Palacio de Congresos

Onderwerpen

Een gebouw dat mensen bij elkaar brengt en dat het evenemententoerisme in Valencia naar een hoog niveau heeft gebracht; het Palacio de Congresos. 

Een succesvolle missie

Het Palacio de Congresos is in 1998 gebouwd om professionele evenementen te organiseren. Deze evenementen zijn meestal bedrijfsgericht; om handelsrelaties te onderhouden of om te netwerken. Het ‘doel’ van het gebouw is om als ‘katalysator’ (stimulator) te werken voor kennisdeling in het bedrijfsleven.

De missie van het congresgebouw is erg modern en inspirerend; al bijna twee decennia lang zorgt het Palacio de Congresos voor hoge kwaliteit (bedrijfs)evenementen, waarbij het grenzen blijft verleggen om de economische en sociale ontwikkeling in Valencia te stimuleren. Hierbij willen zij de weg zijn voor klanten naar succes en te allen tijde overeenkomen met hun verwachtingen door visies met elkaar te delen.

Het is te danken aan deze missie dat dit congresgebouw Valencia op de kaart heeft gezet als stad voor congressen en evenementen. Daarnaast draagt het Ágora in de Stad van Kunst en Wetenschap hier ook een deel aan bij. Om deze reden kreeg het Palacio de Congresos in 2010 een erg belangrijke prijs, namelijk ‘World’s Best Convention Centre’ gegeven door het ‘International Association of Congress Centres (AIPC)’. En dit was niet de enige belangrijke prijs…

De succesvolle architect van Palacio de Congresos

Norman Foster is een Britse architect en zoals hierboven beschreven is hij erg goed in zijn werk. Naast zijn prachtige bouwwerken, zoals het Palacio de Congresos, heeft hij zijn eigen stichting; de Norman Foster Foundation. Deze stichting stimuleert de nieuwe generatie architecten om zich voor te bereiden op de architectuur van de toekomst. De stichting is in 2017 opgericht en is gevestigd in Madrid. De nieuwe projecten die uit de stichting komen, worden wereldwijd uitgevoerd.

Foster heeft gestudeerd aan de universiteit van Manchester en de Yale University in Amerika. De projecten van Norman Foster worden gekenmerkt door de ‘high-tech’ stijl die hij in zijn ontwerpen gebruikt. Inmiddels werkt Foster vier decennia als architect en heeft hij kantoren in Londen, Madrid, Hong Kong, Abu Dhabi en New York met in totaal meer dan 1.200 werknemers. Een erg succesvolle man!

Prijzenregen voor Mr. Foster

In 1999 werd het Palacio de Congresos verkozen tot het beste Europese gebouw door het Royal Institute of British Architects (RIBA). Waarom? Omdat het gebouw een perfecte balans heeft tussen schoonheid, functionaliteit en veelzijdigheid. Dat dit gebouw zo speciaal is, is te danken aan de Britse architect Norman Foster. Hij heeft met zijn ontwerpkunsten vele prijzen in handen mogen nemen, zoals een gouden medaille van de American Institue of Architects, the Pritzker Prize and de Prince of Asturias Award for the Arts.

  • Avinguda de les Corts Valencianes 60
  • Website
  • Maandag t/m vrijdag: 9.00-15.00 uur