Live muziek

Jazz, Rock, Pop, Blues, Flamenco en nog veel meer verschillende muziekstijlen zijn te vinden in Valencia. Een gezellig achtergrondmuziekje is leuk, maar een live optreden is natuurlijk veel gaver. Een paar tips geven we graag en meer verrassende live muziek locaties kun je vinden in het Verrassend Valencia E-Book.

Black Note Club

De Black Note Club heeft bijna alle dagen van de week live muziek optredens, waar je tot laat in de avond van kunt genieten. De meeste artiesten en bands die hier spelen zijn locals. Toch zijn er ook artiesten die uit andere delen van Spanje komen of vanuit de rest van de wereld. Rock & Roll, Blues, Pop en nog veel meer. Op de website (helaas alleen in het Spaans) kun je het actuele programma vinden. Vaak is de entree gratis (entrada libre). De zaak doet denken aan een oude jazz bar. Het publiek bestaat uit muziekliefhebbers van alle leeftijden!De Black Note Club is een aanrader voor iedereen die van goede live muziek houdt!

Black-Note-Club

Locatie
Calle Polo y Peyrolon 52
46021 Valencia
Website

Jimmy Glass

Jimmy Glass is een jazz club die een gezellige sfeer en live muziek biedt. De concerten op vrijdag- en zaterdagavond zijn gratis, net als de gratis tapas. Op maandag, dinsdag en woensdag kun je naar internationale artiesten luisteren. Deze club ligt in een oude wijk van het centrum, namelijk ‘El Carmen’. Deze wijk staat bekend om de kleine cafés en restaurants, waaronder Jimmy Glass. Houd je van jazz en ben je in Valencia? Dan is het zeker de moeite waard om even naar de programmering (programación) te kijken. Bij sommige optredens dien je entree te betalen en bij sommige optredens is er bijvoorbeeld alleen een minimale consumptie van €4 verplicht.

Jimmy-Glass

Locatie
Calle Baja 28
46003 Valencia
Website

Radio City

Radio city is zo ongeveer een mini-cultureel centrum als club. Van DJ’s tot live muziek, iedere avond is er iets te doen! Vanaf 1.00 uur ’s nachts staat het hier vol en kun je genieten van allerlei muziek. Radio City staat erom bekend gezellig publiek te hebben en gezellig meedanst en zingt met alle optredens. Je kunt hier al terecht om 22.00 uur om wat drankjes te doen met vrienden. Iedere dinsdagavond om 23.00 uur is er in Radio City een flamenco optreden. De entreeprijs is €7 inclusief een consumptie. Radio City biedt zelfs kunst tentoonstellingen, theatervoorstellingen en nog veel meer. Mocht je het programma willen zien van de club, dan kun je het beste op de website kijken.

Radio-city

Locatie
Calle Santa Teresa 19
46001 Valencia
Website

Café Mercedes

Café Mercedes ligt in de wijk Ruzafa en bestaat uit een jazz concertzaal en een bar. Zodra je de club binnenloopt, zie je dat het verdeeld is in twee delen. Bij de ingang kom je terecht in de bar, waar je een drankje kunt doen of waar je tijdens de pauzes tussen de optredens even kunt relaxen. Als je verder doorloopt, kom je in de jazz zaal waar wat tafeltjes, stoelen en heerlijke sofa’s staan. Vanaf hier kun je genieten van de optredens.

Locatie
Carrer de Sueca 27
46006 Valencia
Website

Tip

– Wil je ook de leukste spots in Valencia leren kennen? Tijdens een stadswandeling maak je kennis met het verrassende Valencia. Gedurende de stadswandeling vertellen we je over bijzondere tradities, gebeurtenissen en gewoonten, maar ook geven we je handige en leuke tips voor tijdens jouw verblijf. Want waar kun je nu echt goed paella eten, de lekkerste horchata drinken en een zonnig terras vinden als de zon snel achter hoge gebouwen verdwijnt in het najaar? Voor meer informatie zie stadswandeling.

Comments are closed.