Aziatische restaurants in Valencia

Heb je na alle paella en tapas wel eens zin in iets anders? Dan hebben wij goed nieuws! In Valencia heb je naast de traditioneel Spaanse restaurants ook genoeg internationale restaurants. Zo ben je in Valencia aan het goede adres als je eens iets uit de Aziatische keuken wilt eten. Hieronder vind je de lekkerste Aziatische restaurants in Valencia.

Okay Lah (Wijk: Centrum)

Het restaurant Okay Lah wordt gerund door chef-kok Kenneth Tjon. Hij is van Surinaamse komaf en is opgegroeid in Nederland. Na in verschillende restaurants te hebben gewerkt heeft hij zijn droom waargemaakt, het openen van een van de lekkerste Aziatische restaurants in Valencia. Bij Okay Lah is alles lekker, het zal moeilijk zijn een keuze te maken. Leuk is dat je hier je eigen gerechten kan samenstellen. Het concept is vrij simpel: je kiest een basis uit, die je kan aanvullen met verschillende gerechten van de kaart. Naast de verschillende Thaise gerechten is het ook mogelijk om een Hawaiiaanse poké bowl samen te stellen. Hiervoor kies je eerst je basis, daarna je proteïne, vervolgens kies je de toppings en de saus. Bestel als voorgerecht gezellig samen wat Aziatische snacks om te delen. Heb je meer zin om de heerlijke gerechten thuis op te eten? Je kunt hier ook para llevar bestellen!

Locatie
Les Garrigues 15
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 13.00 – 16.30 en 19.30 – 23.30 uur
Zondag: 13.00 – 16.30 uur

Bouet (Wijk: Ruzafa)

Wil je een keer wat chiquer uit eten? Dan moet je echt eens naar Bouet. Hier komen de Aziatische en Peruviaanse keuken samen, wat een fantastische smaakcombinatie oplevert. Zo kan je onder andere genieten van een heerlijke ceviche, maar ook kiezen voor een lekkere pad thai. In het weekend kan je bij Bouet nog lekker lang natafelen onder het genot van een cocktail.

Locatie
Gran Via de les Germanies 34
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 08.30 – 23.15 uur
Woensdag t/m zondag: 13.30 – 15.15 en 20.15 – 23.15 uur
Vrijdag en zaterdag: 20.30 – 02.30 uur, open voor after dinner cocktails

TIP! Ben je op zoek naar een veganistisch restaurant? In Valencia zijn er genoeg vegan restaurants met heerlijke gerechten op de kaart.

Ma Khin Cafe (Wijk: Canovas)

In Mercado de Colón bevindt zich het restaurant Ma Khin Cafe. Chef-kok Stephen Anderson heeft Ma Khin Cafe vernoemd naar zijn grootmoeder. Bij Ma Khin Cafe kan je zowel terecht voor een lekkere lunch als voor een heerlijk diner. Je kan er verschillende menu’s met meerdere gangen bestellen. Ideaal om verschillende gerechten te proeven. Naast de uitgebreide menukaart biedt Ma Khin Cafe ook verschillende kookworkshops aan. Zo kan je leren hoe je thuis een heerlijke Aziatische maaltijd kan bereiden.

Locatie
Carrer de Jorge Juan 19
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 13.00 – 23.00 uur
Donderdag: 13.00 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.00 – 00.30 uur
Zondag: 13.00 – 00.00 uur

Manaw (Wijk: Centrum)

Bij het fusion restaurant Manaw wordt de Japanse keuken gemengd met invloeden uit onder andere Peru, Maleisië en Thailand. Al het eten wordt vers bereid en je merkt dat de kok een grote passie heeft voor het vak. Op de kaart staan verschillende gerechten; zo serveren ze onder andere ceviche, sushi, nigiri en sashimi. Het doel van Manaw is om je mee te nemen op een reis van smaken zonder Valencia te hoeven verlaten. Ga langs en ervaar het zelf!

Locatie
Carrer Adresadors 10
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 19.00 – 23.30 uur
Zaterdag en zondag: 13.30 – 15.30 uur en 20.00 – 23.30 uur

YUN NAN (Wijk: Ruzafa)

In de wijk Ruzafa bevindt zich het Chinese restaurant YUN NAN. Hier wordt het eten op authentiek Chinese wijze bereid en geserveerd. Het personeel is erg vriendelijk en denkt graag met je mee, bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde allergie hebt. En op warme dagen, als je geluk hebt, krijg je misschien wel een heerlijk verkoelend glas water met honing en citroen van het huis! Bij YUN NAN zijn alle ingrediënten vers en is het eten een ware smaaksensatie. Wil jij je even in een andere wereld wanen en genieten van een heerlijke maaltijd? Breng dan zeker een bezoek aan YUN NAN.

Locatie
Carrer del Cap Jubi 3
46006 València
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 20.00 – 00.00 uur
Woensdag t/m zaterdag: 13.30 – 16.00 uur en 20.00 – 00.00 uur
Zondag: 13.30 – 16.00 uur

Thai Mongkut (Wijk: El Carmen)

In de wijk El Carmen vind je het restaurant Thai Mongkut. Dit is een van de mooiste Aziatische restaurants in Valencia. Eerst moet je een klein gangetje door, waarna je terecht komt in een prachtige eetzaal. Door de groene stoelen en het tropische behang heb je het gevoel dat je in de jungle zit. Op de kaart staan verschillende Thaise curry’s. Vegetarische opties staan niet op de kaart aangegeven, maar dit kan je gewoon aan de chef vragen. Dit restaurant is zeker een aanrader voor als je naast heerlijk eten ook van een mooi interieur wilt genieten.

Locatie
Carrer de la Corona 8
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag: 13.00 – 15.45 en 20.00 – 23.15 uur
Vrijdag t/m zondag: 13.00 – 15.45 en 20.00 – 23.30 uur

Tora (Wijk: Ruzafa)

In de wijk Ruzafa vind je het knusse Japanese restaurant Tora. De naam Tora betekent in het Japans tijger. Het restaurant is hiernaar vernoemd omdat de eigenaar een groot fan is van het honkbalteam de Hanshin Tigers. Bij Tora is er maar plek voor ongeveer dertig personen, waardoor het bijna altijd vol zit. Bij Tora is niet alleen het eten, maar ook het interieur traditioneel Japans. Alles wordt vers bereid en dit proef je zeker terug. Naast de vele vis- en vleesgerechten heb je er ook vegetarische opties. Als je zin hebt in een gezellige avond en wil genieten van kwalitatief goed eten, dan ben je bij Tora zeker aan het juiste adres!

Locatie
Carrer del Dr. Sumsi 26
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 20.30 t/m 23.30 uur
Zondag: gesloten

Comments are closed.