FIB Festival

Onderwerpen

Geen kaartjes voor je favoriete festival kunnen bemachtigen dit jaar maar wil je wel graag een muziekfestival bezoeken? Dan kun je misschien naar FIB Festival, voluit Festival Internacional de Benicàssim. Dit is een groot zomerfestival dat plaatsvindt in Benicàssim, een kleine gemeente op korte afstand ten noorden van Valencia.

Wanneer

FIB in 2024 wordt gehouden op 18 tot en met 20 juli 2024. Er kan tijdens het festival ook worden gekampeerd. Kan het nog beter zou je denken? Het festival ligt aan het strand. Het is dus een week vol muzikale activiteiten aan een heerlijk strand waar je kunt relaxen, zonnen en zwemmen. Het festivalterrein ligt op zo’n 90 kilometer afstand van Valencia, ongeveer een uurtje rijden met de auto in de plaats Benicàssim. Het kan leuk zijn om dit te combineren met een trip naar Valencia!

Line Up FIB Festival 2024

De line up van FIB in 2024 is deels bekend. Bekende namen dit jaar zijn onder andere Black Eyed Peas, The Libertines, Royal Blood, Yungblud, Wade en nog veel meer!

In 2020 traden Martin Garrix, Vampire Weekend, Armin van Buuren, Liam Gallagher, Khalid, The Kooks, Basement Jaxx en Rita Ora op. In 2017 waren de grote namen The Weeknd en de Red Hot Chili Peppers. De line-up van de andere voorgaande jaren bestond onder andere uit namen als: Major Lazor, Mumford & Sons, The Streets, The Strokes, Julieta Venegas, Lori Meyers, Artic Monkeys, Tinie Tempah, Jessie J, David Guetta en Ed Sheeran.

Prijs

De kaarten zijn te koop via Eventim en Ticketmaster. Een pas voor het volledige vier dagen festival kost €59,99 wanneer je de early bird tickets koopt. De prijs stijgt naar mate het festival dichterbij komt. Je kunt er ook voor kiezen een VIP arrangement te nemen dit ticket kost €119,99 + extra kosten. Wil je op de camping staan? Dan kost dat €25,00 + extra kosten voor de normale camping en €50,00 voor glamping. Meer informatie vind je op de website van het Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Reisinformatie FIB Festival

Het festival vindt plaats op steenworp afstand dus je hoeft gelukkig geen uren te reizen. Benicàssim heeft een treinstation dus is reizen met de trein vanaf Valencia de snelste, goedkoopste en eenvoudigste optie, wanneer je geen auto wilt huren.

Trein

In het centrum van Benicàssim is een treinstation. Je kunt het beste vanaf Valencia naar Benicàssim reizen met de trein, want dat is het makkelijkst en vaak ook het goedkoopst. Er zijn verschillende treinen die er zo’n 1 – 1,5 uur over doen en de prijzen variëren tussen de €8,00 en €25,00. Kijk voor beschikbaarheid en actuele prijzen op de Spaanse treinmaatschappij Renfe.

Auto

Vanaf Valencia ben je met een klein uurtje in Benicàssim. Neem de V-21 snelweg en houd de richting naar Castellón aan, sla alleen niet af bij Castellón maar rijd door en houd Benicassím aan. TIP: rijd met iemand mee via BlaBlaCar. Heb je een eigen auto of een auto gehuurd? Gebruik dan navigatie. Als je Valencia verlaat, is de route namelijk enigszins onduidelijk. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Valencia op auto huren.

Algemene informatie FIB Festival

Wanneer: 18 t/m 20 juli 2024 (3 dagen)
Waar: 12560 Benicàssim, Castellón

Meer zomerfestivals in de buurt van Valencia? Check dan Arenal Sound of Rototom Sunsplash!