Museo Taurino

Onderwerpen

Voor velen is stierenvechten een onbegrijpelijke en huiveringwekkende sport. Desalniettemin is het nog steeds een groot onderdeel van de Spaanse cultuur. Sinds november 2013 is het zelfs verklaard tot cultureel erfgoed van Spanje, waardoor het overal legaal is om stierenvechten te organiseren. Je kunt in Valencia meer te weten komen over de historie van de stierengevechten door een bezoekje te brengen aan het Museo Taurino, oftewel het Stierenmuseum. We raden je aan geen stierengevecht te bezoeken. Mocht je meer informatie wensen hierover, zou je eventueel het museum kunnen bezoeken.

Over het Museo Taurino

In dit museum kom je meer te weten over stierengevechten in het algemeen, maar ook over de Plaza de Toros (de arena). Je kunt in het museum de kleding van een matador (stierenvechter) zien en ontdekken wat bepaalde symbolen en vlaggen betekenen. Je maakt kennis met de geschiedenis van het stierengevechten en in het laatste deel van het museum vind je een kleine nagemaakte arena met voorwerpen die tijdens een stierengevecht worden gebruikt. Hier zijn ook video’s te bekijken van een stierengevecht. Tijdens het bezoek aan het museum kun je ook een kijkje nemen in de Plaza de Toros om wat foto’s te nemen (dit is alleen mogelijk wanneer er geen evenementen zijn).

Praktische informatie museum

 • Passatge Doctor Serra 10
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m zaterdag: 10.00–19.00 uur
  Zondag en feestdagen: 10.00–14.00 uur
  Gesloten op maandag
 • Ticket: €2,00

Plaza de Toros

Er kunnen maar liefs 10.500 toeschouwers in de Plaza de Toros. Het is uitgegroeid tot een van de comfortabele arena’s, onder andere vanwege de breedte van de zitplaatsen. Dit kun je bekijken in combinatie met een bezoek aan het museum.

Praktische informatie Plaza de Toros

Het Museo Taurino bevindt zich direct naast het Plaza de Toros. De ingang van het museum bevindt zich in de ‘passage’ naast het Plaza de Toros. Je vindt beide gebouwen aan de rand van het centrum, op enkele minuten lopen van het grote plein Plaza Ayuntamiento. Het is dan ook eenvoudig om hier te komen. Wanneer je met de metro reist, dan moet je uitstappen bij de halte Xátiva (lijn 3 en 5). Deze halte ligt direct voor de stierenvechtersarena. Je kunt ook een taxi pakken of een van de vele stadsbussen die er door het centrum rijden.

Tips

 • Houd er rekening mee dat het bezoek aan de Plaza de Toros met je museumkaart alleen gedaan kan worden wanneer er geen evenementen in de arena zijn. Er worden regelmatig nog gevechten, concerten en andere feesten gehouden.
 • Wil je na een bezoek aan het museum de rest van het centrum gaan ontdekken? De wandelroute Centrum begint bij het treinstation direct naast de Plaza de Toros.
 • Houd er rekening mee dat wanneer je het Museo Taurina bezoekt, je indirect het stierenvechten financieert.