Bioscopen

Heb je zin om een keer naar de bioscoop te gaan in Valencia? Dat kan prima. Valencia heeft bioscopen met zowel Spaans als Engels gesproken films. Een Engels gesproken film herken je aan “V.O.S” (versión original subtitulada). Verrassend Valencia heeft voor je de bioscopen in de stad op een rijtje gezet.

ABC Park

De bioscoop ABC Park zit in hartje centrum. Het is onderdeel van de ABC Cines, dat nog twee andere bioscopen heeft in Valencia. Een kaartje bij ABC Park kost gemiddeld € 7. Op woensdag zijn de kaarten goedkoper en er gelden diverse kortingstarieven, onder andere voor studenten.

Locatie
ABC Park
Calle del Almirante Roger de Lauria, 21
46002 Valencia
Website

ABC Saler

Deze bioscoop zit in winkelcentrum El Saler, tegenover de Stad van Kunst en Wetenschap. Er zijn negen zalen waar de nieuwste films (in het Spaans) worden afgespeeld. Kortingstarieven gelden van maandag tot en met donderdag tot 17:00 en op woensdag de hele dag. Ook hier kost een kaartje gemiddeld €7.

Locatie
ABC Saler
Avenida Autopista de El Saler, 16
46013 Valencia
Website

Cine Lys

Cine Lys bevindt zich ook in het centrum. Vanaf Plaza Ayuntamiento loop je richting Plaza de Toros en in dit straatje vind je de bioscoop. Het is een hele grote bioscoop met wel twintig zalen! Er zijn maar enkele films bij Cine Lys die niet nagesynchroniseerd zijn.

Locatie
Cine Lys
Paseo Ruzafa, 3
46002 Valencia
Website

Aragó Cinema (deels V.O.S.)

In 2015 is Aragó Cinema heropend. Je vindt deze bioscoop in de buurt van de Stad van Kunst en Wetenschap. In deze bioscoop worden films nagesynchroniseerd, maar er is ook een aantal films dat in de originele versie getoond wordt. Kaartjes kosten tussen de € 3,50 en € 5.

Locatie
Avinguda del Port 1
46021 Valencia
Website

Cines Babel (V.O.S.)

Dichtbij metrostation Aragón vind je Cines Babel. Deze bioscoop heeft voornamelijk Engels gesproken films met Spaanse ondertiteling. De prijzen van de kaartjes liggen een stuk lager dan in Nederland. Houd er wel rekening mee dat de films die hier draaien, wat minder bekend zijn en dat de grote blockbusters hier niet draaien.

Locatie
Cines Babel
Calle Vicente Sancho Tello, 10
46021 Valencia
Website

bioscoop Cine Lys

Ocine

Ocine heeft veel bioscopen in Spanje en één daarvan vind je in het winkelcentrum Aqua. In deze bioscoop worden de nieuwste films gedraaid, in het Spaans. Ocine biedt ook veel films aan in 3D of digital, waardoor de films een betere kwaliteit hebben. Kaartjes bij deze bioscoop kosten rond de €8.

Locatie
Ocine
Avenida Menorca, 19
46023 Valencia

Yelmo Cines (V.O.S.)

Deze bioscoop bevindt zich in het noorden van de stad, in de buurt van het Túria metrostation. Het is een mooie, grote bioscoop met veel zalen. Hier zijn de nieuwste films te zien, die in het Engels zijn. Er wordt dan in het Spaans ondertiteld. Het kan zo maar voorkomen dat je met niet meer dan tien personen in de zaal zit. De prijzen in deze bioscoop liggen een stuk lager dan die in Nederland.

Locatie
Yelmo Cines
Avenida De Tirso de Molina, 16
46015 Valencia
Website

Comments are closed.