Restaurants

Onderwerpen

In Valencia zijn er een hoop restaurants. Internationaal, tapas, Japans. Er zijn zóveel restaurants, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heeft Verrassend Valencia de restaurants op thema ingedeeld. Zo kun je bedenken waar je zin in hebt, en kun je daarna uit onze aanraders kiezen!

Goedkope dagmenu’s

Op zoek naar een goed restaurant voor een kleine prijs? Daar heb je er genoeg van in Valencia. De Spanjaarden eten hun grootste, warme, maaltijd vaak ‘s middags, waardoor de menu’s in de avond niet zo duur zijn. Ideaal! We hebben onze favorieten op een rijtje gezet op de pagina Goedkope dagmenu’s

Glutenvrije restaurants

Heb je een glutenallergie of wil je gewoon graag glutenvrij eten, dan is het wel handig om te weten welke restaurants glutenvrij eten serveren. Gelukkig hoef je in Valencia niet bang te zijn dat je nergens terecht kunt! Er zijn genoeg leuke tentjes waar je glutenvrije gerechten op de kaart kan vinden. Een lekker Italiaans, modern, Spaans of Mediterraan… er is keuze genoeg! Meer informatie over glutenvrije restaurants en waar je deze leuke tentjes kan vinden, vind je op de pagina Glutenvrije restaurants.

Paellarestaurants

Ga je naar Valencia, dan kun je de stad niet verlaten zonder een paella geproefd te hebben! Dit Spaanse gerecht heeft zijn oorsprong in de regio Valencia. De regio kent drie paella’s: Paella Valenciana, Paella de Marisco en Paella Mixta. In de stad Valencia zijn een hoop paellarestaurants. Op deze pagina vind je een overzicht.

Pintxosrestaurants

Lekkere kleine hapjes, maar net iets anders dan tapas. Een pincho (of pintxo) is namelijk een klein hapje met een stokje erdoorheen. Een leuke manier om veel verschillende hapjes te proeven. Maar ook gezellig voor bij de borrel. Ben je benieuwd geworden? Wij hebben een aantal heerlijke pintxosrestaurants verzameld.

Restaurants met kinderen

Wanneer je met kids naar Valencia gaat, kan een restaurant zoeken/kiezen een uitdaging worden. Veel (niet-toeristische) restaurants openen pas laat de deuren voor diner, terwijl de kids eigenlijk al best moe zijn. Sommige restaurants hebben ook niet echt kidsproof-menu’s. Wat dat betreft is het heel handig dat je op de pagina Restaurants met kids een overzicht daarvan krijgt.

Sterrenrestaurants

Wil je je bezoek aan Valencia echt onvergetelijk maken en heb je altijd al eens in een sterrenrestaurant willen eten? In Valencia zitten verschillende sterrenrestaurants waar je zeker een onvergetelijke avond zult beleven. Heerlijke gerechten, de lekkerste wijnen, prachtig opgemaakte borden en de beste smaken. Meer informatie over deze bijzondere sterrenrestaurants vind je op de pagina Sterrenrestaurants.

Tapasbars

Yes, je gaat naar Spanje! En wat is een bezoekje aan Spanje zonder tapas? In Valencia kun je ook goed terecht voor deze kleine heerlijke hapjes. Maar waar vind je nu precies de beste tapasbars? En wat verwacht je? De authentieke bars of mogen er ook moderne tapas op tafel komen? Op de pagina Tapasbars vind je een overzicht van de fijnste tapasbarretjes in Valencia.

Top 5 Hamburgers

Hamburgers zijn in Nederland helemaal hip en happening en ook Valencia doet vrolijk mee aan deze trend. De ene na de andere hamburgertent opent, de een nog leuker dan de andere. Waar kan je nou de lekkerste hamburgers eten? Verrassend Valencia heeft een hamburger top 5 gemaakt waar je zeker weten zal smullen van je hamburger! Je vindt de hamburgerzaken op de pagina Top 5 Hamburgers.

Top 5 Restaurants

Valencia heeft enorm veel restaurants waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje op weg te helpen heeft Verrassend Valencia een Top 5 Restaurants opgesteld. Restaurants met lekkere gerechten, bereid met verse producten. Van typisch Spaans tot modern. Op de pagina Top 5 Restaurants vind je de lekkerste, leukste restaurants van Valencia.

Veganistische restaurants

In Valencia zijn er genoeg restaurants die aansluiten op de veganistische leefstijl. In het oude centrum (Ciutat Vella), Ruzafa en El Carmen zijn veel leuke plekjes te vinden. De restaurants zijn erg afwisselend, van vegan wraps tot acaibowls. Bij veel spots is het gezellig om even te gaan zitten, maar vaak is take away ook een optie. Ook als je geen veganist bent, is het leuk én lekker om deze veganistische restaurants te bezoeken.

Vegetarische restaurants

Als vegetariër kan het soms lastig zijn in een land als Spanje om lekker uit eten te gaan. Gelukkig heeft Valencia wel leuke en lekkere restaurants waar je kunt genieten van vegetarische gerechten. Heb je zin in een lekkere salade, pasta of tapas? Dan is La Tastaolletes een goed ideetje. Een modern restaurant waar ze creatieve gerechten reserveren. Heb je meer zin in een mix van Spaans en Italiaans? Dan is Cafe Infinito een leuk restaurant om naartoe te gaan. Wil je nog meer leuke vegetarische restaurants in Valencia weten? Op de pagina Vegetarische restaurants vind je een overzicht.

Visrestaurants

Een stad aan de zee: dat betekent langsgaan bij een visrestaurant! En niet alleen aan het strand kun je terecht voor een lekker visje, ook in de andere wijken van Valencia vind je de lekkerste visrestaurants. Ben benieuwd naar onze favorieten? Lees er meer over op de pagina Visrestaurants.

Vleesrestaurants

Meer fan van vlees? Dan zit je in Spanje goed! Overal vind je Spaanse Jamón, maar ook ossenhaas, tournedos, entrecote en meer! Ook worden er verschillende tapas met vlees gemaakt. Heerlijk! Wil je meer weten over de beste vleesrestaurants in Valencia? Je leest het op de pagina Vleesrestaurants

Tips!

  • Zou je graag in het Spaanse ritme willen duiken gedurende jouw verblijf in Valencia? Dan kun je er (net zoals de Valencianen) voor kiezen om tussen de middag warm te lunchen en vanaf een uur of 21.00 (door de week) en rond 22.00 uur in het weekend te dineren met wat tapas of een lichte maaltijd.
  • Ben je een echte tapasliefhebber en wil je het liefst op zo veel mogelijk plekken een tapaatje eten? Dat kan heel gemakkelijk met onze tapasroute. Ga langs de beste tapasbars in de wijken Centrum, Ruzafa en Canovas en geniet van al het lekkere eten!