FIB Festival

Geen kaartjes voor je favoriete festival kunnen bemachtigen dit jaar maar wil je wel graag een muziekfestival bezoeken? Dan kun je misschien naar FIB, voluit Festival Internacional de Benicàssim. Dit is een groot zomerfestival dat plaatsvindt in Benicàssim, een kleine gemeente op korte afstand ten noorden van Valencia.

Wanneer

FIB in 2017 wordt gehouden op 13, 14, 15 en 16 juli 2017. Er kan tijdens het festival ook worden gekampeerd. Kan het nog beter zou je denken? Het festival ligt aan het strand. Het is dus een week vol muzikale activiteiten aan een heerlijk strand waar je kunt relaxen, zonnen en zwemmen. Het festivalterrein ligt op 87 kilometer afstand van Valencia, ongeveer een uurtje rijden met de auto. Het kan leuk zijn om dit te combineren met een trip naar Valencia!

Line Up FIB Festival 2016

De volledige line up van 2016 is nog niet bekend, maar we kunnen je wel alvast een naam geven. Een van de grote namen is Major Lazor

Voorgaande jaren

De line-up van de voorgaande jaren bestond onder andere uit namen als: Mumford & Sons, The Streets, The Strokes, Julieta Venegas, Lori Meyers, Artic Monkeys, Tinie Tempah, Jessie J, David Guetta en Ed Sheeran.

Prijs

De kaarten zijn te koop via Eventim en Ticketmaster. Een pas voor het volledige vier dagen festival kost €160. De prijs stijgt naar mate het festival dichterbij komt. Je kunt er ook voor kiezen een VIP arrangement te nemen. Verder is er de optie om een campingplek erbij te boeken zodat je jezelf vier dagen kunt onderdompelen in de festivalsfeer. Meer informatie vind je op de website van het Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Festival Internacional Benicassim FIB 2015

Reisinformatie

Het festival vindt plaats op steenworp afstand dus je hoeft gelukkig geen uren te reizen. Benicassim heeft een treinstation dus is reizen met de trein vanaf Valencia de snelste, goedkoopste en eenvoudigste optie.

Trein

In het centrum van Benicassim is een station, je kunt dus het beste vanaf Valencia naar Benicassim reizen met de trein want dat is het makkelijkst. Er zijn verschillende treinen die er zo´n 1 – 1,5 uur over doen en de prijzen varieren van € 8 en € 25. Kijk voor beschikbaarheid en actuele prijzen op treinmaatschappij Renfe.

Auto

Vanaf Valencia ben je met een klein uurtje in Benicassim. Neem de V-21 snelweg en houd de richting naar Castellón aan, sla alleen niet af bij Castellón maar rij door en houd Benicassím aan. TIP: probeer mee te rijden met iemand via BlaBlaCar. Heb je een eigen auto of een auto gehuurd? Gebruik dan navigatie. Als je Valencia verlaat, wordt de wegbewijzering redelijk onduidelijk aangegeven. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Valencia op auto huren.

Algemene informatie

Wanneer: 14 t/m 17 juli (4 dagen)
Waar: Snelweg N-340, kilometer 986,300
Ticketprijzen:
• 4 dagen (incl. camping): €160
• 3 dagen (donderdag t/m zaterdag incl. camping): €128
• 3 dagen (vrijdag t/m zondag incl. camping): €128
• 2 dagen (vrijdag en zaterdag incl. camping): €95
• 2 dagen (zaterdag en zondag incl. camping): €95
• 1-dagticket voor donderdag: €45
• 1-dagticket voor vrijdag: €50
• 1-dagticket voor zaterdag: €50
• 1-dagticket voor zondag: €50
• VIP ticket: €330
• Los campingticket: €85
Openingstijden camping: vanaf 13 juli 9:00 tot 20 juli 20:00. De camping is in de periode van het festival 24 uur per dag geopend.

Meer zomerfestivals in de buurt van Valencia? Check dan Arenal Sound of Rototom Sunsplash!

Comments are closed.