Museo Semana Santa Marinera

In het Museo Semana Santa Marinera vind je alles over Semana Santa. In Nederland staat dit feest bekend als Eerste en Tweede Paasdag, maar in Valencia wordt dit grootser gevierd. Een week lang zijn er processies en andere activiteiten. Speciaal voor deze ‘Heilige week’ is er een museum opengesteld.

Semana Santa: de Heilige Week in Spanje

Omdat Spanje een Katholiek land is, worden de gebeurtenissen uit de Bijbel groots gevierd. Dit zorgt voor een hoop feestdagen, zoals Semana Santa. In Nederland vieren we dit als Eerste en Tweede Paasdag, maar in Spanje wordt het veel grootser aangepakt. Semana Santa betekent letterlijk ‘Heilige week’, wat dus inhoudt dat Pasen in Spanje maar liefst een week lang duurt! Tijdens deze week kun je een aantal processies zien van verschillende broederschappen. Ieder broederschap heeft zijn eigen kleding: dat is een religieuze traditie.

Museo Semana Santa Marinera

Het Museo Semana Santa Marinera vind je in de wijk Cabanyal en ligt dichtbij de zee en de wijk Grao. Omdat Semana Santa een erg belangrijk religieus feest is in Valencia, wordt het museum gefinancieerd door Ayuntamiento de Valencia (de gemeente van Valencia). Het is een relatief klein museum, maar er is wel veel te zien! Zo zie je er veel verschillende pakken die gedragen worden door de verschillende broederschappen tijdens de ‘Heilige Week’. Op het eerste oog zien deze er misschien een beetje apart uit en lijkt het op de kleding van de Ku Klux Klan, maar het zijn prachtige pakken om te zien. Daarnaast zie je in het museum verschillende spullen en beelden die met het feest te maken hebben.

Museo del Arroz

Na je bezoek aan het Museo Semana Santa Marinera is het ook leuk om een kijkje te nemen in het Museo del Arroz. Dit is het rijstmuseum van Valencia en zit direct naast het Semana Santa museum. Valencia staat zoals je misschien wel weet bekend om het verbouwen en oogsten van rijst, waar de verrukkelijke paella van gemaakt wordt. In het rijstmuseum vind je allerlei industriële apparaten waarmee de rijst vroeger werd gemaakt.

Locatie
Carrer del Rosari 3
46011 Valencia
Website Museo Semana Santa Marinera
Website Museo del Arroz

Openingstijden Museo Semana Santa Marinera
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur en 16.30-20.30 uur
Zondag: 10.00-15.00 uur

Openingstijden Museo del Arroz
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 9.30-14.00 uur en 15.00-19.00 uur
Zondag en feestdagen: 9.30-15.00 uur

Prijs Museo Semana Santa Marinera
Gratis entree

Prijs Museo del Arroz
Volwassenen: €2,00
Kinderen, studenten, groepen en 65+: €1,00
Gratis: zondagen en feestdagen

Comments are closed.