Live muziek

Onderwerpen

Jazz, Rock, Pop, Blues, Flamenco en nog veel meer verschillende muziekstijlen zijn te vinden in Valencia. Een gezellig achtergrondmuziekje is leuk, maar een live optreden is natuurlijk veel gaver. Een paar tips geven we graag en meer verrassende live muziek locaties kun je vinden in het Verrassend Valencia E-Book.

Black Note Club (wijk: El Pla del Real)

De Black Note Club heeft bijna alle dagen van de week live muziekoptredens, waar je tot laat in de avond van kunt genieten. De meeste artiesten en bands die hier spelen zijn locals. Toch zijn er ook artiesten die uit andere delen van Spanje komen of vanuit de rest van de wereld. Rock & Roll, Blues, Pop en nog veel meer. Op de website (helaas alleen in het Spaans) kun je het actuele programma vinden. Een kaartje voor de geweldige live muziekoptredens kostte circa €5. De zaak doet denken aan een oude jazzbar. Het publiek bestaat uit muziekliefhebbers van alle leeftijden. De Black Note Club is een aanrader voor iedereen die van goede live muziek houdt!

 • Carrer de Polo y Peyrolón 52
 • Website
 • Openingstijden:
  Black Note Club werkt met verschillende sessies van:
  Woensdag: 22.30 uur
  Donderdag: 20.00 uur en 23.00 uur
  Vrijdag: 19.00 uur en 23.00 uur
  Zaterdag: 19.00 en 23.00 uur

Jimmy Glass (wijk: El Carmen)

Jimmy Glass is een jazzclub die een gezellige sfeer en goede live muziek biedt. De concerten op vrijdag- en zaterdagavond kostten €10, met een verplichte consumptie van 1 drankje. Doordeweeks kun je op verschillende dagen naar verschillende internationale artiesten luisteren. Deze club ligt in El Carmen, een oude wijk in het centrum. Deze wijk staat bekend om de gezellige kleine cafés en restaurants. Houd je van jazz en ben je in Valencia? Dan is het zeker de moeite waard om even naar de programmering (programación) te kijken. Let hierbij wel goed op de prijzen, deze kunnen verschillen per datum.

 • Carrer de Baix 28
 • Website
 • Jimmy Glass organiseert regelmatig 3 of 4 concerten per week en is exclusief geopend op speeldagen. Kijk op hun website voor de actuele openingsdagen en tijden.

Radio City (wijk: Ciutat Vella, Centrum)

Radio City is zowel een club als een cultureel centrum. Van DJ’s tot live muziek, iedere avond (behalve op de maandagavond) is er iets te doen! Vanaf 1.00 uur ‘s nachts staat het hier vol en kun je genieten van allerlei muziek. Radio City staat bekend om het gezellige publiek dat altijd meedanst en meezingt tijdens de optredens. Je kunt hier al terecht om 22.00 uur om wat drankjes te doen met vrienden. Iedere dinsdagavond om 23.00 uur is er een flamenco-optreden. De entreeprijs is €15 inclusief een consumptie. Radio City biedt zelfs kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen. Mocht je het programma willen zien van de club, dan kun je het beste op de website kijken.

 • Carrer de Santa Teresa 19
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 23.00 – 04.00 uur
  Dinsdag: 22.00 – 04.00 uur
  Woensdag: 22.00 – 04.00 uur
  Donderdag: 23.00 – 04.00 uur
  Vrijdag: 23.00 – 04.00 uur
  Zaterdag: 23.00 – 04.00 uur
  Zondag: 23.00 – 04.00 uur

Café Mercedes (wijk: Ruzafa)

Café Mercedes ligt in de wijk Ruzafa en bestaat uit een concertzaal en een bar. Zodra je de club binnenloopt, zie je dat het verdeeld is in twee delen. Bij de ingang kom je terecht in de bar, waar je een drankje kunt doen of waar je tijdens de pauzes tussen de optredens even kunt relaxen. Als je verder doorloopt, kom je in de jazz-zaal waar wat tafeltjes, stoelen en heerlijke sofa’s staan. Vanaf hier kun je genieten van de optredens.

 • Carrer de Sueca 27
 • Website
 • Donderdag t/m zaterdag: 20.00 – 02.30 uur

Matisse Club (wijk: Ciutat Jardi)

Bij Matisse Club staan kunst en cultuur centraal. Naast live muziek worden er ook vaak andere leuke evenementen, zoals tentoonstellingen en sociale bijeenkomsten, georganiseerd. Nu deze club is overgedragen aan een groep muzikale vrienden, is het succes nog groter geworden. Goede kwaliteit muziek en veel genres; zo is er voor ieder wat wils. Goede muziek in combinatie met kunst is volgens de vriendengroep een perfecte mix. Op maandag is de club gesloten, maar de rest van de week staan er dagelijks één of meerdere evenementen op de planning. Van jamsessies, jazz en theater tot een Cubaanse party. Voor het actuele programma kun je het best even de website van Matisse Club kijken.

