Scooter huren

Valencia is een stad waar je veel kunt lopen en veel plekken ook goed lopend bereikbaar zijn. Echter zijn er een aantal bezienswaardigheden en leuke uitgaansgelegenheden die iets verder liggen. Je kunt er dan voor kiezen om het openbaar vervoer te pakken, maar een scooter huren is ook een leuk idee. Je bent dan lekker mobiel en niet afhankelijk van de ‘Spaanse tijden’.

TIP! Wil jij een scooter huren voor een hele dag of langer? Boek ‘m dan voordelig!

Muving – VANAF €0,16 per minuut

Muving werd in 2017 gekozen als de meest innovatieve ‘start-up’ in Spanje. Wij begrijpen wel waarom! Het deelconcept lijkt erg op het deelfietsensysteem Valenbisi, maar dan met duurzame elektrische scooters met 125cc.

De service is is te gebruiken door iedereen die in het bezit is van een smartphone, creditcard en A1 of B-rijbewijs (minimaal drie jaar in bezit). Dus ook toeristen en (Erasmus)studenten kunnen hier kort of langdurig gebruik van maken! In Valencia staan nu 170 gele elektrische scooters verspreid. Als ze niet gebruikt worden, staan ze geparkeerd op verschillende motorparkeerplaatsen, te wachten op een nieuwe eigenaar. Via de app kun je zien waar de dichtstbijzijnde scooter staat (vergeet daarvoor ook niet om je GPS op je mobiel aan te zetten)! Wanneer de app de dichtstbijzijnde scooter heeft gevonden, kun je de scooter reserveren tot een kwartier voor gebruik.

Kosten elektrische scooters Muving
Bij Muving betaal je alleen voor het aantal minuten dat je de scooter gebruikt. Ideaal! Dit kost €0,21 per minuut en eenmalig €0,10 bij het beëindigen van de service. Deze kosten worden automatisch in rekening gebracht op je creditcard. Ook kun je kiezen voor een prepaid abonnement van:
– 100 minuten voor €19 (€0,19/minuut),
– 200 minuten voor €36 (€0,18/minuut), of
– 400 minuten voor €64 (€0,16/minuut).
Als je voor het eerst gebruik wilt maken van Muving krijg je meestal een mooie aanbieding met gratis rij-minuten cadeau!

App downloaden en Muving is all yours!
Om de aanbieding te zien en om toegang te krijgen tot de elektrische scooters van Muving registreer je je eerst op de website of via de app. Je hoeft geen borg te betalen, je geeft alleen je persoonlijke gegevens en je rijbewijs en creditcard door. Daarna kun je gelijk via de app de dichtstbijzijnde elektrische scooter vinden en reserveren. Easy as that! Zodra je de herkenbaar gele scooter hebt gevonden, heb je geen sleutel nodig om hem op te starten. Via de app ontgrendel je de scooter en kun je twee helmen uit de kofferbak halen. Klik op START TRIP en je bent ready to go! De app is gratis te downloaden in iOS of Android en heb je gedurende de tijd dat je gebruik wil maken van Muving nodig.

In de app wordt ook het batterijniveau van de elektrische scooter bijgehouden. Wanneer het tijd is om de batterij op te laden parkeer je de scooter en wordt deze vervangen door het bedrijf zelf. Ook als je batterij nog vol is en je hebt je eindbestemming bereikt, parkeer je je scooter in een willekeurige motorparkeerplaats in Valencia, stop je de helmen weer in de kofferbak en klik je op END OF SERVICE in de app. Nu kan iemand anders jouw scooter weer gebruiken!

Cooltra – vanaf €20,00

Het grootste scooterverhuurbedrijf in Spanje is Cooltra. Ze verhuren meer dan 3.000 scooters. Handig is dat bij de prijs een helm, verzekering en een slot zijn inbegrepen. Om bij Cooltra een scooter te kunnen huren, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en dien je een borg van €150 te betalen. Verrassend Valencia heeft geen ervaring met scooterverhuur bij Cooltra. Er kan dus geen deskundig advies over Cooltra geboden worden.

Locatie
Carrer del Mar 54
46003 Valencia
Website (Engelse website)

Berider Rent & Roll – vanaf €50,00

Het zonnetje schijnt, er is zo veel te ontdekken en je wilt ook op de onbereikbare plekjes komen. Hoe leuk is het dan om met je scooter rond te cruisen in Valencia?! Bij Berider kun je vanaf €50,00 een scooter huren. Hierbij inbegrepen zitten twee helmen, verzekering, stadskaart en een slot. Je kunt de scooter ophalen bij de shop in Valencia, maar je kunt ook afspreken dat de scooter bij jouw hotel wordt afgezet en opgehaald. Je hebt de keus tussen een 125cc en 300cc scooter. Let op, wanneer je een scooter wilt huren, moet je een ID of paspoort hebben en een credit- of debitkaart. Bij een scooter van 125 cc dien je minimaal 21 jaar te zijn en minimaal drie jaar in het bezit te zijn van je autorijbewijs of je moet minimaal 18 jaar zijn met een motorrijbewijs. Met een 300cc scooter moet je een motorrijbewijs hebben. Houd wel rekening met een borg van €400.

Locatie
Carrer de Calatrava4
46001 Valencia
Website (Engelse website)

Tips

– Toch niet per se een scooter huren, maar wil je wel cruisend Valencia ontdekken? Dan is het huren van een fiets ook een idee! Ga voor de witte Cortina bikes van Verrassend Valencia en laat je verrassen door de stad…

Comments are closed.