Restaurants

In Valencia zijn er een hoop restaurants. Internationaal, tapas, Japans… maar soms zijn er gewoonweg zo veel restaurants dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom heeft Verrassend Valencia de restaurants op thema ingedeeld. Zo kun je bedenken in wat voor soort eten je zin hebt en kun je daarna uit onze aanraders kiezen!

Glutenvrije restaurants

Heb je een glutenallergie of wil je gewoon graag glutenvrij eten, dan is het wel handig om te weten welke restaurants glutenvrij eten serveren. Gelukkig hoef je in Valencia niet bang te zijn dat je nergens terecht kunt! Er zijn genoeg leuke tentjes waar je glutenvrije gerechten op de kaart kan vinden. Een lekker Italiaans, modern, Spaans of Mediterraan… er is keuze genoeg! Meer informatie over glutenvrije restaurants en waar je deze leuke tentjes kan vinden, vind je op de pagina Glutenvrije restaurants.

Internationale restaurants

Wanneer je de Spaanse keuken een beetje zat bent, is er nog genoeg keuze in Valencia. De Oosterse cuisine, maar ook voor een goede pizza heb je veel opties in Valencia. Op de pagina Internationale restaurants vind je een overzicht.

Paellarestaurants

Ga je naar Valencia, dan kun je de stad niet verlaten zonder een paella geproefd te hebben! Dit Spaanse gerecht heeft zijn oorsprong in de regio Valencia. De regio kent drie paella’s: Paella Valenciana, Paella de Marisco en Paella Mixta. In de stad Valencia zijn een hoop paellarestaurants. Op deze pagina vind je een overzicht.

Restaurants met kinderen

Wanneer je met kids naar Valencia gaat, kan een restaurant zoeken/kiezen een uitdaging worden. Veel (niet-toeristische) restaurants openen pas laat de deuren voor diner, terwijl de kids eigenlijk al best moe zijn. Sommige restaurants hebben ook niet echt kidsproof-menu’s. Wat dat betreft is het heel handig dat je op de pagina Restaurants met kids een overzicht daarvan krijgt.

Sterrenrestaurants

Wil je je bezoek aan Valencia echt onvergetelijk maken en heb je altijd al eens in een sterrenrestaurant willen eten? In Valencia zitten verschillende sterrenrestaurants waar je zeker een onvergetelijke avond zult beleven. Heerlijke gerechten, de lekkerste wijnen, prachtig opgemaakte borden en de beste smaken. Bij Riff kun je genieten van Valenciaanse gerechten met een persoonlijke twist van de kok en bij Ricard Camarena krijg je een klein kunstwerkje op je bord. Meer informatie over deze bijzondere sterrenrestaurants vind je op de pagina Sterrenrestaurants.

Tapasbars

Yes, je gaat naar Spanje! En wat is een bezoekje aan Spanje zonder tapas? In Valencia kun je ook goed terecht voor deze kleine heerlijke hapjes. Maar waar vind je nu precies de beste tapasbars? En wat verwacht je? De authentieke bars of mogen er ook moderne tapas op tafel komen? Op de pagina Tapasbars vind je een overzicht van de fijnste tapasbarretjes in Valencia.

Top 5 Hamburgers

Hamburgers zijn in Nederland helemaal hip en happening en ook Valencia doet vrolijk mee aan deze trend. De ene na de andere hamburgertent opent, de een nog leuker dan de andere. Waar kan je nou de lekkerste hamburgers eten? Verrassend Valencia heeft een hamburger top 5 gemaakt waar je zeker weten zal smullen van je hamburger! Je vindt de hamburgerzaken op de pagina Top 5 Hamburgers.

Top 5 Restaurants

Valencia heeft enorm veel restaurants waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje op weg te helpen heeft Verrassend Valencia een Top 5 Restaurants opgesteld. Restaurants met lekkere gerechten, bereid met verse producten. Van typisch Spaans tot modern. Op de pagina Top 5 Restaurants vind je de lekkerste, leukste restaurants van Valencia.

Vegetarische restaurants

Als vegetariër kan het soms lastig zijn in een land als Spanje om lekker uit eten te gaan. Gelukkig heeft Valencia wel leuke en lekkere restaurants waar je kunt genieten van vegetarische gerechten. Heb je zin in een lekkere salade, pasta of tapas? Dan is La Tastaolletes een goed ideetje. Een modern restaurant waar ze creatieve gerechten reserveren. Heb je meer zin in een mix van Spaans en Italiaans? Dan is Cafe Infinito een leuk restaurant om naartoe te gaan. Wil je nog meer leuke vegetarische restaurants in Valencia weten? Op de pagina Vegetarische restaurants vind je een overzicht.

Tips

– Zou je graag in het Spaanse ritme willen duiken gedurende jouw verblijf in Valencia? Dan kun je er (net zoals de Valencianen) voor kiezen om tussen de middag warm te lunchen en vanaf een uur of 21.00 (door de week) en rond 22.00 uur in het weekend te dineren met wat tapas of een lichte maaltijd.
– Ben je een echte tapasliefhebber en wil je het liefst op zo veel mogelijk plekken een tapaatje eten? Dat kan heel gemakkelijk met onze tapasroute. Ga langs de beste tapasbars in de wijken Centrum, Ruzafa en Canovas en geniet van al het lekkere eten!

Comments are closed.