Bierproeverij

Valenciaanse bieren zijn in opkomst! In een gezellige wijk, aan de rand van het centrum, vindt de bierproeverij plaats. Je komt meer te weten over bier in het algemeen, de speciale Valenciaanse biertjes en er wordt natuurlijk ook geproefd!

Wat

Tijdens de Valenciaanse bierproeverij leer je meer over onder andere de geschiedenis van bier in het algemeen, ingrediënten, typen bier en de verschillende soorten Valenciaans bier. Aan de hand van het Bier Smaak Wiel en de bieraroma’s worden de biertjes geanalyseerd (onder andere de kleur en de geur) en dan wordt er toch echt geproefd. Er worden in totaal 4 Valenciaanse bieren geproefd. Bij de verschillende soorten bier wordt ook picoteo geserveerd (een klein bijpassend hapje). Daarna is het tijd voor wat leuke tips over gezellige (bier)café´s in Valencia die zeker een bezoekje waard zijn.

Leuk om te weten

De Valenciaanse bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond en daardoor ontstaan er steeds meer cafés waar je ambachtelijk gebrouwen Valenciaans bier kan drinken. Valenciaanse biertjes zijn echt een trend aan het worden en in steeds meer cafés kan je deze biertjes met vaak verrassende etiketten vinden. Onze enthousiaste bierexpert Koen neemt je mee in de wereld van Valenciaans bier! Koen weet niet alleen veel over bier, hij heeft ook ervaring met het brouwen van dit schuimende goud.

bierproef3

Waar

De Valenciaanse bierproeverij vindt plaats in een gezellige wijk waar de locals graag komen (net buiten het centrum). Bij reservering sturen wij je meer informatie over de exacte locatie.

Tijd

Duur: ongeveer 1,5 uur

Kosten

Activiteit: Valenciaanse bierproeverij
Prijs: afhankelijk van het aantal personen
Inclusief: Enthousiaste Nederlandstalige bierspecialist Koen + proeverij van 4 verschillende Valenciaanse biertjes + ‘picoteo’ (bijpassende hapjes erbij)

Overig

• Een bierproeverij gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.
• Ben je met minder dan 8 personen? Dan is de Gastronomische Gids misschien een aanrader! Ook hierin kom je meer te weten over Valenciaanse biertjes en geeft Koen een paar leuke tips qua biercafé’s en winkels in Valencia.
Gastronomische Gids Prijs €10,00
• Gaat je voorkeur uit naar bijvoorbeeld 4 bieren uit 4 verschillende regio’s uit Spanje of heb je andere wensen/ideeën? Dan horen we het graag en informeren we je over de mogelijkheden.

bierproef1

Hoe boek je de Valenciaanse bierproeverij van Verrassend Valencia?:

• E-mail: info@verrassendvalencia.nl
• Telefoon: (0034) 644384403
• Contactformulier;

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

2 COMMENTS

 1. Maud en vrienden
  mei 04, 2016 09:58 Beantwoorden

  We waren met vrienden een weekend in Valencia en doordat Koen zo enthousiast vertelde over zijn passie voor bierbrouwen, maar ook door zijn kennis over bier was het voor ons echt een succes de bierproeverij. we zijn meer te weten gekomen over Valenciaans bier en ook hebben we nog een paar tips voor gezellige biercafés gekregen.

 2. Richard Franken
  juni 18, 2015 11:47 Beantwoorden

  Een hele gezellige en verrassende tour. Er werd vooral aandacht besteed aan het het ruiken en proeven van de bieren
  en daarnaast kregen we leuke informatie over het brouwproces. De authentieke locatie, de lekkere hapjes tussendoor en
  de Spaanse bierspecialist maakten het een bijzondere ervaring. Een aanrader voor elke bierliefhebber!

Laat een review achter