Live muziek

Jazz, Rock, Pop, Blues, Flamenco en nog veel meer verschillende muziekstijlen zijn te vinden in Valencia. Een gezellig achtergrondmuziekje is leuk, maar een live optreden is natuurlijk veel gaver. Een paar tips geven we graag en meer verrassende live muziek locaties kun je vinden in het Verrassend Valencia E-Book.

Black Note Club (wijk: El Pla del Real)

De Black Note Club heeft bijna alle dagen van de week live muziekoptredens, waar je tot laat in de avond van kunt genieten. De meeste artiesten en bands die hier spelen zijn locals. Toch zijn er ook artiesten die uit andere delen van Spanje komen of vanuit de rest van de wereld. Rock & Roll, Blues, Pop en nog veel meer. Op de website (helaas alleen in het Spaans) kun je het actuele programma vinden. Vaak is de entree gratis (entrada libre). De zaak doet denken aan een oude jazzbar. Het publiek bestaat uit muziekliefhebbers van alle leeftijden. De Black Note Club is een aanrader voor iedereen die van goede live muziek houdt!

Locatie
Carrer de Polo y Peyrolón 52
46021 Valencia
Website

Jimmy Glass (wijk: El Carmen)

Jimmy Glass is een jazzclub die een gezellige sfeer en goede live muziek biedt. De concerten op vrijdag- en zaterdagavond zijn gratis, net als de tapas. Op maandag, dinsdag en woensdag kun je naar internationale artiesten luisteren. Deze club ligt in El Carmen, een oude wijk in het centrum. Deze wijk staat bekend om de gezellige kleine cafés en restaurants. Houd je van jazz en ben je in Valencia? Dan is het zeker de moeite waard om even naar de programmering (programación) te kijken. Bij sommige optredens dien je entree te betalen en bij sommige optredens is er bijvoorbeeld alleen een verplichte minimale consumptie van €4.

Locatie
Carrer de Baix 28
46003 Valencia
Website

Radio City (wijk: Ciutat Vella, Centrum)

Radio City is zowel een club als een cultureel centrum. Van DJ’s tot live muziek, iedere avond is er iets te doen! Vanaf 1.00 uur ’s nachts staat het hier vol en kun je genieten van allerlei muziek. Radio City staat bekend om het gezellige publiek dat altijd meedanst en meezingt tijdens de optredens. Je kunt hier al terecht om 22.00 uur om wat drankjes te doen met vrienden. Iedere dinsdagavond om 23.00 uur is er een flamenco-optreden. De entreeprijs is €7 inclusief een consumptie. Radio City biedt zelfs kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen. Mocht je het programma willen zien van de club, dan kun je het beste op de website kijken.

Locatie
Carrer de Santa Teresa 19
46001 Valencia
Website

Café Mercedes (wijk: Ruzafa)

Café Mercedes ligt in de wijk Ruzafa en bestaat uit een concertzaal en een bar. Zodra je de club binnenloopt, zie je dat het verdeeld is in twee delen. Bij de ingang kom je terecht in de bar, waar je een drankje kunt doen of waar je tijdens de pauzes tussen de optredens even kunt relaxen. Als je verder doorloopt, kom je in de jazz-zaal waar wat tafeltjes, stoelen en heerlijke sofa’s staan. Vanaf hier kun je genieten van de optredens.

Locatie
Carrer de Sueca 27
46006 Valencia
Website

Wah Wah Club (wijk: Ciutat Jardi)

Een toffe, gezellige club met regelmatig live muziekoptredens. Van rap tot elektronische tunes: er wordt zeker afgewisseld in muziekgenres! Bij Wah Wah Club staat er elk weekend wel iets leuks op het programma. De artiesten die optreden komen voornamelijk uit Spanje. Mocht je graag een avondje uit willen naar deze club, houd er dan rekening mee dat er een entree wordt gevraagd. Meestal is dit tussen de €5 en €10. Op de website, die helaas alleen in het Spaans is, kun je de actuele agenda en de entreeprijzen bekijken.

Locatie
Carrer de Campoamor 52
46022 Valencia
Website

Matisse Club (wijk: Ciutat Jardi)

Bij Matisse Club staan kunst en cultuur centraal. Naast live muziek worden er ook vaak andere leuke evenementen, zoals tentoonstellingen en sociale bijeenkomsten, georganiseerd. Nu deze club is overgedragen aan een groep muzikale vrienden, is het succes nog groter geworden. Goede kwaliteit muziek en veel genres; zo is er voor ieder wat wils. Goede muziek in combinatie met kunst is volgens de vriendengroep een perfecte mix. Op maandag is de club gesloten, maar de rest van de week staan er dagelijks één of meerdere evenementen op de planning. Van jamsessies, jazz en theater tot een Cubaanse party. Voor het actuele programma kun je het best even de website van Matisse Club kijken.

Locatie
Carrer de Campoamor 60
46022 Valencia
Website

Loco Club (wijk: La Petxina)

Een leuke plek met veel muziekoptredens. De club wordt gerund door muziekliefhebbers die met veel passie de leukste optredens voor je organiseren. Er komen veel genres voorbij: rock and roll, soul, r&b, country, indie en pop. Je kunt zo op een leuke manier kennis maken met nieuwe genres. De spot is gezellig en zeker een goede plek voor een feestje! Op de website houden ze je op de hoogte van de aankomende shows en events. Ook leuk: de club ligt dicht bij het stadscentrum, dus leuk om te combineren met je diner!

Locatie
Carrer de l’Erudit Orellana 12
46008 Valencia
Website

La Vitti (wijk: La Bega Baixa)

La Vitti neemt je mee terug naar de de 60’s en 70’s! Een bar met retro uitstraling waar je kunt genieten van een goede gin-tonic en lekkere tapas. De optredens die worden georganiseerd, zijn veelal soul, jazz en jamsessies. De sfeer in dit leuke barretje is erg gezellig en ongedwongen. La Vitti laat je via Facebook weten wanneer ze weer een leuke avond organiseren. Vaak is de entree gratis, bij sommige evenementen vragen ze een klein bedrag. Dit is vaak inclusief een consumptie. Deze toffe plek is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Locatie
Plaça del Xúquer 3
46021 Valencia
Website

Tip

  • Wil je ook de leukste spots in Valencia leren kennen? Tijdens een stadswandeling maak je kennis met het verrassende Valencia. Gedurende de stadswandeling vertellen we je over bijzondere tradities, gebeurtenissen en gewoonten, maar ook geven we je handige en leuke tips voor tijdens jouw verblijf. Want waar kun je nu echt goed paella eten, de lekkerste horchata drinken en een zonnig terras vinden als de zon snel achter hoge gebouwen verdwijnt in het najaar? Voor meer informatie zie stadswandeling.

Comments are closed.