Museo Semana Santa Marinera

Onderwerpen

In het Museo Semana Santa Marinera vind je alles over Semana Santa. In Nederland staat dit feest bekend als Eerste en Tweede Paasdag, maar in Valencia wordt dit grootser gevierd. Een week lang zijn er processies en andere activiteiten. Speciaal voor deze ‘Heilige week’ is er een museum opengesteld.

Semana Santa: de Heilige Week in Spanje

Omdat Spanje een Katholiek land is, worden de gebeurtenissen uit de Bijbel groots gevierd. Dit zorgt voor een hoop feestdagen, zoals Semana Santa. In Nederland vieren we dit als Eerste en Tweede Paasdag, maar in Spanje wordt het veel grootser aangepakt. Semana Santa betekent letterlijk ‘Heilige week’, wat dus inhoudt dat Pasen in Spanje maar liefst een week lang duurt! Tijdens deze week kun je een aantal processies zien van verschillende broederschappen. Ieder broederschap heeft zijn eigen kleding: dat is een religieuze traditie.

Museo Semana Santa Marinera

Het Museo Semana Santa Marinera vind je in de wijk Cabanyal en ligt dichtbij de zee en de wijk Grao. Omdat Semana Santa een erg belangrijk religieus feest is in Valencia, financiert de Ayuntamiento de Valencia (de gemeente van Valencia) het museum. Het is een relatief klein museum, maar er is wel veel te zien! Zo zie je er veel verschillende pakken gedragen door de verschillende broederschappen tijdens de ‘Heilige Week’. Op het eerste oog zien deze er misschien een beetje apart uit en lijkt het op de kleding van de Ku Klux Klan, maar het zijn prachtige pakken om te zien. Daarnaast zie je in het museum verschillende spullen en beelden die met het feest te maken hebben.

Praktische informatie

 • Carrer del Rosari 1
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 uur en 15.00 – 19.00 uur
  Zondag: 10.00 – 14.00 uur
  Gesloten op maandag
 • Gratis entree

Museo del Arroz

Na je bezoek aan het Museo Semana Santa Marinera is het ook leuk om een kijkje te nemen in het Museo del Arroz. Dit is het rijstmuseum van Valencia en zit direct naast het Semana Santa museum. Valencia staat zoals je misschien wel weet bekend om het verbouwen en oogsten van rijst, waar de verrukkelijke paella van gemaakt wordt. In het rijstmuseum vind je allerlei industriële apparaten waarmee de rijst vroeger werd gemaakt.

Praktische informatie

 • Carrer del Rosari 3
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 14.00 uur en 15.00 – 19.00 uur
  Zondag: 10.00 – 14.00 uur
  Gesloten op maandag
 • Toegangsprijzen:
  Volwassenen: €2,00
  Kinderen, studenten, groepen en 65+: €1,00
  Zon- en feestdagen: gratis