waar veel jongeren komen om uit te gaan in Valencia zijn bijvoorbeeld:
• El Carmen (central gelegen wijk ongeveer tussen Plaza de la Virgen en La Lonja)
• El Cedro (rondom Plaza El Cedro)

studentenleven

Uitgaansgelegenheden

Naast studeren in Valencia, wil je mogelijk ook kennis maken met het uitgaansleven in deze gezellige stad. Voor meer informatie over Erasmus feesten kan je kijken op Erasmus Valencia.
Hier alvast een overzicht van een aantal gezellige uitgaansgelegenheden:
Café Bolsería
Muziek: House, Hip-Hop, Wereldmuziek, Pop, R&B, (Zondag Flamenco)
Locatie: Calle Bolsería 41 (central gelegen vlakbij Plaza de Tossal)
Prijs: gratis entree
Extra: 1x in de week Erasmusavond

Radio City
Muziek: Elektro, Pop (elke dinsdag is er een flamenco optreden. Prijs 7 euro inclusief drankje)
Locatie: Calle Santa Teresa, 19
Prijs: gratis entree (behalve tijdens Flamenco optredens)

Caribbean’s
Locatie: Calle Belgica, 5
Extra: woensdagavond – Erasmus party.

Murray Club 33 RPM
Locatie: Avenida Blasco Ibañez, 111
Extra: woensdagavond – Erasmus party. Voor een overzicht van het programma zie Murray Club 33 RPM. (in het Spaans)

Goedkoop eten

Wil je ergens een hapje eten in Valencia, maar wel voor studenten prijzen? Een aantal suggesties:
• 100 Montaditos
Bij 100 Montaditos kun je kiezen uit 100 kleine belegde broodjes, maar daarnaast kun je ook salades, friet, nacho’s, olijven en andere hapjes bestellen. Normaal gesproken variëren de prijzen, maar elke woensdag en zondag is het “Euromania” en zijn alle drankjes (ook ½ liters bier), broodjes en friet 1 euro. 100 Montaditos heeft meerdere locaties in Valencia, voor een overzicht kijk op 100 Montaditos.
• El Rojo
In de wijk Ruzafa zijn er vele gezellige alternatieve bars te vinden en in een aantal kan je ook goed terecht voor goedkope hapjes. In “El Rojo” krijg je begin van de avond bij elk drankje een gratis pintxo (sneetje brood met topping). Daarnaast kan je ook verschillende embutidos (vleeswaren), kazen en andere tapas bestellen. In de zomer staat er een terras op de stoep wat normaal gesproken erg snel bezet is.
Locatie: Calle Literato Azorín, 10
• El Rus
Grote varieteit aan broodjes voor goede prijzen met een groot terras in de wijk Ruzafa gelegen.
Locatie: Calle Sueca, 35

Goedkope simkaarten

Voor de tijd dat je in Valencia studeert, kan het handig zijn om een simkaart te kopen, zodat je bereikbaar bent voor “nieuwe” vrienden. Enkele goedkope providers zijn bijvoorbeeld:
Simyo
Yoigo
Happy Movil

In het geval dat je telefoon niet simlock vrij is, kan je er ook voor kiezen om een telefoon met simkaart te kopen. De goedkoopste optie is meestal rond de 20 euro (inclusief een bedrag aan beltegoed). Een makkelijke manier om dat te doen is om even langs te gaan bij bijvoorbeeld Phonehouse. Kijk op Phonehouse winkels voor een overzicht van de adressen in Valencia.

Heb je nog een oude telefoon over? Bij veel Nederlandse providers kun je je telefoon gratis na een aantal jaar simlock vrij maken. Kijk hiervoor op de website van jouw provider. Daarna kun je een Spaanse simkaart aanschaffen en deze in jouw eigen telefoon gebruiken.

Goedkoop fietsen

Valenbisi is een soort witte fietsen systeem. Als je tijdelijk of voor langere tijd in Valencia verblijft, kan het erg handig zijn om een Valenbisi pas aan te vragen. Voor een bedrag van 24 euro kan je een jaar lang 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van dit fietsen systeem. Kijk voor meer informatie over het fietssysteem op Valenbisi.

Aangezien het opsturen van een Valenbisi pas enkele weken kan duren, is het zeker aan te raden om deze pas direct aan te vragen als je een adres hebt waar je in Valencia zal verblijven. Je kan er ook voor kiezen om een buspas aan te schaffen (€2) en daar vervolgens een Valenbisi abonnement op te zetten. Hierna kan je de pas gelijk gebruiken. Erg handig, want met deze pas kan je dus gebruik maken van de bus én Valenbisi. Houd er wel rekening mee dat je deze manier alleen kunt gebruiken, wanneer je een Spaans adres hebt.

Handige websites

• Erasmus – Valencia
Blijf op de hoogte van activiteiten, evenementen en leuke feesten via Erasmus – Valencia.

Familie op bezoek

Komt je familie je gezellig opzoeken in Valencia en wil je met hen een aantal verrassende activiteiten ondernemen? Verrassend Valencia biedt verschillende activiteiten, workshops, proeverijen en tours aan. Een leuke tour om in te plannen is bijvoorbeeld een stadswandeling, waarbij jij en je familie, Valencia weer van een andere kant bekijken. Tijdens onze tours geven we ook veel handige informatie en leuke tips voor restaurants, tapasbars, festivals, evenementen, live optredens en nog veel meer. Voor meer informatie kan je kijken op Verrassend Valencia Tours & Excursies.

Tips

– Zit je er aan te denken om een half jaartje in Valencia te gaan studeren of te wonen? Kijk op onze pagina Algiros voor alle informatie over de gezellige en goedkope studentenwijk van Valencia.

Comments are closed.