Bioscopen

Onderwerpen

Heb je zin om een keer naar de bioscoop te gaan in Valencia? Dat kan natuurlijk! Valencia heeft bioscopen met zowel Spaans als Engels gesproken films. Een film die niet is nagesynchroniseerd in Spaans herken je aan “V.O.S” (versión original subtitulada) Vaak zijn dit de Engelstalige films. Verrassend Valencia heeft voor je de bioscopen in de stad op een rijtje gezet.

ABC Park

De bioscoop ABC Park zit in hartje centrum. Je vindt deze bioscoop met twaalf zalen tussen het gemeentehuisplein Plaza Ayuntamiento en de stierenarena Plaza de Toros. Het is onderdeel van de ABC Cines, dat nog twee andere bioscopen heeft in Valencia. Een hiervan vind je in de buurt bij de Stad van Kunst en Wetenschap, in het winkelcentrum El Saler (negen zalen).

Een kaartje op maandag, dinsdag en donderdag kost €7,80. Op vrijdag tot en met zondag en feestdagen kost een kaartje €8,90. Op woensdag bestaat het kortingstarief van €5,50. Verder zijn er kortingskaartjes voor studenten, kinderen onder de 18 jaar en voor de gepensioneerden. Kom je met de auto naar deze bioscoop? Dan mag je vier uur lang gratis gebruik maken van de parkeergarage. Houd er rekening mee dat de films bij ABC Park nagesynchroniseerd worden. Handig wanneer je een woordje Spaans wilt leren, minder leuk wanneer je de taal niet spreekt.

  • Carrer del Almirante Roger de Lauria 21
  • Website

Cines Lys

Cines Lys bevindt zich ook in het centrum. Vanaf Plaza Ayuntamiento loop je richting Plaza de Toros en in dit straatje vind je de bioscoop. Het is een hele grote bioscoop met wel twintig zalen! Er zijn enkele films bij Cines Lys die niet nagesynchroniseerd zijn. Ook bij deze bioscoop betaal je op woensdag €5,50 voor een kaartje. Op alle andere dagen is dat €9,50. Er zijn kortingstarieven voor studenten, kinderen onder de 14 jaar en gepensioneerden. Leuk om te weten, is dat ze bij deze bioscoop ook opera’s, balletvoorstellingen, concerten, musicals en klassieke films op het scherm vertonen.

Cines Babel (V.O.S.)

Dichtbij metrostation Aragón vind je Cines Babel. Deze bioscoop heeft voornamelijk Engelsgesproken films met Spaanse ondertiteling. De prijzen van de kaartjes liggen een stuk lager dan in Nederland. Houd er wel rekening mee dat de films die hier draaien, wat minder bekend zijn en dat de grote blockbusters hier niet draaien. Leuk om te weten is dat Cines Babel ook met een strippenkaart werkt. Na tien bioscoopbezoekjes mag je een keer gratis naar de film.

  • Carrer de Vicente Sancho Tello 10
  • Website

Ocine

Ocine heeft veel bioscopen in Spanje en één daarvan vind je in het winkelcentrum Aqua. In deze bioscoop worden de nieuwste films gedraaid, in het Spaans. Ocine biedt ook veel films aan in 3D of digital, waardoor de films een betere kwaliteit hebben. Kaartjes bij deze bioscoop kosten rond de €8,00.

Daarnaast is het misschien leuk om te weten dat deze bioscoop recent een aantal premium bioscoopzalen heeft geopend. Deze zalen beloven de ultieme kwaliteit in filmbeleving te bieden voor alle liefhebbers van film. De zalen zijn voorzien van comfortabele stoelen die volledig verstelbaar zijn (full recliner), een glamoureuze inrichting en esthetiek, en de beste technologie op het gebied van beeld en geluid.

  • Carrer de Menorca 19

Yelmo Cines (V.O.S.)

Deze bioscoop bevindt zich in het noorden van de stad, in de buurt van het Túria metrostation. Het is een mooie, grote bioscoop met veel zalen. Hier zijn de nieuwste films te zien, die in de originele versie te zien zijn. Er wordt dan in het Spaans ondertiteld. Het kan zo maar voorkomen dat je met niet meer dan tien personen in de zaal zit. De prijzen in deze bioscoop liggen een stuk lager dan die in Nederland.

  • Avinguda De Tirso de Molina 16
  • Website

Tips

  • Ben je benieuwd naar andere leuke activiteiten in Valencia bent? Kijk dan even op activiteiten.