Bierproeverij

Onderwerpen

Valenciaanse bieren zijn in opkomst! In een gezellige wijk, aan de rand van het centrum, vindt de bierproeverij plaats. Je komt meer te weten over bier in het algemeen, de speciale Valenciaanse biertjes en er wordt natuurlijk ook geproefd! Ontdek meer over deze Nederlandstalige bierproeverij in Valencia.

Op pad met bierkenner Leonard

Tijdens de bierproeverij ga je op pad met één van onze Nederlandstalige enthousiaste bierliefhebber én expert. Bijvoorbeeld met Leonard!

Op een warme zomerdag is er niets beter dan een glas koud bier om de scherpe randjes er vanaf te halen. En Spanje heeft veel warme zomerdagen én veel lekker bier, dus we komen niets te kort hier! 

Leonards favoriete biertje: Uit het Valenciaanse land staat La Socarrada uit het stadje Xàtiva stipt op één, een heerlijk biertje met onder andere rozemarijn en rozemarijnhoning erin!

Wat Leonard leuk vindt aan de bierproeverij: Gezelligheid, een lekker biertje erbij en wat tapas om de gaatjes op te vullen: moet ik nog meer zeggen? Daarnaast blijf ik het leuk vinden om mensen mee te nemen in de wereld van het Spaanse en Valenciaanse bier, die internationaal (onverdiend) wat minder bekend is!

Wat

Tijdens de bierproeverij in Valencia van Valenciaanse bieren leer je meer over onder andere de geschiedenis van bier in het algemeen, ingrediënten, typen bier en de verschillende soorten Valenciaans bier. Aan de hand van het Bier Smaak Wiel en de bieraroma’s worden de biertjes geanalyseerd (onder andere de kleur en de geur) en dan wordt er toch echt geproefd. Er worden in totaal vier Valenciaanse bieren geproefd. Bij de verschillende soorten bier wordt ook picoteo geserveerd (een klein bijpassend hapje). Daarna is het tijd voor wat leuke tips over gezellige (bier)cafés in Valencia die zeker een bezoekje waard zijn.

Leuk om te weten

De Valenciaanse bierbrouwerijen schieten als paddestoelen uit de grond en daardoor ontstaan er steeds meer cafés waar je ambachtelijk gebrouwen Valenciaans bier kunt drinken. Valenciaanse biertjes zijn echt een trend aan het worden en in steeds meer cafés kan je deze biertjes met vaak verrassende etiketten vinden. Onze enthousiaste Nederlandse bierexpert Leonard neemt je mee in de wereld van Valenciaans bier!

Praktische informatie

Waar

De Valenciaanse bierproeverij vindt plaats in een gezellige wijk waar de locals graag komen (net buiten het centrum). Bij reservering sturen wij je meer informatie over de exacte locatie.

Tijd

Duur: ongeveer 1,5 uur
Starttijd: mogelijk in overleg

Kosten

Activiteit: Valenciaanse bierproeverij
Prijs: €39,00 per persoon
Inclusief: Enthousiaste Nederlandstalige bierspecialist Leonard + proeverij van vier verschillende Valenciaanse biertjes + ‘picoteo’ (bijpassende hapjes erbij)

Overig

  • Een bierproeverij gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.
  • Lijkt het je leuk om in privé verband de bierproeverij te boeken, bijvoorbeeld met een groep vrienden, familie of misschien als bedrijfsuitje? Dit is ook zeker mogelijk! Neem voor de mogelijkheden contact op via info@verrassendvalencia.nl.
  • Gaat je voorkeur uit naar bijvoorbeeld vier bieren uit vier verschillende regio’s uit Spanje of heb je andere wensen/ideeën? Dan horen we het graag en informeren we je over de mogelijkheden.

Hoe boek je de Valenciaanse bierproeverij van Verrassend Valencia?

E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Telefoon: (0034) 613 281 461
Contactformulier: