BlaBlaCar

Onderwerpen

Wil jij milieuvriendelijk reizen, kosten besparen en niet alleen van A naar B hoeven te rijden? Dan is BlaBlaCar misschien wel iets voor jou! Deze manier van carpoolen is de laatste jaren razend populair geworden in Spanje en als vervanger voor de trein of de bus zeker een duurzame en gezellige optie! Dit vervoermiddel is gemakkelijk voor iedereen en zo kan je bijvoorbeeld op een leuke manier van Valencia naar een andere prachtige Spaanse stad reizen. Op deze pagina vertellen wij je alles over het carpool platform BlaBlaCar.

Hoe werkt BlaBlaCar?

Vergeet het boeken van een taxi, een buskaartje kopen of urenlang op het treinstation staan vanwege vertraging. Met BlaBlaCar kan je makkelijk en eenvoudig je reis plannen zonder zorgen! BlaBlaCar is een online carpool walhalla voor mensen die graag duurzaam, goedkoop en gezellig samen willen reizen. Wat moet je doen? Ga naar de website van BlaBlaCar of download de app en ga op zoek naar jouw ideale reis! Wat verrassend is aan BlaBlaCar is, dat je zelf kan aangeven of je een spraakzame passagier bent of juist helemaal niet. Ook jouw chauffeur geeft aan of hij/zij graag een praatje maakt of juist niet. Zo kan je met een “bla” aangeven dat je het liefst de hele reis stil bent. Met “blabla” houd je wel van een gesprekje, maar niet de hele rit. En met “blablabla” kan je eigenlijk je mond niet houden. Zo kan je op basis van deze informatie de perfecte rit voor jou kiezen! Dus als je liever een dutje doet in de auto kan je het beste kiezen voor een “bla” chauffeur. Ook kun je zien met hoeveel personen de chauffeur de auto deelt. Zo kun je zelf kiezen of je het oké vindt om de achterbank met twee anderen te delen, of dat je liever maximaal twee personen op de achterbank wil. Tot slot kan de chauffeur aangeven hoeveel bagage je mee mag nemen. Reis je dus met veel bagage, dan is het verstandig om daar extra op te letten bij het boeken van je BlaBlaCar.

De voordelen van BlaBlaCar

BlaBlaCar is gecreëerd met het zicht op veel voordelen! Niet alleen voor de bestuurder maar ook voor de passagier. Hieronder vind je enkele voordelen als je gebruik maakt van BlaBlaCar:

  • Kostenbesparing 
  • Milieuvriendelijk 
  • Sociale connecties 
  • Spaanse taal oefenen

Zoals eerder beschreven is BlaBlaCar een geweldige kans om tijdens je autorit te besparen op je portemonnee. Voor de mensen die graag sociale connecties willen opbouwen en de Spaanse taal willen leren is BlaBlaCar ook zeker een goede optie. Samen reizen schept een band en als je een Spaanse chauffeur of passagier hebt, kun je zelfs gratis je Spaanse taal oefenen, en dat allemaal tijdens één autorit!

Is het veilig?

Veilig reizen is voor iedereen natuurlijk prioriteit één als je met meerdere (onbekende) mensen de weg op gaat. Je wilt natuurlijk precies weten wie jouw chauffeur is voor misschien wel de komende drie uur. Gelukkig heeft BlaBlaCar daar wat op gevonden! Elke chauffeur die een rit aanbiedt op BlaBlaCar kan een profiel aanmaken waarin hij/zij iets over zichzelf vertelt en een foto van zichzelf plaatst. Hierdoor krijg je een goed beeld over de persoon die jou straks naar je gewenste bestemming gaat brengen. Daarnaast kun je reviews lezen van andere mensen die met deze persoon hebben gereisd. Hierin worden ook de rijvaardigheden van een chauffeur beoordeeld. Wil je nou meer weten over de procedure van het veilig reizen met BlaBlaCar? Neem dan vooral een kijkje op de pagina van BlaBlaCar met alle tips en tricks!

BlaBlaCar

Waar gaat de reis heen?

Met BlaBlaCar kom je makkelijk en snel bij de leukste steden van Spanje! De meest populaire steden waar je vanaf Valencia gemakkelijk naartoe kan reizen met BlaBlacar zijn:

  • Valencia – Madrid
  • Valencia – Barcelona 
  • Valencia – Alicante 

De gemiddelde prijs is afhankelijk van de bestemming, de afstand die afgelegd wordt tijdens de rit, het aantal beschikbare zitplaatsen en natuurlijk de vraag en aanbod op dat moment. De richtlijn die BlaBlaCar heeft aangewezen wat betreft de prijs is ongeveer 5 tot 6 euro per 100 km. 

Als je de prijs van BlaBlaCar vergelijkt met de prijs die je betaalt met de bus, ligt de prijs van BlaBlaCar aanzienlijk lager! Wil je nou vanaf Valencia afreizen naar Madrid, dan betaal je met BlaBlaCar gemiddeld €22 en met de bus betaal je gemiddeld €45. Best een groot verschil, en ook nog eens duurzaam. Wat wil je nog meer!

Je eigen rit plaatsen! 

Ga je met jouw auto op pad en vind je het fijn om gezelschap te hebben tijdens jouw rit, heb je een lege stoel over en wil je graag delen in de reiskosten? Hang dan zelf de chauffeur uit en deel gemakkelijk jouw autorit op BlaBlaCar voor potentiële passagiers die jouw autorit een stuk gezelliger maken! Zorg ervoor dat je alle informatie deelt met je passagiers over je autorit. Denk dan bijvoorbeeld aan het aantal passagiers die mee kunnen reizen, de prijs per passagier, en aanvullende informatie zoals de stopplaatsen die je gaat maken onderweg. Als chauffeur heb je de gelegenheid om zelf je ideale passagiers uit te zoeken (als je natuurlijk meerdere aanvragen binnen krijgt). Je kunt het profiel van je geïnteresseerd passagier bekijken en zelfs contact met ze opnemen om zo eventuele vragen te kunnen stellen voordat je ze accepteert voor jouw autorit. Kortom, met BlaBlaCar kun je gemakkelijk de reiskosten delen door je autorit aan te bieden in de app om andere mensen van A naar B te helpen!

Tips

  • Is carpoolen nou helemaal niks voor jou en ga je toch liever met je eigen auto op pad? Neem dan vooral een kijkje op de pagina auto huren.
  • Wil je nou helemaal niet met de auto op pad en ben je meer een voorstander om met het  openbaar vervoer te reizen? Neem dan een kijkje op de pagina reizen/openbaar vervoer

Nu is het tijd om de leukste tripjes te plannen naar de mooiste plekjes van Spanje! Gelukkig zijn er genoeg! Neem een kijkje op onze pagina voor de prachtige Spaanse steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Op onze website Sprankelend Spanje vind je alle prachtige Spaanse steden!