Ontbijt | Lunch | Zoet

Ook voor de gastronomische liefhebbers is er volop aanbod in Valencia! Lekker eten en drinken op terrasjes, in bijzondere restaurants en meer. Op deze pagina vind je allerlei eetgelegenheden in Valencia!

Brunch spots

Op vakantie in Valencia wil je misschien ook een keertje lekker uitslapen. Geen probleem, maar wellicht mis je dan nét het ontbijt bij je accommodatie. Met een lege maag gaat cultuur snuiven en wandelen niet zo goed. Een ideetje is dan om te gaan brunchen! Waar je dit goed kunt doen, vind je op de pagina Brunch spots.

Cafés

Waar kan je in Valencia terecht voor een goede kop koffie of een stomend theetje? Er zijn genoeg spots in de stad met gezellige terrassen, vriendelijke barista’s en bij sommige krijg je heel on-Spaans zelfs het koekje bij de koffie! Kijk op de pagina Cafés waar jij dat lekkere kopje koffie gaat drinken.

Churros

Overheerlijke churros zijn tijdens het stadsfeest Las Fallas makkelijk te verkrijgen, maar ook gedurende de rest van het jaar zijn er mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op Churros.

Horchaterías

Veel Valencianen zijn dol op ‘horchata’ en drinken dit dan ook graag regelmatig. In Valencia staan er gedurende de zomermaanden vaak verschillende kraampjes op straat die goede horchata verkopen. Mocht je een horchata willen proeven in een echte horchatería in Valencia kijk dan voor meer informatie op Horchaterías.

Lunch spots

Wist je dat veel Spanjaarden ’s middags vaak warm eten en ’s avonds heel simpel, bijvoorbeeld een broodje? Het kan dan tijdens de lunch soms lastig zijn om een spot te vinden waar je terecht kunt voor een broodje. Op de pagina Lunch spots vind je deze plekken, maar ook waar je, net als de Valencianen, warm kunt lunchen!

Ontbijttentjes

Lekker buiten de deur ontbijten. Wanneer je op vakantie bent in Valencia is dat leuk om te doen. Verse croissants, geroosterd brood ‘con tomate’, een lekker zoet ontbijtje of heerlijk gezond ontbijten op het strand… Dat klinkt als een goed begin van de dag! Meer informatie over de leukste en lekkerste ontbijtjes vind je op de pagina Ontbijttentjes.

¡ Laat je gastronomisch verrassen in Valencia! In de Gastronomische Gids van Verrassend Valencia vind je gezelligste tapasbarretjes, populairste restaurants onder de Valencianen, typisch Spaanse restaurants en nog veel meer! Een leuk restaurant/tapasbar is één ding, maar wat is nou echt lekker om daar te bestellen? Gerechtsuggesties vind je ook in deze gids! Bestel de Gastronomische Gids hier.

Top 5 IJszaken

Vooral in de zomermaanden is een ijsje lekker verkoelend… maar eigenlijk kun je het hele jaar door van een ijsje genieten! Na een goed diner nog even bij een ijszaak stoppen voor een bolletje vanille en aardbei of wanneer het warm is, maar regent, kan een bezoek aan een ijssalon een ideetje zijn. Waar jij het best van een ijsje kunt smullen, vind je in de Top 5 IJszaken.

Tip

  • Zou je graag in het Spaanse ritme willen duiken gedurende jouw verblijf in Valencia? Dan kun je er (net zoals de Valencianen) voor kiezen om tussen de middag warm te lunchen en vanaf een uur of 21.00 (doordeweeks) en rond 22.00 uur in het weekend te dineren met wat tapas of een lichte maaltijd.

Comments are closed.