 • Carrer de Campoamor 60
 • Website
 • Bij Matisse Club heb je dagelijks wisselende openingstijden, bekijk voor de actuele openingstijden hun programma.

Loco Club (wijk: La Petxina)

Een leuke plek met veel muziekoptredens. De club wordt gerund door muziekliefhebbers die met veel passie de leukste optredens voor je organiseren. Er komen veel genres voorbij: rock and roll, soul, r&b, country, indie en pop. Je kunt zo op een leuke manier kennis maken met nieuwe genres. De spot is gezellig en zeker een goede plek voor een feestje! Op de website houden ze je op de hoogte van de aankomende shows en events. Ook leuk: de club ligt dicht bij het stadscentrum, dus leuk om te combineren met je diner!

 • Carrer de l’Erudit Orellana 12
 • Website
 • Voor actuele openingstijden, check hun website!

La Vitti (wijk: La Bega Baixa)

La Vitti neemt je mee terug naar de de 60’s en 70’s! Een bar met retro uitstraling waar je kunt genieten van een goede gin-tonic en lekkere tapas. De optredens die worden georganiseerd, zijn veelal soul, jazz en jamsessies. De sfeer in dit leuke barretje is erg gezellig en ongedwongen. La Vitti laat je via Facebook weten wanneer ze weer een leuke avond organiseren. Vaak is de entree gratis, bij sommige evenementen vragen ze een klein bedrag. Dit is vaak inclusief een consumptie. Deze toffe plek is zeker de moeite waard om te bezoeken!

 • Plaça del Xúquer 3
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 17.30 – 01.30 uur

Marino Jazz (wijk: Cabanyal)

Marino Jazz is een oude boten uitkijkpost die is omgebouwd tot dé jazztempel van Cabanyal. Vanbinnen is het geheel ingericht in jaren-50 stijl, met rode velours gordijnen en banken, kleine ronde tafels met houten stoelen en rood schemerlicht. Het klassieke thema werkt door tot in de cocktailkaart: je drinkt hier heerlijke negronis, dry martini’s en old fashioned. Op donderdagavond zijn hier live jazzconcerten, opgevolgd door open jamsessies. Op vrijdag kun je hier genieten van funk en soul, op zaterdag latin-jazz en op zondag exotische muziek!
In het weekend worden tot laat in de nacht vinyl plaatjes gedraaid. Entree kost €10,00, maar dan ben je wel binnen één van de beste Jazzcafé’s van Valencia!

 • Carrer de Eugènia Viñes 223
 • Website
 • Donderdag t/m zaterdag: 19.30 – 01.30 uur

La Fábrica de Hielo (wijk: Cabanyal)

La Fabrica de Hielo is een echte hippe hotspot in de wijk Cabanyal. In de omgebouwde loods worden veel diverse evenementen georganiseerd, waaronder live muziekavonden en soms ook flamenco optredens. Ook kun je er in het weekend ‘s avonds dansen. Het programma kun je op hun website en social media bekijken en altijd fijn: de entree is gratis.

 • Carrer de Pavia 37
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 17.00 – 01.30 uur
  Vrijdag t/m zondag: 12.00 – 01.30 uur

16 toneladas (wijk: Campanar)

16 toneladas, ook wel 16 ton genoemd, is de perfecte locatie voor een echte rock-‘n-roll fan. Er worden namelijk vaak rock-‘n-roll optredens gegeven. De bar bestaat uit een zaal waar ongeveer 300 mensen in passen en waar vaak live concerten worden gehouden. Ook kun je er vaak ‘s avonds dansen. De rockclub ligt net boven het Turiapark, in de wijk Campanar. Ze hebben wekelijks verschillende evenementen op de planning staan. Kijk voor de actuele planning naar hun website.

 • Carrer de Ricardo Micó 3
 • Website
 • Voor actuele openingstijden, check hun website!

El Volander (wijk: L’Olivereta) 

El Volander is een gezellige concertzaal met goede akoestiek voor live muziek, waar sinds 1995 de beste singer-songwriters spelen. Ze zijn hiernaast ook open voor concerten, boekpresentaties, openingen van tentoonstellingen, filmopnamen, proeverijen en nog veel meer. El Volander staat bekend om de fijne en gezellige sfeer. Er is een maandelijks programma met evenementen of activiteiten die meestal lopen van woensdag tot zondag.

Openingstijden
Voor actuele openingstijden, check hun website!

 • Carrer Poeta Navarro Cabanes 25
 • Website
 • Voor actuele openingstijden, check hun website!

Tip

 • Wil je ook de leukste spots in Valencia leren kennen? Tijdens een stadswandeling maak je kennis met het verrassende Valencia. Gedurende de stadswandeling vertellen we je over bijzondere tradities, gebeurtenissen en gewoonten, maar ook geven we je handige en leuke tips voor tijdens jouw verblijf. Want waar kun je nu echt goed paella eten, de lekkerste horchata drinken en een zonnig terras vinden als de zon snel achter hoge gebouwen verdwijnt in het najaar? Voor meer informatie zie stadswandeling.