Seizoenen in Valencia

Onderwerpen

Ben je van plan om hartje zomer naar Valencia te gaan? Vergeet dan zeker niet de zonnebrandcrème mee te nemen. Of ga je misschien juist in de winter naar de sinaasappelstad? Wat kun je dan van Valencia verwachten? Op deze overzichtspagina lees je wat je tijdens de seizoenen in Valencia kunt doen, beleven en hoe je je het beste erop kunt voorbereiden.

Winter in Valencia

De winter in Valencia zal iets anders zijn dan in Nederland of België. Sneeuw is in de stad zelf een vrijwel onbekend begrip, maar op zo’n 1,5 uur rijden is er wel een klein skigebied. Vaak schijnt het zonnetje nog lekker, maar is het wel wat lastiger om de zonspots te vinden, mede door de laaghangende zon en de hogere gebouwen. Desalniettemin is de winter een fijne tijd in Valencia. Het is er wat rustiger, maar er is nog genoeg te beleven. Rondom de feestdagen verandert de stad in een klein Winter Wonderland met onder andere schaatsbanen, kerststalletjes en kerstbomen. Lees meer informatie op Winter in Valencia.

Voorjaar in Valencia

De lente in Valencia is een goede periode voor een bezoekje aan de stad. Las Fallas (15 – 19 maart) is vaak het omslagpunt voor het weer. Na dit Valenciaanse evenement kunnen vaak de jassen uit en begint het lekker op te warmen in de stad. Met een gelukje kan je zelfs een dagje strand meepikken! Terrasjes worden al drukbezocht door de Valencianen. Een ander ideetje is om de fiets te pakken en de stad op deze manier te ontdekken. Vind meer ideeën op Voorjaar in Valencia.

Zomer in Valencia

Heerlijk, het is zomer! En ga je naar Valencia? Dan zal je het helemaal naar je zin hebben, want het zonnetje zal volop schijnen. Temperaturen zullen erg hoog zijn, maar gelukkig is het Valenciaanse strand op een steenworp afstand gelegen. Leuk om te weten, is dat Valencia in de zomer een eigen zomerfeest heeft! Het Feria de Julio vindt de gehele maand juli plaats met concerten, marktjes en bijzondere evenementen. Lees snel meer over de Feria de Julio en de Zomer in Valencia.

Najaar in Valencia

Ook het najaar is een goede periode om Valencia te bezoeken. Het najaarszonnetje is ontzettend fijn en met een gelukje kan de temperatuur in de herfstmaanden nog wel eens de 30 graden aantikken! Het gehele jaar door vinden er in Valencia veel (religieuze) feestdagen plaats. Zo ook in het najaar. Eén van de bekendste hiervan wordt jaarlijks gevierd op 9 oktober, namelijk Día de la Comunidad Valenciana waarbij de oprichting van de regio wordt gevierd. Denk aan kleurrijke optochten en een prachtige vuurwerkshow. Lees meer informatie over het Najaar in Valencia.