America’s Cup

De America’s Cup is een zeilwedstrijd vanuit Amerika. Deze wedstrijd werd voor het eerst gezeild in 1851 en vond in de jaren daarna steeds plaats in Amerika. Pas in 2003 werd besloten de volgende wedstrijd in het land van de cupwinnaar te houden. Een Zwitser won de wedstrijd, maar er is geen water om Zwitserland. Toen werd besloten een soort wedstrijd uit te zetten wie de volgende America’s Cup mocht organiseren.

Wanneer

In het jaar 2003 wonnen de Zwitsers de America’s Cup. Eigenlijk zou dus het zeilevenement in hun land worden gehouden. Helaas kon dit niet plaats vinden in Zwitserland, want dit land heeft geen water of zeeën. Er werd besloten een wedstrijd uit te zetten welk land en stad de America’s Cup mocht organiseren. De vier finalisten waren Lissabon, Marseille, Napels en Valencia. In november 2003 werd besloten de America’s Cup in Valencia plaats te laten vinden. Valencia heeft namelijk het gunstigste en stabielste klimaat van de vier.

Valencia had speciaal voor dit evenement aan de haven een heel complex gebouwd dat aan alle gemakken voldeed voor deze zeilreis. Het gebouw, Veles e Vents, was ontworpen door David Chipperfield. Voor het gemak wordt dit gebouw vaak gewoon “de America’s Cup” genoemd. Het gebouw was de basis voor alle America’s Cup teams. In 2007 vond hier de America’s Cup plaats. In 2010 vond dit evenement nog eens plaats in Valencia. Tegenwoordig wordt deze zeilreis niet meer in Valencia gehouden. Misschien best zonde van het complex… maar er zijn nu vele restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Eten, drinken en loungen in de America’s Cup

Tegenwoordig wordt er dus niet meer gezeild in de America’s Cup. Er zijn nu restaurantjes gevestigd waarvan de meesten een heerlijk terras hebben. In de zomer is het hier goed vertoeven. Bij sommige kan je heerlijke paella’s eten. Tevens kun je ook verse vis eten en ook voor de vleesliefhebbers is er keuze. In het geval dat je een voorgerecht neemt, is de Tomate Valenciano een aanrader! Een Valenciaanse tomaat met tonijn, stukjes kaas, olijven, ham en versgebakken brood! Op de terrassen zijn loungebanken te vinden waar je ’s zomers lekker van een drankje of versnapering kunt genieten.

Hoe kom je bij de America’s Cup?

De America’s Cup ligt heel dicht bij het strand van Valencia. Je kunt er voor kiezen om met de taxi te gaan. De taxi is namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland. Een ritje vanaf het centrum naar de haven zal zo’n € 7,50 zijn. Handig is dat je met de taxi precies op de plaats van bestemming wordt afgezet. De bus stopt ook in de buurt van de America’s Cup. Je kunt bijvoorbeeld buslijn 32 nemen en uitstappen bij halte Eugènia Viñes. Je kunt ook met de metro reizen. Je neemt dan lijn 5 richting Marítim – Serrería en stapt uit bij “Neptú”..

Comments are closed.