Vermijd de wachtrijen

Onderwerpen

Ga je naar Valencia? Dan wil je vast en zeker zo veel mogelijk zien en beleven in de stad. Niets is er dan zo vervelend als wachten in de rij voor één van de hotspots. In de zomermaanden kan het erg warm worden. In een brandend zonnetje wachten is dan niet zo prettig. Idee: Vermijd de wachtrijen! Op Verrassend Valencia lees je hoe je dit kunt doen.

Vermijd de wachtrijen met Verrassend Valencia

Verrassend Valencia biedt tickets aan voor een aantal bezienswaardigheden in de stad. Deze tickets kun je online bestellen voordat je Valencia bezoekt. Betaal vooraf gemakkelijk vanaf de bank en je ontvangt de tickets digitaal in je mailbox. Print deze zelf uit, breng ze mee naar Valencia en vermijd op deze manier de rij bij een bezienswaardigheid. Onderstaand vind je een overzicht bij welke bezienswaardigheden je allemaal de wachtrij kunt vermijden.

L’Oceanogràfic

Een van de highlights in Valencia en in de bekende Stad van Kunst en Wetenschap is het L’Oceanogràfic. Dit is een van de grootste aquarium van Europa. In 2016 is dit nog verder uitgebreid. Er zwemmen nu niet alleen zeedieren; er zijn ook krokodillen die je af en toe kunt horen brullen. Verder kun je er pinguïns, dolfijnen en zeehonden bewonderen. Hoogtepunten in het L’Oceanogràfic zijn de haaientunnel, de Beluga dolfijnen en de volière (waar je behalve vogels ook schildpadden kunt spotten).

Bioparc

Wanneer je na het L’Oceanogràfic nog niet bent uitgekeken op de dieren, kun je ook een bezoek brengen aan het Bioparc. Dit is de dierentuin van Valencia. Misschien denk je: “Wat moet ik op vakantie bij een dierentuin?” Toch is een bezoek aan het Bioparc een aanrader. Het is er namelijk anders dan bij andere dierentuinen. De dieren wonen bij het Bioparc in hun eigen ecosysteem én de dieren leven harmonieus naast elkaar. Zo wonen in het ecosysteem ‘Savanne’ de olifanten, giraffes en gazelles bij elkaar. Leuk is dat bij het ecosysteem ‘Equatoriaal Afrika’ verschillende apen boven je hoofd ‘los’ slingeren. Je kunt je kaartjes van tevoren op deze pagina bestellen.

Hop on Hop off bus

Wil je in een korte tijd veel zien van Valencia en heb je niet zo veel zin om dit te voet te doen? Een goed idee is dan de Hop on Hop off bus. Deze dubbeldekker stopt bij de verschillende bezienswaardigheden van Valencia en er zijn twee routes die je kunt volgen. Fijn is dat je zo kunt overstappen van de Historische Route naar de Maritieme Route. Er zijn kaarten om de bus voor 24 uur te gebruiken, maar ook voor 48 uur. Houd er rekening mee dat je bij de Hop on Hop off bus een voucher ontvangt en deze in de bus kunt omwisselen voor een kaartje. Dan krijg je ook gelijk een audioguide.

Museo de las Ciencias

Vergelijkbaar met Professor Plons in het Maritiem Museum, het NEMO Science Museum en het Technopolis is het Museo de las Ciencias in Valencia. In dit wetenschappelijke museum kunnen kids namelijk ook proefjes doen. Het is een echt interactief museum. Vergeet vooral niet het museum ook van buiten goed te bekijken!

Mestella stadiontour

Altijd al een bezoek willen brengen aan het voetbalstadion van Valencia? Het Estadion Mestella is het oudste voetbalstadion van Spanje, tenminste van de voetbalclubs die spelen in de Primera Division. Tijdens deze tour kom je op plekken in het stadion waar normaal gesproken alleen maar de spelers en belangrijke mensen, zoals ambtenaren, mogen komen. Aanschouw de grootste bekers die het team van Valencia heeft gewonnen, neem een kijkje in de kleedkamers, loop over het balkon waar huldigingen worden gehouden en loop over het grote voetbalveld heen. Kortom, deze tour is voor iedereen de moeite waard, ook voor de niet-voetballiefhebber.

Toeristenkaart

Ben je naar Valencia gekomen voor een culturele trip? Dan is het een aanrader om gebruik te maken van de toeristenkaart. Je kunt de toeristenkaart voor 24 uur, 48 uur, 72 uur en zelfs zeven dagen gebruiken; maar net wat jij nodig hebt. Met deze kaart krijg je wel tot 50% korting bij meer dan twintig musea en monumenten in de stad, maar ook bij verschillende restaurants, winkels, clubs en zelfs op het openbaar vervoer.