Ontbijt | Lunch | Zoet

Onderwerpen

Ook voor de gastronomische liefhebbers is er volop aanbod in Valencia! Wil jij lekker ontbijten of lunchen op terrasjes, in bijzondere restaurants of alleen ergens iets zoets afhalen? Op deze pagina Ontbijt | Lunch | Zoet vind je allerlei eetgelegenheden in Valencia!

Almuerzo

Als je als een echte Spanjaard wil eten, ontbijt je met een klein zoet of hartig broodje en eet je vervolgens een grote bocadillo tijdens de almuerzo. Onze favoriete restaurants waar je deze maaltijd vergezeld met biertjes, ‘tinto de verano’, olijfjes, en een ‘cremaet’ kunt halen vind je op de almuerzo pagina. Voor de mensen die niet in Valencia zijn, hebben we het recept van onze favoriete bocadillo op de pagina gezet, zodat je ook thuis kunt smullen!

Brunchspots

Op vakantie in Valencia wil je misschien ook een keertje lekker uitslapen. Geen probleem, maar wellicht mis je dan nét het ontbijt bij je accommodatie. Met een lege maag gaat cultuur snuiven en wandelen niet zo goed. Een ideetje is dan om te gaan brunchen! Waar je dit goed kunt doen, vind je op de pagina Brunchspots.

Churros

Overheerlijke churros zijn tijdens het stadsfeest Las Fallas makkelijk te verkrijgen, maar ook gedurende de rest van het jaar zijn er mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op Churros.

Cremaet

Om je Spaanse almuerzo af te toppen, kun je kiezen voor een Cremaet. Bij het maken van dit drankje worden rum en suiker gemengd en goed verhit. Vervolgens wordt het afgetopt met een espresso en een klein stukje citroenschil of een koffieboon. Voor meer informatie kun je kijken op Cremaet.

Horchaterías

Veel Valencianen zijn dol op ‘horchata’ en drinken dit dan ook graag regelmatig. In Valencia staan er gedurende de zomermaanden vaak verschillende kraampjes op straat die goede horchata verkopen. Mocht je een horchata willen proeven in een echte horchatería in Valencia kijk dan voor meer informatie op Horchaterías.

Lunchspots

Wist je dat veel Spanjaarden ‘s middags vaak warm eten en ‘s avonds heel simpel, bijvoorbeeld een broodje? Het kan dan tijdens de lunch soms lastig zijn om een spot te vinden waar je terecht kunt voor een broodje. Op de pagina Lunchspots vind je deze plekken, maar ook waar je, net als de Valencianen, warm kunt lunchen!

Merienda

Tussen de lunch en het avondeten zit behoorlijk wat tijd. Daarom hebben de Spanjaarden de ‘mierenda’ in het leven geroepen: een tijdstip tussen 17.00 en 18.00 waarop iets zoets gegeten of gedronken wordt. In de vele pastelerias in de stad kun je terecht voor zoetigheden zoals pastel de boniato, coca de llanda of – op hete zomerdagen – horchata. Op de pagina Merienda lees je alles over dit zoete eetmoment!

Ontbijttentjes

Lekker buiten de deur ontbijten. Wanneer je op vakantie bent in Valencia is dat leuk om te doen. Verse croissants, geroosterd brood ‘con tomate’, een lekker zoet ontbijtje of heerlijk gezond ontbijten op het strand… Dat klinkt als een goed begin van de dag! Meer informatie over de leukste en lekkerste ontbijtjes vind je op de pagina Ontbijttentjes.

  • ¡Laat je gastronomisch verrassen in Valencia! In de Gastronomische Gids van Verrassend Valencia vind je gezelligste tapasbarretjes, populairste restaurants onder de Valencianen, typisch Spaanse restaurants en nog veel meer! Een leuk restaurant/tapasbar is één ding, maar wat is nou echt lekker om daar te bestellen? Gerechtsuggesties vind je ook in deze gids! Bestel de Foodie Hotspot Gids hier.

Top 5 IJszaken

Vooral in de zomermaanden is een ijsje lekker verkoelend… maar eigenlijk kun je het hele jaar door van een ijsje genieten! Na een goed diner nog even bij een ijszaak stoppen voor een bolletje vanille en aardbei of wanneer het warm is, maar regent, kan een bezoek aan een ijssalon een ideetje zijn. Waar jij het best van een ijsje kunt smullen, vind je in de Top 5 IJszaken.

Tip

  • Zou je graag in het Spaanse ritme willen duiken gedurende jouw verblijf in Valencia? Dan kun je er (net zoals de Valencianen) voor kiezen om tussen de middag warm te lunchen en vanaf een uur of 21.00 (doordeweeks) en rond 22.00 uur in het weekend te dineren met wat tapas of een lichte maaltijd.