Vinylshops in Valencia

Onderwerpen

Ben je gek van LP’s? En struin jij overal waar je komt graag wat kringloopwinkels, oude platenzaken of marktjes af op zoek naar oude klassiekers of juist die ene bijzondere plaat? Ook in Valencia zijn er een hoop leuke vinylshops te vinden met een zeer divers aanbod aan platen: of je nu van blues, soul, rock ’n roll, elektronisch of pop houdt, er is voor ieder wat wils! Op deze pagina hebben wij de leukste en meest bijzondere platenzaken in Valencia voor je op een rij gezet!

Digital Records

Digital Records is een van de prachtige vinylshops in Valencia, vlak achter de Plaza de Toros in Valencia. De platenzaak heeft een zeer breed aanbod aan zowel oude als nieuwe platen. Je zal er met name platen uit de jaren ’80 aantreffen en elektronische muziek. Ook voor singeltjes kun je er terecht! Hoewel het een vrij grote platenzaak is (voor Valenciaanse begrippen), maakt de opstelling per genre en per artiest dat je al snel je weg zal vinden in Digital Records. De eigenaar is een enthousiasteling met veel muziekkennis die je ook graag te woord staat als je op zoek bent naar een bepaalde specifieke plaat! De prijs wordt afgestemd op de staat van de plaat en de zeldzaamheid. Koop je een stapeltje platen, dan kan de echte Hollander ook nog proberen er wat vanaf te dingen!

 • Carrer de Castellón 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 uur en 16.00 – 20.00 uur
  Zondag: gesloten

Discos Oldies

Eén van de oudste vinylshops in Valencia, Discos Oldies. De zaak ligt op loopafstand van de Mercado Central en wordt gerund door twee fervent platenverzamelaars: Vicente en Pepe. Naast platen worden er ook boeken, merchandising en dvd’s verkocht. Het zaakje is van alle markten thuis; je treft er zowel nieuwe als tweedehands platen aan van verschillende genres. Op zoek naar een specifieke plaat? Laat het van tevoren weten aan de mannen (online via de website) en wie weet scoor jij tijdens je bezoekje aan Valencia net die ene plaat die je al tijden zoekt!

 • Carrer de la Mare de Déu de Gràcia 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.00 uur
  Zondag: gesloten

Tip: wil je graag een plaat beluisteren om te kijken hoe die klinkt? Vraag het gerust bij de verschillende zaakjes, dit is vaak geen probleem!

Devil Records

Devil Records is een van de bijzondere vinylshops in hartje Valencia, pal naast het historische Plaza Redonda tussen het Plaza de la Reina en het Plaza Ayuntamiento. Het zaakje, in 1999 opgericht, verkoopt naast platen ook een hoop merchandising en tweedehands platenspelers/versterkers. Je vindt er veel juweeltjes in het genre jazz, blues, rock &roll, garage, punk, soul, reggae… noem maar op! Kortom, een hele leuke plek om even rond te snuffelen.

 • Carrer Cerrajeros 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 14.00 uur en 17.30 – 19.30 uur
  Zaterdag en zondag: gesloten

Harmony Discos

Ook deze platenzaak bevindt zich pal tegenover de Plaza de Toros, direct tegenover de ingang van het Museo Taurino. In dit zaakje, in 1979 opgericht, word je verwelkomd door Victor. Zijn muzikale kennis en enthousiasme voor rock ’n roll, heavy metal, garage en psychedelic muziek spat er vanaf op het moment dat je een gesprekje aanknoopt! Tegen aantrekkelijke prijzen tref je er zowel nieuwe als tweedehands platen aan. Achterin de winkel staat ook een aantal dozen op de trap met zeer laag geprijsde vinyls. Hoewel de platenhoes of de plaat zelf wat gehavend kan zijn, kan je er soms mooie juweeltjes tussen aantreffen!

 • Pasaje Dr. Serra 9
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 uur
  Zondag: gesloten

Tip: met een kom, zachte doek, afwasmiddel, bij voorkeur gedistilleerd water en een afdruiprekje kan je vuile LP’s eenvoudig en goedkoop schoonmaken!

Discos Amsterdam

Deze platenzaak met ons Amsterdam als naam wordt gerund door muziekliefhebber, verzamelaar en journalist Juan Vitorro. Al sinds 1982 tref je er zowel nieuwe als tweedehands platen aan, met name in het genre pop en rock. Vooral voor verzamelaars van rock &roll platen vanaf de jaren ’50 tot nu, garage, blues, punk en soul is deze winkel favoriet. Wil je de plaat even luisteren of ben je benieuwd naar bepaalde achtergrondinformatie? Discos Amsterdam is het typische zaakje waar je zo een tijdje staat te kletsen met de eigenaar!

 • Avinguda de Pio XII 2 (in winkelcentrum Nuevo Centro)
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 15.00 en 16.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 11.00 – 20.30 uur
  Zondag: gesloten

Live-muziek liefhebber? Als je graag wat jazz, soul of rock &roll live wilt beleven in Valencia, bekijk dan onze pagina over live muziek.