Campanar

Onderwerpen

Ten noordwesten van het centrum van Valencia is de wijk Campanar gelegen. Dit staat bekend als het zakendistrict. Behalve bedrijven vind je hier ook interessante bezienswaardigheden, leuke spots voor een hapje en drankje en meer!

Stukje geschiedenis

Campanar, waarschijnlijk stamt de naam van deze wijk af van het Spaanse woord ‘campo’, wat het platteland betekent. De wijk Camapanar hoorde vroeger helemaal niet bij Valencia. Pas sinds 1897 behoort het tot Valencia, als wijk.

Bezienswaardigheden

Palacio de Congresos de Valencia

Het Palacio de Congresos is het congresgebouw van Valencia en het is een architectonisch hoogstandje! Het is ontworpen door de Brit Norman Foster, die bijvoorbeeld ook een metrostation in Bilbao heeft ontworpen (tip: Bilbao is ook super leuk!) Er is met veel glas gewerkt en het gebouw heeft een opvallend dak. Om het gebouw heen zijn fonteinen en waterbakken aangelegd. Er vinden regelmatig belangrijke congressen plaatst in dit gebouw, zoals een biochemie congres en medische congressen. Af en toe vinden er ook evenementen plaats, zoals concerten. Vooral voor de architectuurliefhebber is het Palacio de Congresos leuk om te bekijken!

  • Avinguda de les Corts Valencianes 60
  • Website

Dama de Elche

De Dama de Elche is een sculptuur dat dateert tussen de vijfde en vierde eeuw voor Christus. Het werd dicht bij de plaats Elche gevonden. Waarschijnlijk diende deze sculptuur om relikwieën, heilige voorwerpen of as in te bewaren De naam betekent “Vrouw van Elche” en laat een Iberische vrouw zien. Ze draagt klederdracht die typisch was voor de Iberiërs. Opvallend zijn de sieraden,”wielen”, aan haar oren. De originele sculptuur is te vinden in het Nationaal Archeologisch Museum in Madrid, maar in Valencia is sinds 2007 een kunstzinnige replica te bewonderen. Dit werk heet officieel La Dama Ibérica van de Valenciaanse kunstenaar Manolo Valdés en is te vinden op een rotonde op de Avinguda de les Corts Valencianes. Het kobaltblauwe kunstwerk is 18 meter hoog en wordt ‘s avonds verlicht. Het werk heeft ruim 2,4 miljoen euro gekost. Vooral de grote “wielen” van het originele sculptuur zijn goed terug te zien in de Valenciaanse Dama de Elche.

Leuk weetje: Op 14 en 15 augustus vindt in Elche elk jaar het ‘Misterio de Elche’ plaats, oftewel het misterie van Elche. Dit is een lyrisch religieus drama wat elk jaar wordt opgevoerd. Het staat inmiddels ook op de lijst van UNESCO.

Wat te doen

Dierentuin

In de wijk Campanar vind je het Bioparc, een mooie dierentuin. Bijzonder aan deze dierentuin is dat de bewoners in hun ‘echte’ leefomgeving ronddartelen. Er zijn vier ecosystemen gecreëerd. Zo leven in het systeem Afrika giraffes, zebra’s en antilopen samen in één ruimte. In het ecosysteem Madagaskar slingeren verschillende soorten apen rond. Kijk maar uit dat er geen op je hoofd landt! Je kan namelijk door dit ecosysteem wandelen! Meer informatie, openingstijden en prijzen vind je op de pagina Bioparc.

Shoppen

De shopliefhebbers zitten goed in Campanar. Hier is namelijk een groot winkelcentrum gevestigd, Nuevo Centro. Twee verdiepingen vol winkels. Je vindt hier de bekende merken zoals ZARA en Footlocker, maar ook wat leuke onbekendere Spaanse merken zoals Oysho. Openingstijden en de locatie vind je op de winkelcentra pagina.

Relaxen in het park

Tegen de wijk aan liggen het Turia park en het Park Cabecera. Lekker wandelen, waterfietsen of ontspannen. Het kan allemaal! In Campanar is ook een wat kleiner parkje gelegen, waar voornamelijk locals komen. Dit parkje heet Jardín de Polifilo en hier is veel groen en prachtige bloemen.

Nog meer leuks

Er zijn ook heel veel binnen activiteiten te doen in Campanar. Zo vind je hier bowlingcentrum La Bolera. Ook kan je hier naar de bioscoop. Yelmo Cines vertoont films in de originele versie. Je hoeft hier dus niet naar Spaans nagesynchroniseerde films te kijken! Ook fijn, je kijkt hier naar de nieuwste films! En… kaartjes zijn een stuk goedkoper! Een ticket kost tussen de €5,00 en €7,00. Met een studentenpas krijg je korting. Wanneer je naar een originele versie wil, let er dan op dat er VOS of VOSE achter de titel van een film moet staan.

Heb jij altijd veel geluk? Vergeet dan niet naar het Casino Cirsa Valencia te gaan. Misschien gewoon even op de fruitmachines, maar er zijn ook verschillende tafels om te pokeren!

Eten en drinken in Campanar

Garden Vintage

Heb je zin in een stevige, maar hele lekkere hap? Dan ben je bij het schattige Garden Vintage aan het juiste adres. Dit restaurant heeft heerlijke hamburgers en nacho´s waar je geen genoeg valt zult krijgen. Maar ook de pasta zullen zorgen voor een goed gevuld gevoel. Het licht groene interieur heeft niet alleen iets schattigs, maar ook een schoon en fijn gevoel. Zo kan je rustig genieten van het lekkere eten.

  • Carrer de la Vall de la Ballestera 43
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m zondag: 08.00 – 01.00 uur

Overnachten in Campanar

Over het algemeen zijn de hotels in de wijk Campanar wat goedkoper, omdat de meeste net wat verder van het centrum zijn gelegen. Als je het geen probleem vindt om wat verder te wandelen of een metro/bus/taxi te nemen dan zijn deze hotels prima opties. In het geval je Valencia bezoekt voor een congres is dit ook een goede wijk om voor een hotel te kiezen.

Hotel Kramer

In Campanar vind je Hotel Kramer. Dit hotel is centraal in de wijk Campanar gelegen en het centrum is op 1 kilometer afstand. Niet zo van het wandelen? Naast het hotel is ook een metrostation te vinden en houd in gedachte dat taxi’s in Valencia een stuk goedkoper zijn dan in Nederland en België. De kamers van Kramer hebben een moderne inrichting. Het bijbehorende restaurant voelt aan als een gezellig café en hier kun je de morgen goed starten met een lekker kopje koffie. Voor meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen kijk je op Hotel Kramer.

Prijs: Vanaf €76,00 per nacht (voor 2 personen)      Aantal sterren: ★★★      Hotelbeoordeling: 8.5+

NH Valencia Center

Het NH Hotel is ook in Campanar gelegen. Ook dit hotel is dichtbij een metrostation gelegen waardoor je overal in Valencia terecht kunt komen. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een sauna. Fijn om na een dag wandelen even bij te komen in de sauna! Fijn om te weten, is dat dit hotel een dakterras heeft (met zwembad!) en de kamers geluidsdicht zijn. Voor meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen kijk je op NH Valencia Center.

Prijs: Vanaf €72,00 per nacht (voor 2 personen)      Aantal sterren: ★★★★      Hotelbeoordeling: 8.0+

Bereikbaarheid van de wijk

Campanar is op verschillende manieren te bereiken, namelijk met de metro (richting metrostation Túria of Beniferri, lijn 1) en met de bus. Onder andere de buslijnen 2, 29, 60, 62, 63, 64, 73 en 90 gaan door de wijk.

Tips

  • Handig om te weten is dat het busstation van Valencia in Campanar gelegen is. Van hieruit kan je elke kant op in Spanje. Het Estación de Autobuses vind je op de Carrer de Menéndez Pidal 13 (naast het winkelcentrum Nuevo Centro).