Studentenleven

Onderwerpen

Ga je tijdelijk of voor lange tijd studeren in Valencia of stage lopen in Valencia? Dan wil je vast weten wat er allemaal te doen is voor studenten en hoe en waar het studentenleven plaatsvindt in Valencia. Op deze pagina kan je handige informatie en leuke tips om jouw ideale studentenleven te beleven.

Leuk en handig cadeau

Ga je tijdelijk of voor lange tijd in Valencia studeren of stage lopen en is je familie of zijn je vrienden nog op zoek naar een leuk cadeau voor je? Misschien is een E-book dan een leuk en handig idee! Zo ben je er zeker van dat je in ieder geval al wat leuke info en praktische tips in PDF formaat op je mobiele telefoon, tablet en/of e-reader hebt staan. Voor meer info kun je kijken op E-book.

Je eigen fiets

Wanneer je voor een langere periode in Valencia komt wonen, is het handig om je eigen fiets te hebben. Dit maakt jouw studentenleven gemakkelijk omdat Valencia een ideale stad om per fiets te ontdekken of om met de fiets van A naar B te komen. Met onze Once Upon a Bike leasefietsen kun je dit op de beste manier doen! Je hebt je eigen fiets altijd bij de hand, waar en wanneer jij maar wilt. Daarnaast heeft een Once Upon a Bike leasefiets nog meer voordelen:

 • De service is Nederlandstalig
 • Het leasen van een fiets is voordeliger dan een fiets huren
 • Je hebt de fiets altijd bij de hand als je het nodig hebt
 • De fiets ziet er hip uit en is voorzien van vier sloten, een bel, snelbinders en verlichting
 • Makkelijk in gebruik; je hoeft niet op zoek naar een tweedehands fiets en deze vervolgens verkopen is niet nodig

Kortom, de Once Upon a Bike leasefiets maakt jouw verblijf en studentenleven in Valencia compleet. Wil je meer informatie? Neem een kijkje op Fiets Leasen.

Ben je tijdens je studie zo verknocht geraakt aan de stad dat je besloten hebt te blijven? Misschien wel voor altijd? Bij Verrassend Valencia kun je ook een fiets kopen. Klik hier voor meer informatie.

Spaans leren

Ben je in Valencia om Spaans te leren en leuke mensen en medestudenten te leren kennen? Er zijn veel verschillende bars die regelmatig ‘intercambios’, oftewel een taaluitwisseling avond organiseren. Zo maak je een gezellige tijd van jouw studentenleven in Valencia.
Voorbeelden zijn:

Cafe Berlin

 • Carrer de Cadis 22-24
 • Website    
 • Elke woensdag vanaf 19.30 uur

St Patrick’s Scholar’s pub

 • Carrer de Ramon Llul 43
 • Website    
 • Elke dinsdag van 19.00 tot 20.30. uur

Hollandse bar in Valencia

Mis je de Nederlandse bitterballen en frikandellen of ben je op zoek naar wat gezelligheid? In Valencia is er één Hollandse bar waar je terecht kunt voor onder andere lekkere Hollandse snacks, maar ook organiseert ‘El Holandes Errante’ (de Hollandse bar in Valencia) regelmatig verschillende evenementen waaronder:

 • Nederlandse voetbalwedstrijden
 • Koningsdag (elk jaar wordt Koningsdag gevierd met veel oranje, Hollandse snacks en gezelligheid)

Voor meer informatie over de Hollandse bar in Valencia kun je kijken op
Nederlandse bar in Valencia.

Uitgaanswijken

Bij het studentenleven valt uitgaan niet te missen. Heb je zin om in een leuke wijk uit te gaan in Valencia? Gezellige wijken waar veel studenten en jongeren komen om uit te gaan in Valencia zijn bijvoorbeeld:

 • El Carmen (central gelegen wijk ongeveer tussen Plaza de la Virgen en La Lonja)
 • El Cedro (rondom Plaza El Cedro)

Uitgaansgelegenheden

Naast studeren of stage lopen in Valencia, wil je mogelijk ook kennismaken met het uitgaansleven in deze gezellige stad. Voor meer informatie over Erasmus feesten kun je kijken op Erasmus Valencia.

Hier alvast een overzicht van een aantal gezellige uitgaansgelegenheden tijdens het studentenleven in Valencia:

Rumbo 144

 • Avinguda de Blasco Ibáñez 144
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag en dinsdag: gesloten
  Woensdag: 00.00 – 07.30 uur
  Donderdag: 00.30 – 07.30 uur
  Vrijdag t/m zondag: 01.00 – 07.30 uur
 • Extra: woensdagavond – Erasmus party.

Radio City

 • Carrer de Santa Teresa 19
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag en dinsdag: gesloten
  Woensdag: 00.00 – 07.30 uur
  Donderdag: 00.30 – 07.30 uur
  Vrijdag t/m zondag: 01.00 – 07.30 uur
 • Prijs: gratis entree (behalve tijdens flamenco optredens)
 • Muziek: Elektro, Pop (elke dinsdag is er een flamenco optreden)

Caribbean’s

 • Carrer de Bèlgica 5
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag en dinsdag: gesloten
  Woensdag en donderdag: 22.30 – 03.30 uur
  Vrijdag: 20.00 – 03.30 uur
  Zondag: gesloten
 • Extra: woensdagavond – Erasmus party.

Stage

Is stage lopen een onderdeel van je opleiding en wil je graag het avontuur opzoeken? Ligt Spanje je goed? Dan moet je zeker voor Valencia kiezen. Bijna het gehele jaar door een zonnetje, een gezellige sfeer en heel veel internationale studenten. Op Verrassend Valencia is een stagevacature te vinden voor een stageplek bij Verrassend Valencia.

Goed verzekerd

Heb je besloten om in Spanje te gaan studeren of stage te lopen, dan wil je weten of je Nederlandse zorgverzekering gewoon geldig is. Kort gezegd hangt het er vanaf hoe lang je weggaat en of je geld gaat verdienen of dat je vrijwilligerswerk gaat doen. Kijk voor meer informatie op Studentenverzekeringen.nl Hier vind je het antwoord op al je vragen, ook over al je andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld je reisverzekering.

Goedkoop eten

Wil je ergens een hapje eten in Valencia, maar wel voor studenten prijzen? Een aantal suggesties:

100 Montaditos

Bij 100 Montaditos kun je kiezen uit 100 kleine belegde broodjes, maar daarnaast kun je ook salades, friet, nacho’s, olijven en andere hapjes bestellen. Normaal gesproken variëren de prijzen, maar elke woensdag en zondag is het ‘Euromania’ en zijn alle drankjes (ook ½ liters bier), broodjes en friet 1 euro. 100 Montaditos heeft meerdere locaties in Valencia, voor een overzicht kijk op 100 Montaditos.

El Rojo

In de wijk Ruzafa zijn er vele gezellige alternatieve bars te vinden en in een aantal kun je ook goed terecht voor goedkope hapjes. In ‘El Rojo’ krijg je begin van de avond bij elk drankje een gratis pintxo (sneetje brood met topping). Daarnaast kun je ook verschillende embutidos (vleeswaren), kazen en andere tapas bestellen. In de zomer staat er een terras op de stoep wat normaal gesproken erg snel bezet is. (Carrer del Literat Azorín 10)

El Rus

Grote varieteit aan broodjes voor goede prijzen met een groot terras in de wijk Ruzafa gelegen. (Carrer de Sueca 35)

Valenbisi

Valenbisi is een soort witte fietsen systeem. Als je tijdelijk of voor langere tijd in Valencia verblijft, kan het erg handig zijn om een Valenbisi pas aan te vragen. Voor een paar tientjes kun je een jaar lang 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van dit fietsensysteem. Kijk voor meer informatie over het fietssysteem op Valenbisi.

Aangezien het opsturen van een Valenbisi pas enkele weken kan duren, is het zeker aan te raden om deze pas direct aan te vragen als je een adres hebt waar je in Valencia zal verblijven. Je kunt er ook voor kiezen om een buspas aan te schaffen (€ 2,00) en daar vervolgens een Valenbisi abonnement op te zetten. Hierna kun je de pas gelijk gebruiken. Erg handig, want met deze pas kan je dus gebruik maken van de bus én Valenbisi. Houd er wel rekening mee dat je deze manier alleen kunt gebruiken, wanneer je een Spaans adres hebt.

Ook handig om te weten is dat het regelmatig voor kan komen dat er geen fietsen meer in de stalling staan, of juist wanneer je aankomt bij een stalling er geen plek meer is voor jouw fiets. Vooral op zonnige dagen in het weekend kan het vrijwel onmogelijk zijn om een fiets te krijgen of de fiets ergens te kunnen plaatsen. Houd hier rekening mee!

Familie op bezoek

Komt je familie je gezellig opzoeken in Valencia en wil je met hen een aantal verrassende activiteiten ondernemen? Verrassend Valencia biedt verschillende activiteiten, workshops, proeverijen en tours aan. Een leuke tour om in te plannen is bijvoorbeeld een stadswandeling, waarbij jij en je familie, Valencia weer van een andere kant bekijken. Tijdens onze tours geven we ook veel handige informatie en leuke tips voor restaurants, tapasbars, festivals, evenementen, live optredens en nog veel meer. Voor meer informatie kan je kijken op Verrassend Valencia Tours & Excursies. Een ander idee om met vrienden en/of familie te doen, is bij ons fietsen huren!

Tip!

 • Zit je er aan te denken om een halfjaar in Valencia te gaan studeren of te wonen? Kijk op onze pagina Algiros voor alle informatie over de gezellige en goedkope studentenwijk van Valencia